عوامل مؤثر بر صادرات فرش استان اردبیل

بازاریابی بین الملل

چکیده تحقیق:

بيشتر ملل دنيا فرش دستباف را به نام ايران و ايران را به نام فرش دستباف مي شناسند كه از اين بين مي توان به كشورهاي اسلامي اشاره كرد. حدود 15 درصد فرش دستباف ايران به كشورهاي اسلامي صادر مي شود كه از آن ميلان كشورهاي

در مجموعه فرش‌های نفیس آذربایجان مهم‌ترین صنعتی است که تعداد بسیاری از هنرمندان استان اردبیل به آن می‌پردازند.

آمارهای رسمی حاکی است بیش از ده هزار نفر از اهالی استان اردبیل در صنعت فرشبافی اشتغال دارند. اما صدای دفی که از بیشتر خانه‌‌های روستایی و شهری به گوش می‌رسد، درستی این رقم را مورد تردید قرارمی‌دهد.

کارشناسان معتقدند،تعداد فرشبافان در استان اردبیل چندین برابر این است و در بیشتر خانه‌ها، به ویژه در روستا‌ها در هر خانه‌ای دار فرشی برپاست.

صنعت فرشباقی در استان اردبیل از آن رو پر رونق است که یکی از مهم‌ترین منابع درآمد خانوارها است و مردان و زنان این استان را برای رهایی از بی‌کاری یا به عنوان منبع درآمد به این صنعت روی آورده‌اند.

بیشتر فرشبافان اردبیلی ، فرش‌هایی ارزان قیمت تولید می‌کنند و این باعث شده است فرش اردبیلی مشتریان مناسبی در کشور و جهان داشته باشد.

به گفته کارشناسان ، ۸۰ درصد فرش تولیدی در استان اردبیل ، به خارج از کشور و بیشتر به کشورهای آلمان ، ایتالیا ، فرانسه و ژاپن صادر می‌شود.

عنوان تحقیق :

عوامل موثر بر صادرات فرش دستباف استان اردبیل

مقدمه :

اردبیل از مراکز مهم قالی بافی آذر بایجان به شمار می رودواز سابقه درخشانی برخوردار است .

طرح های به کار گرفته شده در قالی های متاخر اردبیل ، طرح های هندسی بوده است که شبیه به طرح های قفقازی به نظر می رسد. لیکن قالی های اردبیل در مقایسه با بافته های قفقاز دارای تفاوت هایی است ، ازجمله تصاویر تجدید یافته انسان و حیوانات در بافته های اردبیل به چشم می خورد .

امروزه قالی های اردبیل بیشتر در ابعاد کوچک بافته شده وبه صورت قالیچه و کناره به بازار عرضه می گردند. در قالی های اردبیل رنگ های متنوع با سایه روشن ملایم به کار می رود، گرچه گاهی هم رنگ قرمز خام در کنار این رنگ ها دیده می شود. (http://www.irancarpet.ir/( تاريخ درج مطلب :: شنبه ۹ مهر ۱۳۹۰)

معمولاً مرغوب ترین بافته های اردبیل دارای زمینه آبی سیر وسبز روشن ورنگ لاکی است وبه سنه باف شهرت دارد واین نام صرفاً به واسطه شباهت پشت قالی به بافته های سنه است وگرنه در اردیبل فقط گره متقارن یا ترکی با بافت تک پوده وگاهی لولباف دوپوده به کار می رود. (http://www.magiran.com/ به تاريخ 17/11/87)

 

بیان مسله (اهميت و ضرروت):

در بعد اقتصادي ، فرش از ديرباز تا كنون همواره به عنوان مهمترين كالاي صادراتي غير نفتي مطرح بوده، فرش به خاطر تنوع و گوناگوني كه در طرح، رنگ  وبافت و.... دارد جز معدود كالاهايي است كه مصرف كنندگان با سلايق مختلف را تحت گستره خود قرار مي دهد. در ايران فرآيند توليد تا رسيدن محصول به دست مصرف كننده ، فاصله زمان زيادي را طي مي كند و همين خلاء باعث شده كشورهاي رقيب با توجه به شناخت سلايق بازار و سفارش پذيري مطلوب فرشهاي خود را روانه بازار كنند. كشورهاي رقيب ايران بر اين امر واقفند كه نسل جديد با تمايلاتي متفاوت از گذشته  و با الگوي مصرفي متمايز وارد اين عرصه شده است، تغييرات اساسي در تقاضاي فرش دستباف  و بازارهاي جهاني و توجه به علل و اسباب اين تغييرات، اهميت شناخت سلايق مصرف كنندگان فرش دستباف را دو چندان كرده است.

اهداف تحقیق:

1- شناسايي مشتريان كليدي

2- شناسايي تمايلات خريداران

3- شناسايي كانال هاي توزيع و راههاي نوين ورود به بازار هاي هدف

بیان فرضیه ها(فرضیه های تحقیق):

1-       گسترش تولید فرش دستبافت در نواحی  روستایی استان از نظر اقتصادی اجتماع و فرهنگی منجر به توسعه در روستاها میشود

2-      به نظر میرسد ساماندهی بافندگان فرش عاملی برای افزایش تولید فرش دستبافت در استان است

3-     به نظر میرسد مواد خام ارزان قیمت و در دسترس در استان عاملی برای پایین بودن قیمت تمام شده فرش استان است

4-      میتوان مهمترین معضل  در عدم کام یابی بافندگان فرش از دسترنج خود وجود واسطه ها در بازار را نام برد

روش تحقیق:

اين تحقيق يك تحقيق كاربردي در حوزه اقتصاد فرش دستباف مي باشد. از آنجايي كه در اين تحقيق وضعيت سليقه مصرف كنندگان مورد توصيف قرار گرفته، تحقيق حاضر توصيفي مي باشد و از آنجايي كه رخ دادهاي بازار مورد تحليل قرار گرفته است روش تحقيق در اين مطالعه ،‌توصيفي – تحليلي مي باشد و با مشخصات ذيل انجام گرفته است:

جامعه آماري: تجار و فروشندگان عمده فرش دستباف و عده اي از مصرف كنندگان فرش دستباف در بازار هدف

روش نمونه گيري: نمونه در دسترس

ابزار گردآوري اطلاعات(داده ها): مصاحبه، پرسشنامه، مطالعات  كتابخانه اي و اينترنت‌(سايت هاي مرتبط)

روش هاي تجزيه و تحليل داده: از آنجا كه هدف از اين تحقيق توصيف نظر پاسخ گويان در خصوص موضوع تحقيق بوده است از نمودارها و جداول و ساير فنون آمار توصيفي استفاده شده است.

پرسشهای تحقیق:

پرسش اصلی:

چه عواملی بر صادرات فرش دستباف استان اردبیل موثر می باشد؟

پرسش فرعی:

1-ایاگسترش تولید فرش دستباف در نواحی روستایی استان از نظر اقتصادی اجتماعی و فرهنگی تاثیر معنی داری برتوسعه روستاهای استان دارد؟

2-ایا ساماندهی بافندگان فرش عاملی برای افزایش تولید فرش دستباف در استان است؟

3-چه رابطه معنی داری بین مواد خام ارزان قیمت و در دسترس و پایین بودن قیمت تمام شده فرش استان وجود دارد؟

4-ایا رابطه معنی داری بین وجود واسطه ها در بازار فرش دستباف و عدم کامیابی بافندگان فرش دستباف از حاصل کار خود وجود دارد؟

پیشینه ی تحقیق:

انجام یک تحقیق  موفق که دارای خروجی مثبت برای رفع مضلات بر سر راه  توسعه صنعت فرش دستبافت و یا سایر صنایع، داشتن مطالعات درزمینه پیشینه ی ان موضوع در زمانهای مختلف وباروشها و اندیشه های مختلف است که در گذشته و توسط افراد  و متخصان این امر صورت پذیرفته است . با این حال که اکثر مردم جهان فرش دستباف را به نام ايران و ايران را به نام فرش دستباف مي شناسندو "استان اردبیل هفتمین صادر کننده فرش در کشور است"(فارس نیوز) تحقیقات قابل توجهی در این زمینه صورت نگرفته است.

اما در این میان برخی از فعالان  این صنعت سعی بر ان داشتند با انجام تحقیقاتی هر چند جست و گریخته به معرفی برخی از مشکلات سد راه این صنعت بپردازند که از جمله میتوان به مقاله ای توسط شرکت سهامی فرش ایران در تاریخ9 مهر 1390 اشاره کرد که چالش‌های فراروی هنر صنعت فرش دستباف میپردازد.

 در این مقاله چنین امده که طی سال‌های گذشته تغییرات مدیریتی متولی فرش دستباف با توجه به مصالح و تصمیمات دولتمردان وقت با سلایق مختلف ضررهایی بر پیکره حوزه گسترده و موثر هنر صنعت فرش زده است و بعد از آخرین تصمیم ایجاد مرکز ملی فرش ایران در وزارتخانه بازرگانی بود که باعث ساماندهی و هدایت و ارتقاءبخشی امور فرش شد.

این مرکز جایگاه ثابتی پیدا کرده بود که مجددا با طرح الحاق به جهاد کشاورزی آن هم به عنوان کالای کشاورزی اثرات منفی روی بازار فرش در زمانی که از سویی مشکلات تولید فرش، بحث بیمه قالیبافان، بحث تحریم فرش گذاشته که باید تصمیم عاقلانه و خصوصا تقویت جایگاه حقوقی و اقتدار اختیارات مرکزی ملی فرش ایران گام بزرگتری در این مورد و مسیر رو به رشد گذاشته شود.

فصل دوم:

•     تعیین بازارهای هدف

•     جایگاه یابی صنعت فرش بافی

•     تقسیم بندی های بازار

•     آمیخته های بازار

•     سیاست های ترویج فروش

•     بازار یابی مستقیم

تعیین بازارهای هدف:

کشورهای آلمان ,سوئیس مراکز توزیع فرش اردبیل بوده اند و از آنجا که به کشورهای خواههان این کالا را توزیع می کردند فرش های مشکین مورد پسند آلما ن هستند و فرش های اردبیل از آنجا مورد پسند کشورهای اروپایی قرار میگیرد که خلوت و کف ساده هستند.)

جایگاه یابی صنعت فرش بافی :

فرش اردبیل در کشورهای اروپایی دارای جایگاه خاصی بود که به دلیل تولید فرش توسط کشورهای هند و چین امروزه جایگاه خود را از دست داده است. ( www.persiancarpetassociation.com)

تقسیم بندی بازار :

کشورهای آلمان , ایتالیا ,فرانسه , انگلستان , کانادا بازار صادرات فرش اردبیل بوده اند که امروزه کم رنگ شده است.

کشور آذربایجان با 90% و گرجستان با 4% و کشورهای ارمنستان و ترکمنستان و قزاقستان هر کدام با 2% از دیگر بازارهای  هدف استان را تشکیل می دهند. ( www.persiancarpetassociation.com)

آمیخته های بازاریابی:

تولید:خلخال و بخش های تابعه فرش های تمام ابریشمی تولید میکنند که  به شهرهای زنجان و قم برده از آنجا صادر میشود. شهرستان مشکین شهر وبخش های تابعه فرش های گلیم ابریشم در سبک تبریز تولید و از تبریز صادر میشود

پارس آباد وروستاهای اطراف تابلو بافت می بافند و گرمی  وبیله سوار به سبک اردبیل درشت بافت می بافند در بازار داخلی استقبال از فرش اردبیل بیشتر است.

قیمت: طبق آخرین آماری که اداره بازرگانی به ما داده در سال 87 حدود2340 کیلو گرم فرش به ارزش 10540دلار صادر شده است . ) تحقیق از طرف : اقبال نیکنام و دوستان86/3/28)

مکان : کشورهای آلمان سوئیس مراکز توزیع فرش اردبیل  میباشند.) تحقیق از طرف : اقبال نیکنام و دوستان86/3/28)

تبلیغات: از نظر تبلیغات فرش اردبیل ضعیف است یعنی فرش اردبیل از نظر مرغوبیت است که باعث شده به فروش بررسد نه از نظر اینکه به روی آن تبلیغات صورت بگیرد.

روابط عمومی: روابط عمومی اردبیل با کشورهای صادر کننده تقریبا وجود ندارد .

فروشندگی شخصی :فروشندگی شخصی در اردبیل وجود دارد و بعضی از فرش های اردبیل از طریق استانهای دیگر صادر میشود .

سیاست های ترویج فروش : برای فروش فرش اتخاذ نشده است.

بازار یابی مستقیم  :

بازاریابی مستقیم وجود ندارد چون فرش اردبیل از طریق واسطه ای از طریق شهر های دیگر مثل زنجان , قم و تبریز صادر میگردد. .

 

 فصل سوم:  

•     عوامل محیطی غیر قابل کنترل

 (اقتصادی،سیاسی،تکنولوژی، جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی)

عوامل غیر قابل کنترل :

از نظر اقتصادی:

40الی45 درصد بازار دنیا را فرش ایران به خود اختصاص داده که فرش اردبیل جزء این فرش ها می باشد از نظر اقتصادی فرش ایران از همه فرش ها پیش رو بوده و موقعیت ایران در بزار جهان خوب بوده و کشورهایی مانند چین و هند نمی توانند رقیب ایران در جهان باشند چون فرش آنها فقط از نظر وزن بالاست ولی فرش ایران از نظر کیفیت  و مرغوب بودن جایگاه خود را در جهان باز کرده است ولی در حال حاضر فرش در جهان با رکود مواجه است و این باعث شده تقاضا در خود کشور ایران بیشتر باشد و450میلیون دلار در سال پیش صادرات صورت گرفته که علی رغم این 420 دلار نسبت به سالهای پیش تنزل داشته ایم و عامل دیگری که میتوان به آن اشاره کرد ضعف بنیه مالی صادرکنندگان استان - تورم و آثار آن است( فارس نیوز)

از نظر سیاسی:

وقتی آمریکا می خواهد ایران را تحریم کند  از کالای باارزشی مثل فرش بهر میگیرد و این تتحریم فرش در ایران باعث میشود که فرش اردبیل نیز به خارج صادر نگردد قبل از انقلاب بزرگترین خریداران  فرش ایرانیان یهودیان بودند که امروز توسطه واسطه صورت میگ یرد. ( فارس نیوز)

از نظر تکنوالو ژی :

چون در اردبیل دستگاه استاندارد وجود ندارد بنابراین فرش سالم ومرغوب تولید نمیگردد. ( business2.blogfa.com)

از نظر جغرافیایی:

به خاطر آب و هوای کوهستانی در اردبیل پشم مرغوب تولید میگردد .و به خاطر مرغوب و نرم کشورهای اروپایی خواهان فرش اردبیل اند. ( business2.blogfa.com)

از نظر فرهنگی و اجتماعی:

فرهنگ وسلیقه اردبیل در رنگ آمیزی ,نقشه فرش که ساده  وخلوت وتکراری نباشد در نوع بافت تاثیر دارد.

فصل چهار:

•     ماتریس فرصتها،تهدیدها،ضعف وقدرت ها

نقاط قوت :   strenghs

1.رنگبندی وطرح های متنوع ومطابق نظر مشتری

2.جایگاه اول ایران در تجارت فرش دستباف در بازار جهانی(سهم ایران حدود بیش از 40 % ،هند با22.3 % درجایگاه دوم وسپس افغانستان با18.3 %در جایگاه سوم قراردارد)

3.کیفیت بالا فرشهای دستباف ایرانی(رقبا فرشهایی با کیفیت پایین تر اما قمیت کمتر تولید می کنند.)

4.اصالت وفرهنگ و هویت قوی ایرانی (این فرهنگ قوی پشتوانه مالکیت معنوی ایران است.)

5.بالا بودن سطح اشتغالزایی صنعت فرش(در همين سال تعداد افراد شاغل در صنعت فرش 2/2 ميليون نفر بر آورد شده است با احتساب خانواده ها قريب به 8/8 ميلون نفر يعني 6/14% جمعيت كل كشور از فرش كسب روزي مي كند، باتوجه به توليد 7 ميليون متر مربع فرش دستبافت در همان سال و توزيع آن بين 2/2 ميليون نفر شاغل در اين صنعت به اين نتيجه مي رسيم كه تو ليد هر2 /3 متر مربع فرش دستبافت يك شغل ايجاد مي كند.)

6.رنگ طبیعی استفاده شده در فرش های دستباف( این رنگها فاقد مشكلات زيست محيطي اند.)

7.بالابودن رقم ارزش افزوده فرش دستباف(حدود 70 % ارزش افزوده)

8.مهمترین قطب صادرات غیر نفتی و ارزآور کشور

نقاط ضعف :   (weakness)

1.عملکرد ضعیف دولت در برگزاری نمایشگاهها و نظارت بر آنها (نیروی نظارتی ومدیریتی ضعیف دولت)

2.کوتاهی در برندسازی فرش دستباف ایرانی ومالکیت معنوی (باعث شده که رقبا طرح ونقش فرش دستباف ایران را از روی فرشهای تولیدی ایران  اقتباس کنند وبعد ازآن واردات فرش از سوی این کشورها با نام وبرند خودشان به ایران صورت می گیرد.)

3.قیمت بالای تمام شده ودر نهایت قیمت فروش بالا(قیمت یک کارگر درایران ده برابرقیمت آن در افغانستان است.)

4.عدم حمایت سیاست گذاران وتجار از صنعت فرش دستباف

5.عدم انجام پروژه های تحقیقاتی به منظور ارائه روشهای نوین وایجاد نوآوری جدید(به کارگیری روشهای سنتی در تولید فرش)

6.روش سنتی بازاریابی وکمبوداطلاعات تولیدکنندگان از خواست بازار وسلیقه مصرف کنندگان

 

فرصتها :   (opportunities)

1.فروکش کردن بحران مالی جهانی

2.توسعه و بهینه سازی محصول(خروج فرش از صنعت ابتدایی وسنتی واستفاده ازکارشناسان خبره طراحی داخلی و طراحان مشهور جهانی آشنا به نیازها و مطلوب بازار جهانی)

3. بازاريابي و ارتباط مستقيم با مشتري جهت ارتقاء و بهينه سازي محصول(جهت شناسایی و تبلیغ و بازاریابی فرش ایرانی در بازار جهانی)

4. استفاده از تکنیکهای الکتریکی و اینترنتی(باعث نفوذ در بازار،توسعه بازار، توسعه محصول ،تنوع محصول میشود)

5.وجود بازارهی بکر ودست نخورده(مانند:كشورهاي آمريكاي مركزي و جنوبي و جنوب آفريقا)

6. استفاده از صنعت گردشگري به عنوان مكملي براي معرفي فرش دستبافwww.mehrnews.com

تهدیدها :   (treats)

1.افزایش صد درصدی قیمت مواد اولیه (مانندافزایش صددرصدی  قیمت انواع نخهای پنبه ای وابریشم و... . افزایش قیمت مواد اولیه کاهش تقاضای فرش درداخل وخارج را به دنبال دارد.)

2.محدود بودن کانالهای عرضه مواد اولیه (کمیاب شدن و عدم عرضه بزخی مواد اولیه مانند انوع خامه پشمی خارجی ازنمره 6به بالا که بهتر است بگوییم نایاب است.

3.الزام پرداخت هزینه های دلالی در نمایشگاههای بین المللی (برای ایجاد ارتباط وداشتن روابط عمومی با خریداران وفروش بیشتر)

4.وجودرقبای قوی وقیمت پایین آنها نسبت به ایران( چین وهند به خاطر داشتن نیروی کار ارزان دارای قیمت پایین هستتند ولی در ایران تورم ودستمزدبالا وجود دارد. )

5.قاچاق فرشهای دستباف ایرانی (البته قاچاق این کالا محدود و قابل جلوگیری است.)

6.کالای جانشین (جایگزین شدن فرش ماشینی به جای فرش دستباف به خاطر سهولت در تولید و ارزانی آن) www.mehrnews.com

فصل پنجم:

•     وضعیت صادرات فرش در استان    

•     نتیجه گیری

•     پیشنهاد

وضعیت صادرات فرش در استان:

اردبیل از مراکز مهم قالی بافی آذر بایجان به شمار می رودواز سابقه درخشانی برخوردار است .

طرح های به کار گرفته شده در قالی های متاخر اردبیل ، طرح های هندسی بوده است که شبیه به طرح های قفقازی به نظر می رسد. لیکن قالی های اردبیل در مقایسه با بافته های قفقاز دارای تفاوت هایی است ، ازجمله تصاویر تجدید یافته انسان و حیوانات در بافته های اردبیل به چشم می خورد .

امروزه قالی های اردبیل بیشتر در ابعاد کوچک بافته شده وبه صورت قالیچه و کناره به بازار عرضه می گردند. در قالی های اردبیل رنگ های متنوع با سایه روشن ملایم به کار می رود، گرچه گاهی هم رنگ قرمز خام در کنار این رنگ ها دیده می شود .

معمولاً مرغوب ترین بافته های اردبیل دارای زمینه آبی سیر وسبز روشن ورنگ لاکی است وبه سنه باف شهرت دارد واین نام صرفاً به واسطه شباهت پشت قالی به بافته های سنه است وگرنه در اردیبل فقط گره متقارن یا ترکی با بافت تک پوده وگاهی لولباف دوپوده به کار می رود. ( روزنامه رسالت، شماره 6292 به تاريخ 23/8/86، صفحه 20 (شهرستانها ))

 

اردبیل هفتمین صادر کننده کشور:

با ساماندهی کارت بازرگانی برای تجار و صادرکنندگان فرش در حوزه صادرات فرش دستباف هرگونه صادرات فرش استان اردبیل از هر نقطه کشور به نام این استان ثبت می شود که با این روند پیش بینی می کنیم سال های آینده به جایگاه پنجم کشور در صادرات فرش دست یابیم. فعالان این عرصه برای اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری کمر همت بسته اند تا با این معضل مبارزه کرده و بستر اشتغال مناسب را فراهم کنند. ( روزنامه رسالت، شماره 6292 به تاريخ 23/8/86، صفحه 20 (شهرستانها ))

با توجه به افزایش 50 درصدی هزینه تمام شده مواد اولیه در تولید و بافت فرش این افزایش قیمت سبب شده تا بافندگان فرش گاه متضرر شده و جمعیتی از این صنف دست از فعالیت بردارند که در این زمینه باید از هنرمندان و بافندگان فرش به صورت ویژه حمایت شود.( http://www.irancarpet.ir/ تاريخ درج مطلب :: شنبه ۹ مهر ۱۳۹۰)

بافندگان زیرپوشش اتحادیه فرش بافان شناسایی و ساماندهی شدند به طوری که هم اکنون بیش از 100 هزار نفر زیرپوشش اتحادیه صنف بافندگان استان هستند.: در مجموع پیش بینی می شود بیش از 16 هزار نفر بافنده فرش در استان اردبیل وجود داشته باشد که بخشی از آنها تاکنون کارت شناسایی جدید خود را دریافت نکرده و یا کارت سابق خود را تمدید نکرده اند. رقم تولید سالانه فرش دستباف در استان اردبیل را 70 الی 120 هزار مترمربع اعلام شده است.بعد از شکل گیری اتحادیه ،کیفیت بافت، نقشه و رنگ فوق العاده بهبود یافته و در وضعیت مطلوب استقرار یافته است. ( http://www.irancarpet.ir/ تاريخ درج مطلب :: شنبه ۹ مهر ۱۳۹۰)

بیش از چهار هزار نفر در چهار سال اخیر با حمایت سازمان بازرگانی آموزش بهتر بافی فرش را گذرانده اند. در کنار آموزش به بافی آموزش طراحان و نقاشان، بازاریابی و ... نسبت به سال های گذشته توسعه یافته به طوری که در تک بافت ها شاهد تغییر رویه در طرح، رنگ و نقش تولید قالی هستیم. ( روزنامه رسالت، شماره 6292 به تاريخ 23/8/86، صفحه 20 (شهرستانها ))

عمده مشکل بافندگان پرداخت وام با بازپرداخت کوتاه مدت است که انتظار داریم اینگونه وام ها قرض الحسنه و بلند مدت محاسبه شده تا بافندگان در بازپرداخت تسهیلات دریافتی دچار مشکل نشوند. رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف استان اردبیل مشکل دیگر این بافندگان را فروش فرش بافته شده و گران بودن مواد اولیه ان اعلام کرد و گفت: با این روند آینده تولید فرش دستباف با معضل مواجه می شود که در این زمینه باید از هم اکنون به گونه ای عمل کنیم تا در عرصه بازارهای جهانی جایگاه خود را از دست ندهیم. ( روزنامه رسالت، شماره 6292 به تاريخ 23/8/86، صفحه 20 (شهرستانها ))

برخی از کشورها که تولید بی کیفیت و گاه تقلبی دارند تنها با تکیه بر تبلیغات میلیاردی در معرفی آثار خود بازارگرمی می کنند در حالی که ما از این قافله عقب مانده ایم. مروز تبلیغات موثرترین مقوله در عرضه و فروش تمام محصولات است که در تولید فرش بیش از همه باید مورد توجه و دقت قرار گیرد. ( روزنامه رسالت، شماره 6292 به تاريخ 23/8/86، صفحه 20 (شهرستانها ))

 

نتیجه گیری:

با توجه به مطالب فوق الذکر می توان افزایش ناگهانی قیمت مواد اولیه وعدم حمایت کافی  از بافندگان فرش و در نهایت عدم وجود امکانات و دستگاه های استاندارد بافندگی ، و موانع قانونی در سر راه صادرات فرش دست باف وجود دارد که با رفع این موانع می توان در توسعه ی صادرات فرش استان گام بزرگی برداشت

پیشنهاد:

با ساماندهی وضعیت بافنگان میتوان باعث افزایش کیفیت تولید فرش دستباف و در نهایت افزایش تقاضا خارجی برای فرش اردبیل بود .

از طرف دیگر با ایجاد مکان هایی ویژه عرضه ی فرش در بازار های هدف نه تنها صادر کننده با سهولت به صدور کالای خویش اقدام میکند بلکه تولید کننده نیز میتواند با عرضه ی تولیدات خویش  به صورت  مستقیم و حذف واسطه کالایی با قیمت تمام شده پایین عرضه کند که عاملی برای بدست آوردن بازارهای جدید است.

پیشنهاد دیگری که در این رابطه میتوان داشت این است که با ایجاد شرکتهای سهامی ویا تعاونی متشکل از اعضایی چند نفره از  صادر کننده ها میتوان باعث کاهش هزینه های صادرات و در نهایت بهبود اوضاع فعلی باشد.

 تحقیق از: ندا موسی نسب

۱/۱۰/۹۱

منابع:

http://www.irancarpet.ir/ تاريخ درج مطلب :: شنبه ۹ مهر ۱۳۹۰

روزنامه رسالت، شماره 6292 به تاريخ 23/8/86، صفحه 20 (شهرستانها )

http://www.magiran.com/ به تاريخ 17/11/87

www.tebyan-ardebil.ir

business2.blogfa.com

http://www.mehrnews.com/

www.hamvatan.tv

فارس نیوز

www.persiancarpetassociation.com


مطالب مشابه :


زندگی نامه احد عظیم زاده، میلیاردر خودساخته ایرانی

ثبت نام و تعرفه می‌خواستم یک کارگاه فرشبافی راه قرض کردم و ۶۰ هزار تومان هم از بانک وام




مروري بر تاريخ فرش دوره قاجار و ناصرالدين شاه

این دشواری بیشتر متوجه کاستیهایی است که در ثبت و ضبط فرشبافی و صنعت این کتاب با نام




* آموزش بافت فرشهای نفیس و تابلو فرش *

فرش ایران سراسر افتخار است و افتخار دیگر نسل فرشهای دیواری به نام وام های مرکز فرشبافی,




عملکرد شورا و شهرداری

مبلغ 12500000 ریال وام از صندوق نام شهرداری ثبت کردند و در و فرشبافی؛ فرشها




عوامل مؤثر بر صادرات فرش استان اردبیل

بيشتر ملل دنيا فرش دستباف را به نام ايران و در صنعت فرشبافی وام با بازپرداخت




برچسب :