نگاهی به سیر تحول گوشیهای موبایل
انسانها سنشان که بالا میرود، بزرگتر میشوند، اما این روند در مورد لوازم الکترونیکی از جمله تلفن همراه معکوس است.
این موبایلها طی 50 سال گذشته راه زیادی را طی کردهاند تا از دستگاههای بسیار سنگین و بزرگ به ابزار کوچکی تبدیل شوند که شما آنها را در جیبتان بگذارید. این دستگاهها را که زمانی باید هزاران دلار میخریدند و تنها وسیلهای بودند که یک ساعت شارژ نگه میداشتند و به هیچ کارتان نمیآمدند، جز برقراری یک تماس، امروز غولهای بندانگشتی هستند که توانمندیهای یک کامپیوتر، دوربین و چیزهای دیگر را دارند.از سوی دیگر در روزهای پیش از عرضه شبکههای مخابراتی موبایلی، حوزه تلفنهمراه در جهان فاقد استاندارد واحدی بود. در آن زمان برای عرضه خدمات موبایلی، هر شرکت مخابراتی به صورت مجزا روشهای ارتباطی خود را مورد استفاده قرار میداد. اما امروز در هر کجا و هر زمان این موبایلها از استانداردهای مشابهی پیروی میکنند. در این گزارش به تاریخچه تحول تلفن همراه میپردازیم. با این توضیح که موبایلهایی که در ادامه معرفی میشود، لزوما اولین یا بهترین نیستند اما به نوبه خود مراحل تحول در گوشیهای تلفن همراه را در 50 سال اخیر نمایندگی میکنند.
MTA اریکسون
سال تولید: 1956
گوشی 88 پوندی(40 کیلوگرمی) MTA محصول اریکسون جزو نخستین نمونههای تلفنهمراه بر مبنای مدارهای یکپارچه IC محسوب میشود. بیشتر گوشیهای آن زمان بسیار سنگین بودند و میزان مصرف انرژی در آنها بسیار بالا بود و بر این اساس، باید به صورت مستمر به خودرو یا دیگر وسایل متصل میشدند تا انرژی مورد نیاز خود را بهدست آورند. در آن زمان تعداد کمی از مردم صاحب این گوشیها بودند و آنها را مورد استفاده قرار میدادند.این گوشی هرگز چندان فراگیر نشد، فقط در دو شهر سوئد کار میکرد و روی هم رفته از سال 56 تا 67 میلادی 125 مشترک جذب کرد.
DynaTAC 8000X موتورولا
سا ل تولید: 1983
اگر چه موتورولا اولین تلفن همراه دنیا را که نمونه اولیه DynaTAC 8000X است، در سال 1973 عرضه کرد، اما 10 سال طول کشید که گوشی DynaTAC به بازار عرضه شود.در طول این ده سال مهندسان موتورولا کوشیدند که قابلیتهای بیشتری را در حجم کمتر جا دهند و موتورولا به زیرساختهایی نیاز داشت تا ضروریات سرویسهای تلفن همراه را فراهم کند.
گوشی DynaTAC 8000X به محض عرضه در سال 1983 به یک شمایل فرهنگی هم به لحاظ قیمتی و هم به لحاظ یک دستگاه عجیب که افراد در هر جایی امکان استفاده از آن را داشتند، تبدیل شد. در واقع میتوان گفت انقلاب تلفن همراه با عرضه DynaTAC آغاز شد.
این گوشی در آن زمان 3995 دلار قیمت داشت.
Mobira Talkman نوکیا
سال تولید: 1984
گوشی DynaTAC موتورولا اگر چه انقلابی در این صنعت ایجاد کرد اما به لحاظ باتری و نگه داشتن شارژ با محدودیتهایی روبه رو بود. این دستگاه فقط میتوانست یک ساعت شارژ نگه دارد، در حالی که تلفنهای همراه حجیم تر همچون Mobira Talkman زمان بیشتری پیوسته در حال کار میتوانستند شارژ نگه دارد.این گوشی را میتوان اولین تلفن همراه قابل حمل نامید که 60 دقیقه هم شارژ نگه میداشت.
سال تولید: 1989
پس از گوشی موفق DynaTAC، موتورولا تصمیم گرفت گوشی کوچک تر و سبک وزنتری را با نام MicroTAC روانه بازار کند.
این دستگاه به لحاظ فیزیکی از حجم کمتری برخوردار بود. مهندسان موتورولا بخشی از فضای سختافزاری را در بخش تاشوی گوشی تعبیه کردند که میتوانست به سوی داخل گوشی تا شود یا زمانی که نیاز است به طرف بیرون باز شود که این فرم منجر به تولید گوشیهای تاشوی امروزی شد.
MicroTac اولین گوشی تاشو، اولین گوشی جیبی، کوچکترین و سبکترین تلفن همراه در زمان آغاز به کار این صنعت محسوب میشود.
2900 Bag Phone
سال تولید: 1994
سال 1980 تا 1990 زمانی که بسیاری از مردم به تلفنهای داخل اتومبیل فکر میکردند، گوشی 2900 Bag Phone موتورولا دستگاه مناسبی به شمار میرفت.
این تلفن همراه با یک کیف عرضه میشد که محتوی یک دریافت کننده و باتری بود و برای استفاده از این دستگاه سیمی به دستگاه برای اتصال به گوشی وصل میشد. کاربران میتوانستند این دستگاه را بر روی شانه خود حمل کنند اما حجم این دستگاه کاربرد و استفاده برای داخل اتومبیل را محدود میکرد.
علیرغم قابلیت کاربردی تلفنهای کوچک تر در بازار، تلفنهای کیفی تا اواخر دهه 1990 همچنان محبوبیت خود را حفظ کردند، زیرا این دستگاه زمان زیادی شارژ نگه میداشتند و از برد بیشتری هم برخوردار بودند.
این تلفنها میتوانستند سیگنالها را با قدرت بیشتری انتقال دهند.
امکان زمان طولانی مکالمه، باتری با ظرفیت بیشتر و انتقال سیگنالها با قدرت بیشتر از مزایای 2900 Bag Phone محسوب میشد.
StarTAC موتورولا
سال تولید: 1996
در سال 1996 موتورولا حجم گوشیهای جیبیاش را کاهش داد، این شرکت گوشی StarTAC را که فقط 88 گرم وزن داشت به بازار عرضه کرد که به سرعت محبوبیت یافت.این گوشی تاشو و همانند MicroTAC طراحی شده بود و به کاربران امکان میداد هنگامی که نمیخواستند از آن استفاده کنند آن را ببندند.امروز ما این تلفن همراه را به دلیل شباهتی که به صدف برای باز و بسته شدن دارد، تاشو مینامیم.طراحی StarTAC خیلی شبیه تلفنهای همراهی است که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد.StarTAC اولین تلفن همراه با طراحی تاشو و کوچکترین و سبک ترین تلفن همراه در زمان خود بود.
9000i Communicator نوکیا
زمان تولید: 1997
اگرچه گوشی 9000i نوکیا اولین تلفن همراه هوشمند نبود اما فصل جدیدی از فضای هوشمند مدرن را پیش روی ما باز کرد.
در حقیقت 9000i یک کامپیوتر جیبی بود که نقش تلفن همراه را هم به خوبی ایفا میکرد.
این دستگاه از پردازنده 386 اینتل و 8 مگابایت حافظه RAM برخوردار بود. طراحی فیزیکی این گوشی در آن زمان جدید بود. کاربران میتوانستند 9000i را به شکل افقی با باز کردن بخش تاشوی آن مورد استفاده قرار دهند.
گوشی 9000i از صفحه نمایش LCD و صفحه کلید کامل QWERTY برخوردار بود و هنگامی که تا میشد به شکل یک تلفن همراه معمولی در میآمد.گوشی 9000i قابلیت ارسال و دریافت فکس، پیام کوتاه و ایمیل را داشت و به شکل محدود قابلیت دسترسی به اینترنت را داشت. در حقیقت این گوشی همانند یک PDA مورد استفاده قرار گرفت. 9000iاولین گوشی هوشمند نوکیا، اولین PDA / تلفن همراه مدرن با قابلیت دسترسی به اینترنت
مطالب مشابه :
معرفی مدلهای جدید گوشیهای تلفن همراه از شرکت موتورولا
قیمت موبایل Motorola KRZR K1 یک مدل چهار شبکه ایی و تاشو است که دارای دوربین مشخصات گوشی موبایل
چگونه یک گوشی موبایل انتخاب کنیم؟ (1)
گوشی های همراه در دو نوع اصلی عرضه می شوند: گوشی های تاشو و مکعبی. گوشی های تاشو غالبا زمانی
گوشی های برگزیده سایت
معرفی گوشی موبایل جدید و دانلود نرم افزار آنها و جدید ترین اخبار بهترين گوشي هاي تاشو و
خرید فروش هندزفری هدفون پلیر موزیک کوچکترین هندزفری کاور ضد اشعه موبایل
خرید گوشی موبایل و تبلت طرح اصل کاور ضد اشعه موبایل آیلین مخصوص گوشی های تاشو.
راهنمای خرید گوشی تلفن همراه از نظر شیک بودن (Fashion)
قیمت موبایل راهنمای خرید گوشی تلفن همراه از نظر شیک با این تفاسیر یکی از مدلهای تاشو
نگاهی به سیر تحول گوشیهای موبایل
این موبایلها طی 50 سال گذشته راه زیادی MicroTac اولین گوشی تاشو، اولین گوشی جیبی، کوچک
برچسب :
گوشی موبایل تاشو