هزینه های عروسی تان را مدیریت کنید

هزینه های عروسی نسبت به شهر و منطقه محل زندگی شما، تعداد مهمانان و همچنین کیفیت کارها، متفاوت است.

عروس و داماد های زیادی هستند که بعد از پایان مراسم عروسی به این نتیجه می رسند که در برخی از موارد زیاده روی کرده اند. شاید اگر آنها یک برنامه ریزی دقیق برای بودجه و هزینه های خود می کردند واقع بینانه تر و مقتصدانه تر پیش می رفتند و سرمایه شان را به این سادگی از دست نمی دادند.

تعیین بودجه عروسی در مدیریت هزینه ها به شما کمک می کند و باعث می شود در تصمیم گیری هایتان واقع بین باشید. شما که نمی خواهید زندگی جدید خود را در حالی شروع کنید که بارسنگینی از بدهی ها را به دوش می کشید؟

برای یک بودجه بندی مناسب و به درد بخور، قبل از هرچیز شما باید اقدامات زیر را انجام دهید.

1 - لیست مهمان های خود را تهیه کنید و تعداد کسانی را قصد دارید به عروسی خود دعوت کنید تعیین کنید.

در لیست تان افراد را به دو دسته درجه 1 و درجه 2 تقسیم کنید. درجه 1 آنهایی هستند که حتما باید در مراسم حضور داشته باشند و درجه 2 کسانی که می توانید در صورت نیاز آنها را از لیست خط بزنید و در فرصت دیگری ازشان پذیرایی کنید. مثلا یک مهمانی عصرانه.

2 - هیچ ایرادی ندارد اگر در کارت عروسی تان برای آشنایان و مهمانان درجه 2 بنویسید: « از کودکان عزیز در فرصت بهتری پذیرایی خواهد شد. » به این ترتیب تعداد زیادی از جمعیت که مربوط به بچه های خانواده ها است حذف می شود. در عین حال شما از بزرگترهای آن خانواده دعوت کرده اید و به آنها احترام گذاشته اید.

3 - در باره تشریفات عروسی خود تصمیم بگیرید. آیا تصمیم دارید مراسم را ساده برگزار کنید یا مجلل؟ می خواهید مراسم تان در حد یک مهمانی خانوادگی باشد یا تصمیم دارید زرق و برق مراسم را زیادتر کنید؟ مشخص کردن هدف تان کمک می کند تا قدم ها را مطمئن تر بردارید.

4 - با دوستان و نزدیکانی که به تازگی عروسی کرده اند مشورت کنید و از آنها درباره هزینه هایی که پرداخت کرده اند سوال کنید. شک نکنید که اطلاعات ارزشمندی کسب خواهید کرد.

5 - تحقیق در بازار را فراموش نکنید. با صرف اندکی وقت و کمی پرس و جو در بازار تشریفات عروسی، اطلاعات مفیدی درباره مخارج احتمالی عروسی خود کسب خواهید کرد.

مهم ترین مرحله: تنظیم بودجه

بعد از این اقدامات نوبت می رسد به دسته بندی کردن اطلاعات و تنظیم بودجه عروسی. اکنون شما می دانید که حدودا چند نفر مهمان دارید. همچنین می دانید که قصد دارید جشن عروسی خود را چگونه و با چه کیفیتی برگزار کنید. از هزینه های تقریبی بازار هم مطلع هستید. حال جدولی تهیه کنید و اعداد و ارقام مربوط به هر کدام را بنویسید تا ببینید چقدر بودجه دارید و با آن چه کار می توانید بکنید. چقدر کم دارید، چقدر هزینه هایتان از پیش بینی هایتان بیشتر یا کمتر است و چه طور باید منابع تان را تامین کنید.

در این جدول باید این موارد لحاظ شود

 عنوان :

 مثلا قیمت ورودی تالار، هزینه شام، هزینه میوه، نورپردازی سالن، گل آرایی، آرایشگاه عروس و داماد، هزینه لباس عروس و داماد و...

 بودجه برنامه ریزی شده :

 پیش بینی شما درباره قیمت هر مورد. در واقع این بودجه، بودجه ای است که شما با توجه به تحقیقاتی که انجام داده اید و همچنین توان مالی خود، برای عروسی در نظر می گیرید. مشخص کردن این مورد به شما کمک می کند برنامه ریزی خود را دقیق تر کرده و در هر مرحله جلوی ولخرجی های بیشتر را بگیرید.

 سر رسید پرداخت :

 چه زمانی باید رقم نوشته شده را پرداخت کنید. بعضی از هزینه های تالار یا عکاسی مراسم را می توانید بعد از پایان مراسم بپردازید.

 هزینه پرداخت شده :

 تا الان برای هر کدام از موارد چه مبلغی پیش پرداخت کرده اید؟ مثلا برای رزرو تالار، چقدر پرداخت کرده اید؟

 مبلغ تمام شده :

 رقمی که به شما می دهند و در قرار دادهای لباس، تالار و... ثبت می شود.

 انحراف از بودجه :

 تفاوت قیمت پیش بینی شده شده با مبلغ تمام شده. در واقع در این قسمت باید مقداری را که اضافه تر و یا کمتر از بودجه پیش بینی شده خرج کرده اید، بنویسید. این ستون به شما نشان می دهد که دارید صرفه جویی می کنید و یا در حال خرج تراشی و تولید بدهی های بیشتر هستید.

 چه هزینه هایی دارید؟

 هزینه های عروسی نسبت به شهر و منطقه محل زندگی شما، تعداد مهمانان و همچنین کیفیت کارها، متفاوت است. اما به طور کلی اگر بخواهیم هزینه های عروسی را بین مهم ترین بخش ها تقسیم کنیم، سهم هر قسمت به شرح زیر است:

 تالار یا باغ عروسی با پذیرایی کامل :

 حدود 30درصد کل مخارج عروسی

 حلقه ازدواج و جواهرات عروس :

 حدود 20درصد کل مخارج عروسی

 ماه عسل :

 حدود 20درصد کل مخارج عروسی

 فیلم برداری و عکاسی:

حدود 10درصد کل مخارج عروسی

لباس عروس، تاج و تور، دسته گل عروس و سایر ملزومات:

حدود 5 درصد کل مخارج عروسی

آرایشگاه عروس :

حدود 8 درصد کل مخارج عروسی

کرایه و گل آرایی ماشین عروس :

حدود 4درصد کل هزینه های عروسی

کارت عروسی :

حدود 1درصد کل هزینه های عروسی

سایر هزینه ها :

حدود 2درصد کل مخارج عروسی

شما می توانید هر کدام از این موارد را که لازم می دانید حذف کنید. مثلا اگر توافق کردید که به جای سرویس طلا از نقره استفاده کنید، این هزینه به مراتب برایتان کمتر خواهد شد. یا اگر گل آرایی ماشین را مصنوعی انجام دهید هزینه از این هم کمتر در می آید.


مطالب مشابه :


هزینه های عروسی تان را مدیریت کنید

هزینه های عروسی تان لیست مهمان های خود را مثلا قیمت ورودی تالار، هزینه شام




20- مدیریت هزینه های مراسم عروسی

هزینه های عروسی نسبت به شهر و لیست مهمان های خود را تهیه کنید تفاوت قیمت پیش بینی




5 توصیه برای کاهش هزینه های عروسی !!!!

5 توصیه برای کاهش هزینه های عروسی این خدمات را با قیمت های پایین تری لیست ممنوعه




برچسب :