موفقیتهای مرکز مغز و اعصاب مشهد با همکاری متخصصان آلمانی
مرکز مغز و اعصاب مشهد با همکاری متخصصان آلمانی در حال تکمیل است. این مرکز قرار است حاوی پیشرفتهترین تکنیکها شود و تا ۱۰ سال دیگر به سطح مراکز پیشرفتهی اروپا و آمریکا برسد. مصاحبه با پروفسور علی گرجی.
نخستین بخش مرکز علوم مغز و اعصاب بیمارستان رضوی مشهد راهاندازی شده و تا کنون جراحیهای موفقیتآمیزی در مورد بیماران صرعی داشته است.
این مرکز مرکزی تحقیقاتی ـ درمانی است که به همت مسئولان بیمارستان رضوی در شهر مشهد تأسیس شده است. هیأتی از متخصصان آلمانی به ریاست دکتر علی گرجی، در راهاندازی و تکمیل این مرکز همکاری کرده و میکنند.
پروفسور علی گرجی، استاد دانشگاه مونستر آلمان، میگوید، در راهاندازی و تکمیل این مرکز نه تنها متخصصان آلمانی بلکه کارشناسانی از سراسر دنیا، از جمله بریتانیا، آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی همکاری کردهاند یا قول همکاری دادهاند.
وی خاطرنشان میسازد که این مرکز حاوی پیشرفتهترین تکنیکها برای درمان برخی از بیماریها، مانند صرع، خواهد شد. دکتر گرجی میگوید، قرار است طبق طرحی ۱۰ ساله این مرکز به سطح مراکز درمانی اروپایی و آمریکایی برسد.
با دکتر علی گرجی در این باره گفتوگو کردهایم.
*******
دکتر گرجی، قرار بود فاز یک "مرکز علوم مغز و اعصاب" مشهد، در سال ۲۰۱۱ راهاندازی بشود. در حال حاضر، این مرکز در چه مرحلهای قرار دارد؟
پروفسور علی گرجی: خوشبختانه فاز اول این طرح از اواخر سال ۲۰۱۰ راهاندازی شد که در حال حاضر هم دارد ادامهی کار میدهد. در اولین مرحله، مرکز صرع را در آنجا راهاندازی کردیم. یکی از قسمتهایی فعال این بخش، قسمت لانگترم مونیتورینگ (long term monitoring) است. در این بخش بیماران بهمدت یک هفته یا بیشتر بستری میشوند و در این مدت، از آنها نوار مغزی همراه با فیلمبرداری گرفته میشود. هدف از راهاندازی این بخش، در درجهی اول اثبات وجود صرع است و در مرحلهی دوم، در صورت وجود این بیماری، تشخیص محلی است که صرع از آنجا شروع میشود که اولین قدم برای بیمارانی است که قادر به جراحی هستند.
خوشبختانه این مرکز بهطور کامل با سه تخت بسیار مجهز و با تکنیکهای بسیار خوبی راهاندازی شده است. تا بهحال ۷ بیمار را با همکاری جراحان آلمانی تحت عمل جراحی صرع Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: دکتر علی گرجی، استاد دانشگاه مونستر آلمان در رشته تحقیقات مغز و اعصابقرار دادهایم.
در مرحلهی بعد، در نظر داریم در یکی دو ماه آینده این بخش را گسترش بدهیم و علاوه بر برداشتن نوار مغز که از خارج از جمجمه انجام میگیرد، به وسیلهی الکترودگذاری در داخل جمجمه هم، در ارتباط با بیمارانی که شرایط سختتری دارند، به تشخیص بیماری و درمان نزدیک بشویم.
در ارتباط با درمان صرع، فقط بخش جراحی را دارید؟
جراحی و درمان دارویی. حدودا ۷۰درصد از این بیماران با درمان دارویی صحیح، صرعشان برطرف میشود. برای درمان این بیماران، سعی کردهایم از بهترین داروهای موجود در دنیا استفاده کنیم. حدود ۳۰درصد از این بیماران، علیرغم اینکه دارو دریافت میکنند، باز هم صرع دارند که درصد بالایی از آنها معمولا میتوانند تحت عملهای مختلف جراحی قرار بگیرند.
هفت بیماری که جراحی شدهاند، قبلا مقاوم به درمان بودهاند؟ در ایران درمانی برایشان وجود نداشت؟
این بیماران از ۱۴ تا ۴۲ سال مبتلا به صرع بودند که بعضا چند بار در روز، دچار حملات صرعی میشدند.
عملهایی که روی این بیماران انجام شده، موفقیتآمیز بوده؟
این عملهای جراحی کاملا موفقیتآمیز بوده است. شش نفر از این بیماران که حدود شش ماه از جراحیشان میگذرد، هیچ حملهی صرعیای نداشتهاند. یکی از بیماران بسیار خفیف، یکی دوبار دچار تشنج شده است. ولی در مقیاس جهانی، اعمال جراحی ما کاملا موفقیتآمیز بوده است.
داروهایی که اشاره کردید در سطح جدیدترین داروهای دنیاست، چقدر پاسخ داده است؟
داروهای جدید دو مزیت دارد. یکی اینکه در بعضی از بیماران مؤثرتر است و در نتیجه تشنج آنها را میتواند بهتر کنترل کند. مسئلهی دوم، عوارض جانبی این داروهاست. داروهای قدیمی عوارض جانبی بالایی داشتند و با توجه به اینکه بیماران باید تا آخر عمر این داروها را مصرف کنند، داروهای جدید به آنها کمک میکند که دچار عوارض جانبی داروهای قدیمی نشوند.
قرار است مراکزی هم برای سکتهی مغزی، بیماریهایی مانند "ام اس" و همچنین درد افتتاح بشود. راهاندازی این مراکز حدودا چقدر طول میکشد؟ در چه سالهایی این مراکز افتتاح میشوند؟
ما امیدواریم که در سال ۲۰۱۱ بخش درد را هم راهاندازی کنیم. کارهای مقدماتی در این زمینه انجام شده و با پزشکان مختلفی صحبت کردهایم و امیدواریم از اواسط امسال بخش درد را هم راهاندازی کنیم و انشاالله در سال ۲۰۱۲ به سراغ بخش سکته مغزی یا استروک (stroke) و MS یا مالتیپل اسکلروزیس (بیماری مزمنی است که منجر به التهاب و از بین رفتن میلین در سیستم عصبی مرکزی میشود) میرویم.
منظورتان از بخش درد، بیشتر دردهای مزمن است؟
بله؛ بخش درد، بخش درد مزمن خواهد بود که امیدوارم در اواسط سال جاری راهاندازی بشود.
قرار بود این مرکز، یک مرکز تحقیقات هم داشته باشد. این بخش هم راهاندازی شده است؟
بله؛ البته در حال حاضر در حال ساخت و ساز برای ساختن محلی در خارج از محیط بیمارستان برای انجام کارهای تحقیقاتی هستند. چون مقداری از کارهای تحقیقاتی بر روی حیوانات انجام میگیرد که در محیط بیمارستان انجامپذیر نیستند. اما کارهای تحقیقاتی شروع شدهاند و تاکنون یکی دو مقاله در ژورنالهای معتبر بینالمللی نیز چاپ کردهایم و امیدواریم این مرکز تحقیقات هم در اواسط سال جاری راهاندازی بشود.
سال گذشته این مرکز یک کنگرهی علمی برپا کرد. آیا مرکز بازهم کنگرهای در برنامهی خودش دارد؟
سال گذشته کنگرهی صرع در مشهد برگزار شد که یکی از موفقترین کنگرههای صرع در دنیا بود و گزارش آن در مجلهی "اپیلپسیا" هم به چاپ رسید. بیش از ۲۰ تن از متخصصین صرع در این کنگره شرکت کردند که از بابت تبادل اطلاعات و همچنین تکنیکهایی که به این مرکز منتقل شد، بسیار موفقیتآمیز بود.
در سال جاری، ما یک کنگرهی جهانی در زمینهی ضربات مغز و نخاع داریم. همانطور که میدانید، یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماریهای اعصاب، مانند صرع یا سردرد، بهخصوص در کشورهایی مثل ایران، ضربات سر و همچنین ضرباتی است که به سیستم عصبی وارد میشود.
ما با حدود ۴۰ تن از متخصصین نوروتراما (neurotrauma) یا ضربات سیستم عصبی در کشورهای مختلف، از جمله آمریکا، استرالیا، ایتالیا، بلژیک، آلمان، انگلستان و… صحبت کردهایم و قرار است یک کنگرهی بینالمللی با همکاری "انجمن ضربات سر آمریکای شمالی" و همچنین "بنیاد سارا جین" که مرکزی است در نیویورک، برای پیشگیری از ضربات سر در اطفال، در اوایل آذرماه امسال برگزار شود.
مطالب مشابه :
آدرس مطب بعضی پزشکان در مشهد و خراسان
بیمارستان تخصصی آدرس مطب بعضی پزشکان در آدرس مطب بعضی از چشم پزشکان مشهد و خراسان رضوی .
لیست پزشکان متخصص مشهد
یست پزشکان متخصص مشهد نام پزشک دکتر تخصص تلفن آدرس محمد مومنی
آدرس وتلفن متخصصان زنان در مشهد مقدس
ساختمان پزشکان جم - (بیمارستان سینا – آریا – امام هاید – 22 بهمن (بیمارستان رضوی) 6069396
موفقیتهای مرکز مغز و اعصاب مشهد با همکاری متخصصان آلمانی
دکتر جمشید دَوَنلو متخصص بیمارستان رضوی مشهد راه و با پزشکان مختلفی
نشانی و تلفن پزشکان اطفال در تهران
در زیر نشانی و تلفن پزشکان متخصص اطفال در تهران را می نویسم تا در پیدا کردن این شماره ها به
تأسیس مرکز جدید پیشرفته مغز و اعصاب در مشهد
دکتر جمشید دَوَنلو متخصص در دیدار قبلی شما از بیمارستان رضوی فکر میکنید پزشکان
بیو توریسم : 16 دیدگاه تخصصی در رابطه با گردشگری سلامت درایران
در این میان نیز بیمارستان رضوی مشهد در کشور ملل همجوار به پزشکان متخصص از بعد
فهرست پزشکان فوق تخصص خون و سرطان (انکولوژی)
فهرست پزشکان فوق تخصص خون و سرطان متخصص بیماری های داخلی دکتر سید محسن رضوی
لیست پزشکان ودندانپزشکان متخصص وبیمارستانها وآزمایشگاههای طرف قراداد بیمه طلایی فرهنگیان گیلان
ساختمان آستان قدس رضوی. پزشکان متخصص. درب بیمارستان. متخصص زنان وزایمان
آدرس مطب اساتید دانشگاه ایران بیمارستان فیروزگر
آدرس مطب اساتید دانشگاه ایران بیمارستان ساختمان پزشکان دکتر واحدی متخصص طب
برچسب :
پزشکان متخصص بیمارستان رضوی