کیا سراتو
با آزاد شدن واردات خودروهای روز دنیا به کشور، امروزه طیف کثیری از خودروهای روز کمپانی های مختلف وارد بازار کشور شده اند که در این میان " کیا موتورز" نیز که سال هاست با خودروی "پراید" برای مشتریان شناخته شده است با ارائه محصولات به روز خود در کشورمان مانند " سراتو " ، "ریو" ( نسل جدید ) ، " سورنتو " ، " اسپورتیج " ، " کارانس " ، " کارنیوال " و" اپیروس " خواهان بدست آوردن اعتبار ازدست رفته خود به خاطر ارائه محصول فوق العاده ایمنی خود یعنی " پراید " می باشد .
"کیاموتورز" از طریق همکاری و مشارکت با کمپانی " هیوندای " به دنبال دست آوردهای جدید در دنیای صنعت اتومبیل سازی می باشد . نمونه پیشرفته دو مدل " سورنتو" و " سراتو" که هرکدام از دو محصول ، مدل های ارتقاء یافته گذشته این کمپانی می باشند ، بیش از سایر محصولات این کمپانی در کشورمان مورد توجه قرار گرفته اند که به همین دلیل این بار به سراغ یک دستگاه " کیا سراتو " با تجهیزات کامل رفته ایم که با محدوده قیمت 30 میلیون تومان ، رقیب جدیدی برای خودروهای " سیتروئن زانتیا " ، " مزدا3 " ، " رنو مگان " و "پروتون جنتو اتوماتیک " می باشد .
در نگاه های اولیه ظاهر " کیا سراتو " یاد آور نمونه کوچکتر " کیاریو " می باشد که البته سازنده با طراحی محافظه کارانه توانسته تا حدودی نقاط ضعف " کیاریو" را درون این خودروی جدید از بین ببرد . هرچند که در ظاهر " کیا سراتو " نیز آثاری از فقر خلاقیت طراحی دیده می شود . جلوه ی بیشتر این خودرو در نمای جلویی آن می باشد . جایی که دو چراغ نسبتا زیبایی که حجمی آرگانیکی دارند به همراه جلو پنجره ای که آثار طراحی "هیوندای " در آن واضح است ، ظاهری قابل قبول را برای " سراتو " فراهم ساخته است . اما به محض دیدن کناره و عقب اتومبیل شاید کمی شما را از بابت پرداخت 30 میلیون تومان برای چنین خودروای که رقبایی چون "مزدا 3 " و " رنومگان " را دارد، پشیمانی را به همراه داشته باشد .
احساس کمبود طراحی نوین در بخش کابین خودرو نیز کاملا مشهود است . البته باید اشاره کرد که سایر ادوات به طور منظم در جای خود گنجانده شده اند و طراحی صندلی ها نیز قابل قبول می باشد . اما فضای کلی سرنشینان برای افراد فربه چندان جادار نیست و این دقیقا یکی از آن فاکتورهایی است که می تواند مشتریان را به سمت خودروهایی چون " سیتروئن زانتیا " و یا " رنومگان " ببرد . شاید مهمترین بخش طراحی نوین و بدیع در داشبورد خودرو در قسمت قرارگیری نشان دهنده ها باشد که به صورت سه بخش مجزا از یکدیگر قراردارند و البته طراح خوش فکر در این قسمت نیز نتوانسته ایده خود را به خوبی پیاده کند. می توان گفت نشانه ها در خودروی " کیاریو" که قیمتی کم تراز نصف این خودرو دارد بهتر و شکیل تر طراحی شده و راننده با این طرح بهتر همخوان می شود . درمورد تجهیزات رفاهی درون و برون کابین که در مقایسه با رقبایش در وضعیت خوبی قراردارد، می توان به تجهیزاتی چون درب صندوق بار برقی ،همراه با 4 باند و 2 تیونر ، بالابرهای برقی شیشه ها در عقب و جلو ، آینه های جانبی MP3 قابلیت پخش فایل های مجهز به سیستم برقی ، تهویه مطبوع خودکار ، خروجی 12 ولت ، ورودی فایل صوتی روی کنسول میانی ، چراغ مطالعه ، صندلی عقب دوتکه که از صندوق بار باز می شود ، زیر دستی جلو و عقب ، سانروف برقی دو حالته ، دو عدد ایربگ ، سیستم ضد بلوکه ترمز ( ABS ) ، آنتن رادیو ، چراغ های جلو با حالت اتوماتیک و پروژکتورهای جلو و عقب اشاره کرد ضمن اینکه بایستی اشاره داشت که وجود تنها دو ایربگ و عدم وجود ایربگ های جانبی و همچنین سنسورهای فاصله سنج از نکات منفی دراین قسمت بررسی آزمون به حساب می آید .
تحلیل وبررسی قوای حرکتی و سیستم های نگهدارنده در تحلیل و بررسی قوای حرکتی و سیستم های نگهدارنده خودروی " کیا سراتو " ما به چند نکته حائز اهمیت پرداختیم که شامل مواردی چون شتاب اولیه و ثانویه برای چگونگی عملکرد پیشرانه و قدرت و واکنش آن ، حرکت 360 درجه به منظور سنجش توانایی خودرو در مقابله با نیروی گریز از مرکز و همچنین رانندگی در مسیرهای درون شهری و صعب العبور به منظور بررسی توانایی دینامیکی خودرو بود .
" کیا سراتو " با دو پیشرانه بنزین سوز 1.6 لیتری و 2 لیتری و دو پیشرانه دیزل 1.5 و 2 لیتری در سایر نقاط جهان ارائه گردیده که برای بازار خودروی کشورمان تنها گونه 2 لیتری بنزین سوز که قوی ترین مدل پیشرانه نیز محسوب می شود ، در نظر گرفته شده است . پیشرانه ای که توانی برابر با 143 اسب بخار و گشتاوری معادل 186 نیوتن متر قدرت تولید می نماید .
در اولین آزمون بررسی قوای حرکتی که آزمایش شتاب اولیه و ثانویه مطرح بود ، " کیا سراتو " نتوانست حقانیت سازنده را در آزمون شتاب صفر تا یکصد کیلومتر ثابت کند . چراکه به ادعای سازنده ، " سراتو" به رغم بهره گیری از یک سیستم انتقال دهنده قدرت 4 سرعته تیپ ترونیک و سود جستن از یک پیشرانه نسبتا قوی با توجه به هیکل و وزن مناسب خودرو ،می تواند طی 9 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر برساعت برسد اما تنها ظرف زمان 9.6 ثانیه توانست به سرعت مورد نظربرسد که البته می توان دلیل اصلی را یکی در عدم استفاده از بنزین سوپر و دیگری نوع وضعیت آب و هوایی منطقه "بندرماهشهر" دانست که گاهی بسیار مرطوب و گاهی نیز بسیار خشک و سوزان است. در نتیجه این تغییرات مداوم آب و هوایی همراه با عدم اهمیت صاحب خودرو از تزریق بنزین مناسب برای بالا بردن کارایی در روند حرکتی این خودرو تاثیر گذار بوده است .
جدول شتاب اولیه و ثانویه
شتاب
(s)شتاب
Km/h 0 تا 100
9 در حالت استاندارد
9.6 آزمایش شده
Km/h 160
32.7
Km/h 192
60.4
Km/h 214
79.8
در انجام آزمون حرکت 360 درجه ، خودروی " کیا سراتو " نه آنقدر پایدار بود که بتواند نمره کامل قبولی را دریافت کند و نه آنقدر بی ثباب بود که بخواهد در این آزمون رد شود . بلکه تنها نمره متوسط قابل قبول را توانست دریافت کند . دلیل عدم دستیابی " سراتو " به نمره بالا در این قسمت از آزمون یکی نسبت نامناسب وزن خودرو به ابعاد چرخ ها و لاستیک های 16 اینچی می باشد و دیگری عدم تناسب میان نوع رفتار سیستم تعلیق خودرو با فرم و آیرودینامیک بدنه و ازهمه مهمتر نسبت زاویه چرخ های جلو با میزان چرخش فرمان اتومبیل است که سبب می شود در هنگام انجام چنین آزمایشی با سرعت بالای 60 کیلومتر چرخ عقب خودرو بالا رود و در عین حال خودرو کمی دچار هرزگردی شود .
درهنگام رانندگی در مسیرهای درون شهری بیش از هر چیز عدم تطبیق جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک تیپترونیک آن با پیشرانه قابل توجه بود . این مسئله زمانی خود را بروز می دهد که شما بخواهید پا را برروی پدال گاز تا انتها فشار دهید . آن وقت است که تعویض دنده ها با کمی مکث صورت می گیرد . البته اگر بخواهید در حالت نرمال رانندگی کنید ، جعبه دنده " سراتو " تعویض متوالی و منظمی را انجام می دهد .
در مسیرهای درون شهری خصوصا بزرگراه ها شما با اتومبیلی رام شده و همراه با رانندگی دل پذیر همراه هستید. اما اگر طالب بررسی توانایی واقعی عملکرد خودرو هستید به شما توصیه می شود ابتدا میزان قدرت و عملکرد رانندگی خود را بسنجید بعد چنین عملی را در ذهنتان تداعی کنید . چرا که " کیا سراتو " اتومبیلی نیست که بتواند در هر پیچ تنگ و یا مانوری شما را در هر صورت سالم به مقصد برساند . این اتومبیل علارغم بهره وری از یک مجموعه تعلیق نسبتا پیشرفته که در جلو از نوع بازوهای مک فرسون است و ترمزها در چهار چرخ به صورت دیسکی بوده ، برای ویراژ دادن در اتوبان ها و فرمان دادن های سریع ساخته نشده است و تنها برای مسافرت های خانوادگی و در کل رانندگی آرام و به دور از هیاهوی ساخته شده است .
اگر شما خواهان بالا رفتن آدرنالین خونتان هستید و می خواهید یک " ماسفانتد " واقعی را با هزینه ای در حدود 30 میلیون تومان در خیابان ها به وجود آورید ، بهترین گزینه برای شما دوست عزیز " مزدا 3 " و با کمی بهای بیشتر " هیوندای کوپه " است نه " کیا سراتو " .
البته علی رغم این نکات مهم، به خاطر دست یابی به اطلاعات کافی پیرامون آزمون شتاب ثانویه به استقبال خطر رفتیم . در این آزمون " کیا سراتو " بالاخره توانست نمره قبولی را صرفا برای دستیابی به سرعت مورد نظر دریافت کند نه به خاطر ثبات پایداری دربرابر چنین سرعتی . " سراتو " ظرف زمان 79.5 ثانیه به سرعت 214 کیلومتر برساعت رسید که به نسبت نشان گرهایی که سازنده درون خودرو درج نموده و البته توان خودرو قابل قبول می باشد . اما این قبولی تا زمانی قابل توصیف است که نخواهیم از پایداری و ثبات خودرو در چنین سرعتی بحث کنیم . زیرا توانایی آیرودینامیکی " سراتو " در سرعت های بالای 200 کیلومتر برساعت مانند توانایی یک دستگاه " پراید " در حال حرکت با سرعت 120 کیلومتر برساعت می باشد . بعنوان مثال درهنگام رانندگی با یک دستگاه " سمند " در سرعت نزدیک به 200 کیلومتر میزان لرزش کابین نزدیک به 0.89 دسی بل است . در حالیکه این لرزش برای یک " کیا سراتو " 1.17 دسی بل می باشد .
نکته دیگری که بایستی بدان اشاره نماییم؛ عملکرد بسیار مناسب ترمزها در مواقع توقف ناگهانی می باشد که این مسئله می تواند یک نقطه امید برای خریداران این اتومبیل به حساب آید .
بازار فروش و نتیجه گیری نهایی " کیا سراتو " هم اکنون در بازار فعلی کشور با ویژگیهای منحصربفرد خود قیمتی در حدود 30 میلیون تومان دارد که با توجه به امکانات و مشخصات حرکتی اش قابل قبول می باشد . این در حالیست که رقبایی چون " سیتروئن زانتیا " و " رنو مگان 1600 " نیز در این کلاس از بازار کشور وجود دارند که اولی دیگر تکراری شده و دومی نیز مشکلات عدیده ای در عرضه دارد . اما در صورتی که حاضر شوید پنج میلیون تومان دیگر برای خرید خودرو پرداخت کنید ، آن وقت دو خودروی " مزدا 3 " و " تویوتا کرولا " که زیباتر و به مراتب معروف تر می باشند نیز جزو گزینه های مورد نظر شما خواهد بود .
هر اتومبیل با هر مشخصاتی دارای نقاط ضعف و قوتی است که کارشناسان خودرو باید هرچه بیشتر و بهتر این نقاط را یافته و در اختیار مخاطبان قرار دهند. اگر بعضا دیده می شود نوشتاری در قالب آزمایش فنی خودرو صرفا فقط به تعریف و تمجید فلان خودرو توسط نویسنده پرداخته می شود ، بدانید آن نگارنده یا هرگز خودروی مورد بحث را آزمایش نکرده ویا هرگز علم و توان این کار را نداشته است .
همانطور که پیشتر نیز گفته شد، " کیا سراتو " اتومبیلی است برای مسافرت های خانوادگی به شرط اینکه خود شما روحیه ی لازم برای یک رانندگی بی هیاهو را داشته باشید و به فکر مانورهای هیجانی نیفتید. به هر صورت از این نکته نمی توان غافل شد که نام کمپانی " کیا " بر روی این خودروی 30 میلیون تومانی نیز بی اختیار یادآور جد جاودانه اش یعنی" پراید" برای خریدار ایرانی است.
مشکل دیگر طرح محافظه کارانه و تا حدودی قدیمی آن است که به استثناء طرح چراغ های جلو و جلو پنجره زیبای آن که هرچند تکراری می باشد ، از " سراتو " ظاهری نامطلوب با توجه به قیمتش ساخته است . این مسئله می تواند دربازار دست دوم نیز " کیا سراتو " را تحت تاثیر قرار دهد .
در مورد قابلیت هدایتی خودرو می توان گفت تا حدودی متوسط و در بعضی موارد چون شتاب گیری اولیه قابل قبول می باشد که علت آن نیز بهره گیری از توان بالای پیشرانه است .
کیفیت ساخت اجزای درونی و برونی خودرو به همراه تجهیزات رفاهی و ایمنی علارغم رینگ های کوچک آلیاژی که بهتر بود از نوع 17 اینچی آن برای پایداری بیشتر در پیچ ها کار گرفته می شد نیز قابل توصیف است .
اما مسئله بسیار مهم دیگری که امروزه در میان اقشار متوسط و رو به پایین جامعه باب شده است ؛ مسئله ی مهم بنزین می باشد . " کیا سراتو " به دلیل قرار گرفتن در رده خودروهای وارداتی بالای حجم 1300 سی سی که فاقد سهمیه بنزین می باشند ، می تواند عامل مهمی در عدم انتخاب خریداران این خودرو به حساب آید و روی خریداران را باز هم به سمت خودروای چون " سیتروئن زانتیا " ببرد که تقریبا با همین مقدار قدرت و بازار فروش بهتر، از سهمیه بنزین نیز برخوردار است . این در حالیست که پیشرانه قدرتمند " سراتو " به لطف برخورداری از زمان بندی متغیر سوپاپ ها تا حدودی کم مصرف و قابل قبول می باشد .
جدول مشخصات فنی کیا سراتو EX نوع موتور
خطی
تعداد سیلندر
4
حجم موتور( سی سی )
1975
نسبت تراکم
1<10.1
تعداد سوپاپ درهرسیلندر
4
حداکثر قدرت ( اسب بخار/ دور در دقیقه)
6000/143
حداکثر گشتاور( نیوتن متر/ دور دردقیقه )
4500/186
وزن خالص ( کیلوگرم )
1300
حداکثر سرعت ( کیلومتر برساعت )
214 ( آزمایش شده )
نوع جعبه دنده
چهار سرعته تیپ ترونیک
وضعیت انتقال دهنده قدرت
چرخ های جلو
حجم مخزن سوخت ( لیتر )
55
ابعاد صندوق بار ( لیتر )
381
ابعاد لاستیک ها و چرخ ها
60 /R16 205
میانگین مصرف سوخت در 100 کیلومتر ( لیتر )
7.5
قیمت ( میلیون تومان )
30
مطالب مشابه :
کیا سراتو 1600
نام خودرو: کیا سراتو 1600: مدل(طراحی) 2014: تعداد سیلندر: 4: تعداد سوپاپ: 16: حجم موتور: 1600 سی سی: قدرت
کیا سراتو
ماشین فروش - کیا سراتو - تصاویر و بحث درباره ی خودرو
لیست قیمت روز خودروهای وارداتی اطلس خودرو کیا
اخبارخودرو+مقالات خودرو+قیمت خودرو+قیمت ماشین+قیمت لحظه ای روز کیا سراتو+قیمت روز کیا
معرفي كيا سراتو
ماشين بازي - معرفي كيا سراتو - ماشين بازي(اخبار و معرفي و اطلاعات خودرو)
کیا سراتو
وبلاگ تخصصی خودرو - در انجام آزمون حرکت 360 درجه ، خودروی " کیا سراتو " نه آنقدر پایدار بود که
برچسب :
ماشین سراتو