بررسی عوامل اقتصادی-اجتماعی مرتبط با نزاع دسته جمعی فصل اول(برگرفته از پایان نامه بهزاد فیاض زاده)
بیان مساله
با توجه به اینکه ایران یک کشور قومی است و تاریخ سیاسی آن در مقاطع مختلف با نقش فعال این قبایل گره خورده است به دور از نقش مثبت و گاه منفی این قبایل هراز چندگاهی در درون این گروهها برخوردهایی صورت می گیرد که آثار تخریبی آن آسایش و امنیت را به سبب قتل و کشتارهای متعدد از مردم سلب می نماید. نزاع دسته جمعی به عنوان یکی از مسائل اجتماعی نه تنها متاثر از جنبه های مختلف حیات بشری است بلکه بر آنها تاثیر گذار خواهد بود. این امر یکی از معضلات جامعه است که به ویژه در مناطق ایلی و عشیره ای به صورت جدید تر مطرح است. بسیاری از این نزاع ها موجب مرگ و مجروح شدن افراد زیادی شده است و مشکلات عدیده اجتماعی، روانی و اقتصادی را به وجود آورده است. هرگاه در نزاع های دسته جمعی از سلاح گرم نیز استفاده شود، آمار تلفات اعم از کشته و مجروح افزایش میابد.
با ریشه یابی این معضل می توان زمینه ی لازم را برای برنامه ریزی و کنترل آن فراهم کرد( بصیری، ١٣٨٧: ١٢٤).
دادستان کرمانشاه سرقت، مواد مخدر و بعد نزاع دسته جمعی را به عنوان بیشترین جرایم استان معرفی کرده است. طبق آمار به دست آمده از رئیس دادگستری بخش ماهیدشت سرقت، تصرف عدوانی و نزاع دسته جمعی مهم ترین جرایم در شهر ماهیدشت بوده است. همچنین طبق آمار بیشترین مراجعین به سازمان پزشکی قانونی در کل کشور پرونده های نزاع است که سیر صعودی دارد. طبق آمار در سال٨٥، ١٢١٩ نفر با سلاح سرد به قتل رسیدند که علت قتل ها بیشتر آسیب های اجتماعی مسائل خانوادگی و عدم رعایت حقوق یکدیگر بوده است. در سال ١٣٨٦، ٥٤٧٥٢١ نفر به سازمان پزشک قانونی به خاطر نزاع مراجعه کرده اند. در سال ١٣٨٧ تعداد مراجعین نزاع در کل کشور به سازمان ٥٦٩٦٦٤ نفر بوده است. در سال ١٣٨٨ تعداد مراجعین به سازمان ٥٨٥١٥٠٩ نفر رسیده است و نشان دهنده افزایش نزاع در کل کشور بوده است. در سال٨٩، ٦٢٩٠٠٠ نفر مراجعه داشته که فوت ناشی از سلاح سرد ١٠٩٣ بوده که در مقایسه با سال های قبل 6/7 درصد رشد داشته است. با توجه به سیر صعودی این مساله در کشور و اهمیت آن به خصوص در منطقه ماهیدشت که به عنوان یکی از سه معضل مهم مطرح است این سوال مطرح می شود که ریشه و علل بنیادین نزاع دسته جمعی در منطقه ماهیدشت را در چه عواملی باید جستجو کرد؟ در ساختار اجتماعی – اقتصادی آن؟ یا در فرهنگ و محیط طبیعی و حالات روانی بومیان آن منطقه؟
اهمیت تحقیق
معمولا نزاع دسته جمعی علاوه بر ایجاد فضایی آکنده از خشم و نفرت و کدر کردن روابط انسانی، امنیت انسان را هم از جنبه های مختلف تهدید میکند و به نوعی انسجام جامعه را با مشکل روبرو می سازد. اهمیت موضوع در این است که با توجه به مقایسه آمار جرایم در استان مسئله نزاع دسته جمعی به عنوان یکی از مهم ترین معضلات اجتماعی استان مطرح بوده است طبق اطلاعات به دست آمده بعد از سرقت و مواد مخدر، نزاع دسته جمعی به عنوان سومین اولویت در بحث آسیب های اجتماعی در استان کرمانشاه مطرح است که نیازمند تحقیق و کار عملی برای رفع آن است. بنابراین شواهد و مدارک تحقیق در این زمینه ضروری به نظر میرسد و با توجه به آنکه نزاع دسته جمعی از مسایلی است که معمولا ذهن و وقت مسئولان امنیتی و سیاسی استان را به خود مشغول کرده است قطعا ریشه یابی این معضل و شتاسایی مکانیسم های نزاع جمعی و عوامل مستور کننده آن زمینه لازم را برای برنامه ریزی و تسهیل کنترل آن فراهم می آورد به طوری که با شناخت عوامل موثر بر نزاع می توان در جهت رفع مکانیسم های این مسئله بسترهای لازم و مناسب را به منظور حداقل کردن آن فراهم آورد.
اهداف تحقیق
اهداف کلی:
بررسی نقش عوامل اقتصادی- اجتماعی مرتبط با نزاع های دسته جمعی در مناطق روستایی شهر ماهیدشت
اهداف جزئی:
1- سنجش میزان بیکاری بر نزاع دسته جمعی در مناطق روستایی بخش ماهیدشت.
2- سنجش مولفه سطح تحصیلات بر نزاع دسته جمعی در مناطق روستایی بخش ماهیدشت.
3- سنجش فرهنگ بر نزاع دسته جمعی در مناطق روستایی بخش ماهیدشت.
4- سنجش محر.میت نسبی بر نزاع دسته جمعی در مناطق روستایی بخش ماهیدشت.
5- سنجش احساس اتحاد اجتماعی بر نزاع دسته جمعی در مناطق روستایی بخش ماهیدشت.
6- سنجش تاثیر گروه بر نزاع دسته جمعی در مناطق روستایی بخش ماهیدشت.
7- سنجش مولفه سطح درآمد بر نزاع دسته جمعی در مناطق روستایی بخش ماهیدشت.
ادامه دارد....
مطالب مشابه :
اسامی ۱۱۲ نامزد احتمالی انتخابات شورای شهر کرمانشاه
، مرکز علمی کاربردی نیروی انتظامی کرمانشاه، مرکز آموزش عالی علمی کاربردی ماهیدشت
تصاویری از کشت علوفه در کانکس به روش هیدروپونیک
مرکز جهاد کشاورزی ماهیدشت اخبار روستا مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی
بررسی عوامل اقتصادی-اجتماعی مرتبط با نزاع دسته جمعی فصل اول(برگرفته از پایان نامه بهزاد فیاض زاده)
طبق آمار به دست آمده از رئیس دادگستری بخش ماهیدشت سرقت علمی و اخلاقیم کاربردی در حوزه
ادامه مطالب این وبلاگ را در سایت www.noredinzarei.ir ملاحظه بفرمایید.
علمی کاربردی - مسئول فنی شهرداری ماهیدشت - سابقه اجرایی در بخش سد های خاکی و
مشخصه شهرداران موفق و شهرداری چیست و چه وظائفی دارد؟
علمی کاربردی - مسئول فنی شهرداری ماهیدشت - سابقه اجرایی در بخش سد های خاکی و
کشت مکانیزه نخود دیم
مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی (ماهیدشت) 12 - شرکت کاویان کشت زاگرس (ماهیدشت)
اخبار انتخابات شورای شهر اسلام آباد غرب ؛ معرفی مهندس نورالدین زارعی
علمی کاربردی - مسئول فنی شهرداری ماهیدشت - سابقه اجرایی در بخش سد های خاکی و
برچسب :
علمی کاربردی ماهیدشت