نقد و بررسی تخصصی Huawei MediaPad10 Link
انتظارها از برند هواوی پس از حضور گسترده در کلاس تبلت و اسمارتفون به شدت بالا رفته است. این برند که اکثر کاربران در سال گذشته حتی برای تلفظ نام آن نیز با مشکل روبرو بودند پس از موفقیت چند کالای استراتژیک نظیر تبلت 7 اینچی MediaPad 7 Lite، تبلت فولاچدی ارزانقیمت MediaPad 10 FHD و گوشیهای سری G این شرکت بهخوبی در میان خریداران بهعنوان برند چینی با کیفیت و کاملا جدا از نمونههای بی نام و نشان شناخته میشود. عمده علت موفقیت کالای هواوی ارائه یک قیمت بسیار مناسب بهازای مشخصات سختافزاری نسبتا بالا است که نهتنها برندهای گرانقیمتی نظیر سامسونگ و اچتیسی را بهراحتی در گوشیهای ارزانقیمت پشت سرمیگذارد، بلکه شرایط را برای شرکتهایی نظیر ال جی که به ارائه قیمت مناسب مشهورند نیز بسیار سخت کرده است. در این شرایط با ایجاد مقبولیت تدریجی برای هواوی در سطح پایین بازار، روند تولید محصولات جدید این شرکت آرامآرام به سمت رده میانی یا Mid-range سوق پیدا کرده و در برخی موارد حتی نیمنگاهی نیز به سطح بالای بازار به چشم میخورد. یکی از عواملی که امکان مدیریت هزینهها و ارائه قیمتهای مناسب را در تولیدات هواوی فراهم میآورد چیپستهای پردازشی حاضر در این تولیدات است که توسط خود شرکت هواوی با عنوان HiSilicon تولید میشود. پردازندههای حاضر در این چیپستها البته برخلاف شرکتهایی نظیر کوالکام یا اپل نمونهای مستقل نبوده و مستقیما از طراحی، معماری و دستورالعمل های ARM استفاده می کند اما با این وجود نیز نقش موثری در کنترل هزینهها ایفا میکنند. دومین تجربه هواوی در ساخت تبلتهای 10 اینچی با عنوان MediaPad 10 Link موضوع بررسی این نوبت ما است.
جعبه محتویات
باکس فلت و نسبتا بزرگ Link در بالاترین قسمت حاوی خود دستگاه و زبانهای کاغذی برای دسترسی به قسمتهای داخلی جعبه است. درون جعبه از یک هدست سیمی معمولی، یک کابل USB و یک شارژر استفاده شده است که مجموعهای معمول برای یک تبلت میانقیمت به شمار میروند. شارژر دستگاه از ابعاد نسبتا بزرگی برخوردار است و خروجی 2 آمپری را مثل اکثر دیگر نمونههای مشابه ارائه میکند.
طراحی ظاهری
Link در یک نگاه شباهت نزدیکی به MediaPad FHD دارد. از جمله این شباهتها باید به استفاده گسترده از فلز و فرم ترکیبی پشت دستگاه در محوطه دوربین اشاره که در دیگر تبلتهای این برند مثل مدیاپد لایت نیز تکرار شده بود. استحکام بدنه، نبود شکاف قابل ذکر در دورتادور دستگاه و مقاومت در برابر اثر انگشت در بخش پشتی دستگاه از دیگر نکاتی است که در طراحی این مدل میتوان به آن اشاره کرد. دورتادور صفحهنمایش در چپ و راست و بالا و پایین پنل از حاشیه نسبتا ضخیمی برخوردار است که در هر چهار طرف ابعاد یکسانی را نشان میدهد و ظاهر تبلت را از مدلهای High-end امروزی با حاشیههای حداقلی دور میسازد. در مجموع طراحی ظاهری Link حس مثبتی را در کاربران ایجاد میکند که با توجه به کلاس قیمتی تبلت نکته مثبتی محسوب میشود.
ابعاد و وزن
ابعاد تبلت برابر 9.9×175.9×257.4 میلیمتر است که در مقایسه با مدل 10 اینچی قبلی یعنی MediaPad 10 FHD هیچ تفاوتی از لحاظ طول و عرض نشان نمیدهد و تنها در زمینه ضخامت نزدیک به 1 میلیمتر افزایش را نشان می دهد. وزن 620 گرمی این تبلت اما متناسب با همان تغییر در ضخامت دستگاه 40 گرم سنگینتر از گذشته اندازهگیری میشود که مقایسه آن با دیگر تبلتهای 10 اینچی مثل Note 10.1 از سامسونگ و Motorola Xoom 2 بازهم چیزی نزدیک به 20 گرم افزایش وزن را نشان میدهد. این وزن بیشتر البته بهخوبی در سطح توزیع شده و اثر منفی چندانی از آن در حین استفاده از دستگاه حس نمیشود.
صفحهنمایش
پنل صفحهنمایش در Link یکی از تغییرات اصلی این مدل و از جمله نکات منفی قابل ذکر در رابطه با آن نسبت به MediaPad قبلی است. وضوح این صفحهنمایش 10.1 اینچی، HD برابر 1280×800 پیکسل است که نسبت به پنل Full HD مدل پیشین وضوح و فشردگی بسیار پایینتری را نشان میدهد. این تاثیر البته در نگاه اول چندان مشخص نیست و برای کاربریهای معمول کیفیت تصویر راضیکنندهای از دستگاه ارائه میشود. با تغییر کاربری و هنگام نمایش متون ریز با جزئیات فراوان قضیه تغییر میکند و شرایط برای Link جهت رقابت با برترینهای کلاس اندرویدی که این روزها وضوح Full HD را نیز به مقصد رزولوشنهای بالاتر ترک گفتهاند بسیار مشکل میشود. روشنایی این صفحهنمایش در سطح مطلوبی قرار دارد و از این لحاظ امتیاز بالایی را کسب میکند. در زمینه کنتراست و زاویه دید هم شرایط راضیکنندهای برقرار است. فناوری ساخت پنل بدون تغییر نسبت به گذشته از نوع IPS TFT LCD است و از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی میکند.
زیر صفحهنمایش تنها نشان Huawei حضور دارد و در بالا نیز به دوربین دوم و حسگر تنظیم نور بر میخوریم. وضوح دوربین دوم دستگاه VGA است که نسبت به دوربین 1.3 مگاپیکسلی مدل FHD با کاهش وضوح روبرو شده است. این دوربین حداکثر با همین وضوح یعنی 640×480 پیکسل نیز قادر به فیلمبرداری خواهد بود.
کنارههای دستگاه
دکمههای سختافزاری Link در کناره سمت راست تبلت از دید افقی قرار دارند. در این قسمت در بالاترین بخش کلید پاور دیده میشود و اندکی پایین نیز کلید دوگانه تغییر صدا حضور دارد. برجستگی و ابعاد این دو کلید در سطح مناسبی قرار دارد و به سبب جایگاه مناسب آنها نیز بهخوبی در زیر دست احساس میشوند. از ترکیب دکمه پاور و ولوم پایین برای برداشت اسکرینشات از صفحهنمایش استفاده میشود که بهخوبی کار خود را انجام میدهد اما در مدل Link در اختیار ما به سبب یک باگ احتمالی بهجز صفحه قفل در تمامی صفحات دیگر در حین گرفتن اسکرینشات با این دو کلید ترکیبی، بالاجبار تصویری از لوگوی تغییر صدا در بالای صفحهنمایش نیز در تصویر ثبت میشود.
در سمت دیگر و در کناره سمت چپ پورت Micro USB اتصالات سیمی و جک اتصال هدست قرار دارد که بدون پوشش در زیر یکدیگر قرار دارند.
اسلات سیمکارت و محل جایگذاری کارت حافظه از جمله موارد حاضر در بخش بالایی دستگاه است که در زیر یک پوشش پلاستیکی از ورود گرد و غبار و آلودگی محافظت میشوند. سیمکارت مورد استفاده در این مدل از نوع معمولی Mini SIM است و بدینترتیب نیازی به تغییر اندازه سیمکارت های Mini وجود ندارد. کارت Micro SD تبلت تا 32 گیگابایت قابل ارتفا است و بدون نیاز به خاموش کردن دستگاه میتوان اقدام به جایگذاری و خارجسازی آن کرد. میکروفون، دیگر نکته حاضر در بخش بالایی Link است که در مرکز این بخش و بالای دوربین قرار دارد. پایین تبلت نیز نکته خاصی وجود ندارد.
پشت دستگاه
بخش پشتی تبلت از دو قسمت مجزای پلاستیکی و فلزی تشکیل شده که بخش پلاستیکی تنها باریکهای در بالا را به خود اختصاص داده و سایر قسمتهای پشت تبلت کاملا فلزی از جنس مات و مقاوم در برابر اثر انگشت در نظر گرفته شده است. این جنس کاور البته چندان در مقابل آلودگی مقاوم نیست و با دریافت کمترین آلودگی پاک کردن آن بسیار مشکل خواهد بود. بخش پلاستیک پشت دستگاه به احتمال فراوان پوششی برای آنتنهای وایرلس دستگاه است که در صورت قرارگرفتن در زیر کاور فلزی با اختلال روبرو میشوند.
دوربین تبلت نیز در مرکز این قسمت و با اندکی برجستگی دیده میشود که نبود فلش LED و هرگونه اطلاعات پیرامون لنز خبر از یک مجموعه تصویری ساده را میدهد که در عمل نیز به واقعیت میپیوندد. دیگر نکته باقیمانده در پشت دستگاه دو اسپیکر استریوی تبلت در کنارههای بخش پلاستیکی بالای دستگاه است که با اینکه صدای آنها هنگام قرارگیری تبلت روی سطوح صاف تا حدودی مبهم میشود اما از لحاظ قدرت و کیفیت در سطح مناسب و راضیکنندهای قرار میگیرد.
باتری
ظرفیت باتری استفاده شده در این تبلت 6600mAh است که نسبت به گذشته تغییری نداشته و با یک بار شارژ به شرط یک استفاده معمول و نچندان حرفهای تا بیش از 2 روز نیز قادر به تامین انرژی دستگاه است. این میزان شارژ با توجه به تغییر نکردن ظرفیت باتری نسبت به MediaPad FHD و کمتر شدن وضوح صفحهنمایش و دوربین امر قابل انتظاری محسوب میشود.
دوربین
دوربین در یک تبلت بزرگ 10 اینچی هیچگاه نمیتواند بهعنوان یکی از امکانات اصلی دستگاه تلقی شود، اما به رسمی نانوشته در این کلاس در مدلهای High-end این رده از دوربینهای با کیفیت و مناسبی استفاده شده که ممکن است در طول استفاده کاربران در ماههای متمادی بسیار کم از آن استفاده شود. تبلت MediaPad FHD یعنی تجربه قبلی هواوی در کلاس 10 اینچیهای اندرویدی دارای یک دوربین 8 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار، دو فلش LED و امکان فیلمبرداری 1080p است که این موارد همگی در Link با تغییر روبرو شدهاند. این دوربین نهتنها دیگر 8 مگاپیکسلی نیست و به 3 مگاپیکسل کاهش وضوح داده است بلکه فوکوس خودکار، فلشهای LED و فیلمبرداری Full HD نیز از جمع امکانات آن حذف شده و یک مجموعه ساده تصویری برای دستگاه فراهم شده است. در لیست امکانات نرمافزاری دوربین در ساختار منوی آن امکاناتی نظیر تغییر عدد ISO، تنظیمات White balance، افکتهای رنگی و عکاسی در حالت تکی، پانوراما و پیدرپی (Burst) در نظر گرفته شده است. در رابطه با کیفیت تصاویر این دوربین از لحاظ میزان جزئیات نتیجه نسبتا مناسبی دیده میشود اما بهدلیل نبود فوکوس خودکار با نزدیک شدن به سوژهها کیفیت تصویر بطور کامل از دست میرود و سوژه اصلی مبهم خواهد شد. از لحاظ میزان نویز نیز طبق انتظار با نتیجه درخشانی روبرو نیستم.
عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
سیستمعامل و رابط کاربری
Link در ابتدا با نسخه ICS یا چهارم اندروید به بازار ارائه شد اما اندکی بعد به ورژن 4.1.2 ارتقا پیدا کرد. پس از این ارتقا با توجه به سابقه هواوی در ارائه نچندان منظم آپدیتهای جدید زمان آپگرید بعدی به نسخه 4.2 چندان محتمل نخواهد بود. البته در این حالت نیز همچون همیشه میتوان با تکیه بر کاستومرامهای ساخته شده توسط کاربران طعم ورژنهای بالاتر را در این مدل نیز چشید. تعداد این رامها البته مثل دیگر تبلتهای محبوب مثل نمونههای Asus یا سامسونگ نبوده و نمونههای بسیاری کمتری برای آن نوشته شده است.
ساختار منویی دستگاه مثل تمامی دیگر محصولات جدید هواوی براساس لانچر اختصاصی این برند شکل گرفته که در صفحه قفل از سه میانبر قابل کاستومایز شدن بهره میبرد. نکته جالب در صفحه Home دستگاه که پس از اندکی استفاده از تبلت آشکار میشود نبود منوی اصلی یا همان app drawer در ساختار دستگاه است که بدینترتیب جایی بهجز صفحه اصلی یا Home برای قرار گرفتن آیکون برنامهها باقی نمیماند. این شیوه چینش با اینکه در نگاه اول با کم شدن یکی از صفحات از سردرگمی کاربران میکاهد اما در ادامه استفاده یافتن یک برنامه خاص را در صفحات متعدد دسکتاپ با مشکل روبرو می سازد. البته نگفته پیدا است که با یک تایپ ساده عنوان در نوار جستوجوی گوگل میتوان به برنامه مورد نظر در کمترین زمان دسترسی داشت اما بسیاری از کاربران از این امکان کارآمد باخبر نبوده و نوار جستوجوی گوگل را تنها برای سرچ محتوا در شبکه وب بهکار میگیرند.
بدینترتیب در نبود app drawer صفحات مختلف Home Screen روی کاغد بدون محدودیت قابل افزایش هستند اما در عمل برای جلوگیری از سردرگمی بهتر است از فولدربندی و قرار دادن برنامههای مشابه در یک پوشه استفاده کرد.
چیپست پردازشی و حافظه
شرکت هواوی تقریبا بدون توجه به موج جدید استفاده از پردازندههای نسل بعد در اسمارتدیوایسهای مختلف هنوز از چیپست سال گذشته HiSilicon K3V2 با چهار هسته پردازشی ARM A9 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز در محصولات خود از جمله MediaPad 10 Link بهره میبرد که با اینکه برای اکثر کاربران کافی بوده و مشکل خاصی را برای استفادههای روزمرهای نظیر مرور صفحات وب، پخش فیلم و موسیقی و بازیهای با گرافیک متوسط ایجاد نمیکند، اما مقایسه آن با نمونههای پیشرفته شرایط کاملا ضعیفتری را نشان میدهد. گرافیک دستگاه از نوع Immersion.16 است که در این مورد نیز شرایط مشابهای نسبت به بخش پردازشی برقرار است و با وجود کیفیت مناسب و معمول در قیاس با بزرگان این رده بسیار ضعیفتر عمل میکند.
در نخستین تست بخش پردازشی دستگاه به سراغ محاسبه عدد پی در Benchmark Pi میرویم که ثبت عدد پایینتر در این تست به معنای سرعت بالاتر محاسبه رشته عدد پی خواهد بود. بهترین نتیجه تست محاسبه عدد پی در Link برابر 400 میلیثانیه است که عددی متوسط رو به پایین به حساب میآید.
تست بعدی که یک تست چندگانه مرتبط با بخش پردازشی به حساب میآید بنچمارک Linpack است که امتیاز 133 مگافلاپ توسط Link در آن ثبت میشود. بهعنوان یک نمونه برای مقایسه تبلت Samsung Galaxy Note 10.1 با چهار پردازنده 1.4 گیگاهرتزی ARM A9 در قالب چیپست Exynos 4412 در تست مشابه به رقمی نزدیک به 185 مگافلاپ دست پیدا میکند
تست بعدی به تست کلی Quadrant تعلق داشت که امتیاز 4981 رقم توسط رو به پایینی برای آن به حساب میآید.
در تست بعدی به سراغ یکی دیگر از بنچمارکهای کلی یعنی AnTuTu میرویم که امتیازی نزدیک به 15000 را کسب میکند این امتیاز در مقایسه با امتیاز پردازندههای جدید سری چهار Qualcomm و ARM A15 که بیش از 20 هزار را کسب میکنند اختلاف مشهودی را به نمایش میگذارد.
امتیاز تست Vellamo در دو حالت Metal و HTML5 به ترتیب 443 و 1472 است که در این دو مورد نیز نتیجه کاملا متوسط ارزیابی میشود.
در تست بعدی یعنی GFXBench در دو حالت T-Rex HD و Egypt HD در حالت Onscreen به ترتیب به 35 فریم و 20 فریم در ثانیه دست پیدا میکنیم که توانایی نچندان فوقالعاده بخش گرافیکی دستگاه را یادآور میشود.
در نهایت در آخرین تست در بنچمارک Nenamark 2 در ورژن 2.4 نتیجه بهدست آمده 58.5 فریم در ثانیه است که امکان اجرای بازیهای با گرافیک متوسط را فراهم میآورد.
ارتباطات
Link در گزینههای ارتباطی تفاوت خاصی با دو محصول قبلی هوای در این رده یعنی MediaPad 7 Lite و MediaPad 10 FHD ندارد. این تبلت که از تماس همچون یک گوشی موبایل پشتیبانی میکند در ارتباطات سریع تحت وب نیز به سرعت 42Mbps و به LTE تا 150Mbps دست مییابد که هر دو بالاترین سرعت در کلاسهای مربوطه به حساب میآیند. وایفای دستگاه نسخه 11.n است و امکان تشکیل هاتاسپات از جمله گزینههای قابل ذکر در این مورد به شمار میرود. بلوتوث نسخه 3 و اتصال GPS لیست ارتباطات این مدل را تکمیل میکنند.
کلام آخر
Huawei MediaPad 10 Link با کم کردن امکانات پردازشی و مولتیمدیایی MediaPad 10 FHD شرایط را برای کاهش قیمت دستگاه فراهم آورده است. این مدل با اینکه نسبت به 10FHD چندان قیمت کمتری ندارد اما مقایسه آن با دیگر تبلتها در سایر برندها شرایط مناسبی را برای رقابت نشان میدهد و در بعضی موارد قیمت دستگاه حتی از معادلهای 7 اینچی آن در دیگر برندها نیز رقم کمتری دارد. از نگاهی دیگر Link با صفحهنمایش بزرگ و وزن نسبتا بالا تنها کاربران خاصی را به خود جلب میکند و برای افراد با کاربری تماشای فیلم، انجام بازیهای معمول و مواردی از این دست بر مدلهای 7 اینچی معمول برتری دارد.
مطالب مشابه :
آشنایی با هندزفری بلوتوث های موجود در بازار
نوکیا وایرلس بوم هدست اچاس- قیمتها ممکن است با قیمت بازار متناسب نباشد چرا که این قیمتها
09304255129 نتبوک استوک لپتاپ استوک خرید و فروش لپ تاپ کارکرده-خرید و فروش لپ تاپ دست دوم خرید و فر
لپ تاپ,نوت بوک,لیست قیمت لپ تاپ میکروفن هدست و تصویر به وایرلس اینترنت + دو
معرفی بهترین کجت ها برای بازی های رایانه ای
کنترلر وایرلس با بدنه استیل: این گجت با قیمت ۶۰ پوند در بازار عرضه میشود. هدست Mmx 300 از
آموزش گام به گام وایرلس (جلسه 1)
شرکت فنی مهندسی شایان توسعه البرز - آموزش گام به گام وایرلس (جلسه 1) - مشاوره، طراحي، نظارت
ایکس باکس Xbox چیست ؟
دستگاه ، فیش component ، یک عدد دسته بی سیم ، هدست صورت وایرلس به قیمت ایکس
حسن رضاییان تهران مینی لپ تاپ ارزان مینی نوت بوک سبک تاچ لمسی تبلت ارزانلپ تاپ استوک ارزان دل اچ پی
لیست قیمت نت بوک مینی میکروفن هدست و تصویر به فای وایرلس + شبکه + تمام
نقد و بررسی تخصصی Huawei MediaPad10 Link
درون جعبه از یک هدست سیمی معمولی های وایرلس دستگاه است قیمت کمتری ندارد
برچسب :
قیمت هدست وایرلس