معدن مس سونگون، ارسباران را ویران کرده است
با وجود هشدارهای متعدد کارشناسان و دوستداران محیط زیست نسبت به تخریب های گسترده معدن مس سونگون در رویشگاه جنگلی و مراتع ارسباران ، معدن مس سونگون همچنان بدون کوچکترین ممانعتی از سوی دستگاههای مسئول کوهها و مراتع را می تراشد و پیش می رود به طوریکه در تازه ترین گزارش و تصاویر تهیه شده توسط انجمن حفظ محیط کوهستان، این تشکل زیست محیطی وضعیت منطقه را بسیار نگران کننده عنوان کرده است.
عبدالله اشتری ، مدیر انجمن حفظ محیط کوهستان درگفتگو با سبزپرس گفت: در بازدید به عمل آمده که در نامه های ارسال شده به مسئولان و مدیران به گوشه هایی از آن اشاره شده است، وضعیت منطقه به مراتب نگران کننده تر از آنچه که انتظار می رفت دیده شد. متأسفانه تاکنون حتی یک پرونده هم از تعقیب جزایی معدن کاوان با موضوع ماده 55 قوانین ومقررات سازمان جنگلها و مراتع در این مورد تنظیم نشده است.
اشتری خاطر نشان کرد: با وجود تلاش دلسوزانه برخی از مدیران و کارکنان سازمانهای ذیربط که در مواردی هم از ادامه فعالیتهای تخریبی عوامل معدن سونگون به طور مقطعی جلوگیری به عمل آوردند، اما پس از چندی به دلیل نفوذ مسئولان این معدن، مجدداً کار به روال قبل باز گشته است.
مدیر انجمن حفظ محیط زیست کوهستان افزود: تاریخچه شناسایی و برداشت سنگ معدن در منطقه ارسباران به دهه 20 خورشیدی باز می گردد که روسها برای اولین بار این معدن را شناسایی کرده و در یک دوره کوتاه مدت روی آن کار کردند اما به دلیل تشخیص ارزشهای زیستی منطقه به روش حفر تونل (نه روباز) کار خود را ادامه دادند. در حالیکه در حال حاضر متولیان معدن مس سونگون بدون کوچکترین توجهی به موازین زیست محیطی به شکل لجام گسیخته ای به هر طرف سرکشیده و با خیال آسوده به اقدامات خود ادامه می دهند. ترانشه های ایجاد شده در جای جای منطقه حکایت از آن دارد که مجریان طرح کوچکترین ارزش و اهمیتی به حفظ بافت طبیعی منطقه نداشته و به رغم شعارهای زیست محیطی متعددی که بر روی تابلوهای نصب شده قبل از ورود به منطقه نوشته اند، کوچکترین دغدغه ای در قبال حفظ محیط و منابع طبیعی ارسباران ندارند.
وی می افزاید: این درحالی است که جاذبه های منطقه در صورت برنامه ریزی و مدیریت مطلوب می تواند از طریق گردشگری ایجاد اشتغال نموده و وضعیت جوامع محلی ساکن را متحول نماید. همچنین گیاهان دارویی و تنوع گونه های درختی ارسباران از دیگر ثروتهای منطقه است که می توان به شکلی پایدار از آنها بهره برداری نمود.
این فعال محیط زیست خاطر نشان کرد: ارسباران پدیده ای نادر و استثنایی است که حفاظت از هر وجب آن مسئولیت هر ایرانی است. قطعاً و یقیناً بازسازی و ترمیم خرابی هایی که تا به امروز در ارسباران صورت گرفته غیر ممکن است. با این حال جا دارد در « سال جهانی جنگلها» مدیران و کارکنان زحمتکش سازمان حفاظت محیط زیست، جنگلبانان دلسوز، مردم منطقه و همه دوستداران منابع طبیعی و محیط زیست دست به دست هم داده و از تخریب بیشتر منطقه ارسباران جلوگیری نمایند.
معدن مس سونگون یکی از پروژه های بزرگ ملی کشور محسوب می شود که به بهانه ملی بودن بدون مطالعات ارزیابی زیست محیطی فعالیت خود را آغازکرد و با اینکه سازمان محیط زیست در سال 1382 یکبار از مجریان این طرح به دادگاه شکایت کرده و فعالیت شان را متوقف نمودند ولی باز هم به دلایل پیدا و پنهان ، این معدن به کار خود ادامه داد.
مطالب مشابه :
آگهی استخدام مجتمع مس سونگون
sungun سونگون سَسی - آگهی استخدام مجتمع مس سونگون - علمی -ادبی- فرهنگی- اجتماعی- اقتصادی- سیاسی
معدن مس سونگون بزرگترین معدن مس ایران
معدن مس سونگون در شمال غرب ايران، در استان آذر بايجان شرقي ،130 كيلو متري شمال تبريز،75 كيلو
حفاری و آتشباری در معدن مس سونگون
حفاری و آتشباری. به طور کلی برای مشخص کردن پارامترهای حفاری و آتشباری در هر معدن، شناخت
ناحيه فلوتاسيون كارخانه تغليظ مس سونگون
معدن مس سونگون ورزقان - ناحيه فلوتاسيون كارخانه تغليظ مس سونگون - معدن مس سونگون
ترابری در معدن مس سونگون
معدن مس سونگون ورزقان - ترابری در معدن مس سونگون - معدن مس
معدن مس سونگون
معدن مس سونگون. موقعيت جغرافيايي: طرح مس سونگون در استان آذربايجان شرقي، در بخش ورزقان، در
معدن مس سونگون، ارسباران را ویران کرده است
یوخا - معدن مس سونگون، ارسباران را ویران کرده است - یوخا، نانی است که دیرزمانی سفره ها را
برچسب :
معدن مس سونگون