امنيت اجتماعي، امنیت رواني و نقش رسانه

طي هفته‌‌هاي اخير، خبرهاي متعددي مبني بر ناامني‌هاي اجتماعي در رسانه‌ها منتشر شد؛ از حادثه تجاوز به زنان در خميني شهر اصفهان و تجاوز به زني در يكي از روستاهاي کاشمر تا ضرب و جرح يک روحاني در خيابان شريعتي، مصدوم کردن طلبه جواني با چاقو به دليل نهي از منکر و کشته شدن يکي از قوي‌ترين مردان ايران به ضرب چاقو و نمونه‌هاي مشابه كه بخش قابل‌توجهي از اخبار رسانه‌‌ها به ويژه سايت‌هاي خبري را به خود اختصاص داده است.
آنچه كه در نگاه نخست به اين گونه قضايا به نظر مي‌رسد اين است كه حوادثي از اين قبيل، در جوامع مختلف وجود داشته و دارد و در كشور ما هم چيز تازه‌اي نيست، نگاهي به صفحات و بخش‌هاي حوادث روزنامه‌ها و سايت‌هاي خبري، مؤيد اين مطلب است، اما تعدد حوادث در مدت زمان كوتاه چند هفته‌اي و نوع و ماهيت آنها و همچنين ارتباط  برخي  از آنها با افراد شاخصي چون  روح‌‌الله داداشي، يكي از قوي‌ترين مردان ايران يا روحاني و طلبه‌اي كه قصد نهي از منكر را داشتند، باعث توجه بيش از پيش رسانه‌ها به اين موضوعات شده است.
كالبدشكافي اين حوادث از بعد اجتماعي و امنيتي در كنار رسيدگي قضايي براي كشف علل و عوامل بروز و ظهور آنها مقوله‌اي است كه مسئولان امر بايد با دقت و سرعت آن را مورد توجه قرار دهند، چرا كه تكرار اين نوع اتفاقات و انتشار اخبار آنها در رسانه‌ها و فضاي مجازي، برخي گمانه‌زني‌ها و بدتر از همه، رواج شايعات مختلف كه هراس‌برانگيز  است، امنيت رواني جامعه و شهروندان را خدشه‌دار مي‌كند. امنيت رواني هر جامعه‌اي به تحقق امنيت همه‌جانبه و جامع و کامل بستگي دارد و هر تهديد و يا احساس تهديد و خطري مي‌تواند امنيت رواني جامعه را مختل و يا با بحران مواجه کند و حفظ و تقويت امنيت رواني يك جامعه، نيازمند تلاش نرم‌افزاري است، چرا كه امنيت رواني، امنيت فكري و ذهني را به دنبال داشته و احساس امنيت و اعتماد، نتيجه نهايي آن خواهد بود.
و قطعاً احساس امنيت، جز با مشاركت همگاني حاصل نمي‌شود. در اين ميان از يك سو همه قوا، نهادها و سازمان‌هاي فرهنگي و رسانه‌اي عهده‌دار تكليف هستند تا ساز و كار لازم را براي ايجاد و تداوم چنين شرايطي در سطح جامعه فراهم آورند، از سوي ديگر عموم مردم و شهروندان، مسئوليت اجتماعي دارند تا به تقويت و ارتقاي امنيت عمومي كمك كنند. در دو حادثه‌اي كه در پي امر به معروف و نهي از منكر به وقوع پيوست، اين احساس مسئوليت مشاهده مي‌شود و اگر اين نوع برخوردها منحصر به افراد خاص نباشد و عموم مردم نسبت به ترويج خوبي‌ها و پرهيز دادن از بزهكاري‌ها احساس مسئوليت كنند، ديگر شاهد جسارت و تعرض اراذل و اوباش و مرتكبين رفتارهاي خلاف شئونات نخواهيم بود. بنابراين ضروري است كه به منظور نهادينه‌سازي امنيت اجتماعي در سطوح مختلف آن، به ويژه رسانه‌ها توجه ويژه‌اي شود، چرا كه در شرايط امروز، رسانه‌ها نقش مهمي در تأمين امنيت رواني جامعه بر عهده دارند.


مطالب مشابه :


امنيت اجتماعي زنان

غفار پارسا . امنيت در مفهوم عيني آن اندازه‌گيري فقدان تهديد عليه ارزش‌ها است و در




امنیت اجتماعی زنان

بررسي وضعيت زنان و امنيت شهري درباره امنيت رواني اجتماعي زنان جوان روي




امنیت اجتماعی زنان

امنيت اجتماعي با مفهوم زاده در زمينه بررسي وضعيت زنان و امنيت شهري در يكي




حجاب و امنيّت اجتماعى - و - نقش خانواده در توسعه فرهنگ حجاب

حجاب و امنيّت اجتماعى و نداشتن پوشش مناسب زنان و مردان و يا رفتارهايي كه به




آثار و فوايد حجاب اسلامي بر تحقق امنيّت اجتماعي

حضور معنوي گرايانه زنان و مردان در حفظ حجاب و امنيّت اجتماعي و درك رابطه مستقيم و عميق




حجاب و امنیت اجتماعي

«به زنان و دختران خود و به زنان مؤمن حفظ حجاب و امنيّت اجتماعي و درک رابطه مستقيم و عميق




طرح امنيت زنان در دو حوزه خانوادگي و اجتماعي

طرح امنيت زنان در دو حوزه خانوادگي و اجتماعي در دستور كميسيون امنيت ملي زهره الهيان در گفت




حجاب و امنیت اجتماعی

«به زنان و دختران خود و به زنان آن موجب تهديد امنيّت اجتماعى و اُفت روند استفاده




آثار و فوايد حجاب اسلامي بر تحقق امنيّت اجتماعي

حفظ حجاب و امنيّت اجتماعي و درك رابطه مستقيم و بانوان، به ويژه زنان و دختران جوان در




امنيت اجتماعي، امنیت رواني و نقش رسانه

امنيت اجتماعي تجاوز به زنان در خميني شهر داشته و احساس امنيت و اعتماد




برچسب :