تجزیه تحلیل سیستم های اطلاعاتی در کتابخانه


تجزیه  تحلیل سیستم های اطلاعاتی در کتابخانه

 چکیده :

 تجزیه و تحلیل در یک سیستم اطلعاتی بنا به دلایل گوناگونی مانند تغییرات محیطی به کارگیری یک فن جددی ، تمایل به بهبود سیستم جاری و یا برخورد با مشکل در یک سیستم به وجود می آید . یکی از رایجترین دلایل برای قبول تجزیه  و تحلیل و  سیستم های اطلاعاتی  برخورد با مشکل در سیستم می باشد . تجزیه و تحلیل یکی از مهمترین روش های حل مکشل در سیستم می باشد . اگر در سیستمی به هر دلیل  مشکلی از سوی کتابداران مسئولان بخش ، مراجعه کنندگان و ...  گزارش شود برای حل مشکل تجزیه و تحلیل صورت می گیرد . برای اینکه تجزیه و تحلیلی به صورت اصولی و علمی انجام می شود تا راه حل های درست و بادوام به دست آید گذراندن نه مرحله برای تجزیه و تحلیل ضرورت دارد که عبارتنداز : تشخیص مساله جمع آوری   اطلاعات ، چاره اندیشی امکان سنجی طرح پیشنهاد ی طراحی سیستم آزمایش طرح جدید ، پیاده سازی و ارزیابی سیستم تحلیل گر پس از گذراندن این مراحل راه حل منطقی برای حل مشکل ، پیشنهاد می دهد و پس از تایید   مدیریت به اجرا گذاشته می شود . در این مقاله ، ابتدا مطالعه ای روی سیستم و سیستم های اطلاعاتی انجام گرفته است و سپس دلایلی که کتابخانه سیستم اطلاعاتی است بیان شده است و در نهایت به چگونگی حل یک مشکل  در سیستم کتابخانه ای با استفاده از تجزیه و تحلیل پرداخته شده است .

 مقدمه :

 وقتی در یک سیستم با مشکلی روبه رو می شویم می توان به صورت موقت مشکل را حل کرد که  در این صورت ممکن است پس از مدتی هزینه ها و زمانی که برای حل آن مکشل صرف شده است کاملاً  نابود شود . و دبواره در سیستم مشکل به وجود آید ولی اگر بخواهیم به صورت اساسی  و اصولی  مشکل را حل کنیم باسد با روش های تجزیه و تحلیلی آشنا باشیم تا مشکل به صورت اساسی رفع شود  . یک سیستم کتابخانه ای نیز از این قاعده مستثنی نیست . و می توان برای رفع مشکلاتش   از تجزیه و تحلیلی استفاده کرد . در تمام کتابخانه ها صرف نظر از نوع آنها مشکلاتی وجود دارد ولی اکثر مدیران به صورت گذرا و موقتی مشکل را حل می کنند . مثلاً سختگیری نسبت به کارمندان را افزایش می دهند ،  کارمندان را جابه جا می کنند و ... که در این صورت اگر هم به صورت موقت ،  دریک بازه  زمانی کوتاه ، مشکل حل شود پس از مدتی یا در بخش های دیگر سیستم اختلال پیش می آید و یا به طور کلی بازدهی سیستم پائین می آید .

 سیستم :

 سیستم عبارت است از مجموعه ای از عوامل، عناصر ، اجزا  ، ایده ها ، پدیده ها و رویدادهای وابسته به هم که   در تعامل با هم قرار داشته و دارای  اثرات متقابل نسبت به یکدیگر بوده و به وسیله مرزهای شناخته شده ای از سیستم های بزرگتر محیط برخود  جدا می شوند  و هدف نهایی مشترک و واحدی را دنبال می نمایند .

 سیستمهای اطلاعاتی :

 سیستم اطلعاتی مجموعه ای از اجزای وابسته به هم می باشد  که اطلاعات را جمع آوری ( یا بازیابی ) پردازش ، ذخیره و توزیع می کند تا از فرایند تصمیم گیری و کنترل سازمان پشتیبانی کند . سیستم های اطلاعاتی علاوه بر پشتیبانی از تصمیم گیری ، هماهنگی و کنترل  ممکن است به مدیران و کارکنان کمک  کنند تا مشکلات را تجزیه و تحلیل نمایند ، موضوعات پیچیده را پیدا  و فرآورده های جدیدی تولید  کنند .

با وجود اینکه امروزه سیستم های  اطلاعاتی  مترادف با سیستم  های اطلاعاتی رایانه ای است ولی اصطلاح سیستم های اطلاعاتی فقط شامل  تجهیزات الکترونیکی نیست .  در مفهوم کلی ، یک سیستم اطلاعاتی از عناصر فیزیکی و غیر فیزیکی تشکیل شده است که با یکدیگر همکاری می کنند . یک رایانه به تنهایی یک سیستم اطلاعاتی نیست ، ترکیب آن با برنامه های نرم افزاری چنانچه برنامه ای برای تولید اطلاعات و کمک به سازمان یا فردی در نیل به هدفی خاص   طراحی شده باشد ، یک  سیستم  اطلاعاتی به وجود می آورد برای مثال ، هدف یک سیستم کنترل هوا تنظیم درجه حرارت و رطوبت  در یک اتاق است . این سیستم هیچ اطلاعاتی تولید نمی کند ، بنا براین ف یک سیستم اطلاعاتی محسوب   نمی شود .

  کتابخانه به عنوان سیستم اطلاعاتی

 هر سیستم اطلاعاتی دارای ویژگی های ذیل می باشد .

  1- کلیه سیستم های اطلاعاتی ساخته دست بشر هستند 

2-  در توسعه و اجرای سیستم های اطلاعاتی هم نرم افزار و هم پایگاه اطلاعاتی مهم هستند.

 3-  ساخت و توسعه سیستم های اطلاعاتی هزینه زیادی می خواهد .

4- سیستم های اطلاعاتی معمولاٌ  بزرگ هستند و توسعه اجرا و نگهداری آنها هزینه بر است .

 5- سیستم های اطلاعاتی به ارتباط انسان ماشین در سطوح مختلف منوط است و مشکلات  طراحی  و اجرا شامل مشکلات ارتباط بین افراد ، ارتباط با ماشین و واحدهای متعدد  ماشین است .

 6- سیستم های اطلاعاتی به ندرت ایستا هستند. چون فناوری ها پیوسته در حال تغییرند . حال اگر  ویژگیهای ذکر شده را برای یک سیستم کتابخانه ای در نظر بگیریم مشاهده می کنمی که کتابخانه ، سیستمی است  که  از سازمامندهی و ترکیب منابع مختلفی مانند نیروی انسانی منابع اطلاعاتی نرم افزار ، تجهیزات و سایر منابع به وجود آمده است . کتابخانه ساخته  دست بشر است . راه اندازی یک کتابخانه هزینه زیادی می برد . کتابخانه یک سیستم دینامیک است و با روز آمد شدن  فناوری   ها ، کتابخانه ها هم به سمت جلو  حرکت می کنند . در نتیجه کتابخانه را می توان یک سیستم اطلاعاتی در نظر گرفت که فعالیت های آن می تواند به اجزایی مثل مجموعه    سازی سازماندهی و آماده سازی ، ذخیره سازی و بازیابی و اشاعه اطلاعات ، خدمت و نگهداری تقسیم شود و هر فعالیتی هم می تواند زیربخش هایی داشته باشد .

  غالباً یک سیستم از چندیم زیر سیستم تشکیل می شود  که این زیر سیستم ها با هدفهای  خاص ، در جهت تامین هدف اصلی مشارکت می کنند . مثلاً  دریک  کتابخانه تحقیقاتی ،  زیر سیستم اطلاع رسانی می کوشد فروش فرآورده های اطلاعاتی را بهبود بخشد ، اداره فناوری  اطلاعات می کوشد  پایگاهها و بانکهای اطلاعاتی جدیدی را طراحی  کند و اموال مالی می کوشد بودجه   مشخصی را برنامه ریزی و از تاسیس و راه اندازی خدمات مختلف اطلاعاتی پشتیبانی کند. هر یک از واحدها  زیر سیستم هایی  با اهداف خاص خود هستند  که زیر هدفی از سیستم بزرگتر ( کتابخانه تحقیقاتی )  به حساب  می آیند و هدف  نهایی آن به حداکثر رسانیدن   تامین نیاز اطلاعاتی است .

 دلایل تجزیه و تحلیل درسیستم کتابخانه ای :

  از تجزیه  و تحلیل   سیستم ها برای حل بسیاری از مشکلات وبه عنوان نوشدارو استفاده می کنند. مثلاً ممکن است مدیر یک  کتابخانه دانشگاهی مشاهده کند که شماره کتابها در قفسه ها ، پشت سر هم نیست  و نظم ندارند   یا  کتابدار دانشگاهی مشاهده کند بسیاری از دانجشویان دوره کارشناسی کتابهای خود را به کتابخانه باز نمی  گردانند .  اینها مشکلات پیش پا افتاده ای است که مدیر کتابخانه با آنها روبه رو است . و پاسخ معمول  آنها ایجاد فشار بر روی کارمندان و اجرای قوانین سخت  برای کارمند است . این فعالیت ها ممکن است برای زمانی زودگذر  و موقتی رضایت بخش باشد ولی به ندرت در دراز   مدت اثر ندارد و برای بهبود آن باید دست به تجزیه و تحلیل زد .

 موارد ذیل را می توان از دلایل تجزیه و تحلیل دریک سیستم اطلاعاتی مانند کتابخانه نام برد :

 1-  اجرای یک فن یا تکنولوژی  جدید : کارمندان ممکن است از یک توسعه جدیدی  آگاه  شوند ،  مثلاً اینترنت ، دستیابی   گسترده اطلاعات را به وجود آورد کتابخانه های عمومی ، با تصمیمات  متفاوتی در مورد این تکنولوژی مواجه شدند ، مانند فراهم آوری تجهیزات خدمات رایگان یا در ازای پول  برای  مراجعین  و...

 2- تغییرات محیطی برونی ( ظاهری ) : احتیاجات جدید یا تنظیمات برونی یک سیستم ممکن است نیاز به تغییر پیدا  کند . مانند ظهور تکنولوژی سی دی رام و یا اینترنت . که تولید  کنندگان اصلی رکوردهای فهرست نویسی روند صورتحسابشان را تغییر دادند و به جای هزینه گرفتن کار برگه های فهرست نویسی  ، هزینه آنلاین یا تعداد   جستجوها  را مبنا قرار دادند و بر آن اساس هزینه  دریافت   نمودند .

 3- تمایل به بهبود سیستم جاری : این مورد معقول ترین دلیل برای  انجام تحلیل سیستمی می باشد . یک سیستم ممکن است همراه با رضایت عمومی کارمندان و استفاده کنندگان نهایی باشد ولی تمایل بهتر بودن برای مدیر یا ارزیاب  کننده وجود داشته باشد . تصمیم  بگیرند  سیستم را ارتقاء بخشند . مثلاً مدیر یک  کتابخانه دانشگاهی متوجه می شود که  وقتی سیستم اپک قابل استفاده نیست دانشجویان کتابخانه را ترک می کنند و از سیستم برگه دان کتابخانه استفاده   نمی کنند . با مشاهده این وضعیت  مدیر شروع به یک تحلیل سیستم می کند تا تعیین کند آیا شیوه  دیگری که کاربرپسند باشد وجود دارد یا خیر .

  4- مشکل با یک سیستم : این مورد رایج ترین انگیزه برای قوبل  کردن تحلیل دریک سیستم می باشد . رضایت نداشتن عمومی در بین کارمندان یا استفاده کنندگان نهایی باعث تحلیلی سیستمی می شود وقتی مدیر مشاهده می کند مراجعان ،  از اینکه باید برای استفاده از اپک خیلی منتظر بمانند دلخورند ؛ بی درنگ به ارزیابی ایستگاههای  کاری و  کارمندان ایستگاههای  کاری می پردازد .

 ارتباط مدیریت با تجزیه و تحلیل سیستم :

 یکی از مهمترین وظایف مدیران ، ایجاد تغییر به منظور بهبود سازمان است . مدیران کتابخانه ها موظفند   در  عین حال که تعادل سازمان خود را حفظ   می کنند  همگام با آخرین تغییرات و تحولاتی که در جهان رخ می دهد ، تغییرات  لازم را در سازمان خود به وجود آورند و از جدید ترین روشها و شیوه های انجام کار در اداره امور خود بهره گیرند .

 نیازها همواره نامحدودند و آنچه که باعث محدود کردن این نیازها می شود ، کمبود امکانات است . مدیران کتابخانه ها با توجه به محدودیت امکانات کمبودها در زمینه های گوناگون مانند نیروی انسانی مواد اولیه و تسهیلات مورد نیاز همواره باید بکوشند ترکیب  معقولی از این عوامل را در سازمان به وجود آورند و با توجه به آخرین پیشرفتها هماهنگی های لازم را در استفاده موثر از عوامل مزبور به عمل بیاورند تا بتوانند در جهت مهمترین هدف کتابخانه ها که تامین نیاز اطلاعاتی مراجعان می باشد ایفای نقش کنند . در این فرایند تجزیه و تحلیل سیستم ها می تواند به عنوان ابزار مفیدی در دست مدیران عمل کند و پاسخگوی نیازهای آنی و اتی  سازمان در این زمینه باشد . مدیر با استفاده از تجزیه و تحلیل ، خواهد توانست هدف و وسایل نیل به هدف را مورد ارزیابی قرار دهد و تغییرات مناسب را در آنها ایجاد  کند .

در یک سیستم کتابخانه ای  پس از برخورد با مشکلات باید حل مشکلاتی در اولویت باشد که به اهداف کتابخانه خدشه وارد می کند

 اهداف یک کتابخانه خوب عبارت است از  :

 1-  جمع آوری تمام منابع اطلاعاتی مورد نیاز  سازمان

2- سازماندهی و آماده سازی همه اسناد ، اطلاعات و داده ها

3- تجزیه و ترکیب همه اسناد اطلاعات وداده  ها از نظر ارزش ،  روز آمد بودن ، اعتبار و روایی

4- نگهداری و ذخیره سازی همه اسناد اطلاعات و داده ها

برای پیدا  کردن مشکل اولیه در یک سیستم اطلاعاتی به موارد زیر توجه کرد :

 1-  زمان پاسخگویی : یک سیستم اطلاعاتی ناموفق  در تامین اطلاعات و خدمات زمان بیشتری صرف می کند. مثلاً  سیستم امانت بین کتابخانه ای در یک کتابخانه ممکن است دسترسی به منابع مورد نیاز مراجعه کننده اش را دیرتر از کتابخانه ای دیگر   فراهم  کند.

2-  عملکرد : یک تنگنا در سیستم از  کارکرد موثر بقیه اجزا نیز جلوگیری می کند . به طور مثال : در یک کتابخانه  قفسه باز به خاطر کمبود کارمند برا چیدن کتابها در قفسه منابع  کتابخانه ای برگشت داده شده از زمان عادی دیرتر به قفسه بازگردانده می شوند .

 3- اقتصاد : یک سیستم به احتیاجات استفاده کنندگانش توجه دارد اما آن  فرایند خیلی پر هزینه است مثلاً فهرست نویسی مواد ، وقت و هزینه زیادی از  کارمندان را می  گیرد .

 4- اعتبار : اطلاعات نادرست و نامربوط است . مثلاً فهرست نویسان شماره های بازیابی   کتاب را که از سایت کنگره گرفتند جابه جا می دهند .

 5- اطمینالن و پایایی : سیستم در وضعیت های  مشابه نتایج مشابه نمی دهد . مثلاً   درخواستهای مشابه  در یک سیستم آنلاین در دو زمان متفاوتی ارائه می دهد .

 6- امنیت :  سیستم فاقد امنیت برای حمایت از داده ها یا حقوق انسانی است مثلاً در یک سیستم امانت به دانشجویان اجازه می دهند تا کتاب امانت دهند و مشخصات آنها را در سیستم وارد   کنند .

 7- کیفیت اطلاعات : سیستم به استفاده کنندگان اطلاعات مفید و مربوط  نمی  دهد . مثلاً یک سیستم بازیابی اطلاعات ، مشخصات کتاب شناختی مقالات را می دهد اما فقط هشت مورد آخر را نمایش می دهد و فقط آنها را بر اساس  تاریخی  که در کتابخانه وارد شده است مرتب می کند .

 8- بازده  ( درجه تاثیر ) : سیستم  در تعادل عناصر ذکر شده  ( هفت مورد بیان شده ) توانایی ندارد و در مورد یک نتیجه همه قسمتهای سیستم نمی تواند بهینه شود . مثلاً یک کتابخانه تمام روندهای لازم را برای پایایی انجام   داده ولی زمان پاسخگویی پایین است .

 2- جمع آوری اطلاعات

 مرحله جمع آوری و گردآوری اطلاعات از مراحل مهم تجزیه و تحلیل  سیستم به شمار می رود  . هر چه  درستی و دقت اطلات  بیشتر باشد احتمال شناخت واقعیت و دستیابی   به راه حل مناسب برای مشکل نیز بیشتر خواهد بود .

 برای  گرد آوری اطلاعات ، روشهای متعددی وجود دارد  که با توجه به نوع سازمان ماهیت مشکل و وِیژگی  های موقعیت بایستی یک یا چند  روش را برای کسب اطلاعات برگزید . برخی از روشهای گرد آوری اطلاعات عبارتنداز :  استفاده از منابع کتابخانه ای کسب اطلاع  از اسناد ، مدارک بایگانها ، مشاهده  طراحی و تکمیل پرسشنامه و انجام مصاحبه هر یک  از این روشها دارای مزایا و  محدودیتهایی است  که تحلیل گر باید با توجه به ماهیت مووضع مورد بررسی ترکیب  مناسبی از روشهای مزبور را انتخاب کند و به گرد آوری اطلاعات بپردازد.

 نمونه تحلیل درز کتابخانه : پس از روشن شدن مشکل ( گم شدن کتابها ) تحلیل گران به جمع آوری اطلاعات در رابطه با مکشل  پرداختند و از طریق  مصاحبه و مشاهده ی   بخش های مختلف  کتابخانه تعداد  منابع موجود در هر بخش تعداد   منابع گم شده در هر بخش بیشترین  موضوعات  کتابهای گم شده درصد بندی کتابهای گم شده هر بخش و...  متوجه شدند  که مواد کتابخانه به چهار دسته  کتابهای مرجه ، کتابهای هنری ،  کتابهای  مذهبی و کتابهای  درسی تقسیم می شوند و در این  کتابخانه اکثراً منابعی که اجازه امانت  ندارند گم  شده اند .

3- چاره اندیشی

 در این مرحله اگر یک تیم تحلیل گر سیستم وجود داشته باشد ایده های  ناگهانی رویه موثر برای ایجاد  لیستی از انتخابها است سپس نتیجی در حد سه الی چهار راه حل ، تجمیع می شوند در این قسمت به بعضی از مراحل کاآشنا می شویم

 1-  گروهی برای حل کردن مشکل مجتمع شوند

2- یک مدیر تعیین شود

 3- ورقه هایی توزیع می شود . گروه به حل پیشنهادت بالقوه می پردازد

5- قوانین ساده برای جلسه عبارتند از :

 - ویرایش یا نقد ایده ها جایز نیست

- ایده های ریسکی قابل حمایت هستند .

 - کمیت مهمتر از کیفیت است .

 6- بعد از جلسه یک دوره نهفته وجود دارد که فعالیتی انجام نمی شود معمولاً 72 ساعت است . ایده های جدید بعد از این مدت اضافه می شوند و ایده ها خلاصه می شوند . ایده های بهتر تحلیل گران و بررسی بیشتر می شوند .

 نمونه تحلیل در کتابخانه :

در این مرحله کتابداران تشکیل جلسه می دهند و مواردی مانند ایجاد نصب درگاه تشخیص دهنده در قسمت ورودی کتابخانه ایجاد سیستم مدار بسته در کتابخانه ، قفسه بسته کردن کتابخانه ، افزایش دادن کتابداران در بخش مرجع را ، برای حل مشکل پیشنهاد می دهند . و در نهایت پس از ارزیابی موارد ذکر شده با توجه به شرایط و موقاعیت کتابخانه تصمیم گرفته می شود  که  در کتابخانه ، سیستم مدار بسته نصب شود .

4-   امکان سنجی :

 بعد از اینکه  در طی مرحله قبل ، ایده های بهتر انتخاب شدند ، هزینه های ملموس و ناملموس مشخص می شوند . برای محاسبه هزینه ها در یک سیستم کتابخانه ای ، به طور کلی هزینه ها را می توان به پنج حوزه اصلی تقسیم کرد :

 - سخت افزار : حتی در مراحل اولیه ، باید درباره ی  نوع  بسته نرم افزاری  که به دنبال آن هستند و حتی عرضه  کنندگان بالقوه آن ، ایده هایی در ذهن داشته باشید .

 - هزینه  کارکنان : هزینه کارکنان باید با احتیاط بیشتری برآورد شوند ، چرا که موضوع صرفاً پرداخت حقوق  پایه افراد نیست . برای برآورد  کلیه هزینه های ثابتی که مرتبط به استخدام نیروی انسانی و ساعت کار واقعی آنها است و نیز به منوظر  تخصیص مبنایی برای تعیین هزینه های واقعی  کارکنان ف باید محاسبه ای دقیق از هزینه ها و هر گونه صرفه جویی به عمل آورد .

- ملزومات مصرفی : هر چند برای سیستم فرضی در این مرحله دشوار است ، اما باید سعی شود هزینه ی مواد مصرفی مانند کاغذ  چاپ ، جوهر ، نوارها و دیسک های رایانه ای از قبل برآورد شوند . برآوردها می توانند مبتنی بر قیاس یا استقرار از تجربه جارری ، یا از طریق گفت و گو با همکارانی به دست آیند که در حال حاضر از سیستمی مشابه سیستم مورد نظر شما استفاده می کنند .

 - نگهداری و تعمیر : یک سال پس از نصب سیستم جدید ، نگهداری و تعمیر سخت افزار ، هزینه فزاینده ای را به خود اختصاص خواهند داد  . در این  زمینه  کنار گذاشتن 5 درصد از مبلغ خرید اولیه ، احتمالاً برآورد نسبتاً درستی خواهد بود .

 نمونه تحلیل در کتابخانه : پس از اینکه تصمیم گرفته شد سیستم مدار بسته در کتابخانه ایجاد شود ، هزینه هایی  که نصب این سیستم در کتابخانه ایجاد شود ، هزینه هایی که نصب این سیستم در کتابخانه به وجود می آورد مورد بررسی قرار گرفته و هزینه های مربوطه برآورد می شود .

 5- طرح  پیشنهادی سیستم

این  مرحله ، اولین سند رسمی پروژه تحلیل سیستم ها است . در این  مرحله مشتری و مدیر توافقنامه را امضا می کنند . بعداً اگر تغییراتی در طرح به وجود آمد آنها می توانند آن را دوباره بنویسند و امضاء  نمایند طرح  پیشنهادی و تغییراتش  اغلب در جلسه بین تحلیل گران و مشتری تائید می شوند .

 آخرین قسمت طرح پیشنهادی بیان منابع فیزیکی است که در اجرای سیستم مورد نیاز است . ولی در این مرحله جزئیات منابع مورد نظر نیست . ولی منابع آزمایشی مانند سخت افزار و تجهیزات باید برای مشتری فرلهم شود . همچنین بودجه  عملیاتی نیز  باید ارائه شود .

   نمونه تحلیل در کتابخانه : در این  مرحله ف مدیر با شرکت یا شخصی که ارائه دهنده خدمات نصب و پشتیبانی دوربین  مدار بسته است صحبت  می کند و پس از اینکه در مورد  مواردی مانند قیمت شیوه نصب ، و ...  به توافق رسیدند قرارداد را امضا می کنند و هزینه  کامل سیستم را مشخص می نمایند .

 6- آزمایش طرح جدید

  برای مطمون شدن از نتایج طرح ، بهتر است که طرح جدید به صورت آزمایشی در یک محیط کوچک به اجرا گذاشته شود تا مشکلات و محدودیتهای آن مشخص شود . و با اعمال اصلاحات ، آمادگی کافی جهت پیاده سازی در محیط   اصلی به دست آید نتایج اجرای آزمایشی بایستی به دقت مورد ارزشیابی قرار گیرد  و تصمیم نهایی در مورد توقف  یا ادامه اجرای طرح جدید، با آگاهی کافی از نتایج کاربرد آزمایش اتخاذ شود .

  اگر نمونه آزمایشی مشکلات را نشان دهد در طراحی  سیستم باید تجدید نظر   شود و دوباره تست شود تا موقعی که نتایج رضایت بخش باشد .

 نمونه تحلیل در کتابخانه : در این مرحله به خاطر بزرک بودن کتابخانه فقط چند دوربین در بخش مرجع کتابخانه نصب می شود و در صورتی که سیستم پاسخگوی هدف تحلیل ( گم شدن کتابها ) بود و شرایطی مانند کیفیت تصویر ، پهنای دید و...  را دارا بود طرح ادامه پیدا می کند .

  7- پیاده سازی

 اگر نتایج آزمایشی مثبت باشد ، و مدیران و مقامات مسئول ادامه اجرای طرح را مورد تصویب قرار دهند ، طرح جدید در عمل پیاده می شود  . برای اجرای طرح روشهای گوناگونی وجود دارد  که با توجه به نوع طرح ، ماهیت کار و ویژگی های موقعیت بایستی مناسب ترین آنها را انتخاب  کرد .

  نمونه تحلیل در کتابخانه : پس از  اینکه نتایج مرحله قبل رضایت بخش بود دوربین مدار بسته در تمامی بخش های کتابخانه نصب می شود .

 

 

 

 

 

 

 

نتیجه گیری :

 در هر سیستم اطلاعاتی تجزیه و تحلیل یک عنصر بسیار مهم و حیاتی برای  حرکت صحیح سیستم به سمت پیشرفت و تکنولوژی می باشد . برای بهبود قسمتهای مختلف کتابخانه ، یا برای رفع مشکل ویا استفاده از تکنولوژی جدید در کتابخانه ، مدیر می تواند روش های گوناگونی را در نظر بگیرد ولی اگر اینکار اصولی نباشد ، حتی با ورود تکنولوژی به سیستم و یا یافتن راه حل مشکل ، به صورت کوتاه  مدت  مشکل حل خواهد شد . و ممکن است هزینه ها و زمانی   که برای آن صرف شده است کاملاً نابود شود . پس بهتر است  اگر مدیر بخواهد کتابخانه اش همراه با سیر صعودی فناوری حرکت کند و تصمیم صحیح در مورد انواع فناوری ها بگیرد به اصول تجزیه و تحلیل توجه نماید. برای یک تجزیه و تحلیل اصولی مدیر باید یک کتابدار و یا چند نفر را به عنوان تحلیل گر انتخاب نماید و نه  مرحله تشخیص مسااله ، جمع آوری اطلاعات ف  چاره اندیشی ، امکان سنجی ، طرح  پیشنهادی ، طراحی سیستم، آزمایش طرح جدید، پیاده سازی ، و ارزیابی سیستم، انجام پذیرد تا مشکل کتابخانه حل شود و یا اینکه بهترین تکنولوژی ها با توجه به شرایط کتابخانه، به وجود آید .

  


مطالب مشابه :


تجزیه تحلیل سیستم های اطلاعاتی در کتابخانه

مقالات و تک آهنگ ها - تجزیه تحلیل سیستم های اطلاعاتی در کتابخانه - برنامه های آموزشی و مقالات




پروژه تجزیه و تحلیل سیستم زائر سرا

بزرگترین منابع تحقیقات و کتابخانه دانشجو - پروژه تجزیه و تحلیل سیستم زائر سرا - دانلود مقاله




دانلود پروژه مهندسي نرم افزار

سیستم کتابخانه آنلاین (تجزیه و تحلیل به روش uml) 18: پروژه سیستم کتابخانه (تحلیل به روش ssadm) 26:




دانلود کتاب تحلیل سیستم ها

مهندسی مکانیزاسیون و مديريت - دانلود کتاب تحلیل سیستم ها - مکانیزاسیون کتابخانه مجازی




دانلود پروژه های دانشجویی

دانلود سیستم تجزیه و تحلیل سیستم دانلود پروژه کتابخانه آنلاین با asp.net




پروژه های طراحی و تحلیل نرم افزار با رشنال رز

طراحی و تحلیل نرم افزار با رشنال رز rashnal roze. 1- دانلود uml سیستم کتابخانه. 2- دانلود uml هتل. 3




تجزیه تحلیل و طراحی سیستمها و روشها

Industrial Management 88 - تجزیه تحلیل و طراحی سیستمها و روشها - وبلاگ تخصصی رشته مدیریت




برچسب :