تعمیرو نگهداری ساختمان-1
این یک تحقیق هست که مریم میرمحمد برای واحد تعمیرو نگهداری ارائه داده است.
به علت زیاد بودن مطلب ، این تحقیق در چند پست ارسال میشود.
مقدمه
تخریب ساختمانها ائم از فرسوده و صدمه دیده از زلزله
در شهر بم با توجه به ساختمانهای نیمه مخروبه موجود بر اثر زلزله بحث تخریب و برداشت اوارها از جمله اقدامات اولیه می باشد . تخریب ساختمانهای یك طبقه و كاه گلی كاری ساده بوده و اغلب به كمك لودر انجام می گردد . تعداد محدودی از ساختمانهای بتنی و فلزی آسیب دیده در شهر وجود دارند كه بیش از دو طبقه دارند . تخریب این گونه ساختمانها نیازمند توجه و دقت لازم برای ایمنی لازم جهت حفظ جان كارگران میباشد .
در سراسر ایران در حال حاضر تخریب و نوسازی ساختمانهای فرسوده امری روزمره و بسیار پیش پا افتاده است . اغلب ساختمانهای كنونی در ایران پس از گذشت عمر بهره برداری خود برای نوسازی ابتدا تخریب و سپس بر روی زمین پاكسازی شده آن ساختمان جدید بنا می شود .
مبحث تخریب دارای وسعت بسیار زیادی بوده و دارای تنوع موضوع خاص خود میباشد
تخریب سازه های بتنی
تخریب سازه های فولادی / فلزی
تخریب فونداسیون های صنعتی
تخریب منبع های آ ب بتنی - زمینی
تخریب منبع های آب بتنی - هوایی
تخریب كارخانجات صنعتی
تخریب بلند مرتبه ها
تخریب دودكشهای صنعتی / آجر پزی
از جمله تخصص های مختلف در امر تخریب میباشد . در ایران گروه های بسیار معدودی هستند كه قادر باشند تخریبهاب تخصصی را بدون حادثه و با ایمنی كامل انجام دهند . متاسفانه در این زمینه در حال حاضر اغلب گروه های سرگرم به كار در این زمینه اغلب گروه های تجربی بوده كه فاقد توان علمی لازم در زمینه طراحی صحیح مراحل كار میباشند . این موضوع اغلب موجب می گردد كه كارهای تخریبی اغلب با صدمات جانی و خسارتهای سنگین به پایان برسد .
در بحث تخریب سازه های تخصصی یكی از ویژه ترین سازه های موجود قطعا فونداسیونهای صنعتی كارخانجات میباشد . فونداسیونهای صنعتی علاوه بر كیفیت بالای بتن مصرفی اغلب بصورت مدفون در خاك بوده و دسترسی و تخریب ان كاری بسیار سخت میباشد . جانمایی خاكبرداری پیرامون فونداسیون و سپس تخریب و تخلیه این فونداسیونها كاری تخصصی و بسیار سخت می باشد .
فصل اول:
دیوارچینیاطراف زمین (محصور کردن)
1- آب پاشی بر روی آجرها یا در اصطلاح غرقاب نمودن آنها قبل از دیوارچینی موجب استحکام بیشتر دیوار میگردد . آجرهایی که سیراب شده باشند آب ملات ماسه سیمان را جذب نکرده و موجب افت کیفیت آن نمیشود.
2- در صورتی که از آجرهای باقی مانده از زلزله استفاده میکنید توجه داشته باشید که استفاده از آجرهای نیمه به یکپارچگی دیوار صدمه میزند.در یک دیوار مطمئن میبایست در هر ردیف (رج)تنها در صورت نیاز از یک نیمه برای به پایان بردن آن ردیف (رج) استفاده شود.
شکل: دیوار آجری که به طور کامل از آجرهای نیمهی باقی مانده از زلزله ساخته شده است.
ایا در زلزله بعدی ساکنین پشت این دیوار عبرتی برای ما خواهند بود؟
3- اجرای ستونهای نگهدارنده بتنی در فواصل منظم در صورتی که با رعایت اصول فنی نباشد کارایی مناسب نخواهد داشت. نکاتی که به طور حتم باید در اجرای ستونهای نگهدارنده بتنی رعایت شوند به شرح زیر می باشند:
الف- به هیچ وجه نباید از دیوار آجری نامنظم دو طرف دیوار به عنوان قالب استفاده نمود.
ب- باید قبل از اجرای دیوار ستونهای نگهدارنده بتنی اجرا شوند و دو طرف ستونهای بتنی قالب بندی شوند.
ج- برای اتصال ستون های بتنی نگهدارنده با دیوار آجری باید از میلگرد های افقی استفاده نمود. می توان در هنگام اجرای دیوار نیز زائده های منظم بتنی در دیوار ایجاد نمود.
شکل: ستون بتنی نگهدارنده دیوار آجری که بدون قالب بندی و با کیفیت بسیار ضعیف اجرا شده است و این ستون بتنی نه تنها کمکی به پایداری دیوار در زلزله نخواهد کرد بلکه ... !!
بیاموزیم: بجای استفاده از ستونهای نگهدارنده بتنی می توان با افزایش ضخامت دیوار آجری در فواصل منظم و مناسب ( حداکثر 4 متر) پایداری دیوار را به نحو بهتری تامین نمود و یا از ستون ها نگهدارنده پیش ساخته فلزی با ددستک ها مناسب استفاده نمود.
مطالب مشابه :
قالب بلاگفا -الکترونیک
معماری مدرن - قالب بلاگفا -الکترونیک - decoration-civil-architect - معماری - عمران - دکوراسیون
دانلود قالب بلاگفا - سیمرغ
معماری مدرن - دانلود قالب بلاگفا - سیمرغ - decoration-civil-architect - معماری - عمران - دکوراسیون
تعمیرو نگهداری ساختمان-1
مطالب معماری - بلاگفا الف- به هیچ وجه نباید از دیوار آجری نامنظم دو طرف دیوار به عنوان قالب
قالب بلاگفا
گروه دانشجویان معماری دانشگاه انرژی - قالب بلاگفا - گروه معماری دانشگاه انرژی
قالب بلاگفا مدرن
آموزش کامپیوتر27 - قالب بلاگفا مدرن - آموزش کامپیوتر!,همه چیز درمورد کامپیوتر,ترفندهای یاهو
پروژه معماری معاصر:مقاله ای کامل در خصوص سبک بروتالیسم
معماری - پروژه معماری معاصر:مقاله ای کامل در خصوص سبک بروتالیسم - بهترین وبلاگ معماری اصفهان
قالب بلاگفا
مقالات رشته ساختمان-عمران -ومطالب علمی - قالب بلاگفا - مقالات ساختمان ومطالب علمی,پروژه
اسکیس های معماری
طراحی معماری - 3 اسکیس های معماری. Architectural Design - 3 Architectural Sketches Postgraduate School of Business - Cordoba, Argentina
برچسب :
قالب معماری بلاگفا