جهاد اقتصادی در مطبوعات

جهاد اقتصادی در مطبوعات

نامگذاری امسال با عنوان سال«جهاد اقتصادی» از سوی رهبر معظم انقلاب بسیار بجا و قابل تامل است چرا که سال گذشته طلسم اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها شکسته شد و ملت ما با موفقیت آن را پشت سر گذاشتند.

ملت مجاهد ما همواره ملتی جهادگر بوده و کارنامه درخشانی در جهاد نظامی (جهاد در راه حق)، جهاد سازندگی، جهاد فرهنگی و... دارد. در روایاتی از ائمه معصومین (ع) آمده است که تلاش مسلمین در جهت امرار معاش و تهیه مخارج خانواده مانند جهاد فی سبیل ا... است. لذا جهاد اقتصادی و تلاش در جهت پیشرفت و رونق اقتصادی کشور، امری مقدس و در راستای تحقق استقلال و عدم وابستگی به ابرقدرتهای سلطه گر  خواهد بود.

رئیس جمهور نیز در در اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال جدیدبا اشاره به نامگذاری سال 1390 از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال جهاد اقتصادی، گفت: نامگذاری سال 90 به نام سال جهاد اقتصادی معنایش این نیست که از کار فرهنگی در کشور کاسته شود، چرا که هر کار اقتصادی در کشور مقدمه‌اش جهاد فرهنگی است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد هم در جلسه ای با اشاره به نقش مهم مطبوعات در تحقق اهداف جهاد اقتصادی گفته: همة نشریات، حتی نشریات خانوادگی، نشریات بانوان، جوانان و حتی کودک و نوجوان در این جهاد سهیمند و جهاد آنها انفاق آگاهی های اقتصادی به فراخور نیاز و درک مخاطبان هر یک از این نشریات است.

محمد جعفر محمدزاده افزود: به همین دلیل از رسانه های داخلی انتظار می رود تا با برخورد تدافعی و اطلاع رسانی شفاف و بهنگام، عملیات روانی رسانه های نظام سلطه را خنثی و بی اثر کنند.

وی در پایان گفت: پیشنهاد می کنم با همفکری و مشورت مدیران رسانه ای، کارگروهی عملیاتی برای تدوین راهبرد رسانه ای جهاد اقتصادی تشکیل شود. در قالب این کارگروه می توان از یک سو برای رویکردهای محتوایی بخشهای اقتصادی رسانه ها طرحها و پیشنهادهایی ارائه کرد و از سوی دیگر با توجه به افزایش هزینه های انتشار مطبوعات، برای ساماندهی و تقویت حوزة اقتصاد رسانه در سال جاری طراحی و برنامه ریزی داشت.   

 با این مقدمه به این نتیجه می رسیم که پیروزی در جهاد اقتصادی مقدمه پیشرفت در جهاد فرهنگی و دینی است.

اما تحقق جهاد اقتصادی در مطبوعات که یکی از ابزار های فرهنگی جامعه است چگونه امکانپذیر است؟

به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی، کار مطبوعاتی در ایران خصوصا در شهرستانها توجیه اقتصادی ندارد و اکثر نشریات سراسری که در کشور موفقیتی هم کسب کرده اند یا وابسته به دولت هستند و یا از سوی نهادهای دولتی مورد حمایت مالی قرار  می گیرند. از این رو روزنامه نگاران و خبرنگاران مطبوعات محلی همواره دغدغه و دلهره اقتصادی داشته و می توان گفت لباس رزم و جهاد با غول اقتصادی بر تن دارند. نشریات محلی هر چند مستقل بوده و وابسته به دولت نیستند اما با وضعیت فعلی نمی توانند بدون حمایت دولت (یارانه کاغذ و آگهی های دولتی) به فعالیت خود ادامه دهند. در سال گذشته بسیاری از مطبوعات محلی استان هرمزگان به دلیل مشکلات اقتصادی و عدم وصول به موقع مطالبات خود از ادارات دولتی و عدم دریافت یارانه کافی کاغذ، از انتشار باز ماندند و یا به طور منظم منتشر نشدند. البته نشریات محلی باید به سمتی حرکت کنند که بتوانند آگهی های بخش خصوصی را جذب کرده و خود را از وابستگی به آگهی های دولتی نجات دهند. اما رسیدن به این هدف نیازمند تلاش و جهاد بیشتر است.


مطالب مشابه :


گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه علمی-کاربردی شهرستان لار

گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه علمی-کاربردی (شهرستانهای بستک،بندر لنگه،پارسیان




اطلاعیه سازمان سنجش درباره زمان پرینت کارت ورود به جلسه دانشگاه علمی - کاربردی

اطلاعیه سازمان سنجش درباره زمان پرینت کارت ورود به جلسه دانشگاه علمی - کاربردی




معماری ایرانی

دانشگاه علمی کاربردی در بیشتر خانه های سنتی ، درهای ورودی دو لنگه و چوبی هستند و هر




شعر آزاد

دانشگاه علمی کاربردی لنگه نیوز




قابل توجه ميهمانان نوروزي

دانشگاه علمی کاربردی لنگه نیوز




پذیرش دانشجو بدون کنکور در دانشگاه آزاد واحد بندرلنگه

دفترچه سوالات و منابع كارشناسی ارشد دانشگاه لنگه از متقاضیان و علمی کاربردی




درسی که از محرم می آموزیم

دانشگاه علمی کاربردی لنگه نیوز




آشنایی با روستای حجیج اورامانات - نگار یعقوبی- وبلاگ ایرانشناس

دانشگاه جامع علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد 2 و 22 وبلاگ در بعضی هم یک لنگه




عکسهایی از مرکز آموزشی رولکس در سوئیس

دانشگاه علمی کاربردی بندر لنگه. دانشگاه هنر. دانشگاه هنر اسلامی




جهاد اقتصادی در مطبوعات

دانشگاه علمی کاربردی لنگه نیوز




برچسب :