معرفی منابع دورهی کارشناسی ارشد حقوق عمومی
معرفی منابع دورهی کارشناسی ارشد حقوق عمومی<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
به روایت علیرضا اسدپور طهرانی[۱]
نکته: حق هرگونه نقل، چاپ، تکثير يا توليد مجدد این نوشتار، کلی یا جزیی، به هر شکل از قبيل زيراکس، فتوکپی، صوت، تصوير، انتشار الکترونيکی در فضای مجازی يا سی دی، دی وی دی و … بدون اجازهی کتبی آقای علیرضا اسدپور طهرانی ممنوع است.
آنگونه که از جزوهی «مشخصات کلی، برنامه و سرفصل دورهی کارشناسی ارشد حقوق عمومی» که توسط کميتهی تخصصی حقوق گروه علوم انسانیِ شورای عالی برنامهريزی وزارت علوم برمیآيد؛ هدف از تاسيس اين دوره «تربيت کارشناس ارشد در رشته حقوق عمومی [شيره را خورد گفت شيرين است!] از طريق بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی و بينش حقوقی دانشآموختگان دوره کارشناسی، همراه با فراگيری عملی روش تحقيق و تقويت استنباط و تجزيه و تحليل مسائل حقوقی» است.
«طول اين دوره، حداقل چهار نيمسال تحصيلی (=چهار ترم) و حداکثر پنج نيمسال تحصيلی با پاياننامه (پنج ترم با پايان نامه) است و هر دانشجو بايد 32 واحد را طبق برنامه تنظيمی بگذراند ...». «تعداد کل واحدهای درسی رشته حقوق عمومی 32 واحد به شرح زير میباشد:
1. دروس اختصاصی (اعم از الزامی و اختياری) 28 واحد طبق فهرست دروس. [21 واحد دروس الزامی+انتخاب 7 واحد دروس اختياری از ميان 26 عنوان درس اختياری]
2. رساله 4 واحد با توجه به آئيننامه کارشناسی ارشد مصوب شورايعالی برنامهريزی».
الف ـ حدود درصدهای مطلوب برای قبولی
دروسی که دانشجويان علاقمند به تحصيل در رشتهی حقوق عمومی بايد در کنکور امتحان بدهند، عبارتند از: حقوق اساسی، حقوق اداری، حقوق بينالملل عمومی، متون حقوقی به زبان خارجی (انگليسی يا فرانسه) و متون فقه.
آنگونه که برآورد و ارزيابی شخصی من از کارنامهی تعدادی از داوطلبان قبول شده و نشدهی اين رشته نشان میدهد: حداقل درصد مناسب برای قبولی در درس حقوق اساسی 100درصد تا 54/80 درصد است (يعنی داوطلب بايد به صد در صد يا حداقل 54/80 درصد پرسشهای اين درس پاسخ گويد تا امکان رقابت با ديگر داوطلبان را داشته باشد). برای درس حقوق اداری 90 درصد تا 65/75 درصد. برای درس حقوق بينالملل عمومی 86 درصد تا 43/74 درصد. برای درس متون فقه 53/80 تا 53/64 درصد و متون حقوقی (زبان انگليسی) 52/64 تا 52/48. البته در سالهای اخير، با گسترش بیرويهی دورههای کارشناسی ارشد، احتمال قبولی بويژه در مورد شهرهای دورتر، حتا با درصدهای بسيار کمتر از ارزيابی شخصی من وجود دارد. به عنوان مثال، من چند کارنامه ديدهام که در يکی از پرديسهای دانشگاهی دولتی قبول شده، ولی درصد نمرهی زبان انگليسی آنها حدود 16 درصد بوده است! (درصدی که بنا به ارزيابی من، امکان قبولی وی را به سی درصد و پايينتر میرساند).
آمار فوق را از اين طريق تهيه کردهام: هر سال حدود سی نفر در کلاسهای آمادگی کنکور من برای کارشناسی ارشد حقوق عمومی ثبت نام میکنند. اکنون پنجسال است که چنين کلاسهايي را برگزار میکنم که جمعا میشود يکصد و پنجاه نفر. بعلاوه، از آنجا که در تماس مداوم با دانشگاههايي (دولتی و آزاد) هستم که رشتهی حقوق عمومی را دارند، تعداد مذکور را بايد ضربدر دو کرد که جمعا میشود سيصد نفر.
ب ـ مهمترين منابع دروس تخصصی
حقوق اساسی:
1. متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران به ضميمهی نظريات تفسيری و مشورتی شورای نگهبان: معتبرترين چاپ متن قانون اساسی کتابی است که توسط معاونت حقوقی و امورمجلس رياست جمهوری با عنوان «مجموعه قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران» چاپ شده. اخيرا انتشارات جنگل، همت کرده و سروسامانی هم به چاپ مداوم آن داده و هم توزيع مناسبی در شهرستانها انجام داده است.
2. بايستههای حقوق اساسی، تاليف زندهياد دکتر ابوالفضل قاضی شريعت پناهی، انتشارات ميزان.
توصيه میشود از چاپ نهم (پاييز 1381) به بعد اين کتاب استفاده کنيد. چون چاپهای پيشين فاقد گفتار يازدهم: قوهی قضاييه میباشند.
اين کتاب بهترين و علمیترين منبع آموزش حقوق اساسی برای دانشجويان کارشناسی و بالاتر است که در کنار کتاب کمنظير همين استاد با عنوان «حقوق اساسی و نهادهای سياسی»، مجموعهای است که همهی دانشجويان حقوق عمومی در همهی مقاطع بايد آن را مطالعه کنند.
3. حقوق اساسی جمهوری اسلامی ايران (جلد دوم: حاکميت و نهادهای سياسی)، تاليف دکتر سيد محمد هاشمی، انتشارات ميزان.
اين کتاب در کنار جلد اول آن (اصول و مبانی کلی نظام) و کتاب «حقوق بشر و آزادیهای سياسی»، يکی از کمنظيرترين و جامعترين کتابهايي است که با نثری متين، قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران را توصيف نموده است. دکتر هاشمی از معدود اساتيد متعهد و مبرز حقوق عمومی است و حضور استوار ايشان، قوت قلبی است که دانشجويان حقوق عمومی در فقدان عزيزانی مانند شادروانان ابوالحمد و قاضی دارند.
4. مختصر حقوق اساسی جمهوری اسلامی ايران، تاليف دکتر حسين مهرپور، نشر دادگستر، چاپ اول زمستان 1387
هرچند که اين کتاب بتازگی منتشر شده و برخی موسسههای کنکوری محافظهکار و پولجو از معرفی آن ابا دارند. ولی اين کتاب در کنار حجم مختصرتری (467ص) که نسبت به کتابهای دکتر هاشمی (465+554 ص) دارد از اين مزيت برخوردار است که توسط کسی نوشته شده که سالها عضو شورای نگهبان بوده و سپس به رياست هيات پیگيری و نظارت بر اجرای قانون اساسی رسيده است. از اين رو با سوابق و چالشهای عملی قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران از قلم فردی موثق آگاه میشويم. بعلاوه، دکتر مهرپور توانسته بيان شيوا و مختصر و مفيد خود را در کلاسهای درس، بر قلمش نيز جاری کند.
5. قانون اساسی در نظام حقوقی ايران (پيشينه، آموزهها، قوانين)، تاليف عباس ايمانی و اميررضا قطميری، انتشارات نامه هستی، چاپ اول 1388
هرچند که به دليل فضل تقدم، در سه سال اخير، اغلب از کتاب «قانون اساسی در نظم حقوقی کنونی»، انتشارات مجد، تاليف دوست عزيزم دکتر پوريا عسگری و دکتر اميرساعد وکيل به عنوان منبع کمک درسی نام برده میشود. ولی کتاب آقای ايمانی از اين حسن برخوردار است که وی تلاش بيشتری نموده، تا همهی ديدگاههای مربوط به هر يک از اصول قانون اساسی را در ذيل اصل مربوط درج کند. از اين لحاظ پس از مطالعهی منابع اصلی، يکی از منابعی که میتواند کمکی مناسب (نه کاملا خوب) برای مرور آموختهها باشد، همين کتاب است.
حقوق اداری:
1 ـ حقوق اداری، تاليف دکتر منوچهر طباطبايي موتمنی، انتشارات سمت
اين کتاب يکی از قديمیترين و در عين حال پر ويرايشترين کتابهای حقوقی است. دکتر طباطبايي (که عمر پربرکتشان همچنان متداوم باد) يکی از صاحب سبکترين اساتيد حقوق اداری است که قلمی روان در توصيف اصول حقوق اداری دارد.
2. حقوق اداری ايران، تاليف دکتر عبدالحميد ابوالحمد، انتشارات توس، چاپ هشتم(ويرايش سوم)، پاييز 1388
هرچند که محور اصلی بحث اين کتاب تحليل حقوق اداری ايران بر مبنای قانون استخدام کشوری مصوب 31 خرداد 1345 است. ولی، شادروان ابوالحمد در اين چاپ متن کامل قانون مديريت خدمات کشوری را ذکر کرده است. بعلاوه، نکتهای که باعث میشود، اين کتاب را به عنوان يکی از منابع اصلی تاکيد مؤکد کنم، تحليلهای شيوا، علمی و روان اين کتاب است. اين کتاب در واقع، منبع مناسبی برای آشنايي جامع با شيوههای علمی تحليل و نقد و بررسی يک قانون است.
هرچند که برخی، معتقدند که چون قانون استخدام کشوری نسخ شده و اين کتاب به قانون مديريت خدمات کشوری نپرداخته، منبع مناسبی ديگر نمیتواند باشد. ولی علاوه بر مزيت تحليلی بودن، اين کتاب از اين مزيت برخوردار است که در هيچ کتاب ديگر بطور جامع تئوریهای حقوق اداری را در زمينهی استخدام، ماموران به خدمات عمومی و مسئوليت مدنی قوا نمیتوان يافت. از سوی ديگر، به دليل اين که هنوز از عمر قانون مديريت خدمات کشوری، زمان زيادی نمیگذرد، تحليلهای معتبر چندان هنوز برای آن نوشته نشده است، بويژه اين که، اين قانون برای يک دورهی آزمايشی پنج ساله به تصويب رسيده است.
در هر صورت، اگر کسی هست که همچنان اصرار داشته باشد که کتابی در زمينهی حقوق اداری مطالعه کند که به قانون مديريت خدمات کشوری نيز پرداخته است؛ من کتاب حقوق اداری، تاليف دکتر محمد امامی و دکتر کورش استوار سنگری (چاپ دوم به بعد) را توصيه میکنم. هرچند که تاکيد میکنم که مطالعهی متن قانون مديريت خدمات کشوری در کنار منابع شمارهی 1 و 2 کفايت میکند.
البته ناگفته نماند که آقای دکتر بيژن عباسی لاهيجی، اخيرا کتابی با عنوان حقوق اداری توسط نشر دادگستر منتشر کردهاند که بسياری از زوايا و تئوریهای جديدتر حقوق اداری در آن مطرح شده است.
حقوق بينالملل عمومی
در اين زمينه، در واقع و حقيقت، تنها منبعی که تاکنون توانسته همپای تحولات پرشتاب حقوق بينالملل عمومی باشد، کتاب دکتر محمدرضا ضيائی بيگدلی، چاپ انتشارات گنج دانش است. اکثريت کتابهای با عنوان مشابه، متاسفانه نتوانستهاند روزآمدی خود را حفظ کنند. البته توصيه میکنم در کنار مطالعهی اين کتاب، از مطالعهی مواد منشور ملل متحد و اساسنامهی ديوان بيينالمللی دادگستری نيز به هيچوجه غافل نشويد. بعلاوه در سال 1387 کتابی با عنوان «آراء و نظريات مشورتی ديوان بينالمللی دادگستری (جلد اول)» توسط انتشارات دانشگاه علامه طباطبايي تحت نظارت آقای دکتر ضيائی بيگدلی منتشر شده که در دو سال اخير به نظر می رسد که رويکرد طراحان سوال در طرح برخی سوالات درس حقوق بينالملل عمومی به اين کتاب بوده است.
[۱]دانشجوی دکتری حقوق عمومی
مطالب مشابه :
نمونه کارنامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد رشته حقوق جزا و حقوق خصوصی
نمونه کارنامه کارشناسی نمونه کارنامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد رشته حقوق جزا و
نمونه کارنامه های قبولی در آزمون کارشناسی ارشد (رتبه، درصد و محل قبولی).
نمونه کارنامه های قبولی در آزمون کارشناسی ارشد رتبه 1 حقوق جزا و جرم شناسی در آزمون سراسری 89.
برنامه درسهای دوره كارشناسي ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسي دانشگاه آزاد سلامی واحدخرّم آباد:
برنامه درسهای دوره كارشناسي ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسي نمونه ای از سطح اطلاعات
با چه درصدی در کارشناسی ارشد گرایش حقوق خصوصی قبول میشویم
آزمون,اخبارحقوقی,وکیل برتر,منابع حقوق,بهترین تست مدنی,بهترین تست جزا نمونه کارنامه
جدیدترین منابع آزمون کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی با تاکید بر منابع اصلی
منابع كارشناسي ارشد حقوق جزا و کارنامه و ارشد، دانلود نمونه سوالات ارشد
کارنامه( درصد و رتبه) رتبه های برتر آزمون سراسری کارشناسی ارشد سال 1391
برچسبها: نمونه کارنامه قبولی
سر فصل های مصوب دروس دوره کارشناسی ارشد و دکتری مجموعه حقوق
نمونه کارنامههای آزمون سراسری گرایش حقوق بینالملل و حقوق بشر . نمونه کارنامه حقوق جزا و
معرفی منابع دورهی کارشناسی ارشد حقوق عمومی
آنگونه که برآورد و ارزيابی شخصی من از کارنامهی تعدادی از داوطلبان قبول شده و نشدهی
معرفی کارشناسی ارشد رشته حقوق بین الملل
نمونه کارنامه های ازمون های حقوق جزا. معرفی کارشناسی ارشدحقوق بین
برچسب :
نمونه کارنامه ارشدحقوق جزا