مصاحبه با مدیر عامل گل گهر




مدير عامل شركت سنگ آهن گل گهر:
سنگ آهن گل گهر 5 طرح فرآوري سنگ آهن اجرا مي كند
شركت معدني و صنعتي گل گهر سيـرجان با داشتن يكي از غني ترين ذخيره هاي سنگ آهن خاورميـانه به عنوان يک قطب صنعتي در توليد آهن و فولاد کشور مطرح است. در اين مجتمع، علاوه بر انجام عمليات اكتشاف و استخراج سنگ آهن عمليات فرآوري و تبديل سنگ آهن به گندله نيز انجام مي گيرد. پايگاه خبري «ايميدرو» در گفت و گو با محمد جلال مآب، مدير عامل اين شركت درباره وضعيت توليد، طرح هاي توسعه، بومي سازي، بهره وري، جايگاه آن در بورس و غيره جويا شده است كه در ادامه مي خوانيد:

درباره زير مجموعه هاي شركت گل گهر ( معادن و كارخانه هاي موجود ) توضيح دهيد؟
منطقه معدني سنگ آهن گل گهر شامل 6 حوزه معدني بوده که مجموع ذخاير سنگ آهن موجود در کل معادن، 1135 ميليون تن تخمين زده شده است. حوزه معدني شماره1 با 270 ميليون تن ذخيره در اختيار شركت معدني و صنعتي گل گهر بوده و عمليات استخراج سنگ از آن اكنون انجام مي شود.
به منظور جلوگيري از خام فروشي و ايجاد ارزش افزوده در محصولات، شركت معدني وصنعتي گل گهر در سال 1373، بهره برداري از 2 کارخانه تغليظ يا فرآوري سنگ را با ظرفيت 4 ميليون تن در سال آغاز كرد و سپس در سال 1381، خط 2 ميليوني تني فرآوري راه اندازي شد و در نتيجه، ميزان ظرفيت توليد کنسانتره در اين شركت به 6 ميليون تن در سال رسيد. در اين کارخانجات، کلوخه سنگ آهن معدن با عيار حدود 50 درصد به کنسانتره سنگ آهن با عيار بالاي 67 درصد در اندازه 600 ميكرون تبديل مي شود.
چهارمين خط توليد کنسانتره، معروف به «کارخانه پلي کام» با هدف افزايش سطح توليد کنسانتره و استفاده از بار برگشتي مدار خردايش خطوط توليد با ظرفيت 2 ميليون تن در سال 87 آغاز و در تير 90 به بهره برداري رسيد.
از ديگر کارخانجات خطوط توليد کنسانتره، مي توان کارخانه بازيابي هماتيت و سولفور زدايي از کنسانتره آهن را نام برد. اين کارخانه با هدف توليد ساليانه يک ميليون تن کنسانتره کم سولفور در آبان سال 89 به بهره برداري رسيد.
اين را هم بگويم که سنگ آهن به عنوان يک ماده اوليه به تنهايي ارزش افزوده مناسبي ندارد، لذا انجام فرآوري، توليدگندله، توليد آهن اسفنجي و در نهايت توليد فولاد، علاوه بر ايجاد اشتغال، ارزش افزوده بسيار بالا تري نيز نصيب توليد کنندگان خواهد كرد. در همين راستا، شركت معدني و صنعتي گل گهر عمليات اجرايي يک واحد کارخانه گندله سازي را در سال 84 آغاز و در فروردين 89 به بهره برداري رسيد.
ميزان توليد شركت گل گهر در 9 ماه نخست سال جاري چقدر بوده است و تا پايان سال برنامه توليد چگونه خواهد بود و آيا در مقايسه با ميزان توليد سال گذشته تغييري صورت گرفته است؟

توليد كنسانتره مگنتيتي در 9 ماهه امسال 4 ميليون و 721 هزار و 329 تن بوده كه در مقايسه با سال قبل ( 4 ميليون و 470 هزار و 624 تن تن) 44 صدم درصد افزايش داشته است. علاوه براين، ميزان توليد گندله در 9 ماهه امسال 3 ميليون و 307 هزار و 748 تن بوده كه نسبت به سال قبل ( 2 ميليون و 8 هزار و 841 تن تن) 165 درصد افزايش داشته ايم.
بازار مصرف محصولات اين شركت كجاست؟
بيشتر شركت هاي فولادي داخل كشور نظير فولاد خوزستان، مباركه، خراسان، كاوه جنوب كيش، هرمزگان و شركت ذوب آهن اصفهان.
در باره طرح هاي توسعه در حال اجراي شركت معدني و صنعتي گل گهر و ميزان سرمايه گذاري آنها توضيح دهيد؟
با توجه به پتانسيلهاي معدني موجود در ناحيه گل گهر، اجراي 32 طرح توسعه اي در سه بخش شامل «صنعتي»، «زير ساختي» و «خدماتي، اداري و فرهنگي» و در سه فاز از سال 90 آغاز شده و تا سال 98 در دستور کار شركت قرار گرفت.
اجراي فاز نخست پروژه هاي صنعتي از سال 90آغاز شده و پيش بيني مي شود تا سال 94 پايان يابد.
اجراي فاز دوم طرح هاي توسعه نيز از سال 92 آغاز و تا سال 96 ادامه دارد. همچنين، اجراي
فاز سوم طرح هاي توسعه که از سال 94 آغاز و تا سال 98 ادامه خواهد داشت.
طرح هاي توسعه فاز اول اين شركت شامل احداث 2 واحد كنسانتره 4 ميليون تني (با سرمايه گذاري يكصد ميليون يورو 33 ميليارد تومان)، احداث يك واحد كارخانه احياي مستقيم مگامدول به ظرفيت 1.7 ميليون تن آهن اسفنجي (با سر مايه گذاري 63 ميليون يورو معادل هفتصد ميليارد تومان)، احداث كارخانه گندله سازي شماره 2 با ظرفيت پنج ميليون تن (با سرمايه گذاري 95 ميليون يورو معادل 150 ميليارد تومان، احداث 2 واحد كنسانتره گهر زمين با ظرفيت چهار مليون تن (با سرمايه گذاري 168 مليون يورو و) و نيز احداث يك واحد احياي مستقيم توسط شركت جهان فولاد با ظرفيت سالانه يك ميليون تن (با سرمايه گذاري 56 ميليون يورو معادل سي و هشت ميليارد تومان) است.

ميزان پيشرفت طرح هاي مذكور چقدر بوده و چه زماني به بهره برداري مي رسند؟

طرح احداث واحد توليد كنسانتره 54 درصد پيشرفت دارد كه قرار است در مهر 92 راه اندازي شود. طرح احياي مستقيم مگامدول با 47 درصد پيشرفت، در اسفند 92 وارد مرحله راه اندازي مي شود. طرح احداث كارخانه گندله سازي نيز با 10 درصد پيشرفت در مهر 94 راه اندازي مي شود.
طرح احداث كارخانه كنسانتره گهر زمين 41 درصد پيشرفت دارد و راه اندازي آن براي ارديبهشت 93 پيش بيني شده است. همچنين، طرح احداث واحد احياي مستقيم جهان فولاد با 64 درصد پيشرفت در بهمن 92 به بهره برداري مي رسد.
اكنون، ظرفيت توليد اين شركت چقدر است و چه سهمي از توليد مواد اوليه فولاد كشور را عهده دار است؟ همچنين، با راه اندازي طرح هاي توسعه، ميزان توليدات به چه ميزان افزايش مي يابد؟
در حال حاضر، ميزان توليد واحد هاي كنسانتره و گندله در مجتمع گل گهر سالانه حدود 10 ميليون تن است كه با اجراي پروژه هاي شركت در آينده نزديک، مجموعه توليدات سالانه اين شركت (كنسانتره و گندله) به مرز 12 ميليون تن خواهد رسيد و اين رقم30 درصد از نياز فولادسازي هاي کشور را تامين خواهد كرد. اما در چشم انداز گل گهر 98، ميزان توليد در بخش كنسانتره 22 ميليون تن، در بخش گندله آهن 20 ميليون تن و در بخش فولاد 5 ميليون تن (3 ميليون تن تختال و 2 ميليون تن شمش فولادي)، پيش بيني شده است.

آيا در زمينه بومي سازي و خودكفايي تجهيزات، گام هايي برداشته شده و نتايج حاصل از آن چه بوده است؟
شركت معدني و صنعتي گل گهر با در نظر داشتن نياز به تامين قطعات و تجهيزات مجموعه کارخانجات مجتمع در راستاي نهادينه کردن مبحث بومي سازي در سازمان و يكسو سازي حركت در اين مسير، اقدام به تاسيس واحد بومي سازي و ساخت، در مديريت بازرگاني كرده است .
واقعيت اين است كه از بدو تاسيس اين واحد و ماموريت محول شده، موضوع بومي سازي تجهيزات و قطعات، در دستور کار جدي مديريت قرار گرفته و در اولين قدم، اقدام به مشورت و بازديد از شركت هاي مشابه از قبيل فولاد خوزستان، مجموعه کارخانجات چادرملو و فولاد مباركه شد. با رايزني هاي انجام شده با مسئولان اين حوزه در اين شركت ها و نيز بررسي هاي اوليه در سازمان، الگوي کاري در اين خصوص تهيه شده و اقدام به شناسايي مشاوران مهندسي معكوس (جهت تهيه شناسنامه فني ساخت قطعات) و تهيه اسناد مناقصه به منظور انتخاب مشاور مورد نظر شد.
هم زمان، موضوع شناسايي سازندگان(در محدوده ي شهرستان، استان و کشور)، تهيه ليست هاي اوليه از قطعات قابل ساخت و تهيه موردي دفترچه فني برخي قطعات، در دستور کار قرار گرفت.
با انتخاب شركت برنده مناقصه و استقرار اين مشاور از ابتداي تابستان سال جاري بالغ بر 1000 عنوان شناسنامه فني توسط اين مشاور تهيه شده که با توجه به برنامه سال 91، بالغ بر 30 درصد دفترچه هاي تهيه شده به ساخت منجر خواهد شد.
با توجه به ارزيابي انجام شده، دوره تهيه اين مدارک حدود 4 سال (جهت تهيه حدود 20،000 شناسنامه) به طول خواهد انجاميد.
در اين راستا با همكاري سازمان ها و شركت هاي مطرح کشور (از قبيل سازمان انرژي اتمي ايران، موسسات جهاد دانشگاهي و هيات علمي دانشگاه هاي معتبر کشور) اقدامات اساسي جهت ساخت قطعات خاص و پيچيده نظير «لاينر هندلر»، چرخدنده اصلي آسياب SAG و دستگاه تست فشاري استحكام گندله که هر کدام به ترتيب داراي قيمت خارجي 430،000 يورو، 830،000 يورو و 210،00 دلار هستند، انجام شده است که در مجموع مي توان با حدود 40 درصد ارقام، تجهيزات مربوطه را از منابع داخلي با مدت زمان تامين بسيار کوتاه تر تهيه كرد.
شايان ذكر است؛ هركدام از پروژه هاي مذكور در مراحل نهايي خود بوده که به زودي وارد فاز اجرايي شده و به مرحله توليد و بهره برداري خواهد رسيد.
با توجه به اجراي قانون هدف مندي يارانه ها، شركت گل گهر چه اقداماتي براي كاهش هزينه مصرف انرژي به كار گرفته و پيامدهاي ناشي از آن چه بوده است؟
در رابطه با بخش مصرف سوخت، برنامه جامعي در رابطه با گاز سوز كردن مشعل هاي موتور خانه و نيز گاز سوز كردن مشعل هاي كارخانه تغليظ صورت گرفته كه علاوه بر كاهش آلاينده هاي زيست محيطي مصرف گازوئيل و به خصوص مازوت به صفر رسيده است.
در بخش برق نيز ادغام ديماند مصرفي گل گهر و نيز كاهش مصرف توان راكتيو با نصب خازن روي تجهيزات و پست هاي برق صورت گرفته است.
در بخش آب مصرفي كارخانجات، سياست كلي با توجه به محدوديت منابع آب منطقه مبتني بر استفاده از آب شور معدن و نيز لب شور و همچنين بهينه سازي مصارف آب تجهيزات آب كارخانه بوده است و در بخش قابل توجهي نيز بازيافت مجدد آب از باطله كارخانجات صورت گرفته است.
اين شركت براي افزايش بهره وري چه اقداماتي انجام داده است؟
از جمله اقدامات صورت گرفته در بخش بهره وري، به كارگيري مدل بهره وري ايميدرو در سال 90، به كارگيري مدل بهره وري و تعالي سازماني در سال 91، استقرار سيستم مديريت يكپارچه در شركت (IMS )، طرح ريزي و استقرار نظام پيشنهادها، به كارگيري متدلوژي شش سيگما، استقرار سيستم مديري،‌ كيفيت آزمايشگاه ISO 1705، اندازه گيري و آناليز شاخص هاي بهره وري، طرح ريزي مدل مديريت دانش و استقرار سيستم مديريت كيفيت در باشگاه فرهنگي ورزشي بوده است.

شركت گل گهر چه اقداماتي براي ارتقاي شاخص هاي زيست محيطي انجام داده است؟
حفاظت از محيط زيست از برنامه هاي اجرايي اين شركت بوده و قانون مديريت پسماند با لحاظ كردن همه دستورالعمل ها، الزامات اجرايي شده و همچنين قوانين و مقررات زيست محيطي، نگارش، تدوين و ارزيابي شده است
درباره جايگاه اين شركت در بورس و روند فعاليت آن طي امسال توضيح دهيد؟
اين شركت جزو 50 شركت برتر بورس و در مرتبه پنجم آن قرار دارد. سرمايه شركت طي امسال، 6 هزار ميليارد ريال بوده كه ارزش هر سهم آن تا امروز 13 هزار و 262 ريال است. پيش بيني سود هر سهم در ابتداي امسال، 1013ريال بوده كه بر اساس آخرين گزارش 6 ماهه منتهي به 31/6/91 (حسابرسي شده ) به 1547 ريال افزايش يافته كه حاوي 53 درصد تعديل مثبت در اين مورد است كه در نوع خود كم نظير يا بي نظير است.
با توجه به اينكه طرح هاي توسعه گل گهر موجب ايجاد ارزش افزوده در مواد اوليه استخراجي مي شود، لذا سرمايه گذاري در اين شركت از طريق افزايش سرمايه باعث ايجاد بازدهي مناسب براي سهامداران خواهد بود .


مطالب مشابه :


در پي افزايش قيمت بنزين و گازوئيل

در پي افزايش قيمت بنزين و گازوئيل - گروه بورس- دولت با تعيين نرخ جديد حامل‌هاي انرژي




جزئيات مصرف حامل‌هاي انرژي در 15 شركت بورسي

جزئيات مصرف حامل‌هاي انرژي در 15 در همين راستا رييس اداره ناشران سازمان بورس و اوراق




نحوه و تاریخ پرداخت يارانه نقدي...

(ابتدا میهن بلاگ،سپس بلاگفا و درحال حاضر وب سايت بورس نگار)در گازوئيل را داشته انرژي




تحليل بنيادي كاشي سعدي

آخرین خبرهای بورس در خصوص هريك از نسبت (شامل گاز، برق و گازوئيل) در سال مالي




تاثير اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانه ها بر بازار سرمايه

از جمله اين آسيب ها مهاجرت نقدينگي از بازار سرمايه و بورس به تا جايي که در هاي انرژي




جدول تغيير قيمت آب ، برق،گاز،بنزين،سي ان جي و گازوئيل

جزئيات قيمت هر يک از حامل هاي انرژي در گذاران بورس گازوئيل در کارت




مزایا و معایب استفاده از گاز CNG

اولين اژانس عكس ورزشي در




1422-کنور زیر 1650 جهت نوسان عالی است

تحليل بورس در بودجه کنور قیمت گازوئيل 150 مهندس تفضلی تاثير عمده حامل‌هاي انرژي در




مصاحبه با مدیر عامل گل گهر

وضعيت توليد، طرح هاي توسعه، بومي سازي، بهره وري، جايگاه آن در بورس انرژي به كار




سیستمهای ‍CHP توليد همزمان برق و حرارت گارسوز

كه نياز به انرژي برق دارند در حال اما با راه اندازي بورس برق، توليد اين گازوئيل




برچسب :