قرمز شدن دریاچه مهارلو
چند روزی است دریاچه مهارلو دراستان فارس به رنگ قرمز درآمده است که کارشناسان قرمز شدن رنگ آن را ناشی شوری زیاد آب و رشد جلبک مقاوم به شوری می دانند.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در این مورد گفت : شکوفایی جلبکی در دریاچه مهارلو با گرم شدن هوا رخ می دهد و با سرد شدن هوا از بین می رود.
وی افزود: به علت شور بودن دریاچه مهارلو آبزی خاصی در آن زیست نمی کند از این رو بروز پدیده شکوفایی جلبکی جای نگرانی ندارد .
ابراهیمی کارنامی ادامه داد: زمانی که هوا گرم می شود مواد مغذی داخل دریاچه مانند فسفات و نیترات زیاد می شود از سوی دیگر ورود پساب ها هم موجب تقویت این بخش و بروز پدیده شکوفایی جلبکی می شود.
وی در مورد وضعیت کنونی دریاچه مهارلو توضیح داد: این دریاچه به رغم بارندگی فراوان در فروردین ماه امسال به خوبی آبگیری و پرآب نشد و از آنجا که هوا در حال گرم شدن است و تبخیر در دریاچه بالاست، میزان آبی که اکنون در دریاچه وجود دارد به زودی خشک می شود از این رو پیش بینی می شود دریاچه مهارلو در فصل تابستان کاملا خشک شود.
مدیر کل محیط زیست استان فارس اظهارداشت: همواره بخشی از دریاچه در قسمت های شمال غربی به علت وجود آبهای سطحی و چشمه ها همواره آب کمی دارد، اکنون هم به علت بارندگی حدود 70 درصد دریاچه دارای آب است اما این میزان آب در فصل تابستان به زیر 5 درصد کاهش می یابد.
ابراهیمی کارنامی ادامه داد: آب میان حوضه ای در اطراف و یا سدی در بالادست این دریاچه وجود ندارد که بتوان از طریق انتقال و یا تامین حقابه دریاچه را احیا کرد بنابراین تنها راه نجات آن مدیریت صحیح منابع آبی است.
وی افزود: اداره کل محیط زیست استان فارس و جهاد کشاورزی در زمینه مدیریت منابع آبی این دریاچه با یکدیگر همکاری می کنند . در این زمینه هر دو این نهادها بر مدیریت برداشت های غیر مجاز، محدودیت حفر چاه های غیر مجاز و افزایش منابع آبی سفره های زیر زمینی تاکید دارند.
ابراهیمی کارنامی گفت: کل وسعت دریاچه مهارلو حدود 25 هزار هکتار است که اکنون حدود 14 تا 15 هزار هکتار آن آب دارد.
دریاچه مهارلو در شهرستان سروستان استان فارس قرار دارد. نام این دریاچه، برگرفته از نام روستای مهارلو از توابع شهرستان سروستان است که در مجاورت آن قرار گرفته است و بخش قدیمی روستای مهارلو در بخش ساحلی دریاچه واقع است.
دریاچه مهارلو خاوری ترین بخش جلگه شیراز است. مهارلو دارای آبی بسیار شور است و در فصل های خشکی یکی از منابع بزرگ نمک کشور به شمار می آید.
مطالب مشابه :
گزارشکار آزمایشگاه الکترونیک 1
تحقیقات و پروژه های دانشجویی - گزارشکار آزمایشگاه الکترونیک 1 واحد یزد
کنار کنترل تلویزیون نخوابید!
آزمایشگاه مرکزی گروه فیریک استان یزد. یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد کسانی
آزمایشگاه کارخانه ی کاشی و سرامیک
((( بازرگانی کاشی و سرامیک امین یزد ))) - آزمایشگاه کارخانه ی کاشی و سرامیک - عرضه کاشی و سرامیک
دبیرستان ایرانشهر
یزد - دبیرستان مستقل کلاسهای آن در دبستان کتابخانه و آزمایشگاه و حیاط وسیع مدرسه، آن
دو خبر از دانشگاه علوم پزشکی یزد دانشگاه جدید من !!!
علوم آزمایشگاهی | Lab sciences - دو خبر از دانشگاه علوم پزشکی یزد دانشگاه جدید من !!! - علوم
دانشکده پیراپزشکی یزد
دانشکده پیراپزشکی یزد نارضایتی کارکنان آزمایشگاههای بالینی از بی توجهی به شغلشان
آزمایشگاه اردکان را دریابید
اردکان، نگین کویر ما - آزمایشگاه اردکان را دریابید - روزنوشت های سید حسین پایدار اردکانی از
اسپرم اومد به بازار!
زیست شناسی یزد اموزه های زیست آیا این اسپرمهای به اصطلاح تولید شده در آزمایشگاه
قرمز شدن دریاچه مهارلو
آزمایشگاه مرکزی گروه شیمی استان یزد. همواره بخشی از دریاچه در قسمت های شمال غربی به
آیا نتایج آزمایشگاههای ژنتیک صددرصد قابل اطمینانند؟
آیا نتایج آزمایشگاههای ژنتیک صددرصد قابل ازدید دکتر ملک زاده از طرح کوهورت یزد
برچسب :
ازمایشگاه های یزد