دندانپزشكي كه سرآمد قاريان قران شد

 متولد 26 اسفند 55. 33 سال سن دارد و فارغ التحصيل رشته دندانپزشكي در سال 1380. 8 سال هست كه مشغول طبابت در موسسه كلينيك دندانپزشكي شبانه روزي امام حسين در اصفهان است. انس با قرآن را از سن 8 سالگي شروع كرده و 25 سال مي شود كه به گفته خودش به قرآن خدمت مي كند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» صفحه نسل سوم کیهان درباره وی می نویسد: از سبك استاد عبدالباسط شروع كرده و سپس استاد منشاوي و بعد سبك استاد شحات انور و بعد هم سبك تركيبي و الان هم به صورت ابتكاري قرائت مي كند. در گروه تواشيح فلق اصفهان از گروه هاي بين المللي و با سابقه ايران فعاليت مي كند، گروهي كه در سال 1367 فعاليت خود را آغاز كرده و برنامه هاي مختلفي در داخل و خارج از كشور داشت، آخرين رتبه اي هم كه كسب كرده رتبه اول مسابقات تواشيح و همخواني كشور در سال 1387 بود.

 رتبه هايي كه دکتر  نيك دستي به دست آورده: رتبه اول مسابقات قرآن دانشجويان كل كشور در سال 1380؛ رتبه اول مسابقات قرآن نيروي انتظامي كل كشور در سال 1381. رتبه اول مسابقات قرآن نيروهاي مسلح كل كشور در سال 1382 زماني كه در خدمت سربازي بود. اعزام به كشورهاي مختلف براي اجراي برنامه سه سفر حج تمتع در سال هاي 81، 83 و 85؛ كشورهاي بوسني و هرزگوين، كروواسي، پاكستان، هندوستان، لبنان، سوريه، تركيه، بلغارستان، قرقيزستان، زيمباوه و ...يكي از اجراهاي خيلي مهم به گفته خودش در سال 1383 جلوي رهبر معظم انقلاب بوده كه ايشان نيز از تلاوت وي تعريف كردند. حالا به بهانه اول شدنش در بيست و هفتمين دوره مسابقات بين المللي قرآن در كشورمان با او گفتگو كرديم.

- فضاي مسابقات را چطور ارزيابي كرديد؟
فضاي مسابقات خوب بود و با صميميت خوبي برگزار شد. سطح مسابقات بين المللي نسبت به مسابقات كشوري در سطح بالايي نيست. در مسابقات كشوري چند نفر از افرادي كه شركت مي كنند رتبه هاي بين اللملي دارند و در كشورهاي ديگر رتبه هاي اول و دوم را آوردند و همه آنها هم مدعي رتبه اول هستند كه امسال قرعه به نام من در آمد و خدا خواست و من دعوت شدم.

- چرا قرآن؟ چي شد كه سراغ قرآن رفتيد؟
خدا پس كله ام زد. قصدي در آن نبود. آخه در آن سن و سال كسي آنقدر نسبت به خودش اراده ندارد اما بعد از قرآن دلزدگي نداشتم چون قرآن حالتي دارد كه اگر حرفه اي دنبال آن برويد ديگر خود قرآن نمي گذارد جاي ديگري برويد نه به خاطر اينكه جذابيت آنچناني داشته باشد مثل رشته هاي ديگر مذهبي مانند مداحي چون مداحي خيلي بيشتر از قرآن در كشور ما جذابيت دارد چرا كه زبان مداحي؛ زبان مردم است و بيشتر با آن سرو كار دارند و وقتي هم كه تقاضا بيشتر باشد قاعدتا عرضه هم بيشتر مي شود و دليل ديگر اينكه زبان مادري ماست اما قرآن چون عربي است ولي با توجه به اينكه كلام وحي است و جذابيت معنوي خودش دارد «اختلط القرآن بلحمه و دمه» مي شود يعني من خودم اگر يك هفته جلسه قرآن نروم و جايي قرآن تلاوت نكنم واقعا ديوانه مي شوم.

- حضور قرآن چه اندازه در زندگي شما ملموس بوده است؟
من منافع مادي و معنوي خيلي زيادي از قرآن داشتم. اين شخصيت اجتماعي كه دارم همه به واسطه قرآن است. رشته دندانپزشكي خودش شخصيت خودش را دارد اما حالا شما نفر اول مسابقات كشوري قرآن هم بشويد و به واسطه قرآن شهرت بيشتري داشته باشيد. خوب اين يك امتيازي است كه به واسطه قرآن نصيب زندگي من شده است.

- خاطره اي داريد از برخورد بيمارانتان با شما كه قاري قرآن هستيد و به گفته خودتان به واسطه همين قرآن شهرت بيشتري هم نصيبتان شده است؟
يك خاطره جالب براي من اين است كه تلاوت من هنگام اذان پخش مي شود و بيماران در سالن انتظار آن را گوش مي كنند و من هم در گوشه اي كار طبابت دندانپزشكي ام را مي كنم؛ اين صحنه جالبي براي من است. البته جالبترين لحظات زندگي من همين چند روز است كه در مسابقات بين المللي قرآن شركت مي كنم چون اين يك حس افتخار است كه به عنوان نماينده 70 ميليون نفر در آن شركت مي كنم البته اين احساس خوب در هر رشته اي مي تواند باشد.

- آن وقت اين احساس كه شما مي گوييد شهرت و غرور را همراه خودش نمي آورد؟
چرا اما من سعي مي كنم آن را كنترل كنم. البته خودم شهرت را دوست ندارم. سعي مي كنم در اين زمينه وارد نشوم.

- خود قرآن باعث نمي شود اين غرور كاذب در شما ايجاد نشود يا اينكه بتوانيد آن را كنترل كنيد؟
موثر است اما خيلي از دوستان من هستند كه در حوزه قرآن هم فعاليت مي كنند اما خيلي غرور دارند. اين خواست خداست كه اخلاقيات در برخي افراد به گونه اي قرار گرفته است كه يا سراغ اين غرور كاذب نمي روند و يا آن را كنترل مي كنند.

- چرا ما مردم و نسل جوان كمتر سراغ قرآن مي رويم؟
اينكه ما كم به سراغ آن مي رويم به دليل اين است كه اشكال از خود ماست. زندگي دنيا فريبنده است و باعث مي شود انسان از اين جذابيت هايي كه در كلام وحي وجود دارد غافل شود. من براي مثال خودم را مي گويم هر زماني كه ناراحت هستم در بحث قرآن كه وارد مي شوم و آيه اي را تلاوت مي كنم يا در يك برنامه قرآني شركت مي كنم؛ تخليه رواني مي شوم و مشكلاتم حل مي شود ديگر اعصابم خرد نيست. همسرم هم اين نكته را مي داند وقتي در زندگي دچار مشكل مي شوم يا حتي در محل كار دچار مشكل يا ناراحتي مي شوم؛ زماني كه همسرم مي بيند از اين مسايل رنج مي برم به من مي گويد كه به جلسه قرآن بروم اينكار را مي كنم و حالم خوب مي شود. اين مشكل از ماست كه به عنوان متخصصين اينكار بايد جذابيت هاي قرآن را بيشتر براي مردم هويدا كنيم. سعي كنيم در سنين كودكي و روي افرادي كه مخاطب ما هستند كار كنيم، اين خيلي مهم است شخصيت كودك از همان دوران طفوليت با قرآن مانوس مي شود و با آن بزرگ مي شود اين شخصيت خيلي تفاوت دارد با شخصيت كسي كه در بزرگسالي به سراغ قرآن مي رود مثل يك درختي مي ماند كه تناور باشد و بخواهيم آن را كج كنيم يا اينكه يك نهال كوچك و بسيار نازكي باشد كه بخواهيم آن را كج كنيم مسلما مشخص است كه آن نهال را راحتتر مي توانيم كج كنيم.

- براي همين گاهي مي بينيم نسل جوان آنقدر كه علاقه به اينترنت و ديگر امكانات دنياي مدرن دارد به قرآن توجهي ندارد؟
ما كه نمي توانيم جذابيت هاي اينترنت، ماهواره، رايانه و بازي هاي رايانه اي را كتمان كنيم اما بايد ما فرهنگ خودمان را طوري تبيين كنيم كه بزرگترهاي خانواده اين مسايل را در اولويت قرار دهند نه اينكه به عنوان مسايل خارج از لزوم به آنها نگاه كنند اينكه اگر فرزندشان به اين مسير نرفت هم مهم نباشد يا اينكه مخالف آن باشد و خب وقتي خود والدين مخالف باشند چطور بايد انتظار داشت كه فرزندان آن خانواده سراغ قرآن بروند يا برعكس اين مسئله اين طور كه والدين اهل قرآن است اما وقتي نمي تواند جذابيت هاي قرآن را براي فرزندانش بازگو كنند قطعا بعد از چند بار عدم موفقيت در اين زمينه ديگر اين كار را نمي كند. اما بايد دولتمردان ما در اين زمينه سرمايه گذاري داشته باشند چون در بحث فرهنگي يكي از مسايل مهم موضوعات ديني و قرآني است كه بايد مسئولان در اين بحث فرهنگي ما به عنوان فرهنگ عمده بها بدهند البته اين چند ساله حركت هايي صورت گرفته مثل سازمان اوقاف و امور خيريه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اما خيلي جاي كار دارد. مسئولان فرهنگي بايد براي سنين كودكي سرمايه گذاري كنند و تاكيدم روي اين سن است چون در سنين نوجواني و جواني مشكلات زندگي فرد را احاطه مي كند و اگر آن زمان بخواهيم به صورت تخصصي به سمت قرآن و قرائت قرآن برويم در زمان زندگي كم مي آوريم و براي تامين زندگي دچار مشكل مي شويم اما كودك چون مستعد است و علاوه بر اين شخصيتش قابل تغيير است به راحتي بستر براي او فراهم مي شود كه اوقات فراغت و اوقات عادي اش به اين موضوع اختصاص پيدا كند اما وقتي در سن نوجواني و جواني قرار گرفت به هيچ وجه نمي تواند خيلي تخصصي به اين كار بپردازد.

- شما داروي دردهاي جامعه امروز را در قرآن ديديد و چشيده ايد؟
قرآن راهگشاي همه نسل ها و داروي دردهاي جامعه است. يك حديث از امام صادق (ع) است كه قرآن هفت بطن دارد و هر بطن آن هفت بطن ديگر دارد و اين وظيفه عالمان ديني و قرآني ما به عنوان متصديان اين موضوعات است كه كنكاش كنند و فرمول هاي لازم اقتصادي كه مربوط به هر زمان است را از قرآن استخراج كنند و به دست دولتمردان بدهند تا از آنها استفاده كنند. اين مشكل از سيستم خود ما است. ما به قوانين علوم انساني اروپا و آمريكا و آسياي شرقي رجوع مي كنيم و از آنها مي خواهيم اقتباس كنيم در صورتي كه خيلي از مسائل اگر از قرآن استخراج شود بيشتر باعث مي شود كه راحتتر مسايل را متناسب با فرهنگ خودمان حل كنيم.

- نظرتان درباره كساني كه از قرآن نان مي خورند چيست؟
نظر مثبتي نسبت به آنها ندارم. يكي از مسائلي كه در زندگي ما ضروري است اين است كه زماني كه لازم است از قرآن استفاده شود مثلا در مراسم ختم و ترحيم بايد از قرآن استفاده شود البته برخي اقشار هم جذب اين مسئله مي شوند اما ازآنها خواهش مي كنم حداقل موردي كه رعايت كنند اين باشد كه بروند و قرآن را صحيح ياد بگيرند و صحيح بخوانند و سعي كنند كه اصل كارشان قرآن و ذكر اهل بيت (ع) به شكل صحيح باشد. گاهي اوقات بعضي از اين دوستان طوري برخورد مي كنند كه به من حالت اشمئزاز دست مي دهد اين طور كه وسط قرائت قرآن خيرمقدم عرض مي كنند به حاضران يا قرآن را با صداي فارسي مي خوانند اينها نازيبا است. كسي كه حرفه اي قرائت قرآن مي خواند اما وقتي اين مسايل كنارش قرار مي گيرد ما به عنوان يك عضو از جامعه قرآني از اينكار ناراحت مي شويم چون مي دانيم جذابيت قرآني بيش از اينها است كه در حد نازل در اين مراسم ها پايين آمده است.

- قصدم مقايسه نيست اما چرا چهره هاي قرآني بعد از مدتي محو مي شوند برعكس چهره هاي هنري و سينمايي؟
در اين زمينه مي شود با فوتبال مقايسه كرد ما هميشه ستاره قرآني تاپ نداريم مثل اينكه هميشه ستاره فوتبالي تاپ نداريم. هر چند سال يك بار چند چهره قرآني تاپ در سن پايين يا بالا پيدا مي كنيم كه استقبال نسبت به آنها زياد مي شود البته خيلي از مسايل فوتبال را نمي توان با قرآن قياس كرد اما يكي از مسايلي كه مي شود مقايسه كرد ايجاد ستاره هاي قرآني است كه آن را مي توان با فوتبال مقايسه كرد.

- خوب براي ايجاد اين ستاره هاي قرآني بايد چه كار كرد؟
اولين كار ازدياد ستاره هاي قرآني است چون وقني ستاره هاي قرآني زياد شدند افراد هم به واسطه آن ستاره به سمت بالا مي روند حال اين مثال در هر رشته اي وجود دارد ما مثلا در رشته شنا اگر ستاره اي داشته باشيم طبيعتا افرادي كه به آن سمت گرايش پيدا مي كنند زياد هستند و اين يك موضوع طبيعي است يا اگر فوتباليست درجه يك مثل مارادونا داشته باشيم به طبع به واسطه آن خيلي ها به فوتبال گرويده مي شوند.

- با توجه به حضور چند ساله تان در عرصه قرآن و رتبه هايي كه كسب كرديد خودتان را نخبه مي دانيد؟
رسم روزگار اين است كه كسي كه رتبه اول كشور را دارد و يا رتبه اول بين المللي را به دست مي آورد جزو نخبگان به حساب مي آيد اما من كه قابل نيستم.

- نخبه از نظر آقاي نيك دوستي چه ويژگي هايي دارد؟
نخبه بايد در چند خصوصيت نسبت به باقي سرآمد باشد. مثلا در قرآن كسي كه بتواند همه مراحل مسابقات را با نتايج خوب پشت سر بگذارد البته اگر خصوصيت اخلاقي خيلي ويژه اي داشته باشد هم خيلي بيشتر ديده مي شود اما اگر كسي نخبه باشد اما مردم حس كنند ذره اي غرور دارد مطمئنا از كنارش پراكنده مي شوند.

- تعريف شما از نسل سوم؟
به نظر من اگر مباني ديني براي آنها خوب تعريف شود خيلي پوياتر از باقي هستند و خيلي بهتر از بقيه كار مي كنند البته بايد با مشورت بزرگترها كارها را انجام دهند اما اگر خيلي از مسائل دست آنها باشد وضعيت مملكت ما خيلي بهتر مي شود .

- حالا اوقات فراغتتان را چطور مي گذرانيد؟
من خيلي كم اوقات فراغت دارم. بحث تلاوت قرآن، طبابت و دعوت هايي كه از من مي شود همه باعث مي شود مشغله زيادي داشته باشم از همين جا هم از همسرم تشكر ويژه مي كنم چون بار مسئوليت زندگي برعهده ايشان است .

- اهل مطالعه چطور؟
خيلي كم. روزنامه را مرتب مي خوانم و سعي مي كنم مطالب كاري خودم را از اينترنت مطالعه كنم اما خيلي كم پيش مي آيد كه بتوانم كتابي را تمام كنم. آخرين كتابي كه خواندم حالت روحاني آيت الله بهجت(ره) بود كه كتاب به صورت سوال و جواب نوشته شده بود و بعد از آن كتاب خاطرات آيت الله ري شهري از رجبعلي خياط را خواندم. فضاي حاكم بر اين كتاب ها را دوست داشتم چون به زندگي امروز نزديك بود .

- جواني هم كرديد؟
فكر كنم نه. من كلا آدم شيطاني هستم و دوست دارم به وقتم رنگ و بوي خاصي بدهم براي همين زمان خالي كه پيدا مي كنم براي خودم تفريحي با خانواده فراهم مي كنم. اهل ورزش هم بودم در دوره راهنمايي پينگ پونگ و فوتبالم خوب بود. در دانشگاه هم عضو تيم دانشگاه بودم اما با توجه به مشغله ها نشد به ورزش ادامه بدهم. به نظر من هيچ كس نمي تواند در چند جبهه به صورت حرفه اي كار كند .

- شعر چطور؟ اهل شعر و شاعري هستيد؟
اصلا ... شايد شب هاي چله تفالي به حافظ مي زديم اما اينكه شعر بخوانم و شعر حفظ باشم اصلا .

- نظرتان درباره بحث قرآن درماني چيست؟
خداوند در سوره اسراء آيه 60 در اين مورد اشاراتي دارند. اين جريان در قرآن هم مطرح شده است به اعتقاد من هيچ مسئله اي نيست كه نتوانيم آن را از قرآن استنباط كنيم منتها متخصص كار آن بايد اينكار را انجام دهد. گاهي اوقات ديده شده كه با تلاوت آياتي از قرآن فردي شفا پيدا كرده اما شخص خواننده آن مهم است كه نفس مسيحايي داشته باشد.

- ايران 1404 از نظر شما چگونه خواهد بود به ويژه در عرصه قرآن؟
من به ايران در حوزه قرآن در حال حاضر هم در سطح جهان اسلام رتبه اول را مي دهم اما جاي كار بسياري در اين حوزه وجود دارد. به اعتقاد من مسئولان ما هنوز در اين زمينه احساس نياز پيدا نكردند يعني در اين حوزه احساس نياز نكردند كه قرآن وارد خانه ها شود. بايد اشخاصي كه مسئول كار هستند خودشان درد كشيده اين مسئله باشند و متخصص اينكار باشند، نمي شود كه شخصي با تخصص خاص مدير قسمتي باشد اما چون در حال حاضر شغلي ندارد وي را در جايي بگذارند كه در آن زمينه تخصصي ندارد. بلايي كه در حال حاضر به آن مبتلا هستيم.

- و سخن پاياني ...
متاسفانه جذابيت هاي دنيوي جوانان را فريب مي دهد و وقتي اين مسايل را مي بينم ناراحت
مي شوم البته تا آنجا كه مي توانم و بنابر وظيفه ام براي انس بيشتر نسل جوان با آموزه هاي ديني و قرآني تلاش مي كنم اما به اعتقاد من در اين زمينه مسئولان و دولتمردان بايد توجه ويژه اي داشته باشند و در اين حوزه ها سرمايه گذاري مناسبي انجام دهند چون با برنامه ريزي هاي كوتاه مدت و مقطعي كاري از پيش نمي رود و دردي درمان
نمي شود.


مطالب مشابه :


معرفی اساتید

(دانشگاه آزاد اراك واحد فلق) (دانشگاه آزاد اراك واحد فلق) بچه هاي حقوق اراک




نمونه سوالات آئین دادرسی مدنی (1) استاد بطحائی

(دانشگاه آزاد اراك واحد (دانشگاه آزاد اراك واحد فلق) 2.اداره اموزش و پرورش اراک از




ادامه فهرست پایان نامه ها

حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی اراک از 27.دانشگاه آزاد اسلامي واحد 52.سایت بررسی




ترکیب سوره فلق

ترکیب سوره فلق واحد های درسی در رشته زبان دانشگاه آزاد.




دندانپزشكي كه سرآمد قاريان قران شد

دندانپزشکی نوین اراک دانشگاه آزاد اراک. سایت آموزش مداوم از راه دور دانشگاه شهيد




چگونگی خواندن فاتحه برای برزخیان

دوره تخصصی تبیلیغ سطح ۴و گذراندن ١٢٠ واحد و نیز دانشگاه آزاد اراک ناس و فلق و قل




برچسب :