ويژگي و آثار فناوري نانو در صنعت ساختمان و فولاد و غيره
nodyne این مشکل را با ساخت پوششی کامپوزیتی حل کرده است. این پودر کامپوزیتی ترکیبی از کاربید تنگستن و کُبالت است که اندازة نانو موارد مختلف می توانند مشخصات بنیادی مواد ساختمانی همچون استحکام، دوام و سبکی را بهبود بخشیده و ویژگی ها و کارکردهای مفیدی همچون عایق بندی حرارتی، خود پاک شوندگی و صد مه بودن را در آنها ایجاد نمایند. این مواد می توانند به عنوان قطعه اصلی حسگری در پایش ایمنی ساختمان ها و سلامت ساختارها مورد استفاده قرار بگیرد.
با وجود قیمت نسبتاً بالای محصولات توانمند شده با نانو، به احتمال زیاد کاربرد آنها در مواد ساختمانی به دلایل زیر افزایش خواهد یافت:
1- ایجاد ویژگی های بسیار ارزشمند با اضافه کردن مقدار بسیار کمی افزودنی
2- توسعه سریع کاربردهایی که از ویژگی های نانو مقیاس بهره می برند
3- کاهش قیمت نانو مواد در اثر افزایش مقیاس تولید
نانو مواد می توانند کاربردهای مختلفی در حوزه ساخت و ساز داشته باشند که شامل سه بخش کلی ویژگی های ساختاری بسیار عالی، رنگ ها و روکش های کارکردی و ابزارهای حسگری و فعال سازی با تفکیک پذیری بالا هستند.
پوشش های شفاف و خود آرا که موجب ایجاد مزیت های کاربردی برای سطوح می شوندف کاربردهای گسترده ای دارند. سطوح در واقع اجزایی هستند که از نظر شیمیایی فعال بوده و به منظور تقویت ویژگی های سطحی خاص می توان به وسیله سایر عوامل مانند عوامل شیمیایی و پلیمرهای طراحی شده آنها را بهبود بخشید.
روش های بهبود دهی می تواند سطوح بی اثر را به آسانی از نظر شیمیایی فعال نماید و این در واقع هنر فناوری نانو است. برخی نانو روکش ها نیز ویژگی های خاصی مانند خود بهبودی و مقاومت در برابر خوردگی و خش را دارا خواهند بود.
اکثر پوشش هایی که امروزه مورد استفاده قرارمی گیرند، اصطلاحاً خاموش هستند، یعنی تنها قابلیت اعمال خاصیت اولیه خود را دارند بدون این که توانایی سازگاری با محیط و اصلاح خواص در اثر تغییر شرایط محیط را داشته و یا بتوانند عیب ها و نقایص بالقوه مانند مشکلات خوردگی را به کاربر اطلاع دهند. پوشش های مبتنی بر فناوری نانو، امکان دسترسی به قابلیت های چند منظوره را فراهم می کنند. بدین معنی که می توانند حداقل، دو ویژگی همزمان مانند مقاومت بالا در برابر خوردگی و آب گریزی یا اَبَر آب گریزی را داشته باشند.
در حال حاضر سیستم های پوشش دهی یک طرفه مبتنی بر نانو مواد استفاده می شود، مانند پوشش های ضد آتش، یا پوشش های رسانا و یا پوشش هایی که قابلیت حس کردن خوردگی بالقوه را دارند. اما سیستم های دو طرفه مانند موادی با حافظه هندسی و پوشش هایی با قابلیت تغییر خاصیت آب گریزی – آب دوستی و پوشش های حاوی ذرات ترموکرومیک، چالش برانگیز هستند.
توانایی کنترل پوشش های سطح در مقیاس نانو، از عوامل مهم توسعه صنعتی نانو فناوری به شمار می آید. در حال حاضر روش های فیزیکی و شیمیایی زیادی برای تولید لایه ها و پوشش ها در ابعاد نانو و کنترل نانو متری ساختار و گروه های عاملی، وجود دارد. با این وجود، افزایش مقیاس برای این روش ها هم چنان یک چالش جدی است.
انواع کاربرد نانو فناوری در صنعت ساختمان:
1- نانو روکش ها در صنعت ساختمان
روکش های انسدادی: مقاومت در برابر آتش، محافظت در برابر آتش
روکش های عایق
روکش های مقاوم در برابر خراشیدگی و سایش: محافظت در برابر ساییدگی و ترک خوردگی، محافظت در برابر خراشیدگی
روکش های فتو ولتائیک
روکش های ضد باکتری، ضد کثیفی، و دافع لک: ضد اثر انگشت، راحت تمیز شونده، ضد دست نوشته، خود پاک کننده و ضد باکتری
روکش های ضد مه
2-استفاده از فناوری نانو جهت رفع آلودگی فضای محیط کار و زندگی
3- فولاد توانمند با خواص مکانیکی بهبود یافته
4- سنگدانه ها و خاک های هوشمند
5- استفاده از فناوری نانو جهت بهبود عملکرد و ترمیم بتن
6- روکش های ضد خوردگی فولاد
7- عایق حرارتی نانویی به صورت رنگ
8- سیمان و بتن بهبود یافته با استفاده از فناوری نانو
9- شیشه های خود تمیز شونده با پوشش نانویی
10- شیشه های کم گسیل با پوشش نانویی جهت کاهش مصرف انرژی
11- افزایش ماندگاری چوب با استفاده از فناوری نانو
12- استفاده از فناوری نانو جهت ایجاد سقف و پوسته بهینه ساختمان
13- کاشی و سرامیک با پوشش آنتی باکتریال، انتی میکروبیال و خود تمیز شونده
14- نگهداری آثار باستانی و میراث فرهنگی با پوشش های نانویی
پژوهشگران فعال دربخش راه وساختمان به منظور بهبود ویژگی های مواد ومصالح ساخت وساز، به کاربردهای مختلف فناوری نانودراین حوزه روی آورده اند.فناوری نانو می تواند مشخصات بنیادی موادساختمانی همچون استحکام ،دوام وسبکی رابهبود بخشیده وویژگی ها وکارکردهای مفیدی همچون عایق بندی حرارتی ،خودپاک شوندگی ،پایش ایمنی ساختمان ها وسلامت ساختارها و...مورداستفاده قرارگیرند.
با گسترش روزافزون جمعیت وافزایش میزان ساخت وساز وهمچنین به دلیل محدود بودن منابع ومصالح مصرفی ،تقاضا برای استفاده از مصالح جدید درصنعت ساختمان افزایش پیدا کرده است .تلاش در جهت پیدا کردن راه حل هایی برای اصلاح کیفیت ،افزایش کارایی مصالح وکاهش مصرف ماده خام وانرژی موجب استفاده از فناوری نانو در این صنعت شده است .ازمزایای استفاده از این فناوری می توان به افزایش کیفیت مصالح ،صرفه جویی در مصرف انرژی و به تبع آن صرفه جویی اقتصادی اشاره کرد.
فناوری نانو و پوششهای ساختمانی
نانو پوششهای ساختمان در سطوح داخلی و خارجی ساختمانها ازجمله: سطوح شیشهای، پلاستیكی، چوبی، فولادی، سنگی، آجری، كاشی، سرامیكی، سیمانی، بتنی ،مرمر،سنگ معمولی ،سفال استفاده میشوند. در این سطوح (سطوح هوشمند) كه عموما فوق آبدوست یا فوق آبگریز هستند واكنشها روی سطح صورت میگیرد.
لازم به ذكر است كه نانو پوششهای ساختمان آنتیباكتریال بوده و برای سلامت انسان بیضرر هستند.مهمترین مزیت های استفاده از نانو پوشش ها عبارت است از: ایجاد پوشش عایق مناسب،عدم نفوذ عوامل خوردگی به داخل این پوشش ها،افزایش مقاومت در برابر انتقال حرارت ،افزایش مقاومت در برابر عوامل خوردگی ،سایش وپوسیدگی وخاصیت خود تمیز شوندگی این سطوح.
نانو پوشش های سنگ وچوب
این نانو پوشش ها ی آنتی باکتریال، مقاوم در برابر آب، هوا، مواد ارگانیکی و غیر ارگانیکی هستند و یکی از پوشش های اصلی صنعت ساختمان به شمار می روند. نانو پوشش های سنگ و چوب ترکیباتی هستند که ضمن حفظ ظاهر اصلی سطح باعث عدم ایجاد چسبندگی در سطح شده و آب، چربی وسایرو آلودگی ها را از سطح دفع می کنند. ضمنا" نانو پوشش های سنگ وچوب برای سطوح سنگی نفوذ پذیرکه خاصیت مکندگی دارند نیز موارد استفاده بسیاری دارند. ترکیبات این نانو پوشش ها معمولا" شامل الماس، نقره، شیشه و سرامیک می باشند و باتوجه به موارد مصرف ممکن است متفاوت باشند، اما در اکثرآن ها فاز حامل آب والکل است وذرات آنها تا 300 درجه سانتیگراد مقاوم هستند.
مزیت های نانوپوشش های سنگ وچوب در پوشش سطوح منفذ دار، حفظ تنفس سطوح، حفظ سطوح در برابرعوامل محیطی، امکان تمیز شدن لکه ها ازجمله؛ چربی ها وروغن ها با آّب، جلوگیری از ایجاد کپک، جلبک و مشابه آنها و محافظت سطوح دربرابررطوبت وفساد میکروبی ،ظاهرواضح وافزایش کیفیت وکارایی سطوح وکف های چوبی درساختمان ها،پایداری دربرابراشعه فرابنفش وانواع ویژگی های ظاهری ازقبیل سختی ومقاومت دربرابرآتش می باشد.
استفاده از نانوپوشش ها در جهت بهبود خواص و افزایش عمر سنگ و چوب از کاربرد های فناوری نانو درحوزه ساختمان است. درخت های بزرگ اطراف ساختمان ها با به جا گذاشتن آثار خود برروی سطوح ساختمان ها باعث می شوند نمای ساختمان ها به مرور زمان رنگ سبز درختان رابه خود گرفته و برای تمیز کردن آن ها می بایست ازابزار تمیزکننده با فشارهای قوی استفاده شود، اما این عمل نیز باعث می شود پس از چند ماه درسطح ساختمان چسبندگی بیشتری ایجاد شود و سریع تر وراحت تراز قبل کثیفی ها رابه خود جذب کنند دراین گونه موارد نیز استفاده از با نانوپوشش های سنگ وچوب ضروری به نظر می رسد. همچنین این نانو پوشش ها باعث می شوند که ساختمان ها یی که دارای باغچه هستند و مجسمه های اطراف آن ها از تاثیرات محیطی محفوظ مانده و به مرورزمان در رنگ آن ها تغییری ایجاد نشود.
افزایش کارایی مصالح وکاهش مصرف ماده خام وانرژی موجب استفاده از فناوری نانو در صنعت ساختمان شده است .ازمزایای استفاده از این فناوری می توان به افزایش کیفیت مصالح ،صرفه جویی در مصرف انرژی و بهتبع آن صرفه جویی اقتصادی اشاره کرد
بتن گازی وماسه سنگ هایی که ساختار سفید رنگی دارند واغلب در آتلیه ها و ایوان ها به کار می روند، کثیفی ها وچربی ها را جذب کرده وظاهر آنها خیلی سریع به صورت نامطلوبی تغییرمی کند. در این شرایط استفاده ازتمیز کننده های بافشار بسیار قوی نیز کارساز نمی باشد. اما در صورت استفاده از نانو پوشش های سنگ وچوب درحالی که به سطح اجازه تنفس داده می شود، باعث عدم نفوذ مواد به سطح می شوند، بدین ترتیب رنگ وساختار اصلی سطح حفظ می شود.
نانوپوشش های چوب، علاوه بر استفاده در سطوح چوبی معمولی برای سطوح چوبی جلادار وسطوح چوبی رنگ شده هم مورد استفاده قرارمی گیرند. درسطوح چوبی جلادارسه ماه پس ازاعمال جلا مورد استفاده قرارمی گیرند وبرای سطوح چوبی رنگ شده ازنانوپوشش های چند منظوره استفاده می شود.
گچ،آجر و سیمان متاثر از فناوری نانو
یکی از مشکلات اساسی گچ ها ،آجرها ،یا سیمان های رایج،خاصیت جذب بالای آن هاست که موجب می شود این مواد بسترهای بسیارخوبی برای نوشته ها یا نقاشی هایی باشند که به زیبایی نمای ساختمان ها آسیب می زند.برای غلبه بر این مشکل ،می توان از روکش های مبتنی بر فناوری نانو استفاده کرد که با ایجاد محافظت دایمی ،از نفوذ رنگ به داخل دیوار جلوگیری می کند .این روکش از دوجزء تشکیل می شود که پس از اعمال شدن روی دیوار ،باهم واکنش می دهند وپس ازآن هر نوشته یا نقاشی روی این سطح به راحتی تمیز می شود.
ساختمان هایی که با سیمان های الیافی ساخته می شوند پس از مدتی به منبع لکه وکثیفی تبدیل می شوند. سیمان استفاده شده درنمای ساختمان ها، کثیفی ها و کپک ها رامکیده و ب اتاثیر نور خورشید آنها را بخوبی در داخل ماتریس جایگزین می کند و دورکردن این لکه ها وکثیفی ها کار بسیار مشکلی است. استفاده ازنانوپوشش های سنگ وچوب که در بالا ذکر شد،در نمای ساختمان باعث عدم نفوذ کثیفی ها، باکتری ها وغیره به داخل ماتریس می شوند و ظاهر اولیه نما را به خوبی حفظ می نمایند.
نانو پوشش های شیشه
ازجمله کاربردهای فناوری نانو مرتبط با تولیدات شیشه ای ،می توان به پوشش های خود تمیز شونده وجلوگیری کننده ازتشکیل مه اشاره داشت. مشکل آلودگی سطوح مخصوصا درمورد سطوح با انرژی بالا همانند شیشه که تمایل به جذب مولکول های دیگر دارند ،فراگیر است .راهبرد ارائه شده توسط فناوری نانو ،نانو کامپوزیت های آلی /معدنی هستند که ویژگی های پلیمری پرفلوئوره (همانند تفلون) ایجاد می کنند.معمولا زمانی که زاویه تماس آب بالای 100درجه است،ویژگی دفع روغن وآب افزایش می یابد .این ویژگی در سطوح نچسبی همانند تابه های نچسب (تفلون )مورد استفاده قرار می گیرد.
نانو پوشش های شیشه در صنایع ساختمان واتومبیل بیشترین کاربرد را دارند، در ادامه به برخی ازکاربرد های آنها در صنایع ساختمانی اشاره شده است.
شیشه های خود تمیز شونده
این نوع نانو پوشش ها، باضخامت چند نانومتر در سطح شیشه یک فیلم آب دوست تشکیل می دهند، سطح هیدروفیل آنها از تاثیر نور خورشید یک فوتوکاتالیست تشکیل داده وآب جمع شده در سطح، درمقابل نیروی جاذبه زمین میزان آب/ هوا را برروی خود افزایش داده وبدین ترتیب آب جمع شده در سطح تماما" پخش شده وبخودی خود امکان تمیز شدن رابوجود می آورد.
نانوپوشش های استفاده شده برروی شیشه پس از شش هفته خاصیت خود تمیزشوندگی را از خود نشان می دهند. بنا به گفته متخصصین نانوذرات TiO2 موجود در این نانو پوشش ها دارای دو خاصیت است ؛ یکی از آن ها فوق العاده هیدروفیل بودن آن است، دیگر آن که دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است، زیرا TiO2 قادربه شکستن وتجزیه آلاینده های آلی است. این تاثیرپس ازگذشت چند هفته در شیشه ایجاد می شود، زیرا تیتانیوم دی اکساید باید در داخل ماتریس شیشه جایگزین شده و شیشه ها را از کثیفی های موجود رها کرده وسپس کثیفی های محیط رابه صورت کاتالیتیک تجزیه نموده واز بین ببرد. خاصیت پخش شوندگی مساوی آ ب در سطح باعث می شود بدون اینکه لکهای باقی بماند سطح ازکثیفیها عاری شود.
شیشه های کنترل کننده انرژی
این نوع شیشه ها ضمن دارابودن تنوع دررنگ وسایر خصوصیات، قادرند باکاهش شدید امواج ماوراء بنفش ومادون قرمز عبوری وتنظیم عبور نورمرئی، در زمستان تا 85درصد ودر تابستان تا 80درصد از هدر رفتن انرژی داخل ساختمان جلوگیری کرده ودر صرفه جوئی مصرف انرژی، نقش بسزائی داشته باشند.
شیشه های محافظ در برابر آتش
شیشه های محافظ دربرابر آتش نیز یکی دیگراز دستاوردهای فناوری نانو است. این محصول از طریق قراردادن یک لایه شفاف محتوای نانو ذرات سیلیس (SiO2) درمیان دو صفحه شیشه ای ساخته می شود که در هنگام گرم شدن شیشه این لایه شفاف تبدیل به محافظی سخت، تیره ومقاوم دربرابر آتش می شود.
ماده ضدآب کننده بتن و مصالح ساختمانی با نام تجاری زایکوسیل
زایکوسیل نسل جدیدی از تکنولوژی نانو می باشد که برای ضد آب کردن بتن و مصالح ساختمانی و محافظت از آنها در برابر گرما و اشعه فرابنفش و فرسایش ساخته شده است. این ماده بخاطر اندازه بسیار ریز (4 تا 6 نانومتر) و قدرت نفوذ بالا (3تا 5 میلیمتر) ، در برابر فرسایش باد ، بارش مداوم باران و اشعه فرابنفش مقاوم است. در ساخت زایکوسیل مسائل زیست محیطی لحاظ شده اند. این محصول اولین ماده ضد آب ، با تکنولوژی نانویی پایه آبی در جهان است ، بدین معنی که با بالاترین استانداردهای VOC مطابقت دارد. زایکوسیل در آب حل می شود و محلولی شفاف تشکیل می دهد. این محلول می تواند برای سطوح تازه ساز و قدیمی ساز بتنی و بناها (مصالح ساختمانی) به وسیله اسپری ، قلم مو و یا غلتک استفاده شود. زایکوسیل با سطح بتن و مصالح واکنش شیمیایی داده و پس از خشک شدن بخشی از آنها می شود و آن را به شدت دافع آب می کند و تا زمانیکه مصالح ساختمانی وجود دارند از آنها در برابر آب محافظت می کند
تکنولوژی نانوی بکار رفته در تولید این ماده باارزش ازمکانیزم برگ گل نیلوفر آبی الهام گرفته شده است و این یعنی ایجاد سطوحی با خاصیت:
**آب گریز**خود تمیز شونده**باقابلیت تنفس**
بتن مسلح ، ملات ، آسترسیمانی ، بلوکه های سیمانی ، ورقه های سیمانی سقف ، موزاییک ، انواع سنگهای طبیعی و مصنوعی ، سنگ دانه ها ، خاک ، دوغاب ، آجر ، کاشی و محصولات سفالی را می توان با زایکوسیل در برابر آب محافظت کرد.
آب به عنوان ویرانگر بزرگ (حلال و واسطه واکنش) مهمترین عامل نابودی مصالح ساختمانی به شمار می رود. مصالح ساختمانی محافظت نشده می توانند صدمات ظاهری و ساختاری جبران ناپذیری را در اثر جذب آب متحمل شوند مثل:شوره زدگی ، رشد قارچ و کپک ، سیاه شدن نما ، پوسته شدن رنگ ، طبله کردن وغیره. مسئله مهم دیگر جلوگیری از تضعیف مقاومت بتن مسلح در اثر واکنش های آلی سیلیکا- قلیایی(ASR) ، باران های اسیدی ، کربنات شدگی و جلوگیری از نفوذ کلرید ، عامل خوردگی میله های فولادی در بتن مسلح می باشد.
زایکوسیل نخستین فن آوری مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست است که در مقابل آب محافظتی طولانی مدت (بیش از20 سال) ایجاد می کند. زایکوسیل با نسبتهای 1 به 10 و 1 به 20 در آب حل می شود ، هر لیتراز این محلول آماده می تواند در سطوح افقی 3 تا 4 متر مربع و در سطوح عمودی6 تا 8 مترمربع را پوشش دهد ، میزان قطعی مصرف بستگی به خلل و فرج سطح دارد.
برخی از موارد مصرف زایکوسیل بشرح زیر است:
کاربردهای عمومی: ساختمانهای جدید ، ساختمانهای قدیمی ، مناطق ساحلی ، ورقه های سقفی سیمانی ، محل های فرش شده با بتن ، آثارگلی ، کاشی و سفالی ، سنگها و آجرهای بدون محافظ .
کاربردهای تجاری و بازرگانی : برج های خنک کننده ، تصفیه خانه فاضلاب ، لوله های سیمانی و بتنی ، پل ها ،
تراورس های خط آهن ، تقاطع های غیر هم سطح ، تونل ها ، اسکله های دریایی ، بار انداز هاو کارخانه های کشتی سازی
زایکوسیل همچنین یک پرایمر بسیار عالی است چون علاوه برافزایش قدرت چسبندگی رنگ ، سطح آن را کاملا" ضد آب می کند و با نفوذ به منافذ سطح و پوشش آن میزان پوشانندگی رنگ را افزایش داده در نتیجه رنگ کمتری مصرف می شود
کاربرد های پوشش های نانو
اینهمه تلاش برای چیست؟ استفاده از فناوری های نوین برای دستیابی به محصولات بهتر و کارایی بالاتر، مهمترین و تنها عامل اختراعات و اکتشافات است. نانوپوششها هم ویژگیهای محصولات را از جنبههای مختلف افزایش دادهاند. در فعالیتهای صنعتی میتوان به پوششدهی نانومتریِ ضد سایش، ضد خش و مقاوم در برابر خوردگی اشاره کرد. پوششهای اپتیکی هم بهسرعت در حال پیشرفت هستند. کاربردهای پزشکی و بهداشتی هم بیشترین تأثیر را روی سلامتی و زندگی ما دارند. برای مثال پوششهای نانوکامپوزیتی در صنایع بستهبندی سبب نازکتر شدن بستهبندی و سبکی و طولانیتر شدن عمر مواد غذایی میشوند.
دسته دیگر، کاربردهای الکتریکی و الکترونیکیاند که موجب کوچکتر شدن قطعات الکترونیکی، افزایش ذخیرهسازی اطلاعات، ساخت پوششها با رسانایی بالا و... میشوند. در ادامه، برخی از مهمترین محصولات و کاربردهای حاصل از پوششدهی نانومتری را توضیح میدهیم.
ماسک ساختهشده با کمک نانوذرات نقره
شرکت Argonide Nanomaterials سازندة نانوذرات و محصولات نانوفیلتراسیون است. این فیلترها از الیاف نانومتری آلومینا ساخته شدهاند. این الیاف ذرات نانومتری را به خود جذب میکند و نگاه میدارد. از این فیلتر میتوان برای تصفیة آب استفاده کرد، چون 9/99 درصد ویروسها را در جریان آب با سرعتی بیشتر از نمونههای فعلی حذف میکند. در بیشتر نواحی جهان، بهخصوص جهان سوم، مردم دسترسی کمی به آب آشامیدنی دارند و استفاده از این محصول برای این گروه از انسانها بسیار مفید خواهد بود.
پوششهای ضدّ سایش
خیلی از ابزار مثل ابزارآلات برش، متّه و... به علت کاربردشان بیشتر در معرض اصطکاک قرار میگیرند و زودتر ساییده میشوند. شرکتNaدانههای آن از 15 نانومتر بیشتر نمیشود و بر اثر پخت به مادهای سختتر از الماس تبدیل میگردد و پوشش بسیار مناسبی برای ابزار آلات تولید میکند
گرد آورنده:شركت نانو پوشش سازه شمال مديرعامل:نقي عباسيان رستمي
موبايل:09119537715 تلفن:01134632989
مطالب مشابه :
نقاشـی های رنگ روغـن زیبــا
رابطه کش شلوار و پیشرفت تصاویری از قدرت خدا در خلق رنگ اعجاب هنر نقاشی با رنگ و روغن !
سیاه قلم
که شما تا این حد پیشرفت کرده نقش و رنگ در نگارگری نقاشی رنگ وروغن;
تاریخچه نقاشی
(از جنس چوب یا پلاستیک که در هنگام نقاشی رنگ را روی و تیموریان پیشرفت رنگ وروغن.
ابوالحسن غفاری،نقاش ناصری
ابوالحسن خان بنا بر تمایلی که برای پیشرفت و تکامل رشته نقاشی، در امور چاپ رنگ وروغن.
»کوبیسم
كوبیسم ـ از نقاط عطف هنر غرب ـ جنبشی بزرگ در نقاشی پیشرفت انسان در نقاشی با رنگ وروغن;
مكانیك انسانی
مرکز آموزش تخصصی نقاشی از آثاری متفاوت با آنچه از وی در ذهن داریم های رنگ وروغن.
اطلاعیه سومین جشنواره نوجوان سالم
مقاله ، عکس ، فیلم کوتاه ، نقاشی در رشته فیلم هنری رنگ وروغن ، مداد
سخنان آقای قرائتی
بولتن نیوز رنگ وروغن. همه کشورها اینطور نیستند و در علم پیشرفت در پاسخ به این
مینو محرز دکتر معالج آیتالله تهرانی در گفتگو با مشرق
بولتن نیوز رنگ وروغن. در این چهل روزی که از عروج منتها دیگر بیماری پیشرفت کرده بود و تب
ويژگي و آثار فناوري نانو در صنعت ساختمان و فولاد و غيره
و به مرورزمان در رنگ آن نوشته ها یا نقاشی هایی باشند که سرعت در حال پیشرفت
برچسب :
پیشرفت در نقاشی رنگ وروغن