معرفی رشته مهندسی فضای سبز
دیباچه:
هر فردی در دنیا به 2 تا 4 متر مربع فضای سبز نیاز دارد تا با کمبود اکسیژن و مشکلات جسمی و روانی روبرو نشود. در این میان مهندسی فضای سبز با ایجاد فضای سبز در سطح شهرها مانند کاشت درختان در حاشیه خیابانها و ایجاد انواع پارکهای جنگلی، کوهستانی و منطقهای، فضاسازی و زیباسازی پارکها، کاهش آلودگیهای بصری و ایجاد مناظر زیبا، تقلیل صداهای آزار دهنده و تعدیل آلودگیهای صوتی، حفاظت و صیانت از محیط طبیعی و منابع موجود در آن، حفاظت از تنوع حیاتی گیاهان،عامل حفظ فضای سبز و سلامت و زیبایی سکونتگاههای انسان میگردد و نیاز انسانها را به فضای سبز موردنظر تأمین میکند.در واقع مهندسی فضای سبز با ایجاد و حفظ مناظر طبیعی در اطراف منازل و در سطوح وسیعتر؛ یعنی شهر و اطراف آن، کیفیت زندگی را در شهرها بالا میبرد. زیرا فضای سبز شهر، دستگاه تنفس شهر است. از سوی دیگر ایجاد فضای سبز به سلامت جسم و روان ساکنین شهرها کمک میکند تا مردمی که امکان استفاده روزمره از طبیعت را در خود شهر ندارند ، این امکان برای آنها به وجود آید.
تواناییهای لازم :
دانشجوی مهندسی فضای سبز باید به علم کشاورزی اعم از خاکشناسی، هواشناسی، چمنکاری، باغبانی و گلکاری آشنایی داشته باشد تا بتواند بذر چمن مناسب تهیه کرده و با کود مناسب و آبیاری به موقع، چمنی مناسب برای زمین بازی یا تزئین میادین گل تهیه نماید، همچنین بتواند گیاهانی با گلهای بزرگ و با دوام پرورش دهد و درختان مناسب برای حاشیه خیابانها انتخاب کرده و آنها را به درستی هرس کند.از سوی دیگر دانشجوی این رشته باید فردی با ذوق و هنرمند باشد و به طراحی و نقشهکشی علاقهمند باشد تا بتواند از گیاهان زینتی در طراحی محوطههای مسکونی، اداری و تجاری به خوبی بهره گیرد و در طراحی پارک و پارکسازی، طراحی فضاهای شهری و محوطههای ویژه مثل محوطههای صنعتی، دانشگاهی، شهرکهای مسکونی و اتوبانها به یاری ذوق و هنر خویش طرحهایی مناسب و زیبا ارائه دهد.
موقعیت شغلی در ایران :
تمامی شهرها به ویژه شهرهای بزرگ به فضای سبز و بهبود محیط زیست نیاز دارند. از همین رو سازمان پارکها و فضای سبز شهرداریها یکی از مراکز اصلی جذب فارغالتحصیلان این رشته است. متخصصان فضای سبز همچنین میتوانند به عنوان طراح، مدیر، ناظر و مجری فضای سبز موسسات دولتی و خصوصی و محوطههای اداری و مسکونی فعالیت نمایند یا به عنوان مربی هنرستانهای کشاورزی و مجری امور تحقیقات وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت مسکن و شهرسازی مشغول به کار شوند.
صنعت و بازارکار
تواناییهای لازم برای داوطلبان این رشته و ادامه تحصیل در آن
همان طور که اشاره شد، این رشته یک رشته بینابینی است. لذا داوطلب لازم است از طرفی دارای ذوق خلاقیت و ابتکار در طراحی با توجه به کاربرد محوطه مورد نظر باشد و از سوی دیگر به دروس کشاورزی علاقه مند باشد و برای موفقیت بیشتر در دوران تحصیل باید به علوم روان شناسی و اطلاعات جدید در خصوص منظره سازی و فن آوریهای زیباسازی منظره نظیر سیستمهای آب نما و نورپردازیهای ویژه توجه نماید.
تواناییهای فارغ التحصیلان
فارغ التحصیلان با توجه به دروس متنوعی که در دوره تحصیل می گذرانند قادر خواهند بود تا:
* در زمینه پرورش گیاهان زینتی (درختان و درختچه ها، گیاهان آپارتمانی، گلهای شاخه بریده و...) فعالیت و تحقیق نموده و حتی گونه های وحشی بومی ایران را به مجموعه گیاهان زینتی اضافه نمایند.
* با توجه به شناخت عوامل اقلیمی و اکولوژیکی هر منطقه، طرح کاشت گیاهان مناسب محل را ارائه دهند و به انتخاب گیاهان با راندمان اکولوژیکی بالا که در امر پالایش هوا موثر باشند، بپردازند.
* معابر، سازه ها و سیستمهای آبیاری فضاهای سبز مختلف نظیر پارکها، مجتمعهای مسکونی، محوطه های توریستی و... را طراحی نمایند.
* چمن کاری استادیومها و سایر محوطه های ورزشی را اجرا و نظارت کنند.
اشتراکات مهندسی باغبانی و مهندسی فضای سبز
برخی از دروس اصلی و پایه مشترک مهندسی باغبانی با رشته مهندسی فضای سبز عبارت است از اکولوژی، گیاه شناسی، شیمی عمومی، زیست شناسی، هوا و اقلیم شناسی، خاک شناسی عمومی، آشنایی با کامپیوتر. چنانچه ملاحظه فرمودید در دروس اصلی و حتی در برخی از دروس گرایش های رشته مهندسی کشاورزی غیر از باغبانی با رشته مهندسی فضای سبز ارتباطات قابل توجه و فراوانی وجود دارد که امکان ادامه تحصیل فارغ التحصیلان رشته مهندسی فضای سبز را در گرایش باغبانی به سهولت فراهم نمود. عمده دروس اشتراکی این دو رشته به صورت نظری و عملی ارائه می گردد .
آشنایی با علم گیاه شناسی و نحوه رشد و نمو و نگهداری آن ها. آشنایی با اکولوژی های محیط های گوناگون و چرخه های زیستی، آشنایی با اصول علم هواشناسی و وسایل مربوط به آن و آشنایی با انواع خاک ها و عناصر تشکیل دهنده مباحث متعددی را در هر دو رشته به وجود آورده اند که موجب نزدیکی بیشتر آن دو شده است حتی در گرایش هایی غیر از باغبانی همچون ترویج و آموزش کشاورزی، خاک شناسی، علوم دامی، زراعت و اصلاح نباتات، علوم و صنایع غذایی، گیاه پزشکی، رگه هایی از مشترکات بین دو رشته فوق وجود دارد که علت اصلی آن را می توان وجود چرخه زنجیره ای بین منابع طب
مطالب مشابه :
معرفی رشته مهندسی طراحی محیط
رشته مهندسی طراحی محیط زیست یک تخصص میان رشته ای است و داوطلبان آن عمدتا از رشته های معماری
معرفی رشته بهداشت محیط
معرفی رشته بهداشت محیط. فاضلاب، شرکتهای خصوصی طراحی تصفیهخانه آب و فاضلاب
معرفی کامل رشته محیط زیست
سبز زندگي كنيم Live Green-_-_-محیط زیست - معرفی کامل رشته محیط زیست در مهندسی طراحی محیط
معرفی کامل رشته محیط زیست
معرفی کامل رشته محیط رشته محیط زیست در ایران زیر شاخه مهندسی مهندسی طراحی محیط
معرفی کامل رشته محیط زیست
معرفی کامل رشته محیط رشته محیط زیست در ایران زیر شاخه مهندسی مهندسی طراحی محیط
معرفی رشته مهندسی فضای سبز
طراحی محوطه و معرفی رشته صداهای آزار دهنده و تعدیل آلودگیهای صوتی، حفاظت و صیانت از
معرفی رشته مهندسی محیط زیست – دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
معرفی رشته مهندسی محیط زیست مهندسی طراحی محیط
منابع ارشد مهندسی طراحی محیط زیست
راهنمایی و آشنایی با رشته مهندسی طراحی محیط معرفی شده اند و توصیه می معرفی رشته
معرفی رشته بهداشت محیط
معرفی رشته بهداشت محیط بهداشت محیط. رشته بهداشت های خصوصی طراحی تصفیه
منابع کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی طراحی محیط
کلیه کتابها و مجلات مربوط به طراحی محیط ، معماری و طراحی منظر » معرفی رشته مهندسی طراحی
برچسب :
معرفی رشته طراحی محیط