وسایل ازمایشگاه

 

 میکروسکوپ :

کاربرد میکروسکوپ:

 

وسیله ای است برای مشاهده و شناسایی موجودات ریز و خیلی کوچک

 

انوع میکروسکوپ :

 انواع آن عبارتند از :

1-     نوری

2-     الکترونی

 

قسمت های میکروسکوپ:

مهم ترین قسمت های میکروسکوپ های نوری عبارتند از :

1-     عدسی چشمی

2-     عدسی شیء

3-     منبع نور

4-     پیچ تنظیم عدسی

5-     محل قرار گیری لام

 

بزرگنمایی میکروسکوپ نوری :

4 ، 10 ، 40 ، 60 و 100

 

مناسب ترین میکروسکوپ :

مناسب ترین میکروسکوپ برای شناسایی بیماری ها و تولید بذر قارچ های خوراکی میکروسکوپ های نوری و دو چشمی که دارای دوربین فیلمبرداری است.

 

طریقه استفاده از میکروسکوپ :

پیش از استفاده از میکروسکوپ باید اسلاید تهیه کنید .

 

میکروسکوپ

 

انواع اسلاید

1.     اسلاید موقت

2.     اسلاید دایم

 

انکی باتور :

دستگاهی که فضا رشد را برای رشد در محیط کشت آماده می کند مثل دما ، رطوبت ، هوا و... که برای محیط های کشت مختلف قابل تنظیم است

 

 

اجاق گاز :

برای پختن گندم و یا کاه کلش و... بکار می رود در حد آزمایشگاهی اجاق گاز خانگی کفایت می کند ولی برای صنعتی باید از اجاق های بزرگتر مثل اجاق رب پزی و... استفاده کنیم. در هنگامی که از اجاق استفاده نمی کنیم گاز را از شیر اصلی ببندیم .

 

آون :

دستگاهی است که با لوازم آزمایشگاهی شیشه ایی و فلزی از قبیل « ارلن ، بشر ، لوله آزمایشگاه و همزن و ... و فلزی مثل پنس و لوپ و انس و ... » را استریل می کند.

در هنگام استفاده از آون باید دقت کنید که دستتان نسوزد چون در دمای 700 درجه سانتیگراد و خشک استریل می کند .

 

آون

 

ترازوی دیجیتالی :

برای اندازه گیری دقیق در حد 0.1 گرم بکار می رورد .

 

طریقه استفاده :

  1. تراو را روشن می کنیم منتظر میشویم تا در عدد صفر ثابت بماند .
  2. ظرف مورد نظر ( پتری دیش ) را روی آن می گذاریم و دکمه 0 یا زیرو را میزنیم .
  3. مقدار مواد مورد نظر را داخل ظرف می ریزم .

ترازوی دیجیتالی

 

هات پلیت :

دستگاهی است که برای جوش آوردن محلول ها بکار می رود . برای این کار بشر مورد نظر را به مقدار لازم از محلول پر کرده و روی هات پلیت گذاشته و پیچ تنظیم آن را می چرخانیم تا شروع به داغ شدن نمایبد اگر محلول نیاز به هم زدن باشد از هات پلیت با همزن مغناطیسی استفاده می کنیم در این صورت آهنربا را داخل بشر می اندازیم و پیچ مغناطیسی را روی چرخش مورد نظر تنظیم می کنیم.

 

هات پلیت

 

هود میکروبیولوژی :

 دستگاهی است که دارای قسمت های زیر است :

1-     درب شیشه ایی کشویی به سمت بالا

2-     لامپ UV

3-     فن

4-     مهتابی

 

طریقه استفاده :

در اتاق تلقیح گذاشته می شود .

درب شیشه ای را پایین می گزاریم لامپ UV را به مدت 2 ساعت روشن می گذاریم بعد از این مدت لامپ را خاموش کرده  شیشه را به اندازه ایی که دست به راحتی در آن حرکت کند بالا می آوریم فن را روشن می کنیم و از اتاق خارج می شویم . بعد از 20 دقیقه وارد اتاق شده و جلو هود می نشینیم و چراع الکلی را روشن کرده و عمل تلقیح را انجام می دهیم .

 

هود میکروبیولوژی

 

یخچال :

برای نگه داری بذر قارچ برای در دمای پایین ( 4 درجه سانتی گراد ) و یا برای نگه داری قارچ هایی که از طبیعت جمع آوری می کنیم .

که این دو یخچال باید از هم دور باشند یخچال نکه داری بذر داخل آزمایشگاه و یخچال نگه داری قارچ هایی که از طبیعت جمع آوری می کنیم خارج آزمایشگاه باید باشد .

 

یخچال

 

لامپ UV :

برای استریل فضای آزمایشگاه 20 دقیقه قبل از ورود به آزمایشگاه لامپ خاموش می کنیم و فن ها را روشن می کنیم تا ازون پخش شده در هوا از آزمایشگاه خارج شود و بعد وارد آزمایشگاه می شویم و هرگز جلو نور لامپ UV  قرار نگیرید یا بعد از خاموش کردن لامپ وارد نشوید چون گاز ازون بسیار سمی و خفه کننده است .

این لامپ ها به صورت زوج در دو سمت دیوار و روبه روی هم نصب می شود

توضیحات زیادی هم هست .....

آشنایی با آزمایشگاه میکروبیولوژی و تجهیزات مربوط به آن:

   نوشته شده توسط:    نوع مطلب :آزمایشات بخش میکروبیولوژی ،

ارسال به ارسال به 100 درجه کلوب دات کام

اتوکلاو:

وسیله است که توسط آن کلیه وسائل آزمایشگاهی و محیطهای کشت قبل از استفاده و محیطهای کشت میکروبی و غیره توسط حرارت مرطوب ، استریل می شوند . این دستگاه قادر است بخار آب اشباع شده را با حرارت 121 درجه سانتیگراد ایجاد نماید که این درجه حرارت در شرایط بخار ایجاد شده می تواند موجب تخریب ساختمان میکروبها و هاگ آنها شده و تقریبا باعث نابودی تمام میکروارگانیسمهای شناخته شده می شود.

اتوکلاوهای آزمایشگاه میکروبیولوژی اغلب روی فشار 15 پوند تنظیم شده اند که در این فشار بخار آب دمای آن به  121درجه سانتیگراد می رسد.این دستگاه طوری تنظیم شده است که بعد از رسیدن به این فشار بخار و درجه حرارت بلافاصله وارد مرحله سترون کردن می شود و مدت 15 دقیقه به همان حالت باقی می ماند. قبل از شروع مرحله سترون کردن ابتدا مدتی شیر خروج هوا را باز می کنیم تا هوای داخل دستگاه تخلیه شده و بخار آب تمام سطوح و منافذ را بپوشاند و عمل استریلیزلاسیون کامل انجام گیرد.

بعد از اتمام کار، دستگاه را خاموش کرده  و توسط شیر خروجی بخار آب را خارج کرده و بعد درب دستگاه را باز می کنیم . ضمنا دستگاه دارای یک شیر اطمینان می باشد که بصورت خودکار بخار اضافی موجود در دستگاه را در حین انجام کار به بیرون هدایت می کند تا شرایط ثابت بماند.

 

اتو یا انکوباتور(گرمخانه):

دستگاهی است که توسط آن گرمای لازم جهت رشد باکتریها بعد از مرحله کشت ، فراهم می شود.

محیطهای کشت (مایع و جامد) را بعد از کشت دادن در درون این دستگاه قرار داده و درجه حرارت مورد نیاز باکتری را توسط دستگاه تنظیم می کنیم و بعد تا مدت معین محیطهای کشت در آن باقی می مانند. دمای درون اطاقک انکوباتور توسط یک دماسنج کنترل می شود.

 

فور الکتریکی : دستگاهی است که توسط آن یکسری از وسائل آزمایشگاه را با حرارت خشک استریل می کنند. این وسایل باید حتما فلزی یا شیشه ای باشند که مقاوم به حرارت خشک باشند. دمای لازم برای استریل کردن توسط فور 180 درجه و زمان آن حدود 3 ساعت می باشد. بعد از اتمام کار استریل کردن و قبل از باز کردن درب دستگاه باید توجه داشت که باید دستگاه سرد شده باشد تا از شکستن وسایل شیشه ای جلوگیری شود.

درجه حرارت داخل فور توسط یک دماسنج به تنظیم کننده حرارت(ترموستات) متصل می باشد و این دماسنج دما را به ما نشان می دهد.

بن ماری یا حمام آبی :

وسیله ای است که در آن بوسیله آب محتوی آن می توان حرارت معینی را ثابت نگهداشت که درجه حرارت تا 100 درجه قابل تنظیم می باشد که در این حالت به آن بن ماری جوش می گویند. از این دستگاه می توان بعنوان گرمخانه گذاری محیطهای کشت و همچنین ذوب نمودن محیطهای کشت هم استفاده نمود. بن ماری بهتر است حاوی دماسنج نیز باشد.

شعله گاز یا چراغ بونزن : شعله آزمایشگاهی وسیله ای برای حرارت دادن و سترون کردن لوازمی مانند سوزن کشت و دهانه ظروف و لوله های آزمایش و غیره و در واقع فضایی معادل 15 سانتیمتر اطراف خود را استریل و عاری از میکروب می نماید.

پتری دیش یا پلیت : ظروف شیشه ای یا پلاستیکی (یکبارمصرف) هستند که حاوی درب می باشند و جهت نگهداری محیطهای کشت و کشتهای میکروبی از آن استفاده می شود.

لوله آزمایش : وسیله ای شیشه ای و استوانه ای شکل در سایزهای مختلف جهت نگهداری و کشت دادن میکروب در محیطهای مایع و انجام عملیات رقیق سازی و امور دیگر کاربرد دارد .

لام : یک صفحه شیشه ای نازک با سایزهای استاندارد که عملیات گسترش میکروبی و رنگ آمیزی روی آن انجام می گیرد.

لامل : صفحه شیشه ای بسیار نازک با ابعاد مختلف استاندارد که روی لام قرار می گیرد و برای مطالعه لام زیر میکروسکوپ از لامل استفاده می شود.

هود: وسیله ای اتاقک مانند با حفاظ شیشه ای متحرک و دارای هواکش و سیستم روشنایی که بعضی ازآنها حاوی لامپ UV  جهت استریل کردن هوای داخل آن در هنگام کار با عوامل میکروبی و محیطهای کشت داده شده ، می باشند.

جار بیهوازی : وسیله ای استوانه ای شکل و یزرگ ، حاوی درب مخصوص که جهت کشت میکروبهای بیهوازی در شرایط خلاء  از آن استفاده می شود.

ترازوی آزمایشگاهی : وسیله ای برای توزین با دقتهای 1/. و01/.  و 001/. و 0001/. در آزمایشگاه می باشد.

ترازوهای با دقت بالا بعلت ظرافت و حساسیت باید از جریان هوا دور نگه داشته شده و در یک جای مسطح و محکم قرار داده شوند و جای آن حتما باید تراز باشد.

سوزن کشت یا آنس : وسیله ای با نوک تیز یا حلقوی برای برداشتن نمونه میکروبی و کشت آن برروی

محیط کشت .

ظروف رنگ آمیزی : ظروف شیشه ای تیره رنگ با نوک قطره چکان دار جهت نگهداری رنگهای مورد استفاده در رنگ آمیزی های مختلف می باشد.

شیکر : جهت مخلوط کردن و هم زدن نمونه ها در لوله آزمایش و در نوع دیگر، شیکر با صفحه مسطح می باشد که برای هم زدن و مخلوط کردن محتویات ظروف با سطح مقطع پهن است .

سایر تجهیزات آزمایشگاه میکروبیولوزی :

بشر  ، ارلن ، استوانه مدرج ، سوآپ ، قاشقک (اسپاچول) ، ترمومتر ، پیست ، ظرف اتوکلاو ، آنس ، جالوله ای ، جا پلیتی ، لوله دورهام ، جعبه کمکهای اولیه ، ظروف رنگ آمیزی  ، میکروسکوپ

 

 

 

 لامپ UV


مطالب مشابه :


دو آزمایشگاه بزرگ استاندارد در بوشهر افتتاح می‌شود

مدیر کل استاندارد استان بوشهر از بهره برداری دو آزمایشگاه بزرگ ترموستات و کمپرسور در هفته




تجهیزات آزمایشگاه میکروبیولوژی

تجهیزات آزمایشگاه (ترموستات) متصل می باشد و این دماسنج دما را به ما نشان می دهد.




آشنایی با وسایل آزمایشگاه

کیمیاگر - آشنایی با وسایل آزمایشگاه - فوق لیسانس شیمی فیزیک و دبیر شیمی هستم.ضمن خوش آمد




تجهیزات آزمایشگاه میکروبیولوژی

تجهیزات آزمایشگاه (ترموستات) متصل می باشد و این دماسنج دما را به ما نشان می دهد.




ترموستات

علت انحنای ترموستات این است كه وقتی دو تیغه فلزی با جنس های مختلف را به هم پرچ آزمایشگاه




دماپا یا ترموستات چگونه کار می کند؟

ندای علوم تجربی - دماپا یا ترموستات چگونه کار می کند؟ زیست شناسی و آزمایشگاه (انیمیشین)




دانلود گزارش کار ازمایشگاه ترمودینامیک

دانلود گزارش کار ازمایشگاه بعضي از شيرهاي انبساطي داراي نوعي ترموستات ميباشند كه با




کار ترموستات در موتور چیست؟

عمران&بوشهر&استاندارد - کار ترموستات در موتور چیست؟ اطلاعات آزمایشگاه های همکار




دانلود گزارش کار ازمایشگاه ترمودینامیک

دانلود گزارش کار ازمایشگاه بعضي از شيرهاي انبساطي داراي نوعي ترموستات ميباشند كه با




وسایل ازمایشگاه

microbiology.puz.blogfa.com - وسایل ازمایشگاه - علمی آموزشی




برچسب :