تشکر از سایت شعر نو

استاد مسعود نوروزی راهی شاعر اهل بیت علیهم السلام

 از حدود یک سال پیش که شروع به انتشار اشعار استاد مسعود نوروزی راهی در سایت شعر نو کردم و نیز ثبت آنها از لحاظ حق مولف و...فکر نمی کردم که این قدر کار توسعه پیدا کند.
    دلیل کار من این بود که خود استاد نسبت به نظم در انتشار اشعارش بی تفاوت است، گویا این که می گویند شاعران بی نظمند حرفی بی راه نیست،اما چطور است که استاد در کارهای پژوهشی و سخنرانی و برگزاری کلاس نظم را قبول دارند ولی در شعر بی نظم می شوند؟
    این انتقاد همیشگی من به او بود و او گاهی با شوخی و لبخندی از کنار بحث در می رفت یعنی که حساس نشو!ولش! و گاهی با سکوت و نگاهی خسته جوابم را می داد یعنی با این همه کاری که روی سرم ریخته من دیگر بیش از این کشش ندارم و دیگر برای این موارد نمی توانم وقت زیادی بگذارم.
    شاید دلم سوخت، نه برای استاد که او دلسوز کم ندارد، بلکه برای این اشعار بی زبانی که باید جمع و جور شوند اما شاعرشان نسبت به آنها بی تفاوت  است.اشعاری که خاطره های خوب ترین و پاکترین ایام زندگی مان را یادآوری می کردند.اشعاری که ما را به شور و اشک وا می داشتند.اشعاری که در محرم هایمان با آن سینه زدیم.اشعاری که در فاطمیه با آن اشک ریختیم.اشعاری که نمک هیات های مذهبی و ورد زبان مداحان هیات هایمان بود.ما هم در این شعر ها سهم و حقی داشتیم.باید که نسبت به آنها بی تفاوت نمی بودیم حتی اگر شاعرشان حواسش به آنها نباشد.
    هر چند اشعار استاد مسعود نوروزی راهی شناخته و ثبت شده و امضادار است و سبک منحصر به فرد ایشان در بیان و پردازش سبب می شود شعری که توسط ایشان سروده شده حتی اگر اسم وی پای آن شعر نباشد ، به راحتی شناخته شود و هرچند در محافل ادبی هم استاد و شعرهایش شناخته شده است اما این دلیل نمی شود که اشعار استاد را بدون ذکر نام وی این سو و آن سو پراکنده ببینیم.
    به استاد می گفتم:شعرهایت را جمع می کنم.
    او با طنز خاص خودش می گفت: آقای محمد زاده! مگر تو محمد گل اندامی؟
    و منظورش همان محمد گل اندامی است که اشعار پراکنده حافظ را از این سو و آن سو جمع کرد و اگر او نبود شاید دیوان حافظی که اکنون داریم در دسترس ما نبود.
    نمی دانم این چه طنز عجیبی است که شاعر شعر خودش را نداشته باشد و نسبت به نگهداری آن سهل انگاری کند و بعد از مدت ها شعر او توسط دیگری به دست خودش برسد و او خوشحال شود!
    کسی نیست به استاد بگوید: چرا خودت شعر خودت را نگهداری نمی کنی؟(چون شاعر است و شاعر بی نظم؟)
   از اتفاقات شیرینی که در دوران حضور اشعار استاد در سایت شعر نو اتفاق افتاد این بود که افرادی از نقاط مختلف ایران تماس می گرفتند و پیام می گذاشتند که ما فیلم فلان سخنرانی از استاد را ،فایل صوتی فلان شعر استاد را، فلان مطلب از یک نشریه را درباره استاد در اختیار داریم چطور به شما برسانیم؟ و این بدون درخواست من بود چون خیال نمی کردم چنین چیزی اتفاق بیفتد.
    من رد استاد را در بوشهر و بندر گناوه تا شیراز و اصفهان و قزوین و نیشابور زدم و حتی تا خود مشهد هم! حتی از افغانستان ، سوئد ، فرانسه و کانادا هم کسانی بودند که لینک چند فایل شعرخوانی استاد را به من دادند!البته شعرخوانی ها همه در داخل ایران بوده و آنها قبلا در جستجوهایشان آن فایل ها را از اینترنت دانلود کرده بودند و حالا به من لینک می دادند.منظورم این است که شعر استاد مسعود نوروزی راهی که شعر اهل بیت علیهم السلام هست در سطح وسیعی شنیده شده است اما نظمی ندارد، این سو و آن سو پراکنده است.
    همه این موارد مرا بر آن داشت که به تدوین آثار استاد بپردازم و جالب آن که در مسیر کار هر گاه بعضی از دستاوردهایم را به ایشان نشان می دادم دچار شوق و شعف می شدچون خاطراتی را از گذشته برایش یادآوری می کرد! در عین حال از دقت و توجه من نسبت به این جمع آوری ها متعجب و شگفت زده بود و می پرسید چرا این کار را می کنم؟!
     گاهی اوقات فایل صوتی یک سخنرانی ایشان را برایش پخش می کردم و او توضیحاتی در تکمیل صحبت ها می داد یا نکات مبهم را آشکار می کرد و من یادداشت می کردم سپس دو روز بعد خود استاد از من تشکر می کرد که شنیدن دوباره فلان سخنرانی اش که توسط من پیدا شده بود،باعث شده مطلب جدیدی که قبلا برایش مبهم بود حالا در ذهنش تداعی شود یا ایده ای تازه در ذهنش شکوفا بشود!!!!!
   در این میان افرادی که دور و بر استاد بودند هم به کمک من آمدند.این خاطرات و حکایاتی که از استاد در بخش خاطرات می آید حاصل همین کار است.
    در نقل خاطرات به نوعی قصدم نشان دادن این نکته بود که میان شعر یک شاعر و فضای زندگی و نوع زیستن او رابطه ای برقرار است. در این مدت بعضی از دانشجویان ادبیات نیز در رابطه با استاد با من تماس گرفتند.
    هر چه هست هر روز اعتقاد من به کاری که می کنم بیشتر می شود.
    اما آنچه که استاد را وادار کرد تا به من اجازه بدهد این فعالیت ها را درباره اشعارش راه اندازی کنم ، این بود که  شعر های استاد با تکیه بر اهل بیت علیهم السلام است.یعنی من با این توجیه که می خواهم از طریق نشر اشعار استاد ، شعر اهل بیت علیهم السلام را در شبکه اینترنت نشر بدهم و در وسعت فعالیت مذهبی در اینترنت کار کنم ، توانستم اجازه استاد را برای کار روی اشعار ایشان کسب کنم.
    به هر حال مردم ما مردمی مذهبی و دوستدار اهل بیت علیهم السلام هستند و من نیز از این مردم جدا نیستم.
    از همه شما به خاطر همراهی هایتان متشکرم و اگر شما نبودید شاید بسیاری از دستاوردهای من از شعر و مطلب و عکس و سخنرانی امروز در اختیار من نبود.
    از محمد از شیراز و جناب آقای ثناگو از دانشگاه پیام نور ، pasargad2000 از ونکور کانادا،آقای ذبیحی و دشتی از استان بوشهر ، آقای اسماعیلی از کلار دشت مازندران و آقای مسلم از هیات حضرت رقیه سلام الله علیها نیز به خاطر همکاری های ویژه شان کمال سپاس را دارم.
    امیدوارم همه شما با هر نیت خیری قدم در راه ادبیات می گذارید موفق باشید.
    رضا محمد زاده     رشت 1390


برای مشاهده اشعار استاد مسعود نوروزی راهی در سایت شعر نو کلیک کنید


مطالب مشابه :


تشکر از سایت شعر نو

از حدود یک سال پیش که شروع به انتشار اشعار استاد مسعود نوروزی راهی در سایت شعر نو کردم و نیز




تشکر از دوستان

10 قطعه شعر زیبا باتشکر مجدد از همه ی شما دوستانم میخام تشکر ویژه از استاد حکمتی




«تجلیل از صائم کاشانی به عنوان پیشکسوت شعر و ادب معاصر»

ضمن تشکر از تجلیل از استاد 28.تأثیر مشروطه بر ادبیات و پیدایش شعر نو 29.از




دو شعر تقدیمی استاد شهریار به رهبر انقلاب و نامه تشکر ایشان

دو شعر تقدیمی استاد شهریار به رهبر انقلاب و نامه تشکر دو شعر تقدیمی استاد از استاد




شعر یار قاصدی از استاد شهریار

با تشکر دماوند مدیر شعر یار قاصدی از استاد محمد حسین شهریار درود و صد دورد بر روان




تقدیر و تشکر از انجمن محترم آریاییان

تقدیر و تشکر از انجمن محترم وبلاگ رسمی استاد بزرگوار اقای یک ساحل پر از شعر




شعری زیبا از استاد شهریار (بهجت آباد خاطره سی)

سلام بر استاد شهریار و سلام بر ارسال کننده این شعر; تشکر از حاج شعری زیبا از استاد شعر




تشکر از دوستان

با عرض سلام و تشکر از دوستان بزرگواری که نظرات ارزشمندی را ارائه می نمایند. با توجه به




برچسب :