گلچین مطالبی پیرامون قبرستان کشف شده شهر سنندج و مومیای کشف شده در حسن آباد از خبرگذاری ها
اجتماعي. تاريخي . گورستان
سنندج- دوگورجديد درگورستان تاريخي شهرك زاگرس سنندج دردامنه كوه آبيدر و درمحور سنندج به روستاي حسن آباد از دل خاك بيرون آمد.
گورستان تاريخي شهرك زاگرس كه برابر اعلام مسوولان متعلق به سه هزارسال قبل است،هفته گذشته درجريان حفاريهاي انجام شد درقالب طرح بهسازي محور سنندج به حسن آباد شناسايي و كشف شد.
درحفاريهاي اوليه دراين گورستان شش گور حاوي بقاياي هشت جسد به همراه مقداري مهرههاي تزييني و استوانهاي و سفال و شمشير و نيزه مفرغي و آهني بدست آمد.
بدنبال حفاريهاي بعدي دوگور جديد ديگر دراين گورستان كشف شد كه به خاطر جلوگيري ازتخريب به دليل نبود امكانات و تجهيزات مورد نياز دست نخوره مانده است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان روزسه شنبه درجلسه كارگروه اجتماعي استان، آثار بدست آمده دراين گورستان را ازمنظر باستانشناسي بسيار ارزشمند توصيف كرد.
علي فعله گري گفت: اشيايي كه دراين گورستان بدست آمده تحولي درحوزه باستانشناسي كشور ايجاد ميكند.
يك بولوتوث ساختگي و تحليل هايي آبكي
همزماني پخش تصاوير يك مانكن موميايي از طريق بولوتوث در سطح شهر سنندج مركز استان كردستان با كشف چند قبر باستاني در اين نه تنها سبب سرگرمي بچه مدرسه اي ها شده بلكه انديشه ورزان ! فعال در رسانه هاي ضد انقلاب را نيز سر كار برده است .
اين روزها در شهر سنندج بولوتوثي كه در آن يك مجسمه در تابوتي طلايي با زيورآلاتي بچگانه خوابيده است و بدون داشتن حتي ذره اي نشان از اجساد موميايي به عنوان جسد كشف شده در قبرستان باستاني سه هزار ساله سنندج كه به تازگي در محور حسن آباد در حين اجراي عمليات راه سازي كشف شده است ، در بين مردم دست به دست مي شود.
در اين تصاوير چند كلمه نيزشنيده مي شود كه برخي آن را كردي مي شنوند و عده اي ديگر به زبان آذري.
اين كه بين مردم از روي كنجكاوي اين تصاوير پخش شود و در پي آن تحليل هايي غير كارشناسي در بين عوام رد و بدل شود امري طبيعي به نظر مي رسد و گاه شنيدن برخي تحليل ها نيز سبب خنده مخاطب مي شود.
ولي خنده دارترين رخداد پيرامون اين موضوع ميزگردهاي كارشناسان ! گروهك هاي تروريستي دررسانه هاي بيگانه است در مورد اين موميايي جعلي است.
شبكه ماهواره اي كرد زبان "نوروز تي وي" و كانال تلويزيوني گروهك تروريستي موسوم به حيات آزاد كردستان (پژاك) چهارشنبه شب در ميزگردي زنده به بررسي پيدا شدن آثار تاريخي در روستاي حسن آباد سنندج پرداخت.
در اين برنامه زنده مجري دو ميهمان حاضر را با مشاغل روزنامه نگار و مجسمه ساز معرفي كرد و تلفني با يك شهروند سنندجي نيز برنامه را اجرا كرد.
فرد پشت خط اگر چه از در و ديوار سخن گفت و ايجاد ارتباط منطقي بين كلمات او ساده نبود اما در نهايت در مورد موميايي چند ادعاي خوشمزه مطرح كرد.
وي بدون آن كه بگويد چه بلايي سر مكشوفات باستاني مي آيد گفت: مسوولان كشور ايران به بهانه هاي مختلف اقدام به تاراج آثار تاريخي مناطق كردنشين مي كنند!
وي ادامه داد كه كردستان ايران پر از آثار تاريخي است و مسوولان به بهانه راهسازي، پل سازي و بازسازي، مرمت آثار تاريخي تمام اشياي گران بها را مي برند.
وي كه به ظاهر از وجود اماكني مانند گنجينه ها در عصر حاضر بي خبر بود مدعي شد كه آثار تاريخي نماد هويت و فرهنگ تاريخي هر منطقه است و نبايد مردم كردستان اجازه دهند آن را ببرند.
وقتي نوبت به بيان فضل مهمان روزنامه نگار رسيد او هم از غارت آثار تاريخي توسط مسوولان كه بايد منظورش همان متوليان ميراث فرهنگي باشد، سخن گفت.
وي بسيار اندوهگين گفت: بسياري از تپه هاي باستاني كردستان از جمله تپه تاريخي زيويه سقز به كلي از آثار تاريخي تخليه شده و فاقد هرگونه اثري است.
اين ميهمان نيز كه به واسطه شغلش از او انتظارمي رفت بداند كه در پي گمانه زني باستاني در هر نقطه اي، كاوش هايي انجام مي شود و در نهايت يافته هاي آن به منظور حفاظت به گنجينه ها منتقل مي شود ، اما سخنان ميهمان تلفني را تكرار كرد.
وي به كشف گور باستاني و اشياي تاريخي در جاده روستاي حسن آباد در سنندج اشاره كرد و مدعي شد تمام اين آثار به دست مسوولان جمهوري اسلامي به تهران انتقال يافته است.
وي همچنين مدعي شد كه تمام آثار تاريخي موجود در مناطق تاريخي استان كردستان در موزه كشورهاي اروپايي است!
در اين برنامه همچنين بولوتوث موميايي جعلي را به نمايش گذاشته شد و روزنامه نگار هوشمند نيز اين موميايي را واقعي خواند و گفت: البته الان مسوولان آن را عوض كرده اند.
مجري به تكذيب خبر كشف مرد موميايي در سنندج از سوي مسوولان ميراث فرهنگي كردستان اشاره كرد كه البته روزنامه نگار گفت: به دليل فشارهاي مسوولان بالاتر مجبور به تكذيب اين خبر شده اند.
در اين ميزگرد طنز مجسمه ساز ميهمان نيزبه تشريح وضعيت آثار تاريخي و مسجمه سازي در ايران باستان پرداخت و از نظر كارشناسي و فني آن را مورد ارزيابي قرار داد و مدعي شد كه اغلب اجساد موجود در مناطق كردستان از طرف مسوولان به موزه هاي خارج از كشور منتقل شده است.
درست است كه افراد سود جو و پيروان مكتب ماكياولي مجاز هستند از هر فرصتي براي تحقق اهداف خود استفاده كنند كه با اين استدلال برگزاري اين ميزگردها از سوي رانده شدگان از جامعه قابل فهم است.
اما بعيد است كه حتي خود ماكياولي هم بپذيرد كه فرصت طلبي را تا آن جا مي توان بسط داد كه وجود عقل را هم در فرصت طلب نفي كند مگر آن كه مجرم براي فرار از دادگاه ادعاي جنون كند
|
مطالب مشابه :
گلچین مطالبی پیرامون قبرستان کشف شده شهر سنندج و مومیای کشف شده در حسن آباد از خبرگذاری ها
جامعه وبلاگ نویسان شهر سنندج مطرح بود و گفته می شد که دهها جسد مومیایی دراین
کشف مومیایی سه هزار ساله کردها در سنندج
ڕاگەیاندن ، ڕۆشنگەریی و ماف - کشف مومیایی سه هزار ساله کردها در سنندج - ڕوانینیک تا .
داستان مومیایی سنندج
داستان مومیایی سنندج. این جسد حتی به شیوه ی مومیایی های کشف شده در پارچه ی قرار داده نشده
دیااکو که بود؟
مومیایی پیدا شده از سنندج(جسد دیاآکو کشف 5جسد مومیایی در نزدیکی سنندج جنجال تازه ای در
جسد پادشاه 3000 ساله سنندج حقیقت یا دروغ ؟
جسد پادشاه سه هزار ساله در سنندج این جسد حتی به شیوه ی مومیایی های کشف شده در پارچه
گزارشی از مومیایی کشف شده متعلق به دیاکواولین پادشاه ماد
گوناگون - گزارشی از مومیایی کشف شده متعلق به دیاکواولین پادشاه ماد - تصاویر گوناگون خبری و
عکس هایی از سنندج
در حین عمليات تعريض جاده مسير شهرک حسن آباد- سنندج این جسد حتی به شیوه ی مومیایی های
برچسب :
جسد مومیایی سنندج