GPS چیست؟
شاید اسم جی پی اس (GPS) به گوشتان خورده باشد و یا حتی در موبایل خود این قابلیت را حمل می کنید ولی خبر ندارید و یا نمی دانید که چگونه از آن استفاده کنید.
جیپیاس (GPS: Global Positioning System) سیستم موقعیت یاب جهانی منظومهای از ۲۴ ماهواره است که زمین را دور میزند و در هر مدار ۴ ماهواره قرار دارد و توسط وزارت دفاع ایالات متحده پشتیبانی میشود. راکتهای کوچکی نیز ماهوارهها را در مسیر صحیح نگاه میدارد. جیپیاس در تمام شرایط بهصورت ۲۴ ساعت در شبانهروز و در تمام دنیا قابل استفاده است، و هیچگونه بهایی بابت این خدمات اخذ نمیشود. ماهوارههای جیپیاس، هر روز دو بار در یک مدار دقیق دور زمین میگردند و سیگنالهای حاوی اطلاعات را به زمین میفرستند.
تاریخچه
اولین ماهواره جیپیاس در سال ۱۹۷۸ با موفقیت به فضا پرتاب شد. هدف اصلی و اولیه از طراحی جیپیاس، اهداف نظامی بوده، امـا از سال ۱۹۸۰ به بعد بـرای استفادههای غیرنظامی نیز در دسترس قرار گرفت. در سال ۱۹۹۴ تمامی ۲۴ ماهواره در مدار زمین قرار گرفتند.
پس متوجه شدید که GPS نیاز به اینترنت و یا شبکه های وابسته ندارد و برای استفاده از آن نیز هیچ هزینه ای نباید بپردازید، یعنی استفاده از GPS برای همگان رایگان است.
اما اگر دقت کرده باشید درون برخی موبایل ها بجای نام GPS نام AGPS درج شده است. شاید برایتان این سوال پیش آمده که AGPS چیست و چه تفاوتی با GPS دارد؟
AGPS مخفف Assisted GPS بوده و همان GPS است ولی با یکسری مزایای بیشتر. معمولاً GPS برای اتصال به ماهواره بین ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه زمان لازم دارد تا موقعیت شما را بیابد. همچنین استفاده از GPS در فضای بسته و یا حتی آسمان ابری نیز گاهی اوقات با مشکل روبروست. ولی AGPS این مشکلات را ندارد. در حقیقت اگر آنتن های BTS مجهز به GPS Receiver باشند. دیگر لازم نیست که شما اطلاعات را از ماهواره و با مشکلات خاص خود دریافت کنید، بلکه آنتن BTS شما را در یافتن مکان خود یاری خواهد کرد.
مزایای AGPS:
- یافتن سریع تر موقعیت
- احتیاج کمتر به پردازش اطلاعات توسط دستگاه Receiver
- قابلیت یافتن موقعیت در محیطهای بسته و یا نامناسب.
- عمر بیشتر باتری
نکته: اگر موبایلتان جی پی اس ندارد، می توانید کیت GPS را بصورت مجزا خریداری کنید و بوسیله ی بلوتوث آن را به موبایل خود متصل کنید.
معمولاً بروی موبایلهایی که امکان GPS دارند یکسری نرم افزار ساده بصورت پیشفرض بروی موبایل وجود دارند که بوسیله ی آنها می توان از قدرت GPS بصورت محدود استفاده کرد. اما قدرت GPS خیلی فراتر از این نرم افزارهای محدود هست و بوسیله ی نرم افزار های مختلف می توان تا حد ممکن از اتلاف این قدرت جلوگیری کرده و از GPS خود لذت ببرید.
اما برای کار بصورت حرفه ای با GPS چه نرم افزارهایی وجود دارند؟
۱- نرم افزار Smartcom GPS
2- نرم افزار Garmin Mobile XT GPS
3- نرم افزار Nokia Ovi Map
4- نرم افزار Mobile GMaps
البته تعداد نرم افزاری موجود برای اینکار بیش از این ۴ مورد ذکر شده است ولی چون سایر نرم افزار ها به خوبی از نقشه های ایران پشتیبانی نمی کنند، آن نرم افزارها در ایران مورد استقبال قرار نگرفتند.
در مورد چهار نرم افزار گفته شده باید گفت که سه نرم افزار اول برای گوشی های سری ۶۰ و نرم افزار چهارم برای گوشی های سری ۴۰ (جاوا) قابل استفاده است.
اما در بین نرم افزارهایی که نام بردیم نرم افزار اول و دوم یعنی Smartcom GPS و Garmin Mobile XT GPS از طرفداران بیشتری برخوردار هستند.
ویژگی های نرم افزار Smartcom GPS:
این نرم افزار کم حجم بوده و استفاده از این نرم افزار خیلی ساده می باشد. اما نقشه های آن حالت پیکسلی داشته یعنی تا حد محدودی قابل بزرگنمایی هستند. و مسئله ی مهم این است که شرکت و یا موسسه ی خاصی نقشه های این برنامه را تهیه نمی کند بلکه افراد علاقه مند نقشه های (ایران) را تهیه کرده و در اختیار دیگران نیز قرار می دهند. اما مسئله ی مهم این است که خوشبختانه بانک نقشه های این نرم افزار برای ایران هر روز در حال تکمیل شدن و بهبود است و تا الان نیز بسیاری از نقشه های آن برای استفاده مفید و قابل قبول می باشد.
همانطور که گفته شد افراد علاقه مند به تهیه این نقشه ها می پردازند بنابراین امکان اشتباه و خطا در این نقشه ها نیز وجود دارد.
ولی سادگی کار با این نرم افزار این موقعیت را نیز به شما می دهد تا اگر نقشه ی مورد نظر شما وجود ندارد، آن را خود شما تهیه کنید.
همانگونه که گفته شد در این نقشه ها امکان اشتباه نیز وجود دارد بنابراین اگر نقشه ی شهر شما مکان شما را به درستی نمایش نمی دهد، بدانید که نقشه مورد نظر شما بدرستی کالیبره نشده است.
اگر بیاد داشته باشید گفته شد که عکسهایی درون برنامه ی اسمارت کام حالت عکس های ماهواره ای داشته، پر حجم بوده و در آنها نام مکان ها یا خیابان و ….. مشخص نیست. ولی خوشبختانه دوستان درون موبایلستان با روش های گوناگون و تست های مخلتف سرانجام توانستند که عکس هایی به مانند نقشه (Map) را از سرور گوگل استخراج کرده و در دسترس دیگران قرار دهند.
نرم افزار GARMIN MobileXT:
این برنامه قدرتمند بوده ولی در عین حال نصب این نرم افزار نیز به آسانی اسمارت کام نیست. گویا این نرم افزار را شرکت های بزرگ نظامی و خودرو سازی نیز استفاده می کنند. و برای بسیاری از کشورهای جهان در بانک خود نقشه های مناسبی دارد ولی گویا هنوز برای ایران نقشه های کاملی ندارد و در بانک نقشه ی آن می توان برای چند شهر بزرگ ایران و جاده های ایران نقشه هایی را یافت.
از مزایای دیگر این برنامه نقشه های برداری می باشد که همین عامل باعث شده تا شما برای بزرگنمایی دیگر مشکلی نداشته باشید. در عین حال این نرم افزار امکان Routing یا مسیریابی را نیز به شما می دهد بدین معنی که شما قادر هستید تا با دادن مسیر مقصد، بهترین و کوتاه ترین مسیر را انتخاب کرده و یا حتی به صورت صوتی توسط نرم افزار به مقصد هدایت شوید (البته هنوز به زبان فارسی امکان راهنمایی صوتی برای این نرم افزار فراهم نیست).
از ایرادات این نرم افزار می توان فنگلیسی بودن نام مکان ها، خیابان ها و … نام برد که از این لحاظ شاید برای برخی ناخوشایند باشد.
نرم افزار Nokia Ovi Map:
این نرم افزار به مانند برنامه ی گارمین (Garmin) دارای نقشه های برداری می باشد و خوشخبتانه اخیراً نسخه ی خاورمیانه ی آن نیز منتشر شده است که ایران را نیز شامل می شود. در حال حاضر نقشه تهران وجاده های ایران را به صورت کامل داراست. و گویا نقشه ی تهران در این نرم افزار، از تمامی نقشه ها در سایر نرم افزارها کاملتر است.
خوشبختانه نام مکان ها در این برنامه تماماً فارسی بوده و علاوه بر نقشه ی مسیر ها و خیابان ها، آدرس مکان هایی مانند پمپ بنزین، رستوران ها، هتل ها، فروشگاه ها و… را نیز شامل می شود. این برنامه نیز مانند نرم افزار گارمین دارای مسیریابی یا Routing می باشد و خوشبختانه برعکس برنامه ی گارمین شما را به زبان فارسی بصورت صوتی نیز راهنمایی می کند. نحوه ی نصب این نرم افزار نیز ساده است.
نرم افزار Mobile GMaps :
این نرم افزار رایگان بوده و برای گوشی های سری ۴۰ طراحی شده است. بنابراین اگر شما صاحب یکی از این نوع گوشی ها هستید و از امکان GPS نیز برخوردارید این نرم افزار شما را کمک خواهد کرد.
حال که این چهار نرم افزار معرفی شد فکر کنم که انتخاب یک برنامه ی مناسب، برای شما راحت تر شده باشد. منتها چون در ایران هنوز هیچ نرم افزاری نقشه ها را بطور کامل پشتیبانی نمی کند. نرم افزار Smartcom با تمام سادگی اش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین در هر صورت از این برنامه غافل نشوید.
مطالب مشابه :
نقشه های اسمارت کام جی پی اس
نقشه های اسمارت کام جی پی اس. همه دوستان میتوانند نقشه های Smartcom Gps رو از لینک زیر دانلود
نقشه جی پی اس جزیره کیش
نقشه جی پی اس نقشه برروی نرم افزار اسمارت کام عمل می نماید.نقشه جی پی دانلود ( موبایل
آموزش فعال کردن سیستم موقعیت یاب جهانی GPS موبایل
محبوب اسمارت کام جی پی اس دانلود برنامه جی پی اس gps دانلود نقشه اسمارت كام
دانلود برنامه Smartcom Gps به همراه نقشه ی شهر ها و راههای ایران
ثبت دامنه دات کام دانلود نقشه های Gps شهر های سامانه اس ام اس.
دانلود Norton Symbian Hack – نرم افزار هک گوشی های سیمبیان
دانلود Norton Symbian Hack پی سی سوئیت:: هوم نقشه اسمارت کام جی پی اس::
ورژن جدید برنامه نقشه یابی نوکیا Ovi Maps v3.03 – دانلود
ورژن جدید برنامه نقشه یابی نوکیا Ovi Maps v3.03 – دانلود نقشه اسمارت کام جی پی اس::
دانلود 3D mobile v1.0.0 نرم افزار جالب برای عکس گرفتن به صورت سه بعدی در گوشی های سیمبیان
نقشه اسمارت کام جی پی اس:: نقشه های تهران (آپدیت شده) دانلود نسخه 1.0.0
GPS چیست؟
شاید اسم جی پی اس در عین حال نصب این نرم افزار نیز به آسانی اسمارت کام دانلود بهترین
دانلود برنامه Picsel Smart Office v1.8 - سیمبین سری60 ورژن 5 و سیمبین^
نقشه اسمارت کام جی پی اس:: نقشه های تهران (آپدیت شده) دانلود Picsel Smart Office v1.8 حجم فایل :
نقشه های GPS -مخصوص نوکیا
نقشه اسمارت کام جی پی اس:: نقشه های تهران (آپدیت شده) دانلود - با حجم 18.40 مگابایت
برچسب :
دانلود اسمارت کام جی پی اس