نگاهی به زوایای توسعه منطقه میمه
مقدمه سند توسعه میمه را فکر کنم سه سال پیش در همین وبلاگ نوشتم اما امروز این مقدمه را با اضافاتی چون "سند توسعه میمه " خدمت دوستان عزیز ارائه می دهم. بدون شک متن کم و کاستی هایی دارد و من محتاج راهنمایی های دوستان در این زمینه هستم.
خوانندگان عزیز عنایت داشته باشند هدف این نوشتار تشریح برخی زوایای توسعه شهر میمه است و هدف توجیه مسئولان محلی در این زمینه نیست چرا که عزیزان استاد من هستند و بنده به این شاگردی افتخار خواهم کرد.
مقدمه
چند سالي است كه بزرگان، تحصيلكردگان و افراد ذي نفوذ شهر ميمه نسبت به مساله هويت شهري توجه جدي از خود نشان داده اند و اين جاي بسي خوشحالي است. براي آنهايي كه با موضوع آشنا نيستند، اينگونه شروع مي كنم كه درگذشته دور شهر ميمه منطقه اي حاصلخيز و دركنار روستاي جوشقان و مناطق تابعه آن به عنوان يك بلوك حكومتي واحد شناخته مي شد . البته ميمه در آن زمان درجوار اين مناطق ، از نظركثرت جمعيت و وسعت زمين حرفي براي گفتن داشت. در دوران پهلوي دوم جمعي از بزرگان درصدد برآمدند براي احقاق حقوق كامل منطقه از سيطره حكومتي كاشان جدا شوند و خود منطقه اي جدا و شهري نمونه ايجاد كنند درنتيجه ميمه از جوشقان جدا شد كه اين قضيه خود داستاني دارد كه مجال گفتن نيست. البته انصافا ميمه از نظر اداري و تشكيلاتي و داشتن بخشداري و شهرداري كه سابقه آن به دهه 20 شمسي مي رسد، پيشرفت خيره كننده اي نسبت به همسايه هاي قبلي خود كسب كرد اما در بدو پيروزي انقلاب، افول اين منطقه به يكباره شروع شد. آغاز جنگ تحميلي ، سيل مهاجرين جنگ را به يك شهرك تازه ساز به نام شاهين شهر درجوار اصفهان سرازير كرد و اين باعث ناهمگوني جمعيتي درمنطقه شد البته خان سالاري در ميمه هم براي انقلابيون بوروكرات مستقر در استانداري خوشايند نبود و شايد از اين جهت هم ميمه مورد بي مهري قرار گرفت.
به هر ترتيب ، شاهين شهركه ميزبان مهاجرين جنگي شده بود، با دريافت كمك هاي دولتي براي رفاه اين افراد كه (واجب هم بود) و نيز عنايت مسئولان اصفهاني هر روزعليرغم ناهمگوني بسيار زياد در زبان و قوميت ها ي ساكن ، فربه تر شد و از يك شهرك به شهر تبديل شد، اين پروژه درحالي رقم خورد که درآن سوي ديگر، بزرگان ميمه ، وزوان ، ازان ، ونداده و جوشقان درگير مسائل بدوي قومي خود بودند. بزرگان (منظور اينجانب از کلمه بزرگان افرادي است که يکسويه قضايا و مسائل را بدون توجه به نظرات ديگران و به نام ميمه و ميمه اي ها ديکته مي کردند و مي کنند. چنين شخصيت هايي در تاريخ ميمه وجود داشته اند و اكثرا با "سياست رفتاري" آشنايي نداشتند و ندارند و مشخصه اصلي آنها بر باد دادن ثمره و نتيجه تلاش هاي افراد متخصص و تاثير گذار بوده است ) هر روز در گوش بچه ها کلماتي همچون وزواني كاچي خور و... زمزمه مي کردند و وزواني ها هم مي گفتند : ميمه اي لواز . جوانان ميمه اي عشقشان بستن راه براي زيادآبادي ها و ازاني ها وكتك كاري با آنها بود و روستازادگان نيز منتظر گذرپوست به دباغ خانه بودند. به ياد دارم براي فوتبال به زياد آباد رفته بوديم . بازي را برديم اما در محل خندق كنوني سنگسار شديم . در ورزشگاه ميمه هم فوتباليست هاي ميمه اي وقتي كم مي آوردند دارودسته به راه مي انداختند. به نظر من پايه و اساس اين مسائل ، آموزه هاي غلط بوده است وبس .
و اما در ادامه نگاهي به معضلات جاري منطقه ميمه مي اندازيم .
اگردقت كنيد حدفاصل شهر ميمه و وزوان به لحاظ حاصلخيزي خاك بي نظير است همين حدفاصل را از ميمه تا زياد آباد و حتي فراتر از آن تا ازان هم شاهديم اما واقعا تاسف برانگيز است كه در فصل خرمن، خانواده اي را با دوگوني گندم كه با زجر فراوان بدست آورده اند دركنار جاده منتظر خودرو مي بينيم. اي كاش مديريت كشاورزي واحدي بود تا باسياست يكپارچه سازي و سيستم آبياري و روش برداشت مدرن به داد مردم مي رسيد(اتفاقات مثبتی در وزوان درحال رخ دادن هست ).
اما در بعد مذهبي و سياسي هم واقعيت ها در ميمه و حومه خنده دار است . در دهه 60 و70شمسي و شايد هم اكنون هم نمازجمعه يك هفته در ميان در ميمه و وزوان اقامه مي شود و اين در حالي است كه تنها در ميمه هرسال يك مسجد ساخته مي شود. مي خواهم بگويم كه احداث مصلايي درحد و اندازه دو شهر با امكانات اوليه در حدفاصل دو شهركه پيام آور دوستي و اتحاد دوشهر و حومه آنها باشد ، چقدر هزينه دارد؟؟
همچنین مردم زجر كشيده منطقه ميمه حتي از داشتن يك تالار فرهنگي محروم هستند و براي جشنها و مناسبت ها ازجمله عروسي يك زوج جوان بايد چند منزل همسايه را با وسايل تدارك ببينند البته درانتها غذا كم مي آيد، ظروف شكسته و يا مفقود مي شود وآبروريزي آن براي آقاي داماد مي ماند!!
در بعد اجتماعي نيز خود شاهديم كه اكثر فرزندان اين مرز و بوم تحصيلات عاليه دارند و حتما هركدام صاحب ديدگاه ها و ايده هاي خوبي هستند اما آيا انجمني از اين افراد كه بدون شك با افراد عادي ، ميرزاها و مشهدي ها صدردرصد تفاوت ذهني و فكري دارند، تشكيل شده است ؟؟
تاكنون مديريت سنتي در منطقه ميمه پسرفت هاي آنچناني براي شهر به بار آورده است و اين مديريت دركشاورزي و اجتماع هم تاكنون به جرات مي توانم بگويم هيچ نتيجه اي نداشته است . به كرات شاهد اين قضايا هستم كه مردم در بخش هاي بهداشت و درمان، كشاورزي، حوزه شهرداري و بخشداري انتقادات شديد دارند اما روش بيان آن را نمي دانند.
چه خوب است كه اين انتقادات در انجمن هاي تخصصي از نخبگان علمي منطقه ميمه ابتدا بررسي و اعمال نظر شود و سپس به صورت مدون و درقالب طرح به نهادهاي دولتي مربوطه محول گردد.
اما به لحاظ صنعتي : با وجود زمين ، نيروي کار جوان ، بستر ارتباطاتي مناسب ( شوسه ،آسفالته و درآينده ريلي) منطقه ميمه مي تواند پذيراي يک شرکت بزرگ توليدي باشد که هم مشکل بيکاري افراد را حل مي کند و هم درآباداني منطقه ايفاگر نقشي خواهد بود اما اين مهم تاكنون اتفاق نيافتاده است . صنعت ميمه هم اكنون به چند سنگبري كه محل امني براي سكونت افاغنه مي باشد، تبديل شده است . البته بعضا مقوله آباداني و توسعه شهر ايجاب مي كند محيط زيست را فراموش كنيم اما آيا نگاهي به كوههاي اطراف نيز انداخته ايد و به فكر فرو رفته ايدكه چند نفر از آنها از منطقه ميمه هستند و به عبارتي عوايد مالي چگونه در منطقه هزينه مي شود. البته حساب مردم لايبيد و معدن داران اهل و ساکن منطقه ميمه از اين مساله جداست.
به طور كلي ، مردم منطقه ميمه هنوز يک شوراي فرامنطقه اي براي بيان خواسته هاي صنعتي ، كشاورزي ، اجتماعي ، فرهنگي و سياسي خود ندارند. شورايي که نمايندگاني از مناطق مختلف درآن صاحب نظر باشند . شورايي که در آن چگونگي نزديکي اقوام و مناطق نيز بررسي شود که اين بررسي مي تواند به اتحاد مردم منطقه و دريافت حقوق قانوني خود از نماينده مجلس و درسطحي بالاتر از دولت منجر شود.
و اما راهكارقضيه :
منطقه ميمه عليرغم كاستي ها ، قابليت هاي بسیار مثبتی دارد:
1- توانمندي علمي ساكنان منطقه ميمه (ميمه،وزوان،ونداده ،زياد آباد، حسن رباط ،لايبيد ، لوشاب ،جوشقان ،كامو، ازان ،چوگان ، خسروآبادعلي آباد، موته، سعيدآباد وكلوخ)
2- حاصلخيزي نسبي خاك و تنوع محصولات سردسيري
3- داشتن منابع آبي مطلوب اگر حتي شاخه كوهرنگ را به حساب نياوريم .
4- وجود منابع كاني و معادن غني در منطقه
5- داشتن خطوط ارتباطي فوق العاده - شوسه،آسفالته،راه آهن درآينده و قرارگرفتن در حدفاصل دو استان پيشرفته كشور( تهران و اصفهان)
6- داشتن محدوده براي پيشرفت جمعيتي و ساخت و سازجديد
7- درمعرض بلاياي طبيعي قرار نداشتن ( فاقد گسل است و زماني در وزارت كشور در دوران رياست جمهوري آقاي خاتمي و در بحبوحه انتقال پايتخت، از منطقه ميمه به عنوان مكاني براي احداث پايتخت جديد نام برده شد.
8- وجود مراكز علمي دانشگاه آزاد اسلامي و پيام نور و دانشگاه غیرانتفاعی درميمه و وزوان
9- داشتن اماكن گردشگري و بافت تاریخی (اگر همسايه هاي شمال شرقي ميمه را به حساب نياوريم (جوشقان،كامو، قهرود و درنهايت قمصر)
10- داشتن علقه هاي ناسيوناليستي براساس گويش و تاحدودي نژاد مشترك
به هر ترتیب ، دوست دارم اين نوشتار بارقه اي براي جوانان آينده ساز شهر ميمه و منطقه ميمه باشد تا شهرستاني نو بسازند نه آنگونه كه فرصت طلبان خواهان آن هستند. آنگونه بسازند كه مردم مي خواهند.
..............................................................................
خواننده گرامی، در نوشتار ذيل که يک برنامه ريزي منطقه اي براي شهر ميمه و مناطق اطراف است از اصول برنامه ريزي منطقه اي استان هاي آذربایجان غربی ، سمنان، اراک ، يزد و نیز از منابع متعدد اينترنتي به نحو شايسته بهره برداری و با تلخيص زياد استفاده شده که اميد است مورد استفاده صاحب نظران و مسئولان قرار گيرد.
مقدمه
در ايران جهت تمرکززدايي استراتژي هايي انديشيده شده که عمدتا در آمايش سرزمين تجلي يافته است . در آمايش سرزمين نقش کارکردي هر يک از شهرهاي (شهرهاي کوچک ، مياني و بزرگ ) ترسيم شده ولي توسعه شهرهاي کوچک در اولويت آخر قرار گرفته است اما شهرهاي کوچک در ايران بعنوان مکان مرکزي بيشترين روابط با حوزههاي روستايي دارند، به اين دليل توجه جدي به شهرهاي کوچک هم در توسعه منطقه و هم در توسعه ملي اثرگذار خواهد بود. شهر ميمه که من دوست دارم ميمه و وزوان رايک شهر متحد خطاب کنم، بعنوان بخشي از استان اصفهان داراي حوزه نفوذ وسيع روستايي است اما رابطه شهر با حوزه نفوذش به شکل سنتي است که ناشي از نبود نظم سلسله مراتبي در ارائه خدمات در سطح شهرستان ميمه ميباشد. جايگاه شهر ميمه در نظام شهري استان و رابطه اين شهر با مناطق اطراف و شهرهاي ديگر نشانگر اين است که شهر ميمه ارتباط ضعيفي با شهرهاي استان اصفهان دارد. شاخصهاي توسعه شهري اين شهر نسبت به ساير شهرهاي استان در سطح پاييني قرار دارد. سطح منطقه نيز نقشهاي مختلف اقتصادي (کشاورزي، صنعتي و خدماتي) شهر مطالعه شده که حاکي از نقش بارز خدماتي شهر در قبال منطقه تحت نفوذش است . تمرکز اکثر مراکز خدماتي در شهر ميمه و سطح برخورداري کم روستاهاي شهرستان يک شکاف عملکردي در سطح منطقه بوجود آورده است .
برنامه ريزي منطقه اي
از زماني که بشر به فکر استفاده از منابع و امکانات موجود در محيط اطراف خود افتاد و کوشش در راه بهتر زيستن را آغاز کرد برنامه ريزي منطقه اي آغاز شد مناطق مختلف مصر قديم با نظام کشاورزي و آبياري در رابطه با طغيان هاي رود نيل و همراه با ساخت شهرها و اجتماعات مسکوني و فروش مازاد محصولات کشاورزي حکايت از وجود برنامه ريزي منطقه اي مي کند.
مباني آمايش سرزمين
هدف از آمايش سرزمين آن نيست که اعتبارات لازم براي توسعه ملي را صرفا براي رفع بعضي نارضايتي هاي محلي يا منطقه اي از مسير اصليشان برگرداند. هدف آمايش سرزمين تامين حداکثر رفاه و توسعه مسکن در همه مناطق کشور است. علاوه بر اين آمايش بر آينده نگري هم تاکيد مي ورزد. نگرش آمايشي در مسائل توسعه به پيامدهاي کوتاه مدت طرح هاي اجرايي اکتفا نمي کند و فعاليت واحدهاي توليدي را نه چنانکه هست بلکه چنانکه بايد باشد مورد ارزيابي قرار مي دهد تا به افراد امکان دهد زندگي آزادتر و سالمتري داشته باشند و در ضمن موسسات توليدي نيز بتوانند به شيوه اي کم هزينه تر براي کشور در مناطق مختلف مستقر شوند.
آمايش سرزمين يک سازماندهي ساده فضاي جغرافيايي ملي و منطقه اي نيست. کار کارشناس امايش، مانند کار هنرمند نقاش است که با در هم آميزي رنگها تصويري هماهنگ، موزون و زيبا پديد مي آورد او نيز با در هم آميزي برنامه ريزي شده و عقلايي عوامل طبيعي، اقتصادي و انساني در پهنه سرزمين امکانات تسهيلات و ساختارها و نظام هاي مطلوب کار و زندگي فردي و اجتماعي را پديد مي آورد.
مرحله اول - تهيه طرح پايه آمايش سرزمين
اين طرح به منزله پايه اي است براي اقدامات مربوط به آمايش سرزمين که طي آن فعاليتهاي موجود چهار بخش کشاورزي، صنعت، بازرگاني و خدمات کشور شناسايي شده، خط مشي هاي آينده براي توسعه در اين چهار بخش درچارچوب کليات و اصول توسعه در فضاي ملي مشخص گرديده اند.
مرحله دوم - تهيه طرح آمايش مناطق
شامل شناسايي و ارزيابي توان اکولوژيکي و اقتصادي اجتماعي سرزمين ها در مناطق و تهيه طرح آمايش مناطق بر اساس چارچوب طرح شده در مرحله اول است. اين طرح تصويري از قابليت توسعه در بلندمدت مي باشد و حاوي کليه فعاليتهايي است که براي توسعه بايد صورت پذيرد.
مرحله سوم - تهيه برنامه هاي توسعه مناطق
در مرحله سوم، با توجه به سهم منطقه از سرمايه گذاري هاي ملي و خط مشي هاي تعيين شده در مرحله اول، با تعيين اولويت در مورد دسته فعاليتهاي کاربريهاي سرزمين براي مناطق تصميم گيري مي شود. سپس براي هر يک از فعاليتها طرحهاي مديريت در قالب پروژه هاي اجرايي با همياري دفاتر آمايش استان ها و سازمان ها و ارگان هاي ذيربط تهيه و تدوين شده و براي اجرا به اين گونه سازمان ها و ارگان ها، تحت نظارت دفتر آمايش سرزمين کشور واگذار مي گردند.
وقت گيرترين و مشکل ترين مرحله آمايش سرزمين، مرحله دوم است که طي آن توان هاي بالقوه و بالفعل سرزمين در مناطق بايد تعيين گردند.
فرايند مرحله دوم آمايش سرزمين شامل گام هايي است که به ترتيب يکي پس از ديگري بايد برداشته شوند تا تدارک شروع مرحله سوم آغاز گردد.
گام هاي اول تا سوم يعني: 1- شناسايي منابع اکولوژيکي سرزمين و جمع آوري داده ها 2- تجزيه و تحليل داده ها 3- ارزيابي و طبقه بندي توان اکولوژيکي سرزمين شده است.
...............................................................................................
سنـد توسعه ميمه
نکته: تا جایی که مقدور بود به مسائل و اصول اساسی پرداختم . اگر دوستان نکات تکمیلی به ذهنشان خطور می کند برای من ارسال کنند تا درسند قید شود. مکان هایی هم که نقطه چین کرده ام به این منظور است که نیاز به اصول تکمیلی دارد.
الف - اصلي ترين قابليت هاي توسعه
1- برخوردار از قابليت هاي کشاورزي و صنعتي که بستر مناسبي به منظور ايجاد صنايع پايين دست و خوشه هاي صنعتي
2- برخوردار از موقعيت ممتاز جغرافيايي و همجواري با قطبهاي جمعيتي و صنعتي مهم (تهران و اصفهان) و واقع شدن در کريدور حمل و نقل بين المللي شمال - جنوب و محورهاي ارتباطي شرق- غرب کشور .
3- واقع شدن در مسير خطوط اصلي انتقال و تأمين انرژي (نفت ، گاز ، برق) کشور و امکان بهره برداري از اين خطوط .
4- وجود قابليتهاي گسترده در زمينه توليد محصولات باغي ، زراعي و دامي و پرورش گل و گياه تزئيني با ارزش صادراتي، گياهان دارويي و ذخاير نادر گياهي .
5- وجود منابع و ذخاير معدني ، طلاو سنگ هاي ساختماني
6- وجود جاذبههاي گردشگري و تفرجگاهي .
7- وجود مراکز آموزشي و تحقيقاتي متنوع در بخشهاي اقتصادي و اجتماعي ، وجود نيروي انساني آموزش ديده و با تجربه
8- وجود فضاي اجتماعي ، اقتصادي امن و مناسب جهت جذب سرمايه هاي بخش خصوصي .
9- وجود پيشينه تاريخي ، فرهنگي غني و مفاخر مذهبي ، علمي و سياسي درشهرستان .
10 - واقع نشدن در کمربند زلزله
11- وجود زمينه هاي قانوني براي توسعه ورزش ، نگرش مثبت جامعه به فعاليتهاي ورزشي ، گرايش بخش خصوصي و تشكل هاي داوطلب غيردولتي (NGO) به سرمايه گذاري و خدمات رساني در توسعه ورزش
ب- عمده ترين تنگناها و محدوديت هاي توسعه
1- کمبود تقريبا نسبي منابع آبي
2- کوچک بودن قطعات اراضي و پايين بودن مکانيزاسيون و بهره وري آب در بخش کشاورزي.
3- کمبود وضعف شديد خدمات و زيرساخت هاي شهري .
4- کمبود خدمات برتر در مرکز شهرستان
5- وجود عوامل ناپايداري در منابع طبيعي از جمله تهديد بيابان زائي .
6- وابستگي شديد منابع مالي به درآمدهاي عمومي
ج- اصلي ترين مسائل
1- محدوديت منابع مالي
2- استقرار نامناسب فعاليتهاي آلاينده در محدوده شهري
3- ضعف پيوندهاي اقتصادي ، اجتماعي بين مناطق روستايي شهري
4- رشد ناهماهنگ بخشهاي اقتصادي ، اجتماعي به ويژه ضعف رشد بخش خدمات اجتماعي ، بازرگاني ، شهري و خدمات پشتيبان
5- نارسایي در توان جذب و نگهداري سرمايه هاي بومي و کارآفرينان و پايين بودن ميل ماندگاري نيروهاي متخصص .
6- پايين بودن سطح سواد کشاورزان و بالا بودن سن نيروي انساني بخش کشاورزي
7- عدم تعادل بين دام و مرتع .
8- فقدان نظام شناسايي استعدادهاي ورزشي
د- اهداف بلند مدت
با توجه به قابليت ها و تنگناها ، توسعه شهرستان برپايه صنعت و کشاورزي و خدمات استوار خواهد بود. بدين ترتيب اهداف بلند مدت توسعه شهري عبارتند از:
1- ارتقاء سهم ، نقش و جايگاه شهرستان در صنعت و ايفاي نقش تخصصي در توليد محصولات شيميايي ، لاستيکي ، ماشين آلات و تجهيزات ، وسائط نقليه موتوري ، کاني غير فلزي در سطوح ملي و فراملي .
2- تقويت منابع آب هاي زيرزميني و بهره برداري مطلوب از آبهاي موجود.
3- ارتقاء و نوين سازي فعاليتهاي بخش کشاورزي .
4- توسعه و نوين سازي فعاليتهاي بخش معدن
5- تأمين استانداردهاي زيست محيطي در زيستگاههاي انساني و حفظ منابع طبيعي
6- بهبود کيفيت زيرساخت ها و ارتقاء خدمات به ويژه خدمات شهري و مراکز گذران اوقات فراغت در شهرهاي منطقه.
7- توانمند سازي جمعيت روستايي و تنوع بخشي به فعاليتهاي اقتصادي جامعه روستايي .
8- گسترش دانش ، مهارت و توسعه سرمايه هاي انساني و اجتماعي .
9- اعتلاي معرفت ديني ، ارزشهاي فرهنگي و ويژگي هاي هويتي استان و تحکيم و تعميق فرهنگ اصيل استان و ايجاد تعادل در فرصتهاي اجتماعي .
10- توسعه و تقويت صنعت گردشگري.
11- تقويت همگرايي جغرافيايي و انسجام بخشي دروني بين نواحي مختلف شهرستان .
12- نهادينه سازي بهره وري و افزايش آن در بخش هاي اقتصادي و عوامل توليد
13 - ارتقاء نقش ورزش در تأمين سلامت جسمي و روحي و تقويت توانمنديهاي افراد و گروه هاي اجتماعي
14- توانمندسازي بخش تعاوني براي ايفاي فعاليت هاي گسترده و اداره بنگاه هاي اقتصادي بزرگ
15- توسعه نقش و جايگاه زنان در سطوح تصميم سازي و تصميم گيري شهرستان
هـ - راهبردهاي بلند مدت توسعه
1 - توسعه و گسترش صنايع جديد با تأکيد بر ايجاد خوشههاي صنعتي و گسترش پيمانکاري هاي جزء ومرتبط با صنايع موجود و اجتناب از گسترش صنايع آب بر.
2- تقويت شهرک ها و نواحي صنعتي و ايجاد پاركهاي علمي و فن آوري و ساماندهي مجتمع ها و مراکز صنعتي غير برنامه ريزي شده.
3- حفاظت و بهره برداري متعادل و مجاز از منابع آبي شهرستان .
4- افزايش راندمان آبياري و ترويج روشهاي جديد آبياري و افزايش سطح مکانيزاسيون در فعاليتهاي کشاورزي
5- سالم سازي آب شرب مصرفي .
6- گسترش الگوي کشت تخصصي در مناطق خاص و فشردهسازي کشت و تجاري نمودن آن با توجه به محدوديت آب و تراز منفي سفرهها و گسترش علميات يکپارچه سازي اراضي .
7- گسترش و ترويج فعاليتهاي توليد گل و گياهان زينتي و دارويي به روشهاي نوين با تأکيد بر کانونهاي توليدي مستعد.
8- تغيير شيوه دامداري به سمت پرورش دام سنگين صنعتي و ترويج پرورش انواع طيورو توسعه آبزيپروري.
9- توسعه صنايع ماشين آلات و تجهيزات ، پايين دستي پتروشيمي ،غذايي و تبديلي كشاورزي و توسعه فعاليت هاي اکتشافي و استخراج معادن و فرآوري مواد معدني .
10- حفظ تعادل اکوسيستمهاي طبيعي و رعايت و تأمين استانداردهاي زيست محيطي در کانونهاي شهري و صنعتي شهرستان .
11- تقويت و تجهيز تأسيسات و خدمات شهري در شهرها .
12- تقويت و گسترش تأسيسات بخش بازرگاني و فعاليتهاي گمرکي .
13- تقويت شهر ميمه به عنوان يکي از قطب هاي خدمات برتر با تأکيد بر خدمات درماني تخصصي خدمات بازرگاني ، خدمات مالي ، مشاوره اي ، فني و مهندسي .
14- توجه به نقش آموزش نيروي انساني به عنوان محرک اصلي توسعه فرهنگي .
15- ساماندهي و توسعه کمي و کيفي آموزش ( عالي و عمومي ) و ارتقاء شاخصهاي آموزشي و توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات .
16- توسعه کمي و کيفي مراکز پژوهشي و تحقيقاتي و ارتقاء شاخصهاي پژوهشي
17- تقويت نهادهاي غيردولتي به منظور افزايش مشارکت مردمي .
18- يکپارچه و هماهنگ نمودن مديريت توسعه فرهنگي ، اجتماعي شهرستان .
19- توسعه زيرساخت هاي گردشگري و تجهيز کانون هاي سياحتي ، تفريحي در عرصه هاي گردشگري شهرستان .
20- توسعه و ارتقاء کيفيت راههاي ارتباطي .
21- ايجاد سازوكارهاي لازم و حمايت از افزايش بهره وري در بخش هاي اقتصادي و عوامل توليد
22- گسترش ورزش هاي پرورشي ، همگاني ، تفريحي ، قهرماني و حرفهاي درشهرستان
23- ريشه كني فقر شديد و گرسنگي و بهرهمندي همگاني از مواهب توسعه اقتصادي و اجتماعي
24- دستيابي همگاني به آموزش ابتدايي و ترويج و بهبود برابري جنسيتي و توانمندسازي زنان
25- كاهش مرگ ومير مادران و كودكان
26- مبارزه با بيماري هاي عمده و نيز مبارزه باموادمخدر
27- حمايت مؤثر از تشكيل و توسعه تعاوني ها و ايجاد و گسترش شهرك ها و مجتمع هاي تعاوني
28- بسترسازي براي افزايش مشاركت اجتماعي ،اقتصادي ،فرهنگي و سياسي زنان در روند توسعه شهرستان
29- نهادينهكردنرويكردمديريتعرضهو تقاضا و افزايش سطح آگاهي عمومي درمديريت بهينه مصرف آب
30- ايجاد زمينه هاي لازم براي جلب مشاركت مردمي و بخش خصوصي در بهره برداري و مديريت آب
31- گسترش پوشش بيمه هاي اجتماعي و كاهش تلفات انساني در اثر حوادث
ك- سياست هاي اجرايي :
1- هدايت و حمايت سرمايهگذاريها به جهت ايجاد واحدهاي کوچک کارگاهي در قالب خوشههاي صنعتي و ايجاد پيمانکاري هاي جزء .
2- هدايت وتشويق صنايع موجود به نوسازي و بهره گيري از فن آوري هاي نوين .
3- اجتناب از پراکندگي و هدايت و حمايت از استقرار صنايع در شهرک ها و نواحي صنعتي و جلوگيري از تغيير کاربري اراضي کشاورزي .
4- ساماندهي صنايع متمرکز در مناطق غير برنامه ريزي شده .
5- قانونمند نمودن برداشت آب از منابع آب هاي زيرزميني.
6- توسعهوگسترشعملياتآبخيزداري در کليه حوضه هاي آبريز
7- تغيير شيوه هاي آبياري با تأکيد بر آبياري تحت فشار.
8- رعايت محدوديت هاي آبي نواحي مختلف شهرستان در مکان يابي فعاليت هاي اقتصادي و مراکز جمعيتي.
9- برنامه ريزي جهت يافتن منابع جديد تأمين آب .
10- تسريع در تکميل و تجهيز کانالهاي آبياري .
11- تقويت منابع لازم جهت ايجاد سازه هاي مورد نياز کنترل و مهار آبهاي سطحي .
12- برنامه ريزي به منظور کاهش هدر رفتن آب در مصارف شهري و کشاورزي .
13- افزايش آگاهي عمومي به منظور رعايت الگوي صحيح مصرف آب شرب کشاورزي
14- آموزش ، تشويق ، و جذب نيروي متخصص در بخش کشاورزي .
15- ساماندهي تشکلها و اتحاديههاي صنفي بخش کشاورزي در زمينه توليد ، مکانيزاسيون و بازاريابي.
16- فراهم نمودن زمينه هاي لازم جهت گسترش عمليات يکپارچه سازي اراضي .
17- برنامه ريزي در جهت تغيير شيوه دامداري به سمت پرورش دام سنگين و انواع طيور و آبزيان .
18- گسترش و ترويج فعاليت توليد گل و گياهان زينتي و دارويي به روشهاي نوين با تأکيد بر کانونهاي مستعد توليد .
19- توسعه صنايع تبديلي و فرآوري محصولات کشاورزي با توجه به مزيتهاي نسبي مناطق .
20 - ايجاد و توسعه زيرساختهاي هدايت شده بخش کشاورزي ( نظير : مجتمع دامداري ، مجتمعهاي گلخانه ا ي و ...)
21- ايجاد واحدهاي فرآوري معدني مبتني بر قابليت هاي معدني استان و احياء معادن متروکه که داراي ذخاير اقتصادي هستند .
22- ايجاد زيرساخت هاي لازم جهت بهره برداري از معادن و بکارگيري روشهاي نوين در استخراج و اکتشاف معادن .
23- تشويق صنايع به اخذ گواهينامه سيستم مديريت زيست محيطي و انتقال تدريجي صنايع آلاينده به خارج از محدوده شهري
24- برنامهريزي در جهت استفاده مجدد از پسابها ، تقويت مديريت پسماندها و تأکيد بر گسترش صنايع بازيافت .
25- بهبود استاندارد مراکز بهداشتي و درماني استان و ارتقاء سطح مراکز درماني شهر ميمه .
26- توسعه و تقويت خدمات رايانه اي و مراکز فن آوري اطلاعات.
27- پشتيباني و حمايت از کارآفرينان ، نوآوران و انديشمندان شهر .
28- گسترش آموزشهاي فني وحرفه اي با توجه به نياز بازار کار شهرستان .
29- ساماندهي و تقويت مديريت پژوهش و تحقيقات .
30- اتخاذ تدابيري به منظور آشنايي مردم استان (خصوصاً جوانان و نوجوانان )، پيشينه فرهنگي ، تاريخي و مفاخر سياسي _ علمي استان .
ل - اقدامات اولويت دار توسعه شهرستان :
وزارت راه و ترابري :
1- مطالعه براي جاگزینی اتوبان تهران اصفهان در خارج از منطقه شهري
2- تسريع در اجراي محور ميمه ابيانه از مسير مراوند- ميمه -لايبيد- ميمه - وزوان
.....
......
وزارت نيرو :
1- مطالعه و اجراي طرح هاي ارتقاء كيفيت و سالم ساز آب شرب متناسب با نيازهاي شهر
2- تسريع در فاضلاب شهري
3- مطالعه بازنگري در سيستم تصفيه خانه فاضلاب شهر
......
........
وزارت امور اقتصادي و دارائي :
1- مطالعه چگونگی تاسیس منطقه آزاد تجاري گمرکي براي ميمه
2-.......
.........
وزارت صنايع و معادن :
1- زمينه سازي و حمايت از تشكيل خوشه هاي صنعتي با توجه به مطالعات انجام شده در استان
2- مطالعه و ايجاد شهرك تخصصي صنايع تبديلي محصولات کشاورزي
3- مطالعه و ايجاد شهرك تخصصي فرآوري سنگ
.......
.......
وزارت بهداشت و درمان
1- بهبود استاندارد ساختماني و تجهيزات بيمارستان حضرت محمدص
........
.........
وزارت فرهنگ و ارشاد:
1- تسريع در احداث تالار مركزي در مركز شهر (سينما و امفي تاتر)
.........
......
وزارت نفت:
.......
........
.......
وزارت اطلاعات
مبارزه با سوداگران مرگ
اخراج مهاجرين افغان غيرمجاز
نظارت بر افراد غير بومي كه از ساير مناطق ايران به شهر آمده اند
.........
سازمان محيط زيست :
1- تسريع بر تكميل كمربند سبز شهر و حافظت از منطقه موته و صحاري ميمه
........
.........
وزارت مسكن وشهرسازي:
1- بازنگري طرح هاي جامع و تفضيلي شهر ميمه و وزوان به منظور پاسخگويي به حل معضلات شهري (به ويژه بهبود عبور و مرور و بهبود محيط شهري)
2- احياي برخي بافت هاي قديم شهرهاي ميمه و وزوان جهت گردشگري
..........
............
وزارت جهاد كشاورزي:
1- اجراي طرح هاي افزايش راندمان آبياري در اراضي كشاورزي
2- اجراي طرح هاي يكپارچه سازي اراضي
3- اجراي دوره هاي آموزشي ترويجي براي ارتقاء بهره وري عوامل نهاده توليد محصولات كشاورزي براي كشاورزان
4- اجراي طرح هاي آبخيزداري
5- ايجاد مركز تحقيقات انار و پسته وانگور
......
.......
آموزش و پرورش
رسیدگی به استعدادهای درخشان در روستاها
بازسازی مدارس فرسوده
تجهیر همه مدارس به خدمات نرم افزاری و بانک سی دی (فقط سی دی های آموزشی/فرهنگی و علمی)
والسلام -علی وطن خواه - کارشناس ارشد علوم سیاسی ، سردبیر رسانه
بهمن ماه۸۵-آبان ۸۷
پایان
مطالب مشابه :
پذیرش دانشجو در اولین دانشگاه غیر انتفاعی میمه
ميمه اي ها - پذیرش دانشجو در اولین دانشگاه غیر انتفاعی میمه -
اولین کارگاه آموزشی موسسه ی آموزش عالی نور دانش در میمه
صبح میمه [email protected] - اولین کارگاه آموزشی موسسه ی آموزش عالی نور دانش در میمه -
لیست دانشگاههای غیرانتفاعی
دانشگاه - لیست دانشگاههای غیرانتفاعی - مسائل و اخبار آموزشی، پژوهشی و میمه موسسه
شورای منسجم میمه
صبح میمه sobhemeymeh@ رسانیده ام و فقط مدرسه غیرانتفاعی لایبید را دارم ان هم با دانشگاه ازاد
لیست دانشگاه های غیرانتفاعی
لیست دانشگاه های غیرانتفاعی. میمه. موسسه آموزش عالی غیردولتی - غیرانتفاعی نقش جهان -
نگاهی به زوایای توسعه منطقه میمه
مقدمه سند توسعه میمه را فکر کنم سه سال پیش در و پيام نور و دانشگاه غیرانتفاعی
نتایج نهایی کنکور سراسری 93 بادرود
فاطمه یوسفی -الهیات دانشگاه شهید مطهری- تهران . علی اریسمانی- زیست غیرانتفاعی - میمه.
فهرست دانشگاه هاي غيرانتفاعي
خدمات مالی و حسابداری خراسان رضوی (مشهد) - فهرست دانشگاه هاي غيرانتفاعي - خدمات مالي و
معرفی
آقای فردین وطنخواه غیرانتفاعی (اصفهان آقای مجتبی مالی دانشگاه پیام نور میمه ای ها
نگاهی به مطالب سال های گذشته میمه ای ها (ویرایش جدید)
ميمه اي ها - نگاهی به مطالب سال های گذشته میمه ای ها (ویرایش جدید) -
برچسب :
دانشگاه غیرانتفاعی میمه