الکترولیز و موهای زائد بدن تفاوت لیزر و الکترولیز - الکترولیز موهای زاید

این روش به نظر می رسد که تنها روش برای از بین بردن دائمی موهای زائد بدن می باشد.
در این روش یک جریان برق ضعیف و معمولا همراه با یک سوزن به داخل ریشه مو و اطراف سلول مو فرستاده می شود. موها دیگر در آن منطقه رشد نخواهد کرد.


انجام این روش برای هر یک مو گاهی نیاز به وقت فراوانی دارد . زمان مورد نیاز برای الکترولیز را عوامل موثر بر رشد مو، زبری مو و مقدار مو مشخص خواهند کرد تا یک منطقه از بدن از وجود موهای زائد پاک شوند. به هر حال این تکنیک دردناک، وقتگیر و گران است چرا که این کار باید با تک تک سلولهای فولیکول مو انجام شود. پس از الکترولیز منافذ پوست و قرمزی پوست در منطقه الکترولیز شده خواهید داشت.
خطر عفونی شدن نیز وجود دارد چون سوزن ها ی الکترولیز باید به زیر پوست و داخل هر فولیکول مو فرو شود. این روش برای از بین بردن موهای زائد صورت مناسب می باشد.

الکترولیز موهای زاید , الکترولیز موهای زاید بدن , سوزاندن موهای زاید به وسیله لیزر

الکترولیز موهای زاید

درمان موهای زائد


درمان موهای زائد

1- درمان هیرسوتیسم(پرمویی) به چند روش انجام مى شود؟

دو روش دارویى و فیزیکى برای درمان موهای زائد داریم. بحث دارویى که کاملاً تخصصى است و به گفتن آن نیازى نیست.اما درمان فیزیکى شامل استفاده از تیغ، کندن موها ( اپیلاسیون )، کم رنگ کردن (دکلره)، الکترولیز (سوزاندن ریشه ی موها)، لیزردرمانى است. در ضمن، به خانم های چاق توصیه مى شود که وزن خود را متعادل  نگه دارند، چون یکى از عوامل شایع پرمویى چاقى  است.

 

چند تار موى اضافى در ناحیه ی چانه یا سبیل زنان هیرسوتیسم نیست.این موها را به روش فیزیکى مى شود از بین برد و جاى نگرانى ندارد. در صورت مشاهده ی موهاى ضخیم و تیره در قسمت هایى مثل کمر، سینه ، پاها، زیر گردن، ران و ... ، با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات هورمونی و سونوگرافى و... بیمارى را کشف و درمان را آغاز کنید.

 

2- آیا استفاده از تیغ یا کندن موها ( اپیلاسیون ) به افزایش و رشد موها یا ضخیم شدن قطر آنها کمک مى کند؟

اگر فردى زمینه ی ابتلا به پرمویى را نداشته باشد، به هیچ شکلى دچار هیرسوتیسم نمى شود. پس براى تمیز کردن موهاى بدن و صورت این روش ها قابل استفاده است. در صورت ناراضی بودن، ممکن است شخص نیاز به درمان داشته باشد که باید پزشک متخصص غدد یا پوست یا زنان راه درستى به او نشان دهد.

البته گاهى درمان دارویى به تنهایى اثر نمى کند و شخص باید هم زمان از روش لیزر و الکترولیز هم استفاده کند.

 

3- به عنوان متخصص پوست و زیبایى، کدام یک را به عنوان گزینه ی اول انتخاب مى کنید؟

به افرادى که با رشد طبیعى موهاى بدن مواجه اند، تراشیدن موها یا کندن با موچین و بند انداختن یا دکلره (بور کردن مو) را توصیه مى کنم که راحت و کم خرج تر است.استفاده از موم و کرم هاى موبر هم روش های مناسبى برای از بین بردن موهای زائد است که براى بدن ضررى ندارد.

 

گاهى رشد موها به قدرى سریع مى شود که با این راه ها نمى توان ظاهر زنانه را حفظ کرد که در این صورت الکترولیز و لیزر(درمان فیزیکى) را پیشنهاد مى دهم.

 

4- لیزر درمانى و الکترولیز برای درمان موهای زائد چه عوارضى بر پوست به جا مى گذارد؟

در الکترولیز، برای از بین بردن موهای زائد سوزنِِ ریزی را وارد ریشه ی مو مى کنند و آن را مى سوزانند. این کار برای از بین بردن موهای زائد دردناک و وقت گیر است و اگر بهداشت رعایت نشود و فرد درمان گر از سوزن یک بار مصرف استفاده نکند، خطر عفونت و هپاتیت  و حتى ایدز  را ایجاد مى کند.

علاوه بر آن، الکترولیز بسیار کند پیش مى رود و با سریع ترین دست، در هر مرحله، 30 درصد موهای زائد مى سوزد و فرد باید براى سوزاندن محیط کوچکی مثل چانه بارها مراجعه کند.

 

قیمت الکترولیز موهای زاید , تفاوت لیزربآلکترولیزر , فرق الکترو لیزر با لیزر

الکترولیز موهای زاید بدن

درمان موهای زائد

 

در افراد هیرسوت، چون رشد موها زیاد و سریع است، تقریباً درمان آن چند سال طول مى کشد و این طولانى شدن و تکرار الکترولیز خطر ایجاد "اسکار"یا "زخم روى پوست" را دارد، یعنى این که در محل سوزاندن ریشه ی مو جاى سوزن ها مى ماند که به یک دستى و زیبایى پوست لطمه مى زند.

 

روش لیزرى برای از بین بردن موهای زائد عوارض کمترى دارد. پس از اتمام کار هم لازم است فرد سالى یک بار توسط متخصص لیزر درمانى تحت معاینه و درمان قرار گیرد تا از رشد موهاى جدید جلوگیرى شود.

 

5-آیا لیزر برای از بین بردن موهای زائد عارضه اى ندارد؟

لیزر درمانى هم در چند مرحله انجام مى شود و ممکن است پوست فرد را بسوزاند که به دنبال آن عفونت ایجاد شود و در محل سوختگى، لکه روى پوست بماند. این مسئله بسیار کم اتفاق مى افتد.

عوارض لیزر برای از بین بردن موهای زائد از الکترولیز و حتى داروهاى ضد هیرسوتیسم، بسیار کم تر است.اشکال بزرگ لیزر را هزینه ی بالاى آن مى دانم. چون دستگاه هاى لیزرى گران قیمت است و نگه دارى از آن ها هم پرهزینه است.

 

6- هزینه ی لیزر درمانى برای از بین بردن موهای زائد تقریباً چقدر تمام مى شود؟

قیمت آن، بسته به وسعت و اندازه اى که لیزرى مى شود، تفاوت دارد. برای مثال قیمت لیزر کردن چانه برابر با قیمت کل نواحى صورت مى شود.

تفاوت لیزر و الکترولیز

الکترولیز:
لکترولیز، روشی برای از بین بردن موهای زاید است که در آن، ریشه مو به وسیله جریان الکتریکی تخریب می‌ شود. در این روش، سوزن خیلی نازکی به مجرای فولیکول مو وارد می ‌شود و به سمت فولیکول پیش می ‌رود تا به ریشه ی مو برسد. سپس جریان الکتریکی از طریق سوزن عبور و ریشه را تخریب می ‌کند و مو را از بین می ‌برد و به این ترتیب، مو به راحتی برداشته می ‌شود.
در الکترولیز واقعی، از جریان گالوانیک استفاده می شود و این جریان، مو را از طریق فعل و انفعالات شیمیایی از بین می برد.
امروزه در الکترولیزها، جریان الکتریکی با فرکانس تعدیل شده ی بالا را به کار می‌ گیرند که مو را با الکتروکوآگولاسیون از بین می ‌برد. الکتروکوآگولاسیون این مزیت را دارد که از الکترولیز واقعی کمتر وقت می ‌برد و لذا هر بار موی بیشتری را از بین می ‌برد، اما با الکترولیز واقعی موارد رشد مجدد مو بعد از درمان، احتمالا خیلی پایین ‌تر است.

مزایاو معایب الکترولیز:
یکی از مزایای الکترولیز این است که اگر درست انجام بگیرد، نتیجه ‌اش دایمی است، اما به هیچ وجه روش ایده‌‌ آلی نیست.
معایبی نیز دارد که قبل از شروع درمان باید به دقت در نظر گرفته شوند. الکترولیز روشی است کند، کــسل ‌کننده و پرخرج که باید هر مو جداگانه تخریب شود. اگر موهای زاید زیادی دارید، برای رسیدن به نتیجه ی قابل ‌قبول، دو، سه یا چند سال درمان هفتگی یا دوهفته ‌یک بار لازم است. حتی درمان، چند ماه طول می‌ کشد تا نواحی محدوده ی لب بالا و چانه موبرداری شود و به این جهت الکترولیز برای از بین بردن موهای نواحی بزرگ مثل بازو و ساق پا توصیه نمی‌ شود. اکثر موها بیش از یک جلسه درمان لازم دارند تا نتیجه دایمی به دست‌ آید.

برگشت موها در الکتولیز:
برای رشد مجدد بعضی از موها، چندین دلیل وجود دارد. گاهی چون ریشه مو زیر سطح پوست قرار گرفته، عمل، کورکورانه صورت می ‌گیرد. بعضی از فولیکول‌ ها انحنا داشته، یا با زاویه کجی رشد می ‌کنند، به طوری که سوزن نمی‌ تواند واقعا با ریشه مو تماس حاصل کرده و ریشه مو را تخریب کند. در موارد دیگر، رشد مجدد مو به علت عدم کاربرد الکتریسیته کافی است. چون موها با انجام الکترولیز برداشته می‌ شوند، ممکن است چند هفته طول بکشد تا معلوم شود که آیا ریشه مو واقعا به طور دایمی تخریب شده است یا نه.
موهایی که بلافاصله پس از درمان ظاهر می‌ شوند، موهایی هستند که یا قبلا با روش‌ های موقتی از بین رفته بودند، یا به اندازه کافی رشد نکرده بودند که قبل از الکترولیز دیده شده باشند.

لیزر:
با پیدایش لیزر، علی رغم گران بودن این تکنیک، ولی به دلیل کاهش تعداد جلسات درمان و تاثیر بیشتر برای از بین بردن طولانی مدت یا دائم موها زائد، در 2 سال گذشته فقط یک چهارم هزینه های یاد شده صرف درمان این مشکل این شده است. پس این روش دارای جنبه های اقتصادی نیز است.
لیزرهای موجود که مجوز FDA را برای انجام درمان موهای زائد دریافت کرده اند، شامل لیزرهای روبی، الکــساندریت، دیود و پالس لایت فتودرم است. ویژگی های تمامی دستگاه های فوق این است که بیشترین صدمه را به پیاز مو وارد می کنند، بدون این که بافت سالم اطراف دچار تغییرات چندانی شوند.
گیرنده اصلی نور لیزر، سلول های زنده و دارای رنگدانه ی مو هستند، بنابراین موهایی که در مرحله ی رشد قرار دارند و رنگدانه کافی دارند، نور لیزر را جذب نموده و قسمت سازنده مو دچار اختلال شده و از بین می رود.
از آنجا که موهای بدن انسان از نظر مرحله رشد همزمان نیستند و از طرف دیگر لیزر در مرحله رشد اثر می کند، به همین خاطر ممکن است یک بار لیزر برای از بین بردن کامل موهای زائد کافی نباشد و از 5-2 جلسه و حتی در بعضی نژادها جلسات بیشتری نیاز باشد. همچنین لیزر بر روی موهای سفید(فاقد رنگدانه) اثر نمی کند و آنها را راز بین نمی برد.
ممکن است مسائلی از قبیل نژاد، سن، وزن، وضعیت هورمونی و مصرف بعضی داروها روی نتایج درمان تاثیر گذار باشد. انجام لیزر موهای زائد حتما باید توسط متخصصان پوست صورت پذیرد که آگاهی کامل نسبت به ساختمان و رشد مو، عوامل طبیعی و غیر طبیعی تاثیر گذار بر موهای نقاط مختلف بدن و آگاهی به فیزیک لیزر و نحوه استفاده و نوع دستگاه لیزر التهاب پارامترهای درمانی مناسب را داشته باشند. سه متغییر طول موج، مدت پالس و فلوئنس با توجه به نوع پوست انتخاب می شود و بایستی سعی شود که اشعه لیزر بیشترین اثر را روی ملانین ریشه مو و نه ملانین پوست و هموگلوبین خون داشته باشد. بهترین بیماران برای درمان، افراد با پوست روشن و موهای تیره هستند و هر چه رنگ مو روشن تر و رنگ پوست تیره تر باشد، درمان مشکل تر می شود.
بیماران بایستی از چند هفته قبل از درمان، موهای مورد نظر را از ریشه در نیاورند و قبل از شروع درمان با لیزر، بایستی موها را تراشید. پس از عمل لیزر، قرمزی و تورم کمی اطراف فولیکول بوجود خواهد آمد که پس از 3-2 ساعت برطرف می شود و نیاز به پانسمان یا درمان خاصی ندارد و گاهی می توان از مرطوب کننده استفاده کرد.

مزایای لیزر نسبت به الکترولیز:
1- کاهش درد و عوارض ایجاد لک یا اسکار بعد از عمل.

2- کاربرد لیزر برای رفع موهای زائد محدودیت نداشته و در هر قسمت از بدن قابل انجام است. به همین دلیل حتی آقایان هم از این روش برای موهای زائد پشت، گوش و نقاط دیگر استفاده می کنند.

3- سرعت عمل بیشتر، به طوریکه سطح وسیعی از بدن را در یک جلسه می توان مورد درمان قرار داد و یا کل موهای زائد صورت را در عرض چند دقیقه می توان از بین برد.

4- کاهش تعداد جلسات درمان به دلیل تاثیر بیشتر در رفع موهای زائد یا نازک کردن آنها.

5- همه انواع لیزر بدون ایجاد آسیب به بافت است و بعضی انواع لیزر علاوه بر از بین بردن موهای زائد، اثرات ضد چروک هم دارند.


سوزاندن موهای زاید به وسیله لیزر , قیمت الکترولیز موهای زاید