شعار تبلیغاتی

ویژگیهای شعار تبلیغاتی

شعار عبارتی بیادماندنی است که برای بیان مکرر عقیده یا هدفی در زمینه امور سیاسی یا بازرگانی بکار می رود. شعارها از نوشته ها و تصاویر معمولی دیگر متفاوتند. غالباً به دلیل ساختار ساده خود امکان انتقال جزئیات و مفاهیم زیادی را ندارند. بهمین خاطر شعار به مخاطب خاصی اشاره نمی کند و بیشتر برای اعلان یک هدف مشخص بـــــه عموم مخاطبان بکار می رود.


 

" شعار تبلیغاتی عبارتی اسـت دربـاره سازمان یا مـحصولی خاص، که درباره ویـژگی ها و مزیـتهای آن مطرح می گردد. این عبارت در کلیه تبلیـغات سازمان تکرار می شود و همچـنین در ذهـن مخاطـب ماندگار خواهـد شـد . تنظیم شعار تبلیغاتی کار چندان ساده ای نیست. ولی تکنیک هایی نیز برای تنظیم شعار تبلیغاتی مطرح می باشد به چند مورد آن اشاره می کنم


«شعار تبلیغاتی» به عنوان یک « معرف به یادآورنده» استفاده می شود.
معمولاً شعارهای تبلیغاتی «داشتن» چیزی را ادعا دارند و این «دانش» را نیز بگونه ای نشان می دهند. شعارها نقش مؤثر ی در جلب توجه مخاطب به یک یا چند وجه از ابعاد گوناگون یک محصول یا خدمتی را ایفا می کنند. شعارها بطور معمول مدعی «بهترین» ، «با کیفیت ترین» ، «خوشمزه ترین» ، «ارزانترین» یا «مقوی ترین» چیزها هستند. شعارها می بایست حداقل بیان یک مزیت با اهمیت تر محصول یا پاسخی به نیازهای مخاطب خود باشند یا اینکه منافع بیشتر و بهتر را برای مشتریان آینده خود ارائه نمایند . شعارهای تبلیغاتی نقش عمده ای در عرصه رقابت میان شرکتهای تجاری بازی می کنند.

 

 یک شعار خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد:


- مزیت اصلی یک محصول یا خدمتی را برای مصرف کنندگان فعلی یا خریداران آینده بیان نماید.

- تفاوت یک محصول با محصولات شرکتهای دیگر را بروشنی نشان دهد . البته با رعایت محدودیت های قانونی مربوطه.

- دارای جملاتی ساده، کوتاه، صریح،روشن ،  بدیع و مناسب باشد.

- غالباً نکته دار باشد . البته در صورت لزوم نه اینکه همه شعارهای تبلیغاتی اینگونه باشند.

- با «شخصیت» صاحب آن شعار تناسب محصولی داشته باشد. غلو کردن ممنوع
- احساس خوشایندی از یک نام تجاری یا محصول به مخاطب بدهد.

-  توازن و سجع  ( دارای آهنگ )

- احساس «خوب بودن» را در مصرف کننده ایجاد کند.

- احساس تمایل یا نیاز را در مصرف کننده برانگیزاند.

- به سختی فراموش شود. شعار باید بطور ناخودآگاه در حافظه مخاطب حک گردد. بهمین علت است که شعارها معمولاً با ترفندهای به یادآورنده ای نظیر جرینگ (gingle)، ترانه، تصاویر متحرک، فیلم یا آگهی تلویزیونی همراه می گردند.

بررسی سطوح مختلف شعارهای تبلیغاتی :

شعار صورت گفتاری نشان تجاری (Logo) است و در تبلیغات چاپی معمولاً درست در زیر یا کنار نام یا نشان تجاری قرار می گیرد. شعار مجموعه ای از ماهیت، تخصصی، مزیت، موقعیت ارزیابی و تعهد یک شرکت را نشان می دهد. شعار در تقویت هویت یک شرکت بسیار مؤثر است. شعار می تواند حتی نیرومندتر از نشان تجاری عمل کند. زیرا مردم براحتی می توانند شعار تبلیغاتی یک شرکت را به یادآورده یا حفظ نمایند درصورتیکه احتمالاً نمی توانند نشان تجاری آن شکرت را ترسیم کنند. بهمین دلیل مهم است که شعار تبلیغاتی یک شرکت می بایست بروشنی آنچه را که «هست» بیان کند تا آنچه را که باید «بشود». اما اگر بتواند به هر دوی آنها هم دست یابد مطلوبتر است.

به کاربردن شعار تبلیغات دارای دو هدف اصلی است اولاً موجب تداوم اجرای برنامه های تبلیغاتی در یک کمپین تبلیغاتی می شود و دیگر اینکه استراتژی تبلیغات به شکل یک عبارت قابل باور، تکرار پذیر و به یادماندنی خلاصه می گردد. شعار تبلیغاتی می بایست همیشه و در همه جا بکار رود. زیرا شعار تبلیغاتی مثل سایه به نام شرکت وابسته است. لذا باید آنرا همه جا از جمله در کارتهای ویزیت، تبلیغات چاپی، بروشورها، تابلوها، نامه ها، کتابهای اطلاع رسانی و یا هرجایی که بتوان استفاده نمود.

ویژگی اصلی شعار تبلیغاتی همیشه کوتاه و نکته دار بودن آن است (مثل جملات قصار) و این ویژگی خود به تأثیرگذاری بیشتر و به یادماندن آن کمک می نماید.

. بررسی شعار  از نظر جنس

* بر روی نیاز خاصی تاکید کنید: در این حالت بازار هدف با توجه به اشاره مستقیم به یک نیاز خاص درک صحیحی از شعار خواهد داشت. " برای خانم هایی که چشم هایشان مسن تر از خودشان نشان می دهد" شعار شرکت Robert&power تولید کننده کرم های پوستی است که از این تکنیک در آن استفاده شده است.

 

* بر اهداف سازمانی تاکید نمایید: شعارهایی که بر ماموریت و اهداف سازمان تاکید دارند نشان دهنده تعهد سازمان به اهداف و ماموریت هایش نیز می باشد. شعارهای زیر از این گروه به شمار می روند.

 "صا ایران، هر روز، بهتر از دیروز" شعار شرکت صا ایران

 * سوال مطرح کنید: این تکنیک تنظیم شعار تبلیغاتی که توسط معدودی از سازمانها و شرکتها مورد استفاده قرار گرفته است، با یک سوال، مخاطب را ترغیب به فکر کردن به یک محصول و یا کل سازمان می نماید. "از کی تا حالا؟" شعار معروف اپراتور دوم تلفن همراه"شرکت ایرانسل" از جمله نمونه های معروف شعار تبلیغاتی در ایران است که از این تکنیک در آن استفاده شده است.

 

* شعارهای تک کلمه را به کار گیرید: برخی به اشتباه می پندارند که هر چه تعداد کلمات به کار رفته در شعار بیشتر باشد پیام راحت تر منتقل خواهد شد. اما در نقطه مقابل این گروه از شعارها ، شعارهای کوتاه تک کلمه ای قرار دارند"think" شعار تبلیغاتی شرکت IBM یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده کامپیوتر در دنیا است. این گروه از شعارهای تبلیغاتی از قدرت جلب کنندگی و ماندگاری بالایی برخوردارند.

 

* نام سازمان یا محصول را با مزیت رقابتی تان پیوند بزنید: این تکنیک از رایج ترین تکنیک های تنظیم شعار تبلیغاتی است. به تعبیری این تکنیک جز سهل ترین شیوه های تنظیم شعار تبلیغاتی نیز به شمار می آید. "با بس، تفاوت را احساس کنید" شعار تبلیغاتی شرکت بس از نمونه های موفق این تکنیک می باشند.


مطالب مشابه :


شعار تبليغاتي

لینک های مفید  شعار معروف اپراتور دوم تلفن همراه "شرکت ايرانسل" از جمله نمونه هاي معروف




نمونه های زیبا از آگهی تبلیغاتی سراسر دنیا

همه ما هر روز انواع آگهی های تبلیغاتی خلاقانه و ابتکاری را در رسانه های مختلف از جمله




بنگاه تبلیغاتی یا شهرداری تهران ؟؟!!

از جمله تلاشهای تبلیغاتی او می توان به جمله ایست که در بنر های تبلیغاتی این طرح دیده می شود ؟




چگونه از شر پیامک های تبلیغاتی خلاص شویم

ساورا - چگونه از شر پیامک های تبلیغاتی خلاص شویم - نامی با ریشه ی آشوری در زبان فارسی به معنای




ویژگی های شعار تبلیغاتی

تبليغات و اطلاع رسانی - ویژگی های شعار تبلیغاتی -2 جمله آهنگین همراه با نام تجاری:




شعار تبلیغاتی

شعار معروف اپراتور دوم تلفن همراه"شرکت ایرانسل" از جمله نمونه های های تنظیم شعار تبلیغاتی




چگونه شعار تبلیغاتی بسازیم

مهارت های مدیریتی Management skills - چگونه شعار تبلیغاتی بسازیم - Skills management is the practice of understanding




برچسب :