گزارش مراسم تجليل از استاد بيژن كامكار و تقدير از دكتر مسيح افقه در شيراز
و بيژن كامكار نواخت و خواند و عشق سرود...
مراسم تجليل از استاد بيژن كامكار و تقدير از تلاش هاي پژوهشي دكتر مسيح افقه در حوزه موسيقي با حضور علاقمندان و هنرمندان و اساتيد موسيقي از جمله مسعود حبيبي، كيوان ساكت، مجيد روزي طلب و جمشيد دل طلب از سوي مؤسسه فرهنگي، هنري رهاورد پارسيان شيراز با همكاري حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي فارس در سالن سينما شيراز برگزار شد.
در اين برنامه كه با حضور پرشمار دوستداران فرهنگ و هنر ايراني برگزار شد، عبدالرضا زارعي، مديرعامل مؤسسه رهاورد پارسيان گفت: خدا را شاكريم كه توفيق خدمت در عرصه فرهنگ و هنر را به ما داد و خوشجاليم از اين كه امروز از استادي تجليل مي كنيم كه منشأ آثار و اثرات پر شمار در موسيقي ايراني بوده است. استاد بيژن كامكار، از ماندگارترين مردان موسيقي در ايران است كه همواره نام نيكش بر سر زبان ها بوده است و خواهد بود. قطعاً ديگر همگان مي داند كه او بود كه ساز دف را وارد گروه هاي موسيقي كرد و به همگان معرفي نمود و ما در حد توان و بضاعت خود، از اين مرد مهربان و استاد بزرگ موسيقي تجليل خواهيم كرد، هر چند تلاش هاي او در راه معرفي موسيقي ايران و به خصوص ساز دف از حد توان تجليل ما خارج است. همچنين در اين شب از دكتر مسيح افقه تقدیر خواهيم كردم كه همگان با تحقيقات و پژوهش هاي هنري و هنر او آشنايند. ايشان افتخار ما هستند و مفتخريم به اين كه در شهر و ديارمان حضور فرهيخته اي همچون دكتر افقه را شاهد هستيم و به نشانه سپاس از زحمات شان در راه توسعه هنر موسيقي و پژوهش هاي پر شمارشان از ايشان تقدير مي كنيم و البته مفتخريم به اين كه ميزبان جمع ديگري از اساتيد و هنرمندان از جمله استادان كيوان ساكت و مسعود حبيبي هستيم و در خدمت شما هنردوستان شيرازي هم. در همين جا از همكاري و همراهي حوزه هنري فارس و شخص رييس محترم آن، جناب آقاي پرورش و جناب مرادي، مسؤول امور مالي و اداري سينماي حوزه و ديگر دوستان همراه نيز تشكر مي كنم.
بعد از سخنان زارعي، در بخش نخست، مراسم تقدير از دكتر مسيح افقه، از هنرمندان و پژوهشگران سرشناس استان فارس در رشته موسيقي برگزار شد. ابتدا صديقي نسب، يكي از شاگردان وي به تك نوازي سنتور پرداخت و سپس با پخش كليپي از زندگي هنري و علمي او، كيوان ساكت در مورد شخصيت علمي و هنري اين پژوهشگر موسيقي و ويژگي هاي شخصيتي و هنري استاد بيژن كامكار پرداخت. سپس، دكتر مسيح افقه با تشويق حضار به پشت تريبون رفت و گفت: از برگزاري اين برنامه و برگزاركنندگان آن بسيار تشكر مي كنم. بنده خود را لايق اين تقدير نمي دانم، اما چون برنامه ريزي قبلي شده بود، ديگر راهي براي گريز از اجراي اين برنامه نداشتم و به دليل زحمات دوستان، اكنون در خدمت شما هستم. موسيقي با تمام مخاطراتي كه از نظر جامعه شناختي دارد، وقتي به حوزه دانشگاه مي رسد، داستان متفاوتي پيدا مي كند كه طي آن، با سطح توقعات بيشتري از دانشجويان رشته موسيقي نسبت به هنرجويان خصوصي برخورد مي كنيم كه به هر حال چون زمان مي گذارند، بايستي علاوه بر موارد ديگر، بحث اشتغال آنان هم به طور جدي مطرح باشد. وي در بخش ديگري از پدر و مادر خود كه شرايط تحصيل موسيقي را براي او فراهم كرده اند، ياد كرد و همچنين از استاد فرامرز پايور به عنوان جدي ترين معلم خود ياد كرد و روش آموزشي و رفتاري او را ستود.
بخش دوم برنامه به مراسم تجليل از استاد و هنرمند برجسته و پيشكسوت و پايه گذار حضور سازهاي دف و رباب در گروه هاي موسيقي ايران و عضو گروه كامكار، بيژن كامكار اختصاص داشت. اين بخش با پخش كليپي از زندگي شخصي و هنري وي و اجراي تصنيف "چهره به چهره" گروه شيدا كه سال 1356 در حافظيه شيراز برگزار شده بود و در واقع نخستين حضور ساز دف در گروه هاي موسيقي به حساب مي آيد، اختصاص داشت. سپس گروه دف نوازان خروش به سرپرستي هادي صالح نيا به روي صحنه آمد و به هنرنمايي پرداخت. شعرخواني رباعي سراي به نام شيراز، ايرج زبردست قسمت بعدي برنامه بود كه رباعي هاي خود را تقديم به استاد كامكار نمود. مسعود حبيبي سخنران بعدي مراسم در صحبت هاي خود گفت: بيژن كامكار كسي است كه در موسيقي اين سرزمين ما تأثير گذاشته است. خيلي ها آمدند و آثار به سزايي ارايه دادند، اما تأثير شخص بيژن كامكار بر موسيقي مملكت آن گونه است كه با مقايسه با 25-30 سال قبل، مي فهميم كه چه اتفاقي به خاطر وجود اين مرد در استفاده از ساز دف در موسيقي افتاده است. بنده 10 سال در آموزشگاه كامكارها بوده ام، در كنار اتاقي كه اين مرد درس مي داده است. مي خواهم بگويم كه بيژن كامكار با شرف ترين معلم موسيقي است كه ديده ام . همه ما چه مستقيم و چه غير مستقيم مديون ايشان هستيم. اگر هر كسي قدر خود را بداند، ارزش ها جا به جا نخواهد شد و ما هم قدر اين استاد فرزانه را بايد بيش از پيش بدانيم. بايد بگويم كه بيژن كامكار فعاليت هنريش فقط در عرصه ساز دف نبوده است، بلكه خواننده بسيار خوبي هم هست. آثار ايشان فراموش نشدني است. ساز رباب هم مهجور بود كه ايشان آن را زنده كرد. بنده با تمام وجودم مي گويم كه جناب بيژن كامكار، بنده عاشق شما هستم.(اين بخش از سخنان مسعود حبيبي، با تشويق بسيار زياد حضار همراه بود.) من خدا را شكر مي كنم كه الان اين استاد عزيز، سالم و سرحال در اين جلسه حضور دارند و سايه شان بر سر موسيقي مستدام است و اميدوارم مستدام هم بماند. با اجراي گروه دچار به سرپرستي مصطفي سوهاني، فيلم اجراي تصنيف چهره به چهره در سال 1380 با صداي استاد بيژن كامكار و دف نوازي ايشان همراه با گروه كامكارها در تهران پخش شد و مخاطبان به استقبال مراسم تجليل از استاد كامكار و تقدير از دكتر افقه رفتند. هر چند استاد يگانه دف ايران با كسالت در مراسم حضور داشت، اما به دليل تشويق و اشتياق حضار در پايان برنامه به اجراي بداهه موسيقي با كيوان ساكت پرداخت و به جمع حاضر شور و شوق صد چندان داد. در اين لحظه، مدير مؤسسه رهاورد پارسيان با رفتن روي سن، گفت كه به نمايندگي از مردم شيراز، بر دستان توانمند استاد، بوسه مي زنم و با بوسه بر دستان بيژن كامكار، بيان كرد كه استاد عزيز! خاك پاي شما هستيم و خواهيم بود.
شايان ذكر است استاد بيژن كامكار در نشست رسانه اي خود در شيراز قبل از اين مراسم گفت: هنر، لطافت و ابعاد متفاوت مادي و معنوي دارد که اگر حمايت، استقبال و توجه مردم را به همراه نداشته باشد، نمي توان آن را متبلور ساخت و به ادامه کار دلگرم بود. در کشور اساتيد ارزشمندي در موسيقي داريم كه بر غناي آن افزوده اند كه بايد تجربيات آنها به نسل هاي فعلي و آينده جهت ماندگاري و حفظ ميراث موسيقي انتقال يابد. کامکار با اشاره به قطعه کجاييد اي شهيدان خدايي، بيان كرد: در زمان جنگ مفهوم شهيد و شهادت را در قالب اين سرود ابراز کرديم که بسيار مورد توجه واقع شد و هنوز پس از سال ها، شنيدن اين اثر خاطره انگيز است. کامکار گفت: موسيقي فضاي مطلوبي را براي همه ايجاد مي کند، اما گاهي برخي کم لطفي ها و عدم حمايت ها، فعالان اين بخش را دچار رخوت مي کند که نبايد به اين موارد توجه کرد. او ادامه داد: مردم دنيا به موسيقي ايراني علاقه و اشتياق خاصي دارند که باعث جذب و استقبال آنها ازاين نوع موسيقي مي شود.
وي افزود: براي نخستين بار ساز دف را به شيراز آوردم که هم چنان ساز مورد علاقه ام است.
متن تجليل نامه استاد بيژن كامكار
(عكس هاي برنامه به زودي حضورتان تقديم مي شود.)
مطالب مشابه :
نمونه هايي از تقديم و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه
صفحه تقديم / تشكر در پايان نامه يكي از مهمترين از استاد فاضل و نمونه متن
نمونه هايي از تقديم و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه
صفحه تقديم / تشكر در پايان نامه يكي از مهمترين صفحات در تشکر و سپاس از استاد دانشمند و پر
نمونه هايي از تقديم و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه
نمونه هايي از تقديم و تشكر صفحه تقديم / تشكر در پايان نامه يكي از از دو استاد
شيوه تدوين پايان نامه دوره كارشناسي
برگهاي خارج از متن پايان نامه: و تشكر از كليه كساني و تائيد استاد راهنما
چگونه پایان نامه بنویسیم و چگونه از پایان نامه دفاع کنیم ؟
( عنوان پایان نامه ) استاد برگهاي خارج از متن پايان نامه: و تشكر از كليه كساني كه
حيات سياسي استاد مطهـري در روزهاي انقــلاب
در اينجا متن نامه نحو تفصيل عرض تشكر نمايم از جنابعالي كه از استاد سؤال كرديم
گزارش مراسم تجليل از استاد بيژن كامكار و تقدير از دكتر مسيح افقه در شيراز
مراسم تجليل از استاد بيژن كامكار و تقدير آن بسيار تشكر متن تجليل نامه استاد
نحوه نکارش سمینار و پایان نامه
برگهاي خارج از متن پايان نامه: و تشكر از كليه كساني نياز با نظر استاد راهنما در
شيوه تدوين پايان نامه دوره كارشناسي
رعايت اين شيوه نامه از جانب قدرداني و تشكر: اين متن عبارت است از و تائيد استاد راهنما
برچسب :
متن نامه تشكر از استاد