مقایسه تاپ ناچ با اینترچینج TOP NOTCH with INTERCHANGE
معرفی: Interchange نام مجموعه ای است مخصوص بزرگسالان کشورهای غیرانگلیسی زبان که در دهه ۸۰ میلادی بوسیله پروفسور “جک. سی. ریچاردز”، استاد دانشگاه در رشته زبانشناسی کاربردی و تئوریسین برجسته آموزش زبان انگلیسی به رشته تحریر در آمد. این مجموعه پس از یک دهه، ویرایش شد و در ویرایش تازه (۱۹۹۷) که با نام New Interchange و توسط دانشگاه کمبریج عرضه گردید، ضمن اصلاح کلی در کتاب، یک جلد مقدماتی بنام “Intro” هم بدان افزوده شد. مخاطب Intro کسانی هستند که یا تازه زبان را آغاز می کنند و یا false beginner محسوب می شوند؛ یعنی قبلا مقداری زبان خوانده اند، اما آموخته هایشان پراکنده و اشتباه است (مانند بیشتر کسانی که در نظام آموزش و پرورش ایران زبان می آموزند). سومین ویرایش اینترچینج در سال ۲۰۰۵ و با نام Interchange 3rd Edition انجام شد. در ویرایش جدید، تغییر عمده متوجه کتاب های دانش آموز (Student’s boook) های یک و دو و سه است. اشکالات New Interchange برطرف شده، زبان روز جایگزین زبان قدیمی تر شده، اطلاعات آماری و شخصیت های درون کتاب به روز شده اند، و صداها در فایل های صوتی تغییر کرده اند.
اینترچینج، به جز کتاب دانش آموز و سی دی صوتی و کتاب کار، یک مجموعه فیلم های تصویری همراه با کتاب های فیلم را نیز شامل می شود. برای هر فصل از اینترچینج، یک فیلم حدودا ۵ تا ۱۰ دقیقه ای ساخته شده که در هنگام تماشای فیلم، موضوع، واژگان، و گرامر همان فصل مرور می شود. البته فیلم های اینترچینج، ویرایش و “به روز” نشده اند.
Top Notch نام مجموعه ای است که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۶ و توسط انتشارات معروف Pearson / Longman عرضه شد. مخاطب این کتاب هم، مانند اینترچینج، بزرگسالانی هستند که در کشورهای غیرانگلیسی زبان زندگی می کنند. این مجموعه ۳ جلدی، کتاب دانش آموز، کتاب کار، و سی دی های سرگرمی را شامل می شود. سی دی سرگرمی مجموعه ای شامل بازی های زبانی، ترانه ها، و تمرین های سرگرم کننده دیگر است که البته در هماهنگی با محتوای فصل های کتاب طراحی شده است.
جاذبه های گرافیکی و جانبی Top Notch بیشتر از اینترچینج است. این مجموعه نیز دارای فیلم های کمدی کوتاه، و مصاحبه است.
در مقایسه زیر، کتاب های یادشده از جنبه های گوناگون مورد بررسی قرار می گیرند. به منظور برقراری موقعیت برابر، کتاب Intro از مجموعه اینترچینج نادیده گرفته شده است تا هر دو مجموعه با سه کتاب مقایسه شوند.
تنوع موضوع ها
اینترچینج:
تاپ ناچ:
هر دو کتاب از شیوه رایج موضوعی برای طراحی درس ها استفاده کرده اند و این امکان را به زبان آموز می دهند که درباره موضوع های متنوع اطلاعات زبانی کسب نماید و با همکلاسان خود گفتگو کند. در هر دو مجموعه، موضوع های انتخاب شده، بر اساس سطح کتاب گلچین شده است که این نقطه قوت آنها به شمار می رود.
در “تاپ ناچ”، هر کتاب ۱۰ فصل اصلی با ۱۰ موضوع را دربر می گیرد. در اینترچینج، هر کتاب ۱۶ فصل و در نتیجه ۱۶ موضوع دارد.
موضوع های کتاب یک Top Notch: 1. آشنا شدن ۲٫ بیرون رفتن ۳٫ صحبت در مورد خانواده ۴٫ فن آوری ۵٫ خوردن در منزل یا بیرون ۶٫ تناسب اندام ۷٫ لباس ۸٫ مسافرت ۹٫ حمل و نقل ۱۰٫ خرید اینترنتی
موضوع های کتاب یک Interchange: 1. آشنایی و احوال پرسی ۲٫ گذراندن روز ۳٫ خرید از بازار ۴٫ موسیقی ۵٫ صحبت درباره خانواده ۶٫ ورزش ۷٫ تعطیلات و اوقات فراغت ۸٫ آدرس دادن و آدرس گرفتن ۹٫ صحبت درباره ظاهر افراد (چهره، لباس،…) ۱۰٫ تجربه های عجیب ۱۱٫ توصیف شهرها ۱۲٫ بهداشت و درمان ۱۳٫ رستوران ۱۴٫ جغرافیا و توصیف رودها، کوه ها، دریاها… ۱۵٫ دعوت، پذیرش و رد کردن دعوت ۱۶٫ تغییرات در افراد و در زندگی
موضوع های کتاب دوم Top Notch: 1. آشنایی و تعارفات ۲٫ فیلم و سینما ۳٫ هتل ۴٫ خودرو و رانندگی ۵٫ بهداشت فردی ۶٫ غذای خوب خوردن ۷٫ روانشناسی و شخصیت ۸٫ لذت بردن از هنر ۹٫ زندگی با رایانه ۱۰٫ اخلاق و ارزش ها
موضوع های کتاب دوم Interchange: 1. خاطرات گذشته ۲٫ ترافیک و حمل و نقل شهری ۳٫ توصیف خانه و آپارتمان ۴٫ آشپزی ۵٫ گذراندن تعطیلات ۶٫ کار “خانه” و اعتراض های رایج در خانواده ۷٫ فن آوری ۸٫ تعطیلات رسمی و جشن ها ۹٫ گذشته، حال، آینده ۱۰٫ مهارت ها و توانمندی ها ۱۱٫ بناهای معروف ۱۲٫ افراد مشهور و موفق ۱۳٫ سینما ۱۴٫ ایما و اشاره، و ارتباط غیرکلامی ۱۵٫ اخبار حوادث ۱۶٫ بهانه و توجیه
موضوع های کتاب سوم Top Notch : 1. آشنایی با فرهنگ ها ۲٫ بهداشت ۳٫ انجام کارهای معمول ۴٫ انتخاب های مهم در زندگی ۵٫ تعطیلات و سنت ها ۶٫ فاجعه ها و فوریت های پزشکی ۷٫ کتاب ها و مجله ها ۸٫ اختراع و فن آوری ۹٫ موضوع های بحث برانگیز (دموکراسی، اعدام، سانسور،…) ۱۰٫ گردشگری
موضوع های کتاب سوم Interchange: 1. عشق و ازدواج ۲٫ شغل و شخصیت افراد ۳٫ تقاضاهای ناخوشایند ۴٫ روزنامه ۵٫ تفاوت های فرهنگی ۶٫ شکایت های رایج ۷٫ مشکلات جامعه شهری ۸٫ رشته های دانشگاهی ۹٫ مشاغل خدماتی ۱۰٫ مدهای رایج در جامعه (غیر از لباس) ۱۱٫ مراحل مختلف زندگی ۱۲٫ عادت های بد ۱۳٫ صنعت سینما ۱۴٫ شرکت های موفق ۱۵٫ قوانین عجیب ۱۶٫ زنان موفق
شنیدن و درک مطلب
اینترچینج:
تاپ ناچ:
این بخش، جایی است که مجموعه Interchange با اختلاف، از Top Notch پیشی می گیرد. آنچه شما در تاپ ناچ می شنوید، نسخه آهسته و آسان شده زبان روزمره مردم آمریکا است. بدیهی است که اگر زبان آموز به این گویش عادت کند، در مکالمه واقعی با یک انگلیسی زبان، در هنگام گوش دادن به اخبار، و در زمان تماشای فیلم زبان اصلی، با مشکلات جدی روبرو خواهد شد. در مقابل، Listening های اینترچنج از همان کتاب زرد کاملا واقعی است و شنونده برای متوجه شدن باید دقت کند و به ادبیات روزمره انگلیسی عادت نماید.
در هر فصل از اینترچینج، یک تمرین شنیدن و درک مطلب وجود دارد و در مورد تاپ ناچ نیز همین امر صدق می کند. بنابراین در هر کتاب از اینترچینج شما ۱۶ تمرین شنیدن و درک مطلب دارید و در هر کتاب تاپ ناچ، ۱۰ تمرین.
افزون بر این، در انتهای بیشتر مکالمه های اینترچینج، شما یک تمرین زیر این عنوان دارید: “به بقیه مکالمه گوش کنید و به این سوال پاسخ دهید…” متن “بقیه مکالمه” در کتاب وجود ندارد و در نتیجه این هم یک تمرین شنیدن و درک مطلب محسوب می شود. چنین مزیتی در مجموعه تاپ ناچ پیش بینی نشده است.
در هر فصل Progress Check از مجموعه اینترچینج نیز یک تمرین شنیدن و درک مطلب پیش بینی شده است. در اینترچینج به ازای هر ۲ فصل، یک تمرین دوره ای (Progress Check) وجود دارد.
گفتن // مکالمه
اینترچینج:
تاپ ناچ:
هر دو کتاب، روی افزایش مهارت های گویشی زبان آموزان به خوبی کار کرده اند و با استفاده از تمرین های متنوع و غیرمنتظره، این مهارت ها را گسترش می دهند. برای نمونه، در تدریس “بیان تاسف و پشیمانی یا دلیل برای تصمیمی که پیشتر گرفته ایم” (should/could/must + have + pp) کتاب سوم Top Notch این تمرین ها را پیش بینی کرده است:
یک. در بخش گرامر، مثال هایی آورده شده و در زیر آن، بخش کار دونفره (Pair Work) وجود دارد. در کار دونفره، زبان آموزان A باید درباره زندگی، تحصیلات، کار، یا رفتار خود در گذشته تاسف بخورد و زبان آموز B دلیل این امر را از او جویا شود.
دو. در تمرینی دیگر، ۵ رویداد نوشته شده است. زبان آموزان باید درباره دلیل احتمالی این رویدادها با یکدیگر بحث کنند.
سه. در زیر همان تمرین از زبان آموزان خواسته شده با استفاده از یک الگوی پیش فرض، تاسف های بیشتری را با یکی از همکلاسان خود در میان بگذارند. در این تمرین، کتاب ایده هایی را هم در اختیار دانشجویان می گذارد: شغل در شرکت مایکروسافت، خریدن خودروی اسپرت، تحصیل در رشته پزشکی، و ازدواج با فلانی.
چهار. در بخش های آخر فصل: Top Notch Interaction، مرور فصل (Check Point)، و Unit Wrap-up نیز همین موضوع در قالب هایی برای مکالمه تکرار می شود.
همین موضوع در کتاب سوم Interchange با تمرین های گفتاری زیر پیش بینی شده است:
یک. در بخش گرامر مثال هایی آورده شده و در زیر آن، پنج رفتار یا رویداد ناخوشایند و رایج در جامعه آورده شده است: سرکشی در دوران کودکی، رژیم غذایی نامناسب در کودکی، نداشتن دوستان زیاد، بداخلاقی در زمان نوجوانی، ناآگاهی و سادگی در زمان انتخاب شغل. زبان آموزان باید مواردی که در مورد آنها صدق می کند را با ابراز تاسف، بیان کنند و در این زمینه ها با همکلاسی خود بحث نمایند.
دو. در بخش دیگری از همین تمرین، زبان آموزان ستون A و ستون B که شامل جمله های شرطی با ساختار یادشده است را باید به هم وصل کنند. سپس در هر مورد، اطلاعات مربوط به خود را بیافزایند و آن را با همکلاسی خود در میان گذارند. مثال: اگر به حرف پدر و مادرم گوش کرده بودم…، اگر بیشتر درس خوانده بودم…، اگر پول بیشتری پس انداز کرده بودم…، و غیره.
سه. در تمرین دوره ای فصل که در انتهای کتاب است، از ۱۰ نفر نام برده شده: پدر و مادر، خواهر و برادر، معلم، همسر، رییس، همکار، و غیره. از زبان آموزان خواسته شده اگر در مورد هریک از عملکردهای این افراد در گذشته تاسف می خورند، ابتدا آن را روی کاغذ بنویسند و سپس با همکلاسان خود درمیان بگذارند و در این باره بحث کنند.
چهار. در تمرین تلفظ، به چگونگی تلفظ سریع should/could have… و should/could have been، پرداخته شده است. در انتها این تمرین، چهار ساختار شبیه به این آورده شده: “وقتی جوان تر بودم، باید…”. از زبان آموزان خواسته شده که ساختارها را با استفاده از اطلاعات واقعی خود کامل کنند و با تلفظ صحیح با همکلاسی خود در میان بگذارند.
پنج. در تمرین دوره ای Progress Check که در انتهای هر ۲ فصل، به مرور فصل های مربوط می پردازد نیز تمرین شفاهی مشابهی وجود دارد.
خواندن
اینترچینج:
تاپ ناچ:
از نظر تعداد، قاعده ای که در مورد تمرین های شنیدن و درک مطلب گفتیم اینجا نیز صدق می کند. اما از نظر کیفیت متن ها، ادبیات بکار رفته در تاپ ناچ به مقاله های روزنامه های آمریکایی یا بعضی از مجله های سیاسی، نظیر Newsweek شبیه است. یعنی زبان آموز با واژگان رسمی و جدی (formal) و جمله های همپایه (compound) و جمله های همبافت (complex) بیشتری روبرو است. متن های اینترچینج، در مقابل، به متن مجله های خانوادگی، مانند Readers’ Digest یا Parents و غیره شبیه است. یعنی جمله های کوتاه، همراه با ترکیبی از واژگان رسمی و عامیانه در آن بیشتر دیده می شود. برای درک بهتر این امر، سه پاراگراف نمونه از اینترچینج را در ادامه با سه پاراگراف از تاپ ناچ مقایسه می کنیم. پاراگراف ها از کتاب ۳ هر دو مجموعه انتخاب شده اند:
Interchange:
A storm forces a plane to make an emergency landing on a deserted island. The only shelter is a spooky house, where a murderer begins killing passengers. So what do these defenseless people do? They have a beach party and perform an elaborate song-and-dance number.
Although some people find reasons to justify plagiarism, others feel the issue is clear-cut: they feel it is morally wrong, and consider it stealing – a theft of ideas rather than money. These people believe that students who plagiarize benefit unfairly. They receive a better grade than they deserve.
Cirque du Soleil is an amazing circus show that pairs incredible feats of strength and balance with dazzling costumes and sets. Though only in her late teens, Kristina Ivanova has been a gymnast with Cirque du Soleil for seven years. After six years of gymnastics training in Russia, she knew she wanted to be part of the troupe after her father joined. When another performer left, she auditioned and got the job. Being with the circus has afforded her some unusual opportunities. She has been able to travel all over the world. And unlike many kids, Kristina is trilingual. She speaks Russian, English, and French, the language used in Cirque du Soleil schools.
Top Notch:
Ecotourism presents an alternative to traditional approaches to economic development, such as farming, logging, mining, or hunting. It offers local people the chance to escape a cycle of poverty and by sharing their knowledge of the local terrain and ecology with visitors, to develop a stronger sense of community pride.
These days, companies hope the use of –san – less cumbersome than the longer titles traditionally used – will allow workers to exchange ideas more freely and make decisions more quickly. In 2001, 59 percent of companies with more than 3000 employees had adopted such a policy, compared with 34 percent in 1995, according to the institute of Labor Administration of Japan.
In 1947, India was granted independence, but the country was broken into two states – India and Pakistan – and fighting between Hindus and Muslims began. But Gandhi believed in an India where Hindus and Muslims could live together in peace. On January 13, 1948, at the age of 78, Gandhi began a fast, not eating anything for days, with the purpose of stopping the war. After five days, the opposing leaders said they would stop the fighting and Gandhi broke his fast and started eating again.
از نظر نگارنده، ارزش یادگیری و آشنایی با ادبیات پیچیده Top Notch بیشتر از ادبیات بکار رفته در Interchange است. با وجود این، برتری Interchange در تمرین های جدی تر آن است. تاپ ناچ پس از ارایه هر متن به یک یا دو پرسش کلی درباره متن اکتفا می کند که برای آزمایش خواندن سریع (Skim) کافی است. اما اینترچینج، علاوه بر تمرین های مربوط به Skim، در بیشتر فصل ها، تمرین هایی نیز برای واژگان (Vocabulary)، درس و نادرست (True or False) و غیره در نظر گرفته است و فن خواندن دقیق (Scan) را بهتر پوشش می دهد.
نوشتن
اینترچینج:
تاپ ناچ:
تمرین های نوشتن در تاپ ناچ، در آخرین بخش از تمرین های دوره ای (Check Point) هر فصل قرار دارد که این خود اهمیت این موضوع نزد نویسندگان کتاب را نشان می دهد. کل تمرین نوشتن در این کتاب به یک جمله (پاراگرافی بنویسید و در آن توضیح دهید…) خلاصه می شود. در مقابل، اینترچینج، تمرین نوشتن را در متن هر درس و بخشی از تمرین های فصل قرار داده است و هر تمرین شامل چهار بخش بخش آماده سازی (warm-up)، الگو، نوشتن، و تمرین های پس از نوشتن می شود.
نمونه ای از تمرین نوشتن در تاپ ناچ:
روی یک برگه، درباره یکی از این موضوع ها بنویسید:
- چگونه برای اورژانس آماده شویم
- در یک موقعیت اورژانس چه کار کنیم
- موقعیت، بزرگی لرزه، زمان، و ساختمان ها، چگونه بر میزان تخریب در هنگام زمین لرزه اثر می گذارد
(نکته: گرامر این درس {کتاب ۳، فصل شش} درباره نقل قول غیر مستقیم است!!)
نمونه ای از تمرین نوشتن در اینترچینج:
درباره یکی از موضوع های مطرح شده در این فصل که با آن مخالفید، خطاب به مدیر انجمن یا موسسه مطلبی بنویسید. از سوال های زیر بعنوان راهنما استفاده کنید:
- دیدگاه شما درباره موضوع
- دو یا سه دلیل که دیدگاه شما را تایید کند
- فکر می کنید چه باید کرد
الگو:
Dear Councilwoman Lopez,
I’m a student at Morris High School, and I think student ought to be required to wear school uniforms. Students shouldn’t be permitted to wear the latest fashions, because this promotes jealousy and competition. Also students would be able to concentrate on their studies better if…o
کار دو نفره: نامه های تان را به یکدیگر بدهید. آیا با دیدگاه و پیشنهاد دوست تان موافقید؟ چرا؟
(نکته: گرامر درس درباره ارایه پیشنهاد و دیدگاه است با استفاده از should be required، shouldn’t be allowed، ought to be required، must be passed، mustn’t be permitted، has to be made، و has got to be done)
منبع: پایگاه اطلاع رسانی ام اچ دی
ریشه: دانستنی ها
مطالب مشابه :
مقایسه تاپ ناچ با اینترچینج TOP NOTCH with INTERCHANGE
در “تاپ ناچ”، هر کتاب ۱۰ فصل اصلی با ۱۰ موضوع را دربر می گیرد. در اینترچینج، هر کتاب ۱۶ فصل و
اینترچنج ، تاپ ناچ ، امریکن انگلیش فایل یا انگلیش ریزالت ؟
پایگاه آموزش آنلاین گرامر زبان انگلیسی - اینترچنج ، تاپ ناچ ، امریکن انگلیش فایل یا انگلیش
دانلود کتاب خودآموز زبان انگليسي Top Notch :
راهنمای گرامر موضوعی کتاب تاپ ناچ مقدماتی همراه با لغات جدید درس در چهار مجموعه :
دانلود رایگان مجموعه عظیم آموزش زبان تاپ ناچ با لینک مستقیم
فایل PDF کتاب دانش آموز (Student’s book) فیلم های آموزش زبان انگلیسی کتابهای تاپ ناچ Top Notch .
دانلود نمونه سوالات گفت و شنود 2
تاپ دانلود - دانلود نمونه سوالات گفت و شنود 2 - دانلود،بازی،موبایل،آموزشی،کلیپ کتاب. بازی
آشنایی با دوره اینترچینج و تاپ ناچ
English Language at school - آشنایی با دوره اینترچینج و تاپ ناچ - - English Language at school
برچسب :
کتاب تاپ ناچ