گزارشی مفصل از شرکای اروپایی نفت ایران ...
گزارشی مفصل از شرکای اروپایی نفت ایران ...
جزئیات قراردادهای نفتی ایران با 9 شریک اروپایی
هم اکنون مذاکرات نفتی و گازی ایران با بیش از 30 شرکت از 9 کشور اروپایی در حال انجام است که بیشترین حجم قراردادهای امضا شده به فروش گاز، توسعه پارس جنوبی، ساخت واحدهای پتروشیمی و توسعه میادین نفت و گازی اختصاص دارد.
با وجود افزایش تحریمهای بین المللی و اعمال فشارهای سیاسی از سوی دولتمردان غربی در سالهای اخیر، اما به نظر می رسد که وجود میادین بزرگ نفت، گاز و طرحهای پالایشگاهی و پتروشیمی انگیزه شرکتهای اروپایی را برای امضا قراردادهای همکاری افزایش داده است.
در حال حاضر مذاکرات مسئولان نفت کشور با شرکتهای EGL سوئیس، استات اویل هیدرو، Intsok، Sintef، Norsak، EOR و دی ان وی نروژ، او ام وی اتریش، ای یون آلمان، بوتاش، آ اس بی ترکیه، تکنیپ، آی اف پی، اکسنز، جی ای، Air liquid ، توتال، آنتروپوز و آر تی فرانسه، آجیپ( انی)، آی پی اس، تکنی مونت ،Noyvealesina، بازل، Eurotecninica ، آی جی اس، ادیسون اینتر نشنال، اسنام پروجتی ایتالیا، Sercobe، Dragados، رپسول، Ringo-Valvlas و آنو نومای اسپانیا، گازپروم روسیه در بخش های مختلف انجام شده که در نهایت قراردادهایی با برخی از این شرکتها نیز به امضا رسیده است.
در گزارشی آخرین وضعیت مذاکرات و قراردادهای امضا شده وزارت نفت با شرکتهای اروپایی را بررسی شده است...
پیش قراول اروپایی ها برای خرید گاز ایران
به گزارش مهر، اولین همکاری رسمی گازی ایران با یک شرکت بزرگ اروپایی در دولت نهم با امضای قرارداد صادرات گاز با شرکت EGL سوئیس در اسفند ماه سال 1386امضا شد.
با امضای این قرارداد، ایران متعهد شده است که سالانه 5/5 میلیارد متر مکعب گاز را طی دو فاز به طرف سوئیسی تحویل دهد به طوری که در فاز اول 5/1 میلیارد متر مکعب و در فاز دوم 4 میلیارد متر مکعب گاز باید به مدت 25 سال به سوئیس صادر شود.
در این رابطه آخرین مذاکرات صورت گرفته با مسئولان ای جی ال حاکی از آن است که طرف سوئیسی اعلام داشته است که در مذاکرات صورت گرفته با طرف ترکیه ای مجوز و در نهایت قرارداد انتقال گاز ایران از خاک ترکیه نهائی شده است اما مذاکرات تکمیلی در ارتباط با قیمت و چگونگی تحویل گاز ادامه دارد.
اما همزمان با امضای قرارداد گازی با EGL ، مذاکراتی در رابطه با پروژه صادرات گاز از محل صرفه جوئی مصرف گاز نیروگاهها (Savex) انجام شده که در نهایتا این پروژه نیز در فروردین ماه سالجاری اجرائی شده است.
به گزارش مهر، هدف از پروژه Savex کاهش روزانه 30 تا 40 میلیون متر مکعب مصرف گاز در نیروگاهها و ایستگاههای تقویت فشار و افزایش راندمان در این بخش است.
کشف هیدرو کربور در بلوک اکتشافی خرم آباد دستاورد جدید نروژی ها
پس از تکمیل فازهای 6 ، 7 و 8 پارس جنوبی، کشف نفت در بلوک اناران و کسب نتایج مطلوب در بلوک اکتشافی خرم آباد (احتمال وجود ذخایر قابل توجه هیدرو کربور)، به نظر می رسد مسیر همکاری مشترک با شرکتهای نروژی هموار شده است.
در این رابطه هم اکنون مذاکرات با استات اویل هیدرو در خصوص توسعه بلوک اناران انجام شده است و پیش بینی می شود در صورت نهایی شدن مذاکرات امکان تولید روزانه 130 هزار بشکه نفت خام از این بلوک با ذخیره 6 تا 8 میلیارد بشکه ای نفت فراهم شود.
پیگیری خبرنگار مهر از آخرین وضعیت مذاکرات با نروژی ها حاکی از آن است که در حال حاضر مذاکره ضمائم قراردادی جهت نهایی کردن قرارداد توسعه به پایان رسیده، MDP ارائه شده به تایید طرف ایرانی رسیده و پیشرفت پاکسازی میدان از مین از مرز 75 درصد گذشته است.
از سوی دیگر، اجرای قرارداد پروژه اکتشاف و توسعه همزمان بلوک خرم آباد نیز توسط استات اویل هیدرو در حال انجام بوده که شواهد حاکی از وجود هیدرو کربور در این بلوک اکتشافی است.
اما در بخش پژوهشی نیز شرکتهای نروژی فعالیتهای مشترکی را با طرف ایرانی خود آغاز کرده اند که امضای تفاهم نامه بین پژوهشگاه صنعت نفت با شرکتهای Sintef , Statoil, Norsak در زمینه های EOR ، مطالعات امکان سنجی ساخت کارخانه GTL و بررسی ذخائر اسماری از آن دسته است.
در این رابطه مطالعات مشترک EOR نروژ با پژوهشگاه در مخازن اهواز و بیبی حکیمه و انجام مطالعه جامع میادین نفتی اهواز و مارون با شرکت متن ایران نیز از دیگر همکاری مشترک قابل اشاره است.
به گزارش مهر، همچنین پس از نافرجام ماندن مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکت استات اویل نروژ در زمینه کاهش سوختن گازهای همراه نفت در میادین نفتی خلیج فارس، یک شرکت دیگر نروژی جایگزین استات اویل هیدرو شد.
این در حالی است که اخیرا قرارداد شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت DNV نروژ برای استقرار سیستم مدرن بهداشت، ایمنی و محیط زیست در مجتمع دریایی تولید نفت ابوذر در خلیج فارس نیز نهایی شده است.
OMV نماینده تام الاختیار اتریشی ها در نفت ایران
به گزارش مهر، مطالعات بلوکهای مراوه تپه و راز، شرکت در مناقصه بلوکهای اکتشافی دیر و دانان، مذاکرات در خصوص فاز 12 پارس جنوبی و بلوک نفتی مهر از جمله همکاریهای شرکتهای اتریشی OMV با وزارت نفت در طی چهار سال گذشته است.
از سوی دیگر، همکاریهای فنی با پتروشیمی تبریز، پتروشیمی فجر، تامین فاینانس و خرید محصولات پتروشیمی از دیگر فعالیتهای مشترک این شرکت اتریشی باشرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران است.
خیمه فرانسوی ها بر صنعت پتروشیمی ایران
با وجود عقب نشینی شرکتهای فرانسوی در طرحهای توسعه میادین نفت و گاز ایران به دنبال سیاستهای نیکولا سارکوزی اما به همان اندازه شرکت های مختلف فرانسوی در طرحهای پتروشیمی فعالیتهای مشترکی را آغاز کرده اند.
شرکت تکنیپ پس از حضور در مناقصه طرحهای احداث واحد های الفین پتروشیمی های امیر کبیر، مارون، پارس، جم، هم اکنون در مناقصه طرح های الفین پارس و جم، طراحی مهندسی خط لوله اتیلن غرب و طرح پتروشیمی الفین پنجم عسلویه برای انجام مهندسی و تأمین تجهیزات حضور دارد.
شرکت IFP فرانسه هم در پتروشیمی های بوعلی، نوری و واحد پارازایلین بندر امام به عنوان دارنده تکنولوژی واحد آمونیاک حضور دارد ضمن آنکه این شرکت واحد گوگرد زدائی از خوراک پتروشیمی نوری را در حال حاضر در دست بررسی دارد.
شرکت Axens فرانسه هم در طرح الفین دوازدهم عسلویه به عنوان دارنده تکنولوژیهای واحد گوگردزدائی خوراک طرح با همکاری شرکت پیمانکار ایرانی، انجام مهندسی اصولی این واحدها رابه عهده دارد.
شرکت فرانسوی GE ، Air liquid و RT نیز در طرحهای مختلفی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران همکاری دارند.
علاوه بر این، اخیرا یک بانک فرانسوی نیز در تأمین مالی بخشی از پروژه PTA -1 و پروژه اتیلن پتروشیمی پارس همکاری های مشترکی را آغاز کرده است.
اما در بخش بالادستی نفت و گاز پس از همکاری موفقیت آمیز توتال در توسعه فازهای 2 و 3 میدان پارس جنوبی، تاکنون این شرکت فرانسوی نتوانسته است در اجرایی کردن قرارداد فاز 11 (پارس ال ان جی) پارس جنوبی به توفیق قابل توجه ای دست یابد.
مشارکت جدید انی و توتال در میدان نفتی دورود
به گزارش مهر، سوابق مشترک نفتی ایران با شرکتهای ایتالیایی به توسعه فازهای 4 و 5 میدان پارس جنوبی به اپراتوری شرکت ENI ایتالیا بر می گردد.
پس از اجرای این طرح مشترک نفتی شرکت ENI برای حضور در توسعه فازهای 20 و 21 اعلام آمادگی کرد و موضوع توسعه این دو فاز به همراه احداث خط انتقال از عسلویه تا اروپا و انتقال روزانه 50 تا 70 میلیون متر مکعب گاز برای صادرات به اروپا را مطرح کرد که مذاکرات دو طرف در این رابطه هنوز ادامه دارد.
اما اخیرا این شرکت ایتالیایی( 45 درصد سهم) با مشارکت توتال فرانسه(55 درصد سهـــم) قرارداد پروژه درود را به صورت بیع متقابل را به ارزش 540 میلیون دلار به علاوه 7/38 میلیون دلار بابت احداث کارخانه جدید فرآورش نفت خام (درود 3) امضا کرده اند.
انی به موازات شروع این فعالیتهای جدید مذاکرات خود را در طرح توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین با شرکت نفت در حال پیگیری دارد.
اما شرکت ادیسون ایتالیا دومین شرکت ایتالیایی است که پس از امضای قرارداد بلوک اکتشاف و توسعه دیر در شرایط فعلی یادداشت تفاهمی با شرکت ملی نفت ایران به امضا رسانده است که بر اساس آن، مطالعات امکان سنجی در توسعه 2 فاز پارس جنوبی، ساخت و اجرا یک کارخانه تولید گاز طبیعی مایع با ظرفیت 10 میلیون تن در سال، خرید LNG و خرید گاز از طریق خط لوله را به انجام برساند.
اما شرکتهای ایتالیائی تکنی مونت، Noyvealesina، بازل،Eurotecninica، Snamprogetti و آی جی اس نیز با شرکت ملی صنایع پتروشیمی همکاری دارند. همچنین شرکتهای اسنام پروجتی و آی پی اس نیز در پروژه های پالایشگاهی با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی مشارکت دارند.
اما اخیرا قرارداد شرکت تکنی مونت برای حضور در یکی از بخشهای فاز 12 پارس جنوبی با شرکت پترو پارس ایران نیز به امضا رسیده است.
پیشنهاد جدید به اسپانیایی ها برای مشارکت در آزادگان، کیش، کرخه
به گزارش مهر، شرکت رپسول معتبر ترین شرکت اسپانیایی بوده که در طی چهار سال گذشته بیشترین مذاکرات را با شرکت نفت برای اجرای طرحهای مشترک انجام داده که تاکنون مذاکرات دو طرف نتیجه ای که منجر به امضای قرارداد شود به همراه نداشته است.
اولین ناکامی این شرکت اسپانیایی از سرمایه گذاری بی نتیجه در کشف نفت در بلوکهای ایرانمهر و فروز حکایت دارد به طوری که هیچ کدام از 2 چاه اکتشافی آنها در خلیج فارس به نفت نرسید.
توسعه فازهای 13 و 14پارس جنوبی نیز یکی دیگر از ناکامی رپسول در ایران بود، به طوری که پس از امضای قرارداد Service Contract به همراه شل در حدود دو سال تاکنون مذاکرات آنها نتایجی در برنداشته است.
در حال حاضر هم فعالیتهای مربوط به مهندسی Feed بخش دریا و خشکی، تهیه اسناد مربوط به مناقصه EPC پالایشگاه و آماده سازی سایت اصلی آن، تهیه اسناد مربوط به خرید کالای خط لوله دریا این 2 فاز به پایان رسیده است.
اما اخیرا شرکت نفت و گاز پارس با تولید کنندگان کالای این شرکت قراردادهایی امضا کرده تا برخی از کالای مورد نیاز طرح فازهای 15 و 16 پارس جنوبی از این کشور خریداری شود.
در دی ماه سال 1386 (ژانویه 2008) بین شرکت توسعه پترو ایران و شرکت رپسول تفاهم نامه ای (MOU) به همراه (Confidential agreement) به امضا رسید که به موجب آن اسناد فنی و طرح جامع توسعه (MDP) آزادگان برای انجام ارزیابی های فنی و اقتصادی به منظور بررسی امکان مشارکت بین دو شرکت در اختیار رپسول قرار گرفت.
رپسول اردیبهشت سال گذشته (آوریل 2008) گزارش ارزیابی مقدماتی در ارتباط با طرح جامع توسعه خود را در خصوص میدان آزادگان، ارائه و ضمن ابراز تمایل جهت ورود به مرحله دوم ارزیابی اعلام کرد اما در ادامه شرکت اسپانیایی انصراف خود را از حضور در این طرح اعلام کرد.
اخیرا هم شرکت ملی نفت پیشنهاد جدیدی به رپسول برای همکاری با نیکو در تامین مالی و اجرای طرح های کیش، آذر، چنگوله، کرخه و آزادگان ارائه کرده است.
به گزارش مهر، شرکت ملی گاز ایران نیز پس از امضای قرارداد ساخت پالایشگاه گاز بید بلند دو با شرکت Dragados اسپانیا، قراردادی با دو شرکت اسپانیائی Ringo-Valvlas و V&M برای خرید شیر آلات گاز امضا کرده است.
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران هم با گروه اسپانیائی Sercobe مذاکراتی را در خصوص تأمین مالی تجهیزات مورد نیاز طرحهای پالایشگاهی انجام داده است.
شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریائی ایران نیز با شرکت Arborec Anonoma اسپانیا در خصوص خرید یک فروند شناور همکاری کرده که پرداخت مبلغ حدود 17 میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت انجام شده که پیگیری تأمین وام از حساب ذخیره ارزی به مبلغ 170میلیون دلار ان ادامه دارد.
این در حالی است که شرکت پتروشیمی بین الملل در خصوص تأمین تجهیزات و اجناس مورد نیاز پروژه های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مذاکراتی را مستقیماً با Sercobe اسپانیا انجام داده که منجر به عقد قراردادهایی با این شرکت در قالب استفاده از فاینانس اسپانیا شده است.
امضای تفاهم نامه با ASB برای تامین مالی فازهای 17 و 18
در حال حاضر قرارداد صادرات گاز به کشور ترکیه مهم ترین همکاری مشترک دو کشور در زمینه انرژی است. اما طرف ترک با ادعای بالا بودن قیمتها و همچنین طرح پاره ای موارد در خصوص کیفیت گاز تحویلی از سال 2003 میلادی اقدام به طرح و ارجاع دعوی این قرارداد به داوری بین المللی، خواستار دریافت 5/1 میلیارد دلار خسارت از ایران شد.
اخیراً هم کمیسیون اتاق بازرگانی بینالمللی اقدام به صدور رأی در این خصوص کرده است که با توجه به رأی صادره طرفین باید ضمن تشکل کار گروه تخصصی مشترک میزان خسارت هر یک از دو طرف را محاسبه کنند.
اما در ابتدای سالجاری نیز هیئتی از شرکت نفت و گاز پارس با توجه به اعلام آمادگی شرکتی از ترکیه به نام ای اس بی برای تامین مالی پروژه های فازهای 17 و 18 پارس جنوبی به آنکارا سفر کرد که این سفر منجر به امضا یادداشت تفاهمی بین دو طرف شد.
در نوامبر سال 2008 هم تفاهم نامهای ما بین وزرای نفت و انرژی دو کشور به منظور مشارکت ترکیه در گسترش سه فاز پارس جنوبی نهایی شد که مذاکرات آن نیز کماکان در حال انجام است.
مذاکرات با بنیاد کوربر برای انتقال گاز ایران به آلمان
به گزارش مهر، مهمترین مذاکرات مستقیم ایران و آلمان در زمینه گاز به سفر مقامات نفتی ایران در اردیبهشت ماه سال جاری به برلین به دنبال دعوت بنیاد کوربر باز می گردد.
در این سفر هیئت ایرانی با پرداختن به ابعاد مختلف صنعت نفت و گاز و نقش آن در منطقه و جهان نسبت به تبیین جایگاه ویژه ایران در تامین انرژی اروپا پرداخت که مورد استقبال آلمانی ها قرار گرفت.
در همین حال، اخیرا نیز شرکت ای یون آلمان مذاکراتی با شرکت ملی نفت برای حضور در در بخش فازهای پارس جنوبی و خرید ال ان جی آغاز کرده است.
تشکیل کار گروه مشترک روسیه تا پایان شهریور
به گزارش مهر، پس از برگزاری اولین اجلاس تروئیکای گازی در تهران در سال گذشته زمینه همکاری های مشترک ایران و روسیه در بخش نفت و گاز شکل گرفت. در نهایت در اسفند ماه سال گذشته با امضا تفاهم نامه ای روابط گازی 2 کشور وارد مرحله جدیدی شد.
بر اساس تفاهم نامه امضا شده حداکثر باید تا پایان شهریور ماه امسال کارگروه های مشترک تشکیل شود و از این رو، پیش بینی می شود با تعیین تکلیف وزیر آینده نفت جمهوری اسلامی ایران، اشماتکو نیز طی هفته های آینده به تهران سفر کند.
تأسیس شرکت مشترک برای فعالیت در کشورهای ایران، روسیه و کشور ثالث، همکاری گازپروم در توسعه پارس جنوبی، همکاری گازپروم در احداث خط لوله IPI ، همکاری سه جانبه، ایران، روسیه و قطر در زمینه گاز و تولید LNG، سواپ گاز، احداث پالایشگاه نفت در شمال ایران، مذاکرات با ترکمنستان در ارتباط با تعیین قیمت گاز دریافتی از ترکمنستان، همکاری سه جانبه ایران، روسیه و ترکمنستان در توسعه میادین گازی ترکمنستان و مشارکت در انتقال گاز این کشور و آسیای میانه به بازارهای بینالمللی، ساخت خط لوله نفت نکا- جاسک، خط لوله گاز سرخس-جاسک از مهمترین همکاری های مشترک دو طرف است.
همچنین مذاکراتی با شرکت تات نفت و لوک اویل برای مشارکت آن شرکت در میادین بند کرخه، کوه موند و بلوک اناران انجام گرفته که تاکنون طرفیتن به جمع بندی نهایی دست نیافته اند.
مطالب مشابه :
مشخصات فنی هیوسانگ 250 دوسیلندر
غرش صدای هوندا رپسول 1000 سی
روزنامه فرانسوي لزاكو خبر داد فرانسه از ايران گاز مايع مي خرد
در حالي كه شركتهاي نفتي «شل» و «رپسول» قصد دارند روي طرح ديگري موسوم به «پرشين ال ان جي» كار
پولسار بی همتا !!!!
فقط موتور سیکلت - پولسار بی همتا !!!! - تمامی خصوصیات موتورهای موجود همراه با تصاویر مربوط و
گردهمایی موتورسنگین ها در دیزین
برچسبها: موتور سنگین, هایابوسا1300gsx, هوندا گلدوینگ, هوندا رپسول,
مسابقات موتور سواری سرعت هفته نیروی انتظامی
و ساسان اکبری یکی از پدیدهای این مسابقه از تیم رپسول با موتور cbr1000rr مقم سوم را از آن خود کرد
جرم............
غرش صدای هوندا رپسول 1000 سی
گزارشی مفصل از شرکای اروپایی نفت ایران ...
بازار و تجارت - بورس نگار - گزارشی مفصل از شرکای اروپایی نفت ایران - بورس نگار نقطه ای کوچک
ممنوعیت تردد موتور سنگین پابرجاست
غرش صدای هوندا رپسول 1000 سی
اینیستا برنده جایزه بهترین ورزشکار سال ۲۰۱۲ موندو دپورتیوو
برگزار شد، سرجیو بوسکتس (بهترین بازیکن تیم) و اریک آبیدال (جایزه رپسول فوق العاده)
برچسب :
رپسول