مولوی عبدالحمید: ما نیاز به رئیس جمهوری داریم که بتواند تفاوت را از بین اقوام ومذاهب بردارد
گزارش کامل مراسم ختم کتاب صحیح بخاری 92 زاهدان
بیست ودومین همایش دانش آموختگی طلاب علوم دینی اهل سنت زاهدان تحت عنوان مراسم ختم صحیح بخاری با حضور جمعی از علمای اهل سنت و مسئولین کشور واستان وبا حضور بیش از 240 هزار نفر در محل برگزاری نماز جمعه اهل سنت زاهدان (مصلی سابق) وبا حضور خانم ها در مسجد جامع مکی در زاهدان برگزارشد.
حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان یکی از مراکز دینی و علمی اهلسنت ایران است. همه ساله تعداد زیادی از طلاب علوم دینی و حافظ قرآن اعم از مرد و زن از این حوزه فارغالتحصیل میشود امسال مراسم با شکوهی به مناسبت فارغالتحصیلی آنان با عنوان جشن دانش آموختگی طلاب اهل سنت برگزار شود
همایش دانش آموختگی طلاب اهل سنت در حوزه علمیه درالعلوم اهلسنت زاهدان سابقه22 ساله دارد. به یمن توفیق الهی و همت بلند علمای ربانی زاهدان بویژه مولوی عبدالحمید وهمکارانش و فعالیتها و زحمات مخلصانة آنها این مراسم هر سال بهتر از سال گذشته در حد وسیعتری برگزار می شود برای شرکت در این همایش مردم مؤمن و متعهد اهلسنت ایران از سراسر کشور از استانهای خراسان شمالی –رضوی وجنوبی ،کردستان ، آذربایجان شرقی وآذربایجان غربی ، گلستان ،مازندران ،گیلان ،کرمانشاه ،ایلام ،خوزستان ،بوشهر ،هرمزگان ،تهران ،کرمان ، فارس ،یزد ،واز سایر استانهای کشور امسال آمده بودند این مراسم از ساعت 8صبح 16خرداد شروع شده و ساعت دو بامداد 17خرداد به پایان رسید در این مراسم علما وروحانیون از ساسر استان وکشور ومسئولین شهر سخنرانی کردند .
اولین سخنران این مراسم طبق روال سابق مولوی دانا، نماینده فارغ التحصیلان دارالعلوم زاهدان بود.
مولوی "سعید دانا" به نمایندگی از طلاب دوره حدیث دارالعلوم زاهدان در بیست و دومین همایش دانش آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان، با موضوع "بیداری اسلامی" به ایراد سخن پرداخت.
وی با تلاوت آیات از قرآن گفت: اسلام دینی زنده، جاوید و منشأ تمام دگرگونی ها است و هیچ فلسفه ای توان بیرون کردن اسلام از صحنه سیاسی، اقتصادی و جغرافیایی را ندارد. اسلام رقیبان خود را به رقابت فراخوانده است. اسلام دارای چنان پتانسیل و ظرفیتی است که توانایی درک عقیده به آن برای هر کسی عنایت می شود.
مولوی دانا با اشاره به موج بیداری اسلامی در گوشه و کنار جهان خاطرنشان کرد: این بیداری اسلامی نوید آینده ای درخشان و روشن را می دهد و حکایت از نویدهایی دارد که به چشم می خورند. نوید آن می رود که باری دیگر بیداری اسلامی بر کشورهای اسلامی حاکم شود.
وی با بیان اشعاری از علامه اقبال لاهوری- رحمه الله- بعثت پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- را بزرگترین رخداد تاریخی عنوان کرد و با اشاره به پیشرفتهای مسلمانان صدر اسلام و کارشکنی های یهود و ترفندهای شیطانی آنها، "ترک سنت"، "به فراموشی سپردن تاریخ صدر اسلام" و "غرب گرایی" را از مهمترین عوامل عقب ماندگی مسلمان برشمرد و گفت: امروزه مسلمانان، همان لباس و پوشاکی را اختیار کرده اند که یهود و نصاری اختیار کرده اند.
این مولوی جوان در بخش دیگری از سخنان خود "ظلم و استبداد حاکمان" را از جمله عوامل بیداری و قیام مسلمانان برشمرد و خاطرنشان نمود: حکامی که به جای گوش دادن به حرف مردم، راه را بر روی آنها می بندند و به تعبیر دیگر جهان را برای آنها تبدیل به زندان می کنند، در واقع باعث بیداری مردم می شوند. عموم مردم امروزه از حاکمیت حکام ظالم رنج می برند. لذا حکام ظالم باید بدانند که ایمان، نور را به ارمغان خواهد آورد و ظلم را ریشه کن خواهد کرد.
مولوی دانا در ادامه راهکارهایی برای تداوم بیداری اسلامی ارائه نمود و "پرتو گرفتن از زندگی صحابه و تابعین و مسلمانان صدر اسلام"، "اعتدال و میانه روی"، "داخل شدن در اسلام به طور کامل"، "عدم تکرار ظلمهای گذشته" و "زهد و تقوای حاکم" را از جمله مواردی برشمرد که در تداوم بیداری اسلامی می توانند نقش مهم و اساسی را داشته باشند.
وی در تشریح موارد فوق اظهار داشت: اعتدال، راه خوشبختی برای بشریت است، و فقط در مسیر اعتدال است که حقوق مسلمانان و همه مردم رعایت می شود. همانطور که شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید می فرماید: «حاکمان باید همه اقشار ملت را در حاکمیت سهیم کنند و همه را با تفکرات مختلف پذیرفته و از فکر آنان استفاده نمایند.» حضرت عمر فاروق- رضی الله عنه- از فکر و اندیشه یک روحانی مسیحی استفاده می کرد.
مولوی سعید درباره پنجمین راهکار "زهد و تقوای حاکم" گفت: این طور نباشد که حکام خودشان در رفاه باشند و از دیگران غافل. حضرت عمر بن عبد العزیز- رحمه الله-، خلیفه اموی نمونه کامل یک حاکم زاهد و پرهیزگار بود. در طول تاریخ اسلام، زهد و تقوا سبب تجدید اسلام و تغییر مسیر حرکت تاریخ شده است.
مولوی دانا، عمل نکردن به تمام احکام اسلام و سوء استفاده از احکام اسلامی و تکرار ظلمهای گذشته و عدم تقوا و پرهیزگاری را از عوامل ضربه زننده به بیداری اسلامی دانست و زهد و دینداری و شجاعت را جزو عوامل تقویت کننده بیداری اسلامی عنوان کرد.
وی در پایان سخنان خود گفت: وقت آن است که از بیداری اسلامی حفاظت به عمل آید. روشنفکران با وحدت و عقیده باید از ظلم جلوگیری کنند.
سپس حافظ محمد کریم صالح، از فعالان عرصه تبلیغ، طی سخنانی در بیست و دومین همایش دانش آموختگی طلاب درالعلوم زاهدان در مورد وظیفه مسلمانان در زمینه دفاع از اسلام به ایراد سخن پرداخت.
حافظ محمد کریم پس از تلاوت آیاتی از قرآن و قرائت حدیثی هدف زندگی امت اسلام و مسلمانان را "دعوت و خیرخواهی در حق انسانیت" عنوان کرد و گفت: امت اسلام برای نجات مردم جهان آمده است. برای نفع رسانی بشر آمده است؛ «کنتم خیر أمة أخرجت للناس تأمرون بالمعروف و تنهون عن المنکر و تؤمنون بالله» حضرت عبداله بن عباس- رضی الله عنهما- «أخرجت للناس» را به «تنفعون للناس» تفسیر فرموده است.
وی در ادامه سخنان خود به بیان مقام شامخ و ویژۀ رسول اکرم- صلی الله علیه و سلم- پرداخت و بر لزوم معرفی پیامبر توسط امت اسلام تاکید کرد و خاطرنشان نمود: این امت باید پیامبر خود و آن شخصیتی که پیام نجات و سرمایه این امت را به این امت تحویل داده را به جهانیان معرفی کند. شاگردان پیامبر گرامی اسلام پس از گرفتن پیام پیامبر قبل از همه پیامبر را به جهانیان معرفی کردند و به جهانیان راه سعادت را نشان دادند.
وی در ادامه افزود: خداوند متعال پیامبر اکرم را با زیباترین صفات معرفی فرموده و مقام والای ایشان را بیان می فرماید؛ در جایی از قرآن به عمر ایشان قسم یاد می کند: «لعمرک» و در جایی که او را به زیباترین نامها یاد می کند: «یس»، «طه» و....، در جایی دیگر خداوند پیامبر را اینگونه معرفی می کند: «إنا أرسلناک شاهدا و مبشرا و نذیرا» خداوند متعال در هر جا از قرآن کریم که نام خود را ذکر کرده است، پشت سر آن از رسولش یاد می کند: «آمنوا بالله و رسوله»، «یؤمنون بالله و رسوله»، «أطیعوا الله و رسوله». در اذان نیز نام آن حضرت- صلی الله علیه وسلم- بعد از نام الله تعالی ذکر می شود. ایمان انسان اعتبار ندارد مگر زمانی که به رسالت پیامبر اکرم اقرار و اعتراف نماید.
مولوی عبدالکریم صالح در ادامه سخنانش افزود: ای جوانان، ما که ایمان را باید به جهانیان برسانیم چه شده است که قلبهای ما از صحبت پیامبر ناآشناست و نسبت به سیرت وی ناآگاه هستیم؟ در حالی که همه جهانیان و هیچ پدر و مادری به اندازه پیامبر اسلام برای ما زحمت نکشیده و برای سعادت و خوشبختی ما اشک نریخته است. لذا به جهانیان بگوییم که هیچ دلسوزی بالاتر از پیامبر ندارید. پیامبر اکرم- صلی الله علیه و سلم- به اندازه ای غمخوار انسانیت بوده و بر هدایت بشریت حریص بود که خداوند خطاب به ایشان می فرماید: «لعلک باخع نفسک علی آثارهم إن لم یؤمنوا بهذا الحدیث أسفا»
این فعال عرصه دعوت و تبلیغ در ادامه بر لزوم معرفی پیامبر اسلام به جهانیان توسط مسلمانان تاکید کرد و گفت: همه منتظرند تا از پیامبر بشنوند و از غمخواری و دلسوزی و مهربانی ایشان مطلع شوند. پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- همین حس دلسوزی را به شاگردان خود نیز تعلیم داده و به آنها منتقل نمود. حضرت عمر فاروق رض در مسیر شام گذرش به راهبی می افتد، راهب بلند می شود تا امیرالمومنین را ببیند. راهب که پوست خشکیده و سیاهی دارد و گوشتهای صورتش ریخته است، وقتی چشم عمر فاروق به او می افتد اشک از چشمانش سرازیر می شود. شخصی می پرسد: ای امیرالمومنین چرا گریه می کنید؟ این فرد که مسلمان نیست. حضرت عمر با تلاوت آیات ابتدایی سوره "غاشیه" می فرماید: من هم به همین خاطر ناراحت هستم که این فرد پس از مرگ به جهنم خواهد رفت.
مولوی کریم صالح در پایان سخنان خود خطاب به حاضرین در همایش گفت: بیایید و با هم عهد و پیمان ببندیم که پیامبر را در دل و قلب خود جای داده و در مقابل جسارت و توهین به وی بایستیم و این را بدانید که پشتیبان ما در این راه خداست.
سپس حجة الاسلام طباطبایی، امام جمعه اهل تشیع شهرستان زابل با تلاوت آیه «واعتصموا بحبل الله جمعیا و لاتفرقوا» آغاز کرد و بر ضرورت وحدت بین مسلمانان تاکید کرد.
امام جمعه زابل با تاکید بر وحدت مسلمین گفت: خداوند تبارک و تعالی قرآن مجید را تعبیر به "نور"، "هدی" و "تذکره" نموده است. یکی از اهداف قرآن دعوت مسلمانان به سوی وحدت است که قرآن آن را با «حبل الله» تعبیر نموده است.
وی با طرح این دو سؤال که "بر سر چه اصولی باید وحدت داشته باشیم و راه تحقق وحدت واقعی چیست؟" و "وحدت به نفع چه کسی است؟" و بیان پاسخ این دو سؤال اظهار داشت: اصولی که مسلمانان باید بر آن وحدت داشته باشند اصول عقیدتی مسلمانان، از قبیل حسن ظن نسبت به همدیگر، حفظ حرمت و احترام به مقدسات مذاهب، و احترام به علما و اندیشمندان است. اگر بر این اصول وحدت داشته باشیم توطئه های دشمنان خنثی می شود.
حجت الاسلام طباطبایی افزود: کفار اختلاف افکنی میان شیعه و سنی را در سطح جهان و کشور در دستور کار خود قرار داده اند. چرا امروزه استکبار به مقدس ترین مقدسات مسلمانان، یعنی صحابه پاک آنحضرت و ازواج مطهرات ایشان توهین می کنند؟ و در میان مسلمانان جنگهای فرقه ای و قومی و مذهبی را راه می اندازند.
امام جمعه زابل خاطرنشان کرد: مهم ترین دلیل این توهینات، بیداری اسلامی کنونی در کشورهای اسلامی و بی اعتبار شدن اسرائیل غاصب در چشم مردم است. البته این توهینها، خاخام ها و مدعیان دروغین حقوق بشر را رو کرده است. دلیل دیگر این اختلاف و توهینات، این است که مسلمانانا به یکدیگر نسبت کفر و شرک را داده و خون همدیگر را می ریزند.
وی در پاسخ سؤال دوم اظهار داشت: قطعاً اختلاف و عدم وحدت به نفع مخالفین و معاندین می باشد؛ چرا که در این صورت ما را بعد از تکه تکه کردن به راحتی می توانند ببلعند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرمت توهین به صحابه و ازواج مطهرات آن حضرت، آب سردی بر آتش فتنه های دشمنان بود. لذا مهمترین رسالت مسلمانان در قبال بیدار نمودن جهانیان، پایان دادن به اختلافات میان همدیگر، تحریم توهین به مقدسات یکدیگر، و ناکام گذاشتن دشمنان و آمریکا و اسراییل می باشد.
امام جمعه زابل ضمن تاکید بر هوشیاری مسلمانان در اوضاع کنونی جهان، توجه به مسائلی همچون "اقدامات بیش گیرانه علما به وسیله موعظه و پند" و "برگزاری جلسات مشترک بیشتر جهت و اتحاد همدلی" مورد تاکید و توصیه قرار داد.
حجت الاسلام طباطبایی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر گفت: امروز کشور ما در یک امتحان بزرگ قرار گرفته است که آن انتخابات ریاست جمهوری است. حضور در انتخابات نشانه وحدت و رشد سیاسی ماست که سیستانی و ملت بلوچ، که یکی از ملتها و قومیتهای بزرگ ایران اسلامی می باشد، همواره در انتخاباتهای مختلف شرکت کرده اند.
وی در زمینه ویژگیها و خصوصیات یک رئیس جمهور خوب گفت: رئیس جمهور آینده باید با ظرفیتهای مرز و بوم آشنا باشد و به مردم با دید یکسان نگاه کند و قدر این مردم خونگرم مردم غیرتمند بلوچ و سیستانی را بداند و با کمک همین مردم کشور را به قلعه های پیشرفت و ترقی برساند.
در این مراسم معنوی حجة الاسلام نواب، رئیس دانشگاه مجمع التقریب مذاهب اسلامی، یکی دیگر از سخنرانان بیست و دومین همایش دانش آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان بود.
وی در ابتدای سخنان خود به جایگاه ویژه امت اسلامی اشاره کرد و گفت: امت اسلامی، همان امتی است که رسول الله- صلی الله علیه وسلم- در شأن آن فرموده است: «انی أباهی بکم الامم» این امت، همان امتی است که همانند تیر در چشم دشمنان اسلامی داخل می شود.
حجة الاسلام نواب در ادامه افزود: بنده به عنوان رئیس دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی به جرأت می گویم که زنده ترین دین در جهان معاصر، دین اسلام است. پاپ حسرت دین ما را می خورد. مسلمانان پنج وقت به سوی یک قبله نماز می خوانند، روزه می گیرند و دیگر عبادات را انجام می دهند. لذا ایمان و عمل مهمترین دلیلی است که باعث زنده ماندن دین مبین اسلام و مسلمانان شده است. مسلمانان اهل سنت آمریکا در ایالت "میشگان" مدرسه ای داشتند که بهترین دبیرستانیها را تربیت می کرد، به طوری که رئیس پلیس آن ایالت خواسته بود که فرزندش در آن مدرسه تحصیل نماید. این باعث افتخار است که ما مسلمانان چنین مدارسی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از امام ابوحنیفه- رحمه الله- به عنوان "فردی که در مقابل ظلم و ستم ایستادگی کرد" یاد نمود و خاطرنشان کرد: بنده در این نشست می خواهم یادی از امام ابوحنیفه به میان بیاورم که اکثر حاضرین در این جلسه از پیروان ایشان هستند. اهل سنت، به ویژه احناف باید امام اعظم ابوحنیفه را الگوی خود قرار داده و در مقابل آمریکا بایستند، همانطور که امام ابوحنیفه در مقابل ظلم و جور ایستاد و در این مسیر دو بار به زندان رفت و دومین بار در زندان وفات نمود.
وی ادامه داد: امام ابوحنیفه تمام فریادهای آزادیخواهی را تایید نمود و یک بار هم در مقابل ظلم تسلیم نشد. لذا مسلمانان حنفی، که بیشترین جمعیت مسلمانان را تشکیل می دهند، باید مانند ایشان در مقابل ستمگران بایستند. امروز جای امام ابوحنیفه در بین ما خالی است.
وی در ادامه به اوضاع تاسفبار مسلمانان میانمار اشاره کرد و در این خصوص گفت: بنده مدت بیست روز از طرف مقام معظم رهبری در مرزهای میانمار بودم که مظلومیت و آوارگی آنها را مشاهده کردم. دختربچه ای را دیدم که با زحمت از رودخانه گذشت و یک جلد کلام الله مجید را در زیر لباس خودش مخفی کرده بود. تنها دلیلی که مسلمانان میانمار با این وضعیت مواجه شده اند، اتباع آنها از پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- است.
ویدر پایان سخنان خود بر لزوم وحدت بین مسلمین تاکید کرد و افزود: مسلمانان باید به مشترکات چنگ بزنند و به پنج درصد اختلافی که در بین آنها وجود دارد، نپردازند. تقریب، اصلی است قرآنی و امتی واحده را به وجود می آورد. ما باید به مقدسات یکدیگر احترام بگذاریم. اهانت فریقین به یکدیگر از هر طرف که باشد، حرام است و کسی اجازه اهانت به مقدسات اهل سنت را ندارد. فتوای مقام معظم رهبری که اهانت به صحابه و ازواج آن حضرت را حرام دانست، مهمترین نشانه وحدت ماست.
دکتر کاشانی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، یکی دیگر از سخنرانان بیست و دومین همایش دانش آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان بود.
وی به دو بُعد جسمانی و روحانی انسان" اشاره کرد و گفت: انسان از دو بُعد جسم و روح تشکیل شده است که هر کدام متقابلا بر یکدیگر تاثیر می گذارد. آموزه های دینی انسان را از صلاحیت و گمراهی نجات می دهد، ولی این در صورتی است که فرد به دستورات شریعت و آموزه های دینی عمل کند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با استناد به آیات «و اعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا» و «إنما المومنون الاخوة» بر لزوم حفظ حرمت اعتقادات مذاهب تاکید کرد و گفت: تمام فرق اسلامی باید به اعتقادات یکدیگر احترام بگذارند.
دکتر کاشانی همچنین "اهمیت علم و دانش در اسلام" را مورد تذکره قرار داد و خاطرنشان کرد: علم و دانش در اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است و اولین آیاتی که در اسلام نازل شده اند اشاره به علم دارند. چنانچه خداوند متعال می فرماید: «إقرا باسم ربک الذی» اولین چیزی که خداوند به پیامبر نشان داده است صفات خویش است و آن صفات، ذاتی خداوند است.
وی در ادامه این موضوع افزود: وجود دانشمندان اسلامی در زمانهای گذشته نشان از اهمیت علم و دانش دارد. در کتاب صحیح بخاری صحیح ترین کتاب بعد از کلام الله وکتاب صحیح مسلم حدیثی با این مضمون آمده است: «من یرد الله به خیرا یفقهه فی الدین» که این حدیث نیز اهمیت و جایگاه علم را در نزد الله تعالی و در تعالیم اسلامی نشان می دهد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره با نامگذاری سال به عنوان "سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" بر "لزوم تثبیت نرخ ارز" تاکید کرد و گفت: نرخ ارز باید ثابت بماند و برای مقابله با تحریم ها به اقتصاد ملی و عدالت اقتصادی و دفاع از طبقات محروم تکیه کنیم.
وی با اشاره با انتخابات جاری در کشور گفت: حضور گسترده مردم در انتخابات دلیل بر حماسه سیاسی مردم خواهد بود. ما باید از فرصتهای بزرگی که انتخابات برای ما فراهم می کند استفاده ببریم. حماسه سیاسی و اقتصادی مکمل یکدیگر هستند. مردم باید کسی را انتخاب کنند که مدیر و مدبر و شجاع باشد و به مردم وعده های نشدنی ندهد.
ارجمندی، فرماندار زاهدان نیز یکی دیگر از سخنرانان بیست و دومین همایش فارغ التحصیلی طلاب دارالعلوم زاهدان بود که مطالب مختصری پیرامون "ضرورت وحدت" و "عدالت آموزشی" ایراد نمود.
فرماندار زاهدان در ادامه پیرامون موضوع مورد بحث اظهار داشت: در مورد 2 مقوله بسیار مهم و بنیادی سخن می گویم؛ اول ضرورت وحدت و یکدلی و دوم عدالت آموزشی که منبعث از مبانی عدالت است. ورود پیامبر عظیم الشأن به مدینه همراه با عقد قراردادهایی بین گروههای مختلف بود که این پیمانها را می توان از بارزترین شواهد به کارگیری عدالت اجتماعی برای دستیابی به وحدت در جامعه آن زمان دانست. این پیمانها نخستین قانون اساسی مدرن و مکتوب جهان هستند.
آقای ارجمندی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بنازم به حکومت دینی الهام گرفته از سیره نبوی که به جای برگزاری مراسم چهارم آبان و 9 آبان در دوران ستمشاهی، مراسم 13 آبان که سالروز شهادت حسین فهمیده است را به عنوان نماد غیرت فرزندان ایران به صورت باشکوه جشن می گیرد، و به جای جشنهای موهوم مهرگان و چهارشنبه سوری، امروز مراسم فارغ التحصیلی طلاب علوم دینی، چه در حوزه های تشیع و چه تسنن، با شکوه خاصی برگزار می شوند. بنازم به نظام الهی برگرفته از نهضت علمی محمد رسول الله؛ چرا که سیستان و بلوچستان را که در ابتدای انقلاب 25درصد مردم آن باسواد بودند، به بیش از 80 درصد در حال حاضر افزایش داده است.
وی در پایان سخنان خود ضمن تبریک به فارغ التحصیلان امسال، آنان را به ایجاد اتحاد، وحدت، همدلی و اخوت، با در نظر گرفتن عهد بزرگان و عاملان وحدت استان، یعنی "آیت الله کفعمی" و "مولانا عبدالعزیز" توصیه نمود.
مولوی احمد ناروئی، امام جمعه موقت اهل سنت زاهدان ومعاونت اداری دارالعلوم زاهدان ودبیر اجرایی این همایش طی سخنانی در بیست و دومین همایش فارغ التحصیلی طلاب دارالعلوم زاهدان پیرامون مناقب و فضایل حضرت ابوبکر صدیق- رضی الله عنه- ایراد نمود.
مولوی احمد ابتدا از تمامی میهمانانی که از راههای دور و نزدیک در این همایش شرکت کرده اند، تقدیر و تشکر کرده و برای آنها دعای قبولی و عافیت نمود. سپس آیه 40 سوره مبارکه "توبه" را تلاوت نموده و پیرامون این آیه گفت: در تاربخ بشر، انبیاء- علیهم السلام- با توجه به اینکه ارتباط ویژه ای با خالق بشریت داشتند، نقش بسزایی نیز در تغییر سرنوشت جوامع بشری ایفا نموده اند. خداوند متعال انبیاء را حمایت کرده و انبیاء بر حسب ایمان تمام وجودشان را در طبق اخلاص گذاشتند تا انسان را رستگار کنند.
امام جمعه موقت اهل سنت زاهدان ادامه داد: خداوند متعال قانونی گذاشته که «کل نفس ذائقة الموت» حضرت محمد- صلی الله علیه وسلم- نیز از این قاعده مستثنی نبود. لذا به ملاقات پروردگار خویش شتافت، اما خداوند در کنار اینکه قانون مرگ را گذاشته است، قانون دیگری هم دارد که «إن الدین عند الله الاسلام » باید کسانی باشند که این دین را نگه دارند و حفاظت کنند.
معاونت اداری دارالعلوم زاهدان در ادامه سخنان خود به نقش حیاتی و حساس حضرت ابوبکر صدیق- رضی الله عنه- در ایام بعد از وفات پیامبر اشاره کرد و گفت: شاید بعد از انبیاء هیچ نامی معروفتر از ابوبکر صدیق- رضی الله عنه- نباشد، که سخت ترین لحظات را پشت سر گذاشته باشد. خداوند متعال از این جمع بهترین رحمت و بهترین درودها را نثار یاران و اهل بیت و صحابه پیامبر (ص) بگرداند. و ما چون دین را ازآنها گرفته ایم لازم است با پایمردی و رشادتهای آنها آشنا شویم.
دبیر اجرایی همایش دانش آموختگی طلاب اهل سنت در رابطه با شخصیت ذاتی و زندگی نامه حضرت ابوبکر- رضی الله عنه- خاطرنشان کرد: حضرت ابوبکر- رضی الله عنه- نامشان عبدالله بود. نام پدرشان عثمان و از لحاظ نسبی با پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- جمع می شود. داری چهار همسر و شش فرزند، سه پسر و سه دختر، بود. پسران؛ عبدالله و محمد و عبدالرحمن، و دختران؛ عائشه و اسماء بودند. حضرت ابوبکر- رضی الله عنه- دارای القاب زیادی هستند که مشهورترین آن "عتیق" و "صدیق" است. اما زیباست که ما ایشان را از میان گفته های پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- بشناسیم نه از تاریخ. وقتی کسی نسبت به اینها بغض و دهن کجی کند، ما حرف پیامبر را قبول می کنیم نه حرف یاوه گویان را. رسول خدا- صلی الله علیه وسلم- مسلمانان را از مذمت نمودن اصحابش برحذر داشته و می فرماید: «الله الله فی أصحابی لا تتخدوهم من بعدی غرضا...» کسانی که با اصحاب دشمنی دارند، گویا در واقع با رسول خدا- صلی الله علیه وسلم- دشمنی دارند. حضرت ابوبکر صدیق- رضی الله عنه- قبل از اسلام مورد احترام مردم مکه بود، ولی بعد از اینکه ایمان آورد مورد بغض مشرکین قرار گرفت، و به این ترتیب اولین مصداق «من أبغضهم فببغضی أبغضهم»
مولوی احمد ادامه داد: یکی دیگر از القاب مشهور حضرت ابوبکر- رضی الله عنه-، "صدیق" است. این زمانی بود که رسول خدا- صلی الله علیه وسلم- به معراج رفته بودند و این ماجرا را برای اهل مکه تعریف کرد و مردم مکه او را مسخره کرده و حرفش را تکذیب کردند، اما حضرت ابوبکر صدیق- رضی الله عنه- پیامبر را تصدیق کرد و از آن روز به بعد به "صدیق" مشهور گشت. خداوند متعال به حضرت ابوبکر لقب "صاحب" و "همراه" نیز داده است. در زبان فارسی برای صمیمی ترین فرد «یار غار» می گویند، و اولین شخصی که در طول تاریخ لقب «یار غار» را به خود اختصاص داد، حضرت ابوبکر صدیق- رضی الله عنه بود. همچنین قرآن مجید، حضرت ابوبکر را لقب "ناصر" داده است آنجا که می فرماید: «إلا تنصروه فقد نصره الله ...»
وی در ادامه به بیان خصوصیات اخلاقی این صحابی جلیل القدر پرداخت و خاطرنشان نمود: حضرت ابوبکر صدیق- رضی الله عنه- دارای ویژگیهای خاصی است. حضرت ابوبکر فرد مورد اعتماد پیامبر خدا- صلی الله علیه و سلم- بود. انتخاب ایشان توسط پیامبر اکرم به عنوان همسفر دلیل واضحی بر اعتماد پیامبر به ایشان. همچنین در اولین تجمع حج در سال هشتم هجری به عنوان امیر حج انتخاب شد.
استاد حدیث دارالعلوم زاهدان ادامه داد: حضرت ابوبکر صدیق دارای روحیه ای بسیار قوی بود. هنگام وفات رسول خدا- صلی الله علیه وسلم- خیلی ها دچار تزلزل شدند، اما حضرت ابوبکر- رضی الله عنه وارد حجره حضرت عائشه صدیقه شد، چادر را از صورت مبارک پیامبر برداشت و صورت آنحضرت را بوسه زدند و فرمود: «إنک میت و إنهم میتون» و برگشت و آمد به مسجد و این آیه را تلاوت نمود: «و ما محمد إلا رسول قد خلت من قبله الرسل...» و خطاب به آنانی که در اضطراب و پریشانی به سر می بردند فرمود: «من کان یعبد محمداً فإن محمدا قد مات و من کان یعبد الله فإن الله حیّ لایموت» وقتی که حضرت ابوبکر آیه قرآن را تلاوت کرد، بسیاری از صحابه می گفتند که فکر کردیم این آیه الآن نازل شده است.
مولوی احمد در پایان سخنان خود اظهار داشت: حضرت ابوبکر با روحیه قوی و بالایی که داشت، بعد از وفات پیامبر تمام نقشه های دشمن را نقش بر آب کرد. حضرت رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم- لشکری را به فرماندهی حضرت اسامه بن زید بسیج کرده بودند تا به جهاد بفرستند، اما قبل از اینکه لشکر فرستاده شود، آن حضرت از دنیا رحلت فرمود و گروهی از مردم مرتد شدند و شهر مدینه احساس خطر می کرد، و سیاست ظاهری ایجاب می کرد که لشکر اسامه در چنین شرایطی در مدینه بماند و از مدینه حفاظت نماید، اما حضرت ابوبکر با تمام قاطعیت در مقابل آرای دیگران ایستاد و با روحیه ای بالا لشکر اسامه را به مقصدش گسیل داشت. همچنین جمله مشهور حضرت ابوبکر صدیق هنگامی که برخیها زکات را انکار کردند، که فرمود:«أینقص الدین و أنا حی» بیانگر این مطلب است که دین بدون غیرت به پیش نمی رود و برای کسی که پیشوای جامعه دینی است برخورداری از چنین خصوصیاتی بسیار لازم و ضروری است .
مولوی اسحاق مدنی، مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت در بیست و دومین همایش دانش آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان با موضوع "اتحاد و انسجام و راهکارها" به ایراد سخن پرداخت.
مولوی مدنی در ابتدای سخنان خود مسرت و خوشحالی خود را از محصولی که حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان به دست آورده است اظهار داشت و گفت: آن طور که اطلاع پیدا کرده ام، به پاس زحمات حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمیدرئیس شورای هماهنگی حوزه های علمیه اهل سنت استان وامام جمعه اهل سنت زاهدان و همکاران ایشان در حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان، این حوزه امسال حدود 150 نفر از برادران و 80 نفر از خواهران فارغ التحصیل می شوند.
مولوی اسحاق مدنی در ادامه با تلاوت آیه «إن هذه أمتکم أمة واحده و أنا ربکم فاعبدون» مطالبی پیرامون موضوع اصلی صحبت (اتحاد و انسجام و راهکارها) ایراد نمود و گفت: متأسفانه در جهان امروز اتحاد و انسجام مسلمانان مورد خدشه واقع شده و مسلمانان با اختلاف مواجه هستند و احیانا منجر به کشت و کشتارهایی می شود که زیبنده امت اسلامی نیست. قرآن مجید در همه جا به اتحاد و انسجام تاکید داشته و دعوت می دهد.
مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت در ادامه خاطرنشان کرد: اتحاد و اتفاق چگونه حاصل می شود در حالی که اختلاف هم وجود دارد؟ آیا وحدت با وجود اختلافاتی که امت دارند امکان پذیر است یا نه؟
وی در توضیح و تشریح این سؤال گفت: بنده مسایل را به چند دسته تقسیم کرده ام؛ یکی مسایل اجتهادی است. اختلاف در مسایل اجتهادی اشکالی ندارد. این چنین اختلافاتی در بین پیروان هر دو مذهب شیعه و اهل سنت وجود دارد، یعنی شیعیان در بین خود و اهل سنت نیز در بین خودشان اختلافاتی دارند، اما با وجود این اختلافات، با یکدیگر متحد هستند.
مولوی مدنی در ادامه افزود: یکسری مسایل تهمتهایی هستند که پیروان هر یک مذاهب علیه یکدیگر می زنند. به این معنا که طرف مقابل این تهمتها را قبول ندارد و نمی پذیرد. مثلاً بین اهل تشیع این مسئله مشهور است که اهل سنت نسبت به اهل بیت محبت ندارند، ولی اهل سنت این مسئله را به هیچ وجه قبول نداشته و موضوع محبت اهل سنت با اهل بیت پیامبر در تمام کتابهای آنان مشهود است. همانگونه که اهل تشیع اعتقاد دارد که پیامبر اکرم در وصف حضرت فاطمه فرموده است که فاطمه پاره تن من است، و یا این فرمایش پیامبر در توصیف حضرت علی که «أنا مدینة علم وعلیٌّ بابها» این روایات در کتب اهل سنت نیز وجود داشته و اهل سنت آن را قبول دارند. البته این منطقی نیست که کسی پیامبر را دوست داشته باشد، ولی اهل بیت و خانواده اش را دوست نداشته باشد. یا اینکه برخی بر این باورند که اهل تشیع قائل به تحریف قرآن است، در حالی که در تمام مراجع شیعه اعلام شده که اهل تشیع قائل به تحریف قرآن نیست.
وی به بیان مواردی دیگر از اختلافات عقیدتی موجود بین شیعه و اهل سنت پرداخت و گفت: یکی از مسایلی که بین شیعه و اهل سنت در مورد آن اختلاف است، مسئله جانشین پیامبر است؛ اهل تشیع قائل به تعیین حضرت علی رضی الله عنه به عنوان جانشین پیامبر است، ولی اهل سنت قائل به آن چیزی است که اتفاق افتاده است. نکته مهم این است که در مورد این موضوع در بین صحابه نیز اختلاف نظرهایی وجود داشت، اما آیا این اختلاف نظرهای کوچک باعث تکفیر و بروز درگیری و خونریزی در بین آنان شد.
مولوی مدنی در ادامه افزود: صحابه با یکدیگر محبت داشتند؛ وقتی حضرت عمر- رضی الله عنه- مال غنیمت را تقسیم می کند و سهم حضرت حسن بن علی- رضی الله عنهما- را بیشتر از سهم فرزند خودش می دهد و فرزندش به این موضوع انتقاد می کند، در جواب فرزندش می فرماید، او از تو بهتر است. پدرش از پدر تو بهتر و مادرش از مادر تو بهتر است. از سوی دیگر شخصی از حضرت علی- رضی الله عنه- پرسید: چرا در زمان خلیفه اول و خلیفه دوم امنیت بیشتری در جامعه حاکم بود؟ ایشان در جواب فرمود: زیرا آن روز، من آنها را مشوره می دادم، اما امروز شما مشاوران من هستید.
مولوی اسحاق مدنی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه امروزه اروپائیان با یکدیگر متحد شده و اتحادیه ناتو را تشکیل داده اند، بر لزوم وحدت و انسجام بین شیعه و سنی تاکید ورزید.
مو لوی محمد عثمان قلندرزهی امام جمعه اهل سنت شهرستان خاش در بیست و دومین همایش دانش آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان به ایراد سخن پرداخت و مطالب شیوا و جذابی پیرامون جایگاه والای پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- ارائه نمود.
مولوی محمدعثمان آیه مبارکه «و ما أرسلناک إلا رحمة للعالمین» را تلاوت کرد و گفت: در این آیه در درجه اول به انسانیت اعلام شده است که برای شما امام و نبی رحمت می آید. اولا این نبی رحمت برای چه کسی است و دوما پیامد و ثمره این نبی چیست؟
با توجه به اینکه این آیه در سوره مبارکه "انبیاء" آمده است، وی توضیحاتی پیرامون این سوره مبارکه ارائه داد و گفت: خداوند متعال در این سوره رسالت فرد فرد انبیاء را به همراه رسالت عموم آنها بیان داشته است. قبل از این سوره، سوره مبارکه «طه» است. خداوند متعال در این سوره ذکر حضرت موسی و همسرش را بیان می فرماید. در سوره انبیاء نیز همین مسئله بیان می شود.
مدیر مدرسه مدینة العلوم خاش در ادامه سخنان خود با استناد به آیه «أنه لا إله إلا أنا فاعبدون» موضوع توحید باری تعالی را مورد تاکید قرار داد و گفت: حضرت عبدالله بن عباس می فرماید: «کل عبادة فی القرآن بمعنی التوحید» همچنین علامه ابن قیم- رحمه الله- در "مدارج السالکین" عبادت را این گونه تعریف کرده است که عبادت عبارت است از اعتقاد و تشخیص اینکه بر کسی معبود سلطه مافوق به غیر از خداوند وجود ندارد. لذا هر شخص باید در دعا و ندا این اعتقاد را داشته باشد که ذاتی که ندا کرده می شود، قدرت دفع ضرر و قدرت رساندن نفع به من را دارد و با این اعتقاد دعا می کند که تنها او صدایم را می شنود و اجابت می کند. این شخص موحد است.
شیخ التفسیر مولانا عثمان در ادامه معنای عبادت اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام در معنای و مفهوم دعا می فرماید: «الدعاء مخ العبادة» دعا مغز و خلاصه عبادت است. نماز هم در لغت به معنای "دعا" است، زیرا در نماز انسان بزرگترین خواسته های خود را مطرح می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، افراد را از تمجید و تقدیس افراطگرایانه اشخاص برحذر داشت و خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- در حدیثی می فرماید: «لاتطرونی کما فعل بعیسی، فقولوا عبدالله و رسوله» همچنین حضرت علی- رضی الله عنه- می فرماید: «یهلک فیّ صنفان؛ محبّ مفرط و مبغض مفرط» (دو گروه به خاطر من هلاک می شوند؛ افراط کننده در دوستی، و افراط کننده در دشمنی»
امام جمعه اهل سنت شهرستان خاش در پایان سخنان خود به "عالَمی بودن رسالت پیامبر" اشاره کرد و گفت: آیا پیامبری که رسالتش عالمی است ثمره نبوتش منحصر به تعداد معدودی از افراد می شود؟ جواب این است که بعثت آنحضرت- صلی الله علیه وسلم- تقاضا می کند که جهانی و عالمی باشد. این پیامبر آمد و تا قیامت بعد از ایشان پیامبری نخواهد آمد و کتابی نازل نخواهد شد.
مولوی محمد عثمان در ادامه همین مطلب اظهار داشت: پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- برای سعادت انسانها تا قیامت مبعوث شده بودند، لذا باید انسانهایی را تربیت کرده و به جامعه بشری تحویل دهد. باید ابوبکری را تحویل دهد که نظیر او تا قیامت پیدا نشود، باید عمری را به جهان تحویل دهد که هیچ کس عادل تر از او نباشد. چنان که پیامبر یارانی را با صفات ویژه و برتر به جهان تحویل داد که برای همه انسانها نمونه و الگو هستند. دستاوردهای بعثت پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- کسانی شدند که الله تعالی آنها را در قرآن عظیم الشأن و در کتابهای گذشته ذکر آنها را به میان آورده و از آنها تمجید فرموده است.
شیخ الحدیث مولانا محمد یوسف حسین پور، مدیر حوزه علمیه عین العلوم گشت سراوان در ابتدای بخش دوم بیست و دومین همایش فارغ التحصیلی طلاب دارالعلوم زاهدان با موضوع "حدیث؛ شرح قرآن" مطالب شیوا و محققانه ای ایراد کرد.
شیخ الحدیث مولانا یوسف پور با تلاوت آیه «وما آتاکم الرسول فخذوه و ما نهاکم عنه فانتهوا» با تاکید بر جایگاه قرآن و سنت به عنوان دو منبع و سرچشمه احکام اسلامی گفت: ما که متدین به دین اسلام هستیم، خداوند متعال برای این که دین را در جامعه پیاده کند و انسانها را عامل، و سپس وسیله انتشار دین در دنیا قرار دهد، دو چیز که از آنها به نام «ثقلین» یاد می شود در اختیار پیامبر قرار داد. الله تعالی نخستین ریشه حقیقی و منبع اصلی اسلام «قرآن» است که در مدت 23 سال به صورت تدریجی و بر حسب اقتضا و ضرورت، نازل فرمود و آن را مبنای اسلام قرار داد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همان طور که می دانید شأن کلام الهی، بر حسب ضرب المثل «کلام الملوک، ملوک الکلام: سخن شاهان، شاهِ سخنان است»، بر حسب مکانت و مقام جامع است که اگر مستقیماً و بدون واسطه پیامبر به مردم داده می شد، مردم با مشکل روبرو می شدند. لذا الله تعالی کلام خویش را بر پیامبران نازل فرمود و آنان را واسطه و وسیله قرار داد تا به تفهیم و قانونمند کردن قرآن و کلام الهی در بین مردم بپردازند. بنا بر همین ضرورت و حکمت بود که قرآن در طول 23 سال به صورت تدریجی نازل شد تا پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- خودش آن را درک کرده و به مردم بفهماند. نبی اکرم- صلی الله علیه وسلم- کاملا به قرآن عامل بودند به طوری که امّ المؤمنین حضرت عائشه صدیقه- رضی الله عنها- در پاسخ به سؤال برخی از صحابه بود که به همین مطلب تصریح فرموده و می فرمایند: «کان خُلُقه القرآن»
شیخ الحدیث مولوی محمد یوسف در ادامه افزود: پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- قرآن را قولاً و عملاً و اخلاقاً و عقیدتاً به مردم عرضه داشته و پیش کرد. افرادی مانند ابوبکر، قرآن را تصدیق نموده و امور آن را اجرا کردند به جایگاه و مقام والا و ویژه ای نائل آمدند، امّا افرادی که ظاهرا شیفته پیامبر بودند و وقتی پیامبر به دنیا آمد، کنیز خود را به شکرانه تولد ایشان آزاد کرد، بر اثر رد قرآن و دین، «ابولهب» نام گرفت و آیه «تبت یدا أبی لهب و تب» در وصف او نازل شد.
مدیر حوزه علمیه عین العلوم گشت با بیان این مطلب که "مسئولیت پیامبر شرح قرآن است"، خاطرنشان کرد: اگر احادیث نمی بودند، قرآن و فهم آن برای انسانها مشکل می شد. امام شافعی- رحمه الله- نیز به همین مطلب تصریح نموده و می فرماید که همه آنچه در احادیث آمده، شرح قرآن است. همچنین امام ابوحنیفه- رحمه الله- می فرماید: اگر احادیث پیامبر نمی بود هیچ یک از ما نمی توانستیم قرآن را درک کنیم و به استنباط از آیات آن بپردازیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به "فتنه انکار حدیث" اشاره کرد و گفت: روزی رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم- فرمود: زمانه ای خواهد آمد که برخی بر عریکه خود تکیه می زنند و می گویند قرآن برای ما کافی است، اما باید بدانند که هر آنچه آیه نازل شده است همان اندازه احادیث آورده ام. لذا صحابه کرام وقتی صحبت پیامبر را می شنیدند یا عمل آنحضرت را می دیدند برای آنها فرقی نداشت که آنچه می شنوند یا مشاهده می کنند، قرآن است یا حدیث، زیرا هر دو (قرآن و حدیث) از زبان پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- گفته می شوند، البته از لحاظ رتبه قرآن اول بوده و حدیث در رتبه دوم قرار دارد. اما باید دانست که همانطور که انکار قرآن سلب ایمان را در بر دارد، انکار حدیث نیز سلب ایمان را به همراه داشته و کفر است. تمامی علمای هند از تمامی گروهها و فرقه ها بر این موضوع اجماع نموده اند که انکار حدیث، کفر است و مردم به سبب انکار حدیث به صورت مجموعی کافر می شوند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به توطئه های استکبار جهانی و انگلیس در خصوص دوری مسلمانان از احادیث پیامبر، گفت: استکبار جهانی برای جدا کردن مردم از دین تدابیری مختلفی می اندیش
مطالب مشابه :
مولوی عبدالحمید:مراسم ختم بخاری 9 تیر ماه در زاهدان برگزار می شود
مراسم ختم بخاری 9 تیر ماه در زاهدان نبی خبر حج عمره 91 مراسم ختم بخاری امسال
بیستمین مراسم فارغ التحصیلی طلاب اهل سنت زاهدان وجشن ختم بخاری برگزار شد
نبی خبر حج عمره 91 طلاب اهل سنت زاهدان وجشن ختم بخاری ختم بخاری در راستای
مراسم بیست و یكمین همایش دانش آموختگی طلاب اهل سنت در زاهدان برگزار شد
گنجینه نبی خبر خبرنگار روزنامه زاهدان 91 بلوچ کپی تحت عنوان مراسم ختم صحیح بخاری با حضور
توهین به پیامبر اسلام در صحیح بخاری صحیح ترین کتاب اهل سنت بعد از قرآن !!!!!
واقعا بر اهل سنت متاسفم که در مهمترین کتابشان که همه ساله در زاهدان با ختم بخاری 91) پاسخ
مولوی عبدالحمید: ما نیاز به رئیس جمهوری داریم که بتواند تفاوت را از بین اقوام ومذاهب بردارد
نبی خبر حج عمره 91 صحیح بخاری 92 زاهدان عنوان مراسم ختم صحیح بخاری با حضور جمعی
حجت الاسلام طباطبایی: ایجادتفرقه به نفع هیچ کسی نیست
پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر زاهدان 91 بلوچ کپی ختم کتاب صحیح بخاری یا جشن فارغ
آيين نقد کتاب - 25/12/91 - 01:41
پايگاه اينترنتی بين الحرمين زاهدان. به بعد از تای تمت ختم می نظیر صحیح مسلم یا بخاری.
برچسب :
ختم بخاری زاهدان 91