چطور تافل بگيريم؟


چطور تافل بگيريم؟

مهم: مطلب زیر یک تجربه شخصی ست که چند سال پیش تجربه و نوشته شد. این یک روش تخصصی نیست. هر فرد بنا به پیشینه خود و شرایط کنونی به برنامه و روش خود نیاز دارد.

بخش اول (خلاصه)
همه مطالبی که در زير خواهيد خواند، چکيده آن چيزهايي ست که ياد گرفته ام. براي بيشتر از اين نوشتن فرصت نداشتم و در کمتر از اين نوشتن هم حق مطلب ادا نمي شد. اميدوارم تجربيات ذيل سودمند و موثر باشند تا زحمت پيمودن اين راه شيرين براي بقيه هموارتر و شيرين تر باشد. گفتم "شيرين" چون تلاش براي تغيير واقعاً زيباست، مخصوصا وقتي که در جهت مثبت باشد. شيرين تر خواهد شد اگر دوستان تجربيات موفق خودشان را به اين متن اضافه کنند.

اول اينکه يادگيري زبان بيشتر از استعداد به تلاش نياز دارد! يعني همان طور که قبلا هم گفتم، يک نفر بايد زمان خاصي را براي آموختن بگذراند تا به سطح خاصي از توانايي خواندن، فهميدن، صحبت کردن و نوشتن برسد. معمولا هم کسي که بتواند خوب صحبت کند، مي تواند خوب بنويسد و برعکس. پس مهم اين است که زمان خاصي براي يادگيري طي شود. به نظر من داشتن مدرک تافل الزاما به معني داشتن مدرک خاص دانشگاهي (ليسانس يا دکترا) در زبان نيست. دانش زبان يک علم بي حد و حصر است. اما حد تافل يک حد معمول براي ايجاد ارتباط موفق و خوب در يک جامعه انگليسي زبان است. پس فکر نکنيد که قرار است دکتراي زبان بگيريد. تمام اين حرفها را براي اين نوشتم که بگويم نمره خوب تافل گرفتن غول نيست، بلکه يک مهارت است. ياد گرفتن اش هم سخت نيست، پشتکار مي خواهد. مطمئن باشيد اگر روزي 4 ساعت بخوانيد (حتي بصورت تفريحي) بعد از 2 ماه خيلي تغيير خواهيد کرد.
نمي دانم سطح فعلي زبان شما در چه حد است اما بر اساس تجربيات خودم فکر کنم برنامه زير خوب باشد. به ياد داشته باشيد که شما نياز به خواندن مثلا 1000 ساعت زبان داريد تا بتوانيد به سطحي که مي خواهيد برسيد. پس هر چه زودتر شروع کنيد بهتر است.

اول ببينيد چه موقع ميخواهيد امتحان دهيد. به نظر من تعيين زمان، قبل از شروع کردن باعث مي شود که با مسؤليت بيشتري مطالعه کنيد. خيلي از دانشگاهها حداقل 75% نمره (نمره 550) را قبول مي کنند. بعضي ديگر هم بيشتر (600) را حداقل نمره براي ورود دانشجو ملاک قرار مي دهند. يادتان باشد که نمره هايي که شما دريافت خواهيد کرد، تعديل و استاندارد شده است. پس اگر يک سري تست سخت را زديد و نمره تان جالب نبود، بدانيد که نمره واقعي شما بيشتر از اين گزارش خواهد شد. با اين حال در اين فکر باشيد که حداقل نمره 620 از 677 بياوريد.

هر چهار بخش امتحان را هر روز کار کنيد. در امتحان ترتيب سوالات به صورت زير است:

Writing

Listening

Grammar(structure)

Reading

اما من ترتيب زير براي مطالعه را توصيه مي کنم:



Reading
براي تقويت لغت و reading (که به نظر من روي listening و بقيه قسمتها هم اثر خواهد گذاشت) کتابهاي زير را به ترتيب بخوانيد:

504 Absolutely Essential Words

Essential words for TOEFL (Barron’s Publication) . Passage هاي اين کتاب براي تقويت Reading هم خوب است.

Vocabulary for the High School Student

اگر در نظر داشتيد که واقعا به راحتي زبان بخوانيد و بفهميد کتابهاي زير را هم مي توانيد بخوانيد (در حال حاضر کساني که بخواهند GRE امتحان بدهند اين کتابها را مي خوانند):

1100 Words

GRE exam (قسمت آخر Appendix که مربوط به ريشه لغات و لغتهاي اضافي مي شود)

براي قسمت Reading بهتر است روزنامه و متن انگليسي هم بخوانيد. کتاب Reading through interaction 2 هم براي درک چارچوب جملات در گرامر و هم براي افزايش اطلاعات براي قسمت writing خوب است. مهم اين است که در اين قسمت در يک زمان کم بتوانيد مطلب زيادي درک کنيد و بقول يکي از استادها 7 لغت را در يک نگاه بخوانيد.

Grammar
براي گرامر کتابهاي زير خوب است (من به ترتيب زیر خواندم):

Flash Grammar for TOEFL

BARRON’S TOEFL (Grammar Section)

Grammar Digest اين کتاب بسيار قوي است. شايد خواندن آن به جاي خواندن دو کتاب بالا کافي باشد.

Listening
براي قسمت listening تمام نوارهاي New interchange (يا New American Streamline) و Passage را گوش بدهيد. حتما روزي 1 ساعت براي گوش دادن بگذاريد. اما اين ميزان کافي نيست! اگر ماهواره داريد که فقط بگذاريد روي کانال اخبار. اگر هم نداريد شبکه 4 بعد از ساعت 11 شب فيلم ها را ببينيد. VOA (صداي آمريکا) هم برنامه هاي خوبي دارد (البته موج زبان انگليسي ان الان در ذهنم نيست اما هم روي SW و هم AM فرکانس دارد). در امتحان گوش دادن از اصطلاح زياد استفاده ميکنند. در ضمن بايد بتوانيد در حد يک دانشجو که سر کلاس درس آمريکا هست مطالب را بفهميد. نشد ندارد اما تلاش ميخواهد.

Writing
به نظر من براي Writing اگر پيش آدم با تجربه اي برويد که اشکالات را بگيرد خيلي بهتر است. چون قسمت writing فقط با اشتباه نوشتن و تصحيح شدن درست مي شود. کتابها و برنامه هاي خوبي در اينترنت براي آموزش اين قسمت مي توانيد پيدا کنيد. درwriting استفاده از قيود ربطي مختلف بسيار اهميت دارد. مهم اين است که مطالبي که مي نويسيد مربوط به موضوع باشد (relevant). هر چقدر بيشتر بخوانيد، بهتر مي توانيد بنويسيد.

کتابهاي آموزشي
اما در مورد کتابهاي آموزشي TOEFL توي بازار، من BARRON’S را کار کردم. تدريس گرامرش خوب است. من چاپ 9 يا 10 را داشتم که نسبت به چاپ 11 گرامر بيشتري داشت. (اگر Grammar Digest يا Flash grammar را خوب بخوانيد، نياز به خواندن چاپ 9 و 10 نيست). اما به غير از اين نکته (گرامر) به نظر من کتاب چاپ 11 بهتر است. چون آخر کتاب يک سري لغت آکادميک و کاربردي دارد که خيلي مفيد است، همچنين يک سري تست اضافه هم دارد. اما تمرين هايش بسيار ساده تر از امتحان اصلي ست. (جلدش سفيد است). خود شرکت ETS (که برگزار کننده امتحان تافل است) کتاب تست دارد که اگر بتوانيد آنها را پيدا کنيد بسيار بهتر خواهد بود. مهم است که در زمان محدود تمام اين تستها را بتوانيد پشت سر هم بزنيد. هر چه بيشتر تست بزنيد، روان تر خواهيد شد.



توصیه مهم
یکی از بهترین روش ها برای تقویت زبان گوش دادن به نوارهای زبان و نوشتن متن است. همان نوارهایی که همراه با کتاب در بازار وجود دارند و یا داستان‌هایی که همراه با کتاب در بازار وجود دارند بهترین منبع برای این تمرین هستند. متن را گوش دهید سپس آن را Pause کنید و متن را بنویسید. اگر آن را نفهمیدید دوباره برگردید و آن قسمت را گوش دهید. اگر چیزی را نفهمیدید جایش را خالی بگذارید و وقتی که یک متن یا یک بخش تمام شد آنچه را که نوشته اید با متن کتاب چک کنید. بعد از مدتی (یک -دو هفته) همان متن را دوباره گوش دهید و بنویسید. مطمئنا این کار در ابتدا بسیار سخت است اما اگر روزی نیم ساعت این کار را انجام دهید بعد از یک ماه بطور چشمگیری پیشرفت خواهید کرد.


بخش دوم (توضيحات)
همان طور که قبلا هم نوشتم، بهتر است هر چهار بخش خواندن، گرامر، شنيداري و نوشتن در تافل بصورت موازي پيش برود. وقتي روي يک بخش کار مي کنيد، فکر کنيد که براي سه بخش ديگر هم در حال تلاش هستيد. مثلا وقتي گرامر مي خوانيد، فکر کنيد که اين قسمت براي نوشتن و براي فهميدن خوب جملات به دردتان مي خورد. به اين ترتيب نه تنها بهتر مي خوانيد بلکه ذهن خودتان را براي استفاده از آن در قسمتهاي بعدي آماده مي کنيد. هر چقدر بيشتر به کاربرد آنچه که ياد مي گيريد فکر کنيد، يادگيري شما بيشتر خواهد شد.

خواندن (Reading)
بيشتر مشکل بچه ها بخاطر کمبود دامنه لغات آنهاست. کتابهايي که بايد خوانده شوند را قبلا هم نوشتم. من تا حد Vocabulary for the high school student لغت خواندم و تقريبا فقط 2% لغات تافل برايم تازگي داشت که آنها هم قابل حدس زدن بودند. براي لغت خواندن يک الگوي براي ميزان اهميت داشتم که خيلي کمکم کرد و سعي کردم روي الگوي زير لغت ياد بگيرم:

1- فعل

2- قيد

3- صفت

4- اسم

بيشتر فهم زبان انگليسي و بيشتر سوالات تافل روي سه قسمت اول تاکيد دارد. هميشه اسمهايي مربوط به اشيا يا جانوران يا چيزهاي ديگرهستند که بلد نيستيد، مهم هم نيست! معمولا با فهميدن يک متن مي فهميد که در چه موضوعي صحبت شده و در اغلب مواقع هم سوالي در مورد اسم نمي دهند. اسمهاي معمول و مهم را هم به طور طبيعي در حين خواندن ياد مي گيريد.

ريشه لغات را ياد گرفتن هم کم زحمت تر است و هم دامنه لغات را گسترده تر مي کند. براي آينده تان هم به درد مي خورد. اين کتابي که در بالا گفتم و مخصوصا قسمت آخر(Appendix) کتاب GRE exams از انتشارات Kaplan، براي ياد گيري ريشه لغات بسيار عالي هستند.

تکرار لغات بسيار مهم است. نبايد دقيقا همان زحمتي که براي يادگيري اش کشيده شده دوباره تکرار شود، پس مرور مرتب لغات بسيار مهم است. روش خواندن و مرور هم براي هر کسي فرق دارد. مهم است که بدانيد هر چند وقت يکبار و چطور بايد لغات را مرور کنيد.

هر کسي با روش خاصي عملکرد بهتري دارد. بعضي ها لغت را با گوش دادن سريعتر ياد مي گيرند، بعضي ها با نوشتن، بعضي ها با حفظ کردن تک تک لغات و بعضي ها با خواندن در متن. هر کس بايد روش خودش را پيدا کند. به نظر من ياد گيري از طريق خواندن متن خيلي بهتر است. چون هم نقش کلمات فهميده مي شود و هم قالب گرامري به صورت ناخودآگاه به ذهن مي رود.

براي پيدا کردن معني لغات اول از ديکشنري مترادف دار (انگلیسی) استفاده کنيد وسعي کنيد معني لغت را در متن بفهميد، بعد از ديکشنري انگليسي به انگليسي استفاده کنيد. اگر مفهوم لغتي را نفهميديد از ديکشنري انگليسي به فارسي استفاده کنيد. مفهموم لغات بايد به خاطر بروند، نه فقط معني شان! چون لغت در بعضي متن ها معني خاصي دارد که به ظاهر نامفهموم است اما استعاره از چيز ديگري ست. حتما لغات را با تلفظ صحيح شان ياد بگيريد. هم در آينده براي حرف زدن به دردتان مي خورد و هم اينکه تعجب خواهيد کرد که وقتي براي اولين بار آن لغت را بشنويد، معني اش را مي فهميد. درصد زيادي از نامفهوم بودن متنهايي که مي شنويم بيشتر به اين خاطر است که تلفظ صحيح کلمات را نمي دانيم! اگر کامپيوتر داريد ديکشنري American Heritage يا ديکشنري Cambridge Learner’s Dictionary بسيار عالي هستند. هم تلفظ دارند (کمبريج هم تلفظ آمريکايي دارد و هم انگليسي)، هم معني لغت، هم مترادف و گاهي هم مثال. به نظر من American Heritage خيلي خوب است.

اگر يک کتاب را تمام کرديد و به اين نتيجه رسيديد که مثلا فقط 60% چيزهايي که خوانده بوديد در ذهنتان هست، نترسيد! اين کاملا طبيعي ست. ولي براي اينکه اين درصد به 95 برسد نياز به مرور کردن همان کتاب در زمان ديگري داريد. (عملا بعد از 2-3 بار هم 100% يک کتاب به ذهن نمي رود). يادتان باشد: آهسته و پيوسته.

خود من گاهي يک لغت را بايد در 2 يا 3 متن متفاوت مي ديدم تا کاملا در ذهنم جا بگيرد. پس خيلي مهم است که متن زياد بخوانيد. بايد سعي کنيد که متن را سريع بخوانيد و بفهميد. در امتحان تافل زمان محدود است. چشم خودتان را عادت دهيد که بتواند فعل را پيدا کند و کلمات پس و پيش آن را در يک نگاه بخواند (7 words in 1 glance). اولش سخت است اما با تمرين به اين مهارت خواهيد رسيد. (یادتان باشد: مهم نيست که چه هستيد، مهم اين است که چه مي خواهيد باشيد). هميشه سعي کنيد که حداقل هفته اي يک بار تست هم بزنيد. شما غير از زبان ياد گرفتن بايد بتوانيد يک امتحان را هم پشت سر بگذاريد و بايد بتوانيد سوالات را در کمترين زمان پاسخ دهيد. پس نياز به تمرين داريد.

گرامرGrammar & Structure :
کتابهايي که قبلا معرفي کردم خيلي خوب است. شنيده ام که کتابي به اسم آلفا هست که خوب توضيح داده (اما خودم هنوز مطالعه اش نکرده ام). به نظر من تست زدن، کمک زيادي خواهد کرد. بعد از اينکه يک کتاب را خوانديد، دو يا سه سري تست بزنيد. يادتان باشد که بايد از غلطهاي خودتان درس بگيريد، نه اينکه خودتان را محکوم به کم کاري يا کم سوادي کنيد. در عين حال، وقتي تست مي زنيد، مي فهميد که بيشتر در کجاها اشکال داريد و بايد روي چه چيزهايي متمرکز شويد. (ميزان بيشتري از موفقيت شما در يک کار به مديريت شما در آن کار بر مي گردد). تکرار آنچه ياد گرفته ايد، يادتان نرود. موقع تست گرامر زدن حتما بقيه گزينه ها را هم بخوانيد. در مورد تست ساختار (Structure) بايد قسمت غلط جمله را پيدا کنيد. بعد از اينکه جمله را خوانديد و ساختار غلط را پيدا کرديد، حتما يک دور ديگر هر چهار ساختار را بصورت مستقل نگاه کنيد. بعضي وقتها عمداً يک جمله را طولاني و پيچيده مي کنند يا حتي لغات سخت در آن مي گذارند تا شما را منحرف کنند. شخصا به اين نتيجه رسيدم که با زياد تست زدن در گرامر بسياري از کلک هايشان را مي توان شناخت.

گوش دادن Listening :
به نظر يکي از سخت ترين قسمت ها و در عمل يکي از شيرين ترين قسمتهاست! منابعي را که گفتم استفاده کنيد. تلقين به خود خيلي مهم است! فکر کنيد که در آمريکا هستيد و همه انگليسي حرف مي زنند. هر قدر که مهارت صحبت کردن خودتان را بهتر کنيد در مهارت گوش دادن و حتي نوشتن و ساير مهارتهاي ديگر هم بهتر خواهيد شد.

سوالات اول، بيشتر روي اصطلاحات Idioms )) تکيه دارد که قسمت زيادي از آن را از خود کتابهاي تست تافل مي توانيد ياد بگيريد. براي مطالعه بيشتر هم مي توانيد کتاب Phrasal verbs و English Idioms (Seidle & McMordie) را بخوانيد. اين کتاب اصطلاحات را تقسيم بندي کرده، بنابراين مي توانيد روي بخشهاي مهمتر تمرکز کنيد. از طرف ديگر خيلي از اصطلاحات را مي توانيد حدس بزنيد، بنابراين بيشتر روي مواردي تمرکز کنيد که بايد حفظ کنيد. توصيه مي کنم اين کتاب را بعد از افزايش نسبي دامنه لغتهايتان و بعد از اينکه دو – سه سري تست زديد، بخوانيد.

حتما حداقل شبي 1 ساعت زبان گوش دهيد حتي اگر نمي توانيد روي بقيه قسمتها کار کنيد روي اين قسمت حتما کار کنيد. اگر New interchange يا Passage کار مي کنيد، خود بخود گرامر و نوشتن در حد کلي را هم به شما آموزش خواهد داد. اما American streamline بيشتر روي صحبت کردن و شنيدن تمرکز دارد.

کتاب و CD جالبي هست به نام American Accent Training که اگر وقت گوش دادن به آن را داشته باشيد در آشنايي شما با لهجه آمريکايي کمک بسزايي خواهد کرد و توانايي شنيداري شما افزايش پيدا خواهد کرد.

سعي کنيد زبان را با هدفون گوش ندهيد چون سر جلسه امتحان صدا با بلندگوهايي پخش مي شود که يا خيلي بلند است يا خيلي کوتاه و اغلب کيفيت خوبي ندارد! براي تمرين قبل از امتحان موج راديو خيلي خوب است! هيچ وقت همراه گوش دادن متن آن را دنبال نکنيد. بايد مغز خودتان را عادت دهيد که اگر کلمه اي را بلد نيست، از روي آن کلمه بپرد و به بقيه متن گوش دهد. فهميدن کليت موضوع اهميت بيشتري دارد. اگر حين تمرين، متني يا قسمتي را نفهميديد چند بار ديگر گوش دهيد. سعي کنيد حدس بزنيد که چه کلمه اي يا عبارتي را مي گويد. (اينجاست که ميفهميد آن برنامه تلويزيوني "مجيد دلبندم" ... "... اون سير نيست، اون شيره...." چقدر مهم، جالب و مخصوصا براي کسي که مي خواهد فارسي ياد بگيرد بدرد بخور است)! هر وقت که ديگر واقعا نفهميديد که چه مي گويد به همان قسمت متن بر گرديد و بدون اينکه گوش بدهيد، آن قسمت را چند بار بخوانيد.

آخر شبها بعد از ساعت 11 کانال 4 ايران، برنامه هاي علمي يادتان نرود (سال 83-85). اين برنامه ها مخصوصا براي قسمتهاي بعدي بخش شنيداري امتحان تافل که مکالمات طولاني ست يا گوينده در مورد موضوع خاصي در کلاس درس صحبت مي کند، بسيار مفيد است. يادتان باشد که براي امتحان شما حق يادداشت برداري نداريد، پس عادت کنيد که خوب گوش بدهيد.

بعد از 2 ماه تمرين بسيار لذت خواهيد برد وقتي که ببينيد مي توانيد يک متن را بفهميد.

نوشتن Writing :
اول يادتان باشد فرصتي براي پاکنويس کردن نداريد. شما بايد بتوانيد در 30 دقيقه، 250 تا 300 کلمه را بصورت جملات منسجم در آوريد. بايد هر طور که فکر مي کنيد بصورت في البداهه بنويسيد و هر چيزي که مي نويسيد، تحويل دهيد. موضوعاتي که در مورد آنها سوال داده مي شود، تخصصي نيستند. پس مي توانيد راحت بنويسيد. نکته مهم اين است که واقعا با نوشتن راحت باشيد. اول بايد ايده اي براي نوشتن داشته باشيد و بعد هم خوب بنويسيد. اگر کلاس برويد يا کسي باشد که سواد زبانش در حدي باشد که غلطهاي شما را بگيرد، بسيار عالي ست.

مهمترين استراتژي، استراتژي اجتناب است! يعني وقتي که قالب گرامري يا اسپل کلمه اي را بلد نيستيد، ننويسيد. البته اين توصيه ها براي سر جلسه امتحان است. پس تا آماده شدن براي امتحان تا ميتوانيد بنويسيد، حتي اگر مطمئن نيستيد که چيزي که مي نويسيد درست است يا نه. بگذاريد غلطهاي شما گرفته شود و اصلاح شوي. موقع نوشتن سعي کنيد از کلمات مترادف استفاده کنيد. پشت هر اسم، صفت بگذاريد و سعي کنيد با هر فعلي قيدي هم بکار ببريد. به اين ترتيب نه تنها تعداد کلمات شما به حد مورد نظر مي رسد، بلکه متن شما هم زيباتر خواهد شد. از ديکشنري مترادف هم استفاده کنيد. کلماتي که در کتابهاي ديگر خوانده ايد را در نوشته هايتان بکار ببريد. با کاربرد کلماتي که تازه ياد گرفته ايد، آن کلمات در ذهن شما حک خواهند شد و بعلاوه کاربرد صحيح لغات را هم ياد خواهيد گرفت. اگر فرصت داشتيد، کتابي به اسم Paragraph development هست که برايتان مفيد خواهد بود و استفاده از نکته هاي کلي آن تأثير خوبي در نوشتن شما خواهد گذاست. به نظر من درک اين کتاب، تا حدي در تست زدن قسمت Reading اثر خواهد گذاشت.

نوشتن ها چند دسته اند که مهمترين آنها عبارتند از:
- کل به جزء Deductive

- جزء به کل Inductive

- جدلي Argument

اولي و دوي تقريبا مثل هم هستند. معمولا وقتي بخواهيم در مورد مزايا يا خصوصيات چيزي توضيح دهيم از يکي از دو مورد اولي استفاده مي کنيم. سومي (جدلي) براي وقتي ست که بخواهيم نقاط مثبت و منفي چيزي را توضيح دهيم.

متن بايد خصوصيات زير را داشته باشد:
1- تنوع لغت. لغات مترادف بسيار به دردتان ميخورد.

2- تنوع ساختاري (استفاده از جملات متنوع
passive, active, conditional, simple, complex, not only… but also, modal….)

3- درستي لغات يا جملات. از نوشتن جملاتي که خودتان را هم گيج مي کند اجتناب کنيد. به نوشتن درست شما نمره مي دهند نه به نوشتن پيچيده و غلط شما. تست هوش يا فلسفه یا ادبیات نيست، تست قابليت ارتباط با استفاده از زبان ديگر است. پس سياست اجتناب يادتان نرود.

4- رواني معني. اگر خواننده نداند که شما چه نوشته ايد، حساب را روي بي سوادي يا ناتواني شما مي گذارد نه روي خنگ بودن خودش!

5- انسجام ساختاري و معنايي. سعي کنيد براي هر ايده يا عبارتي مثال هم بياوريد. اگر outline نوشتن را ياد بگيريد، خيلي به شما کمک خواهد کرد. پاراگراف بندي را ياد بگيريد. (توي کتابي که معرفي کرده ام کلياتي در اين موارد نوشته است).

سه چيز هم يادتان باشد:
1- بخاطر سپردن

2- تقليد کردن

3- تمرين کردن

جملات يا عبارات زيبا را بخاطر بسپاريد و سعي کنيد که در متنهاي خود استفاده کنيد. گرچه خود ETS گفته که اگر ثابت شود که شما از جايي کپي برداري کرده ايد، تقلب محسوب مي شود، اما باور نکنيد! کسي نمي تواند ثابت کند که شما کپي برداري کرده ايد. مگر لغات و ترکيبهاي جمله اي همه اين متني که نوشتم را خودم اختراع کردم؟! کليت زبان يک فرآيند تقليدي ست. براي اين منظور کتابهايي که براي Reading معرفي کردم بسيار به شما کمک خواهد کرد. بعلاوه اين مجلات و روزنامه ها هم خوب است:
Economist, Reader’s digest , Scientific American,Tehran Times

تمرين کنيد که در کمترين زمان بهترين جملات را بنويسيد.
در آخر، توصيه هاي خود کتابهاي آموزش تافل مثل Barron’s و Longman هم خوب هستند. تا ميتوانيد تست بزنيد. يادتان نرود که کتابهاي تست ETS را بخريد و تستهايش را بزنيد. تستهايي که زديد را مرور کنيد که بدانيد در کجاها اشکال داشتيد و قسمتهاي Listening آنها را گوش بدهيد تا گوشتان آشنا بشود.

سعي کنيد تا يکي دو هفته قبل از امتحان تا حد امکان تست زده باشيد. تا موقع امتحان هم نقطه ضعفهاي خودتان را مرور کنيد. يادتان باشد که امکان دارد تعداد سوالات از يک امتحان تا امتحان ديگر تفاوت داشته باشد، اما نمرات استاندارد شده گزارش خواهد شد.

جلسه امتحان:
مهمترين چيز سر جلسه امتحان تمرکز است و اعتماد به نفس. واقعيت اين است که اگر خوب کار کرده باشيد، اگر مثلا صداي بلندگوها هم خوشايند نباشد مي توانيد به راحتي متن ها را بفهميد.

اغلب بچه ها در قسمت Listening نمره کمي مي آورند. در جلسه امتحان قبل از شروع امتحان فرصت خواندن جوابها به شما داده نخواهد شد. در ضمن در دفتچه تست فقط جوابها نوشته شده و گوینده است که سوال را می پرسد. با اين حال سعي کنيد از خصوصيت تند خواني خودتان استفاده کنيد و قبل يا ابتداي شروع مکالمه نگاهي سريع به جوابهاي تست بيندازيد. به اين ترتيب لغات مهمي که در مورد آنها سوال پرسيده خواهد شد در ذهنتان مي آيد و مي فهميد که به چه چيزي بايد دقت کنيد. در ضمن در فهميدن لغات با دردسر کمتري مواجه خواهيد شد. اين روش بخصوص براي متنهاي طولاني بسيار مفيد است. اين کار را هنگام تست زدن تمرين کنيد و اعتماد داشته باشيد که ذهنتان موقع امتحان اين وظيفه خودش را به خوبي انجام خواهد داد.

و يک حرف دوستانه...
بعد از امتحان و موقعي که اين مطالب را مي نوشتم پيش خودم فکر مي کردم که چقدر خوب مي شد اگر کسي خيلي از اين نکات را به من مي گفت، در آن صورت مطمئناً وقتم صرف مطالعه هاي بيهوده ديگر نمي شد و بهتر مي توانستم زمان محدود خودم براي مطالعه را مديريت کنم. گرچه اينها همه مطلب نيستند! متأسفانه خيلي از ما (برعکس خارجي ها) عادت داريم که وقتي راهي را ياد مي گيريم موانعي سر راه بگذاريم که ديگران را بيشتر دچار مشکل کنيم! اما بخاطر انگيزه اي دروني و بنابر تقاضاي چند از دوستان، اين متن را نوشتم تا در وقت مشتاقان اين راه صرفه جويي کرده باشم. قرار نيست همه بهاي يکساني براي رسيدن به يک هدف بپردازند. اميدوارم بعد از پيروزيتان، شما هم تجربيات خودتان را بنویسید تا راه ديگران را هموارتر کنيد.
منبع


مطالب مشابه :


نمونه تست گرامر تافل MCHE - MSRT - TOLIMO- TOEFL pbt

آمادگی و موفقیت در آزمون (MCHE (MSRT - نمونه تست گرامر تافل MCHE - MSRT - TOLIMO- TOEFL pbt - "The Road to MSRT"




دانلود پکیج کامل تست های تافل وان: 6000 تست زبان انگلیسی همراه با پاسخنامه

تافل وان | toefl 1 - دانلود پکیج کامل تست های تافل وان: شامل3130 تست گرامر به همراه پاسخ آن هاست.




آشنایی با آزمونهای زبان و منابع آنها

ترجمه کامل بخش گرامر تافل Barron's ویژه تمامی رشته‌ها و مقاطع (کارشناسی، کارشناسی ارشد و




چطور تافل بگيريم؟

به نظر من داشتن مدرک تافل کتاب Reading through interaction 2 هم براي درک چارچوب جملات در گرامر و هم




آموزش گرامر برای تافل و آیلتیس(Direct and indirect speech)

- آموزش گرامر برای تافل و آیلتیس(Direct and indirect speech) - - .




تافل کاغذی PBT

جهت ورود به وب سایت مرجع منابع آموزش زبان انگلیسی، مکالمه، منابع تافل گرامر می




دانلود ماهنامه الکترونیکی تافل وان – اردیبهشت 92

تافل وان | toefl 1 یادگیری گرامر نیز مانند دیگر بخش های زبان انگلیسی نکات و رموز خاص خود را دارد.




دانلود کتاب الکترونیکی کارآفرینی با تدریس زبان انگلیسی

تافل وان | toefl 1 - دانلود کتاب الکترونیکی کارآفرینی با تدریس زبان انگلیسی بررسی آنلاین گرامر.




تافل چیست ؟

تافل چيست؟ تافل مخفف عبارت زير مي‏باشد. Test Of English as a Foreign Language «آزمون انگليسي به عنوان يك




چند تا نمونه سوال آزمون تافل(با جواب)

آموزشگاه زبانهاي خارجي فرهنگيان - چند تا نمونه سوال آزمون تافل(با جواب) - برگزاري كلاسهاي




برچسب :