چگونه رزومه كاري بنويسيم؟
چگونه یك رزومه مناسب بنویسیم؟
روی نیازهای كارفرما تأكید كنید نه نیازهای خودتان:
كسی كه رزومه شما را بررسی خواهد كرد معمولاً خود نیز از نزدیك با شغل مربوطه در ارتباط است و صحت انجام كار برای وی از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین باید در نوشتن رزومه خود تواناییهای خود را به خوبی نشان دهید. از خود بپرسید كه یك داوطلب خوب چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ چه تواناییهای ویژه ای وی را در بین سایر داوطلبان متمایز میكند؟ كارفرما حقیقتاً چه نیازی دارد؟ این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر نتوانید به نیازهای آنان پاسخ دهید، از رزومه خود جوابی نخواهید گرفت. سعی كنید تا خود را جای كارفرما قرار دهید تا بتوانید دید بهتری پیدا كنید. این دید در تمام مراحل نوشتن رزومه كارگشای شما خواهد بود.
ابتدا برنامه ریزی كنید:
روی موضوع خوب تمركز كنید. ببینید كارفرما چه میخواهد و شما چه چیزی برای ارایه به وی در دست دارید. پاسخ سؤالهای مطرح شده در قسمت قبل را روی كاغذی یادداشت كنید. سپس به ترتیب اهمیت به آنها پاسخ دهید. سعی كنید هر آنچه را كه به نوعی در مطرح كردن شما به عنوان كاندیدای مطرح مؤثر است لحاظ كنید.
مسأله اصلی اینست كه بتوانید با فكری باز بین آنچه كارفرما میخواهد و آنچه كه تا كنون انجام داده اید ارتباطی مناسب برقرار كنید. لزومی ندارد كه خود را به مباحث شغلی محدود كنید. از هر نكته ای در زندگیتان كه میتواند برای كارفرما جالب توجه باشد، استفاده كنید.
این یادداشتها هسته اولیه رزومه شما خواهد بود.
قالبهای رزومه:
تصمیم گیری نكته مهم دیگر در مورد نحوه نگارش، قالب و آرایش رزومه است. آرایشهای معمول لزوماً بهترین راه حل برای شما نیستند، بلكه در وضعیتهای مختلف آرایشهای مختلف و یا تركیبی از آنها جواب میدهند. در فرمهای الكترونیكی رزومه معمولاً این مسأله حل شده است. آنچه باقی میماند، ترتیب ذكر موارد مختلف (مثل سوابق كاری) است كه میتواند به صورتهای گوناگونی باشد:
یكی از قالبهای معمول رزومه، رزومه زمانی (Chronological) است. در این شیوه سوابق كاری به ترتیب عكس زمانی با ذكر نام شركت، تاریخ و عنوان كار آورده میشود. كسانی كه تجربه كاری طولانی و ممتد دارند معمولاً از این نوع رزومه استفاده میكنند.
نوع دیگر رزومه، رزومه عملكردی (Functional) است در این روش نویسنده بر دستاوردها و تواناییهای شغلی خود تأكید میكند و آنها را در دسته هایی مثل مدیریت، رهبری، طراحی و سایر مهارتها و تواناییها مرتب میكند. چنین رزومه ای برای كسانی كه به تازگی فارغ التحصیل شده اند یا تجربه كاری زیادی ندارند و یا میخواهند زمینه كاری خود را تغییر دهند، مناسب است.
میتوان از تركیب هر دو قالب نیز استفاده كرد. یعنی هر دو بخش سوابق شغلی و تواناییها و تخصصها را در رزومه گنجاند.
قسمتهای اصلی رزومه:
بخشهای اصلی رزومه عبارتند از :
· اطلاعات شخصی
· سوابق تحصیلی
· تجارب شغلی
· مهارتها
· زبان خارجه
· اهداف شغلی
· قسمتهای دیگر شامل:
جوایز و تشویقها
عضویت در انجمنها و گروههای حرفهای
انتشارات
علایق جنبی
معرفین
نكات مهم در تهیه رزومه: (Resume tips)
1.برای هر كارفرمایی رزومه های بر اساس نیاز وی تهیه كنید. بدین ترتیب رزومه شما میتواند تأثیرگذارتر باشد.
2.مختصر و مفید توضیح دهید. سعی كنید رزومه خود را در یك یا حداكثر دو صفحه خلاصه كنید تا كارفرما بتواند در زمانی كوتاه اطلاعات كلیدی را پیدا كند. از بیان موارد غیر مفید پرهیز كنید. شلوغ شدن و طولانی شدن رزومه باعث میشود تا نكات قوت آن كمتر در معرض دید قرار گیرد.
3.به تخصصها و مهارتهای مورد نیاز كارفرما با تأكید بیشتری اشاره كنید. میتوانید با پر رنگ كردن یا خط كشیدن زیر مهارتهای مربوط به شغل مورد نظر توجه كارفرما را به نكات قوت و تواناییهای خود جلب كنید.
4. رزومه باید واضح و روشن نوشته شود. اطلاعات خود را با دقت و واضح توضیح دهید و از كلمات و عبارات مناسب استفاده كنید تا كارفرمایان بتوانند بدون مشكل و سریعاً اطلاعات مورد علاقه خود را در آن پیدا كنند.
5. از عبارات استفاده كنید نه جملات. حتی الامكان از جمله استفاده نكنید. جملات طول رزومه شما را افزایش میدهد و پیدا كردن كلمات كلیدی در آن را مشكل می سازد.
6. تاریخها را دقیق ذكر كنید. یكی از نكات مهم در رزومه سندیت آن است. بنابراین تا حد ممكن سعی كنید تاریخها، آدرسها و سایر مراجع را با دقت و كامل وارد كنید.
7.رزومه به هیچ وجه نباید حاوی اشتباهات چاپی و غلطهای املایی باشد. وجود یكی دو غلط املایی در رزومه ارزش و تأثیرگذاری آنرا به شدت كاهش میدهد. این نشان دهنده بیدقتی و بی نظمی نویسنده آن است و تأثیر بسیار بدی روی كارفرما میگذارد.
8. بعد از حاضر كردن نسخه اولیه رزومه آنرا خوب بررسی كنید. رزومه را چندین بار مرور كنید و آنرا به دوستان و آشنایان خود بدهید تا در مورد آن نظر دهند. در هر مورد تغییرات لازم را اعمال كنید و دوباره آنرا مرور كنید تا از هر حیث بدون ایراد و مشكل باشد.
9. ظاهر رزومه كاغذی باید منظم و تأثیرگذار باشد. حتماُ آنرا پرینت كنید (حتی الامكان با كیفیت لیزری) و در صفحه آرایی و انتخاب فونتهای مناسب دقت كنید تا ظاهری پسندیده و زیبا داشته باشد. سعی كنید از نسخه اصل استفاده كنید نه فتوكپی.
10. همانطور كه در بالا گفته شد رزومه باید در اولین نگاه كاملاً جذاب و مرتب باشد. به یاد داشته باشید كه رزومه جنبه ای تبلیغاتی دارد.
11. فارغ التحصیلان تازه كار و كسانی كه تجربه كاری زیادی ندارند باید سعی كنند تا بخش تجربیات كاری رزومه را خالی نگذارند. در آن میتوانند كارآموزی، پروژه های كلاسی و تجربیات و مطالعات شخصی و امثال آنها را نیز ذكر كنند.
12.هدف شغلی را با ذكر یك منسب مشخص همراه كنید و یا بالكل از آن بگذرید. اگر میخواهید بخشی برای بیان اهداف شغلی در رزومه خود داشته باشید، آنرا با ذكر منسب مشخصی همراه كنید. زیرا هدف از این بخش ایجاد رابطه بین تواناییهای شما و موقعیت معین كاری است. عباراتی مثل به دست آوردن یك موقعیت كاری خوب و متناسب با تحصیلات و تواناییهای من به هیچ وجه كمكی نمیكند (چه موقعیتی؟ چه منسبی؟).
13. در بیان سوابق كاری سعی كنید نتیجه فعالیت شغلی خود را در هر مورد توضیح دهید. به نكاتی اشاره كنید كه مشخصاً نتیجه حضور شما در جریان كار بوده (مثلاً با ارایه روشهای جدید هزینه های شركت را تا 10% كاهش داده ام)
14.دانشجویان و تازه فارغ التحصیلان: بهتر است تحصیلات خود را در ابتدای رزومه بیاورید.
15.بر نقاط قوت خود تأكید كنید و نقاط ضعف را تا حد ممكن كمرنگ كنید.
16. اولین خط هر پاراگراف یا بخش بیش از سایر قسمتها خوانده میشود. بنابرین مهمترین جملات خود را در ابتدا بیاورید.
اشكالات عمده رزومه: (Resume blunders)
با اجنناب از اشكالات معمول زیر، میتوانید رزومهای تراز اول داشته باشید:
1. تمركز بیش از حد روی وظایف شغلی: یكی از ایرادات عمده رزومه تبدیل آن به لیست خسته كنندهای از وظایف و مسئولیتهای شغلهای قبلی است. به جای این كه شرح طویلی از مجموعه وظایف خود ارایه كنید، بهتر است نشان دهید كه در هر مورد چه تأثیری از خود باقی گذاشتهاید. میتوانید با مثال دقیقاً توضیح دهید كه عملكرد شما به چه نحوی به شركت سود رسانده است. برای این كار میتوانید سؤالهای زیر را از خود بپرسید:
· چگونه كار را بهتر از آنچه دیگران ممكن بود انجام دهند، انجام دادید؟
· چه مشكلاتی بر سر راه شما و شركت قرار داشت؟
· برای غلبه بر این مشكلات چه اقداماتی انجام دادید؟
· نتایج تلاشهای شما چه بود و شركت چگونه از عملكرد شما بهره مند شد؟
· آیا در نتیجه این اقدامات جایزه، تشویق و یا ارتقاء موقعیتی پیدا كرده اید؟
2. هدف شغلی ای كه بیش از حد بلندپروازانه و یا كلی است: بسیاری از داوطلبین شغل شانس خود را در همان ابتدای رزومه از دست میدهند: عبارت مربوط به هدف شغلی. بدترین آنها با عبارتی مانند این شروع میشوند: موقعیت شغلی مناسبی كه در آن حین كمك به اهداف سازمان جای كافی برای رشد و ترقی موجود باشد. چنین عباراتی بیش از حد كلیاند و فراوان استفاده شده اند. به جای چنین عباراتی میتوانید محدوده تخصص و یا سمت مورد نظر خود را ذكر كنید. برای اطلاع بیشتر میتوانید به رزومه های نمونه رجوع كنید.
3. رزومه طولانی و رزومه كوتاه: بسیاری تلاش میكنند تا رزومه خود را حتماً در یك صفحه جا بدهند. زیرا شنیده اند كه رزومه نباید بیش از یك صفحه باشد و در نتیجه بسیاری از خصوصیات مهم خود را از رزومه حذف میكنند. برعكس آن نیز صادق است: كسانی هستند كه چندین صفحه در مورد جزئیترین تجربه های بی اهمیت یا كم اهمیت خود قلمفرسایی میكنند. چنین رزومه ای به سادگی خواننده را بیحوصله میكند. هنگامی كه رزومه خود را مینویسید، سر هر جمله از خود بپرسید كه آیا این جمله در جلب نظر كارفرما و نزدیك كردن من به مصاحبه مؤثر است؟ و تنها اطلاعاتی را اضافه كنید كه از این سؤال پاسخ مثبت دریافت كنند.
هیچ قانون صریحی در مورد طول مناسب رزومه وجود ندارد. تنها نكته مهم اینست كه هر كلمه رزومه باید حساب شده و در جهت اقناع كارفرما باشد.
4. آوردن اطلاعات شخصی یا بی فایده: اضافه كردن اطلاعات شخصی مثل تاریخ تولد، وضعیت تأهل، قد و وزن و یا اطلاعاتی مثل علایق و سرگرمیها معمول نیست و توصیه نمیشود. البته موارد استثنایی هم وجود دارد كه چنین اطلاعاتی مورد نیاز كارفرماست و در انتخاب او میتواند مؤثر باشد.
5. رزومه بدون كلمات كلیدی: اگر رزومه خود را برای استفاده الكترونیكی (در شبكه های كاریابی) مینویسید، باید حتماً در متن رزومه از كلمات كلیدی و متداول تخصص خود استفاده كنید. زیرا كارفرمایان معمولاً با كمك این كلمات كلیدی رزومه های مطلوب خود را جستجو میكنند. هر چه كلمات كلیدی موجود در رزومه شما مناسب تر و جامع تر باشد، احتمال دیده شدن آن توسط كارفرمایان نیز بیشتر خواهد بود. البته احتیاجی نیست كه بخش جداگانه ای برای این كار كنار بگذارید، بلكه بهتر است این كلمات را در طول رزومه و در بخشهای مختلف آن پراكنده كنید.
6. غلطهای املایی: وجود حتی یك غلط املایی در رزومه میتواند آنرا به سطل آشغال بفرستد! رزومه خود را بارها و بارها مرور كنید و حتی آنرا به چند نفر دیگر بدهید تا بررسی كنند. رزومه شما منعكس كننده شخصیت شماست بی نظمی و بی دقتی در آن به هیچ وجه جایز نیست.
مطالب مشابه :
اصول رزومه نویسی1 - چگونه رزومه کاری بنوبسیم؟
رزومه باید تایپ شده باشد، رزومه های دست نویس سانش پایین تری در انتخاب دارند. رزومه هایی که گوشه بریده شده روزنامه، یا نوشته شده در دفتر مشق و ... کم ندیده ام.
چگونه رزومه كاري بنويسيم؟
چگونه یك رزومه مناسب بنویسیم؟ روی نیازهای كارفرما تأكید كنید نه نیازهای خودتان: كسی كه رزومه شما را بررسی خواهد كرد معمولاً خود نیز از نزدیك با شغل مربوطه در ارتباط
رزومه کار جنرال
برای کاریابی جنرال حتماً باید برای خودتون رزومه درست کنید. اینجا حتی برای کارهای جنرال مثل نظافت در مک دونالد و ... هم باید رزومه داشته باشید. انجام این کارها نه تنها
چگونه یک CV یا رزومه کاری بنویسیم !!!!!؟ C U R R I C U L U M V I T A E
نیما عاصی NimaAsi - چگونه یک CV یا رزومه کاری بنویسیم !!!!!؟ C U R R I C U L U M V I T A E - تجربه هاى مديريت ، فروش ، بازاريابى و توسعه شبكه فروش.
تشريح ساختار رزومه + دانلود يک نمونه رزومه کاري
25 جولای 2013 ... هر رزومه از ساختار و قالبي مشخص برخوردار است. اين بدين معني است که محتويات مندرج در رزومه مي بايست در قسمتهاي مجزا و بترتيبي معين نوشته
نمونه رزومه به زبان انگلیسی
كاريابي بين المللي بَرين كار - نمونه رزومه به زبان انگلیسی - گام به گام تا اعزام صحیح و قانونی به استرالیا با مجوز رسمی از وزارت کار.
رزومه سابقه کار چیست؟
رزومه سابقه کار Chronological Résumé همان طور که از نام آن بر می آید برروی سوابق کاری متقاضی کار تأکید دارد. این نوع رزومه معمولا وقتی نوشته می شود که قصد دارید
اصول رزومه نویسی - چگونه رزومه کاری بنویسیم
اصول رزومه نویسی - چگونه رزومه کاری بنویسیم. به صورت تجربی دیده ام که بسیاری مدیران برای رد یک داوطلب دچار خطاهایی مانند قالبی اندیشیدن (Stero Typing) دچار می
روش نگارش يك رزومه كامل
در رزومه معمولاً باید تعریف کامل و مشخصی از خودتــــان بدهید و این یکی از مهمترین مسائل در شناسنامه کـاری شماست. رزومه یک خلاصه ی دو یا سه صفحه ای از شما و مهارتها،
آموزش نوشتن رزومه (سوابق کاری)
23 ا کتبر 2014 ... حرفــــ حسابـــــ دانـشجو - آموزش نوشتن رزومه (سوابق کاری) - انجمن علمی حسابداری بیلان دانشگاه پیام نور شهرضا - حرفــــ حسابـــــ دانـشجو.
برچسب :
رزومه کاری