تضمین سلامت بیماران در اتاق عمل در شرایط بحرانی
این متن از روی تجربیات یکی از گروهان های ارتش آمریکا در جنگ این کشور با عراق و سایر مقالات مرتبط تهیه و تنظیم شده است و مطالعه آن می تواند در چگونگی ساماندهی و تضمین سلامت بیماران در شرایط بحرانی که نیاز به عمل جراحی دارند کمک کننده باشد.
مسلماً انجام وظایف در چنین شرایطی ، ازکار کردن در شرایط روتین بخش متفاوت بوده و نیازمند چالش های خاص برای برآورده کردن فضاهای فیزیکی لازم وتهیه وسایل اساسی لازم به گونه ای است که تا حد امکان از استریل بودن آنها اطمینان حاصل گردد.
در این شرایط، انبوه تلفات و آسیب دیده ها ، خستگی ، محرومیت از خواب ، هوای آلوده به شن و دود و گرد وغبار ، اضطراب ناشی از شرایط خاص ( هم در مراجعه کنندگان وهم در پرسنل پزشکی ) و ... همگی حفظ استاندارد های لازم برای اطمینان از تضمین سلامت بیمار و کادر پزشکی را تهدید می کنند.
در وضعیت های بحرانی استریلیزه کردن با استفاده از بخار آب و خیساندن در گلوتارآلدئید روش های مناسبی بنظر می رسند. در این موقعیت ها باید زمان انجام استریلیزاسیون طولانی تر بوده ، از کیسه های ایجاد کننده فشار مناسب برای شستشوی لوله های تو خالی استفاده شده و به گردش کار روان تحقق بخشید تا از تمیزی و استریل بودن وسایل اطمینان حاصل شود.
کشت های انجام شده از اطاق های عمل ، انبار وسایل و وسایل و تجهیزات می تواند به تلاشهای ما صحّه بگذارد. در این شرایط باید به تهویه اطاق ها ، دما ، کیفیت مناسب آب و سایر تجهیزات ساختمانی و پزشکی توجه خاص اعمال شده و پایش های مداوم انجام گیرد تا در صورت احساس مشکل بصورت حمله ای ریشه یابی و حل گردد.
باید الگو های مناسبی برای گردش کار و تردد تهیه شده و نهایتاً سلامت کارکنان و رفاه مناسب آنها مد نظر بوده و توجه ویژه ای را می طلبد.
مقدمه :
در شرایط بحرانی خاص و استثنائی تیم پزشکی وپرستاری در حول وحوش عمل جراحی در سه مرحله برای بیمار کار انجام می دهند که این مراحل شامل فعالیت های قبل از عمل ، فعالیت های حین انجام جراحی و فعالیت های بعد از عمل جراحی می باشد. این تلاش ها اغلب دور از چشم بیماران بوده و در بسیاری از موارد حتی در کنترل مراقبان بهداشتی هم نمی باشد.
خلاقیت ، قوه ابتکار، نو آوری در عرصه بالینی و عزم راسخ برای جبران شرایط نامطلوب محیطی ، نواقص تجهیزات و ارسال نا منظم وسایل لازم برای جراحی یکی از ضرورت های چنین وضعیتی است.
در چنین شرایطی کار کردن با بیمار در اطاق عمل بسیار آسان تر از اعمال مراقبتی قبل از عمل ، کاخ داری و حفظ فضای فیزیکی لازم ، تمیز کردن تجهیزات در اطاق پشتیبانی ، چیدن وسایل ، استریل کردن آنها و نگهداری مناسب از وسایل استریل می باشد و مهارت افراد و توانائی آنها برای انجام دادن اعمال فوق در شرایط استثنائی باید بسیار گسترده بوده و این مهارت را باید در در کنار سرعت عمل لازم به افراد آموخت. بعلاوه باید در نظر داشت که چطور می توان پرسنلی که نیروهایش تحلیل رفته وادار کرد تا استانداردهای لازم برای نظافت را رعایت کند و جهت شناسائی و پایش این استانداردها به کدام یک از منابع دسترس باید تکیه کرد.
اینها درسهایی است که در جنگ عراق تجربه شده و به سه قسمت عمده تقسیم می شوند. 1 – مأموریت های انجام شده در هنگام عملیات جنگی 2- مأموریت های انجام شده در هنگام آرامش در جبهه ها 3- مأموریت های بشر دوستانه.
قسمت اول شامل جراحی های انجام شده برای سربازان و مجروحان حادثه دیده با تروماهای مختلف و سوختگی بوده و هدف آن احیاء ، ثابت کردن وضعیت بیمار و ارجاع به مرکز بالاتر و مجهزتر می باشد. بیماران معمولاٌ مدت زمان طولانی را در این شرایط نمی گذرانند وتجهیزات بکار رفته شده فقط برای حمایت از زنده بودن بیمار و حفظ اندام ها و بینائی وی می باشد.
قسمت دوم اقدامات انجام شده علاوه بر احیاء و اعزام به مراکز بالاتر شامل درمان های حد وسط مثل فیکساسیون توسط ایمپلنت های داخلی و جراحی های الکتیو برای زخمهای غیر جنگی می باشد.
قسمت سوم شامل جراحی تروماها با امکانات وسیع تر اطاق عمل در محل های مجهزتر، جاگذاری ایمپلنت های داخلی ، اعمال ترمیمی و جراحی برای کودکان وزنان از آن جمله می باشد. این دسته از بیماران معمولاٌ نیاز به بستری های طولانی و تجهیزات تکمیلی دارند و اعمال بازتوانی خاص باید برای آنها انجام شود که البته در بعضی از این موارد امکانات و پرسنل کافی برای انجام آنها در محل وجود ندارد.
در شرایط بحرانی غیر جنگی مثل موارد سیل وزلزله و ... این سه مرحله در محل های متفاوت و در زمانهای مقتضی قابل اجرا است یعنی در نزدیک ترین محل مناسب به محل حادثه ودر اولین ساعات اقدامات از نوع اول و در محلی امن تر و در ساعات بعدی اقدامات از نوع دوم بوده اقدامات نوع سوم در مراکز مجهز واقع در شهرهای بزرگ نزدیک انجام خواهد شد.
در هر یک از این مأموریت ها نوع تجهیزات ومقررات برای انجام اعمال متفاوت می باشد برای مثال ست آمپوتاسیون که در مأموریت نوع اول کارائی دارد برای به دنیا آوردن نوزاد یا انجام جراحی پلاستیک مناسب نمی باشد. شرایط آب وهوائی ، محل مأموریت و نوع حادثه اتفاق افتاده دستورالعمل های متفاوتی را بری انتقال و تخلیه طلب می کنند.
درسهای آموخته شده :
الگوهای ترافیکی و نظافتی :
توجهات قبل از عمل :
با وجود مراقبت های دقیق هنوز در شرایط بحرانی خطراتی وجود دارند که ریسک ایجاد عوارض در اطاق عمل مخصوصاً عفونت را برای بیماران زیاد می کند این عوامل شامل : مشکلات زمینه ای که در خود بیمار وجود دارد ، وضعیت محیط اطاق عمل ، سیستم ونتیلاسیون ، اعمال انجام شده برای استریلیزاسیون و نظافت و نهایتاً مهارت ها و عادات پرسنل اطاق عمل. ترافیک اطاق عمل و اطاق نگهداری از تجهیزات با ید طوری طرح ریزی شود که از هم آلائی آنها توسط تردد غیر صحیح پرسنل جلوگیری بعمل آید.
برای کنترل ترافیک در اطاق عمل سه محل طراحی شده است:
محل بدون محدودیت که رفت وآمد در آن بدون مقررات خاص صورت می گیرد ، محل با محدودیت نسبی که رفت و آمد محدود به پرسنل خاص و بیمار است و محل با محدودیت کامل . محل با محدودیت نسبی همان محلی است که اسکراب و شستشوی دست و پوشاندن موهای سر در آنجا انجام شده و سینک اسکراب و وسایل استریل شده در این قسمت قرار می گیرند و احتمالاً بعضی از وسایل مورد نیاز برای جراحی در این قسمت آماده می شوند. محل با محدودیت مطلق همان فضای اطاق عمل است ومحل پاکیزه مرکزی و در بعضی موارد اطاق پروسیجرهای خاص.این محل جائی است که باید از لباس جراحی مخصوص ، گان وماسک و احتمالاً عینک بطور کامل استفاده کرد.حرکت افراد و وسایل و تجهیزات از محل آلوده به محل تمیز باید بطوری انجام شود که توسط فضای مناسب ، زمان متفاوت وبرنامه های ترافیکی امکان آلوده شدن وسایل و فضاهای تمیز وجود نداشته باشد.تمامی کادر اطاق عمل و مسئولان باید نسبت به عبور مرورهای غیر مجاز وعدم تعویض لباس یا عدم استفاده از لباس های یکبار مصرف مخصوص توسط افراد اقدامات لازم را بصورت جدی پیگیر شده ومانع آن شوند. یکی از چالش های مهم در این شرایط وجود بیمارانی است که به واسطه زخمهای متعدد و آلوده با شرایط اورژانس با لباس و برانکارد آلوده به خون و گرد غبار و سایر آلاینده ها وارد اطاق عمل می شوند و اینها منبع بالقوه آلودگی وعفونت بعد از عمل می باشند. وضع قوانین لازم برای تمیز کردن مناسب این بیماران قبل از اعزام آنها به اطاق عمل از بخشها ، اورژانس یا ICU می تواند در کاهش این خطر بالقوه کارساز باشد. دقت زیاد به پروسه دقیق تمیز کردن حتی در سخت ترین شرایط نیز باید اعمال شود. در طی این عمل باید گرد وغبار بقایای بافت های زنده وموادآلوده به میکروب ها تمیز شده از انتقال آنها به محیط اطاق عمل جلوگیری شود که مسئولیت نهائی اجرای آن به عهده پرستار قبل از عمل است ونیازمند مراقبت مداوم می باشد. تمامی محلول های استفاده شده برای تمیز کردن باید سریع الاثر بوده ، طیف میکروبی وسیعی را شامل شده و قدرت تمیز کردن را در محیط های پر از خون و گرد وغبارو پروتئین های مختلف داشته باشند. همچنین باید اثرات سمی کمی داشته باشند و برای سلامتی کارکنان خطر آفرین نباشند. در صورتی که ذخیره این مواد در شرایط اضطراری تمام شده باشد میتوان از موادی مثل سفید کننده ها ( مثل بلیچ یا هیپوکلرات سدیم ) که معمولاً در همه جا قابل تهیه هستند استفاده کرد ونباید پروسه تمیز کردن را به هیچ دلیلی قطع کرد.
ملاحظات حین عمل :
سطح میکروبی در فضای هوای اطاق عمل بستگی مستقیم دارد به تعداد افرادی که تردد می کنند. در موارد عملیات سطح اول مطابق استانداردهای بین المللی می توان دو بیمار را بطور همزمان در یک اطاق عمل کرد که دراین صورت حدود 12-10 پرسنل ودو بیمار در اطاق حضور خواهند داشت. با توجه به اینکه اندازه اطاق ها حدود 7/4 × 4/5 ×8/1است بخوبی مشخص است که تعدد پرسنل ، ترددهای زیاد و مکالمات غیر ضرورری زیاد باعث افزایش حجم میکروبی در هوای اطاق عمل و نتیجتاً افزایش عفونت بعد از عمل خواهد شد. در این شرایط هدف حفظ حیات ، اندامها و بینائی مصدومین در کوتاهترین زمان و سالم ترین شرایط می باشد. در عملیات سطح دوم فضای اطاق های عمل ثابت بیشتر قابل اطمینان بوده و راحتتر شرایط لازم مهیّا میگردد وتوجه به تهویه سالم اطاق بیشتر ممکن می باشد. برای شرایط بیمارستان های موجود در کشورجنگ زده عراق برای انجام عملیات سطح دوم پیشنهادات زیر برای اصلاح بیمارستانهای فرسوده به وزارت بهداشت عراق داده شده بود: برطرف کردن فضولات پرندگان از کانال های هوا ؛ نصب دستگاههای مناسب برای تهویه هوا با میزان تهویه مناسب توصیه شده در ساعت ؛ نصب فیلتر های متناسب با دستگاههای تهویه ؛ اصلاح مناسب کف اطاق های عمل بطوری که خون وسایر آلاینده ها از آن براحتی پاک شوند ؛ نصب سیستم مناسب تخلیه گازهای زاید بیهوشی ؛ اصلاح وضعیت دیوارهای انبارتجهیزات و CSR بطوری که قابل تمیز کردن باشند ؛ تأمین جریان هوای مناسب به انبارهای تجهیزات وCSR ونهایتاً تهیه لوازم ضروری و تأمین برق ، آب ، آب مقطر و بخار آب لازم برای انبار تجهیزات و CSR . جهت هماهنگی و دسترسی به اطلاعات استفاده از CD و DVD مناسبتر از اینترنت ، تلفن ، پست – که ممکن است در شرایط ویژه در دسترس نباشند یا قطع شوند - وکتابچه که اطلاعات به راحتی روی آنها کپی شده و قابل دسترسی می باشند.
ملاحظات بعد از عمل :
مسئولیت تمیز کردن اطاق های عمل ، اطاق تجهیزات و CSR و سایر مناطق به عهده پرستاران اطاق عمل و گروه اسکراب می باشدکه با برنامه های مدون واز قبل تهیه شده این کار را بادقت انجام می دهند. طبق این دستورالعمل ها اطاق های عمل به چهار روش جداگانه تمیز می شوند : 1- تمیز کردن اطاق قبل از اولین عمل جراحی در هر روز که شامل تمیز کردن با دستمال های مرطوب شده به محلولهای توصیه شده برای تمامی وسایلی میشود که روی سطوح افقی اطاق ( سقف و کف ) قرار گرفته باشند مثل چراغ جراحی ، تخت وسایر مبلمان اطاق و تجهیزات عمل 2- تمیز کردن اطاق در بین دو عمل3- تمیز کردن نهایی اطاق هر 24 ساعت چه اطاق استفاده شده باشد یا نه 4- تمیز کرن سفت و سخت تمامی وسایل روی سطوح افقی وعمودی شامل قفسه ها ودیوارها از هر 7 روز یکبارکه در این عمل تمامی وسایل قابل حمل از اطاق بیرون برده شده و کف با جاروبرقی های مرطوب کاملاً شسته شده و دیوار ها به دقت شسته وتمیز می شوند. در شرایط بحرانی انجام موفق و به موقع این دستور العمل ها ممکن است به ساعت ها وقت نیاز داشته وحتی در ساعات استراحت وخواب پرسنل انجام شود. استفاده از کشت های میکروبی می تواند درایجاد اطمینان از انجام مناسب این روش ها کمک کننده باشد.
توانائی رختشویخانه در تمیز کردن لباس ها وملحفه های کتانی و لباس کادر اطاق عمل در شرایط کار فیزیکی سنگین ممکن است پاسخ گوی نیازها نبوده در این مواقع استفاده از ملحفه ولباس های یکبار مصرف می تواند بار کاری این مجموعه را کم کند.
کنترل عفونت :
عملیات کنترل عفونت بسیار پیچیده تر از استریل کردن تجهیزات می باشد مخصوصاً اگر شرایط بحرانی باشد زیرا زخم های آلوده به خاک وسایر مواد آلوده کننده بسیار مستعد عفونت می باشند. بهترین کار برای کنترل عفونت ایجاد کمیته ای است که مسائل مختلف پیش آمده در این زمینه در بخشهای مختلف را با دستورالعمل های خاص پیگیری و حل نماید. نتیجه این کار رسیدن به یک نتیجه واحد ومطلوب در کلیه بخشهای بیمارستان برای اهداف کنترل عفونت می باشد و همه اینها ارزش ویژه کمیته کنترل عفونت را آشکار می سازد. تمیز نگه داشتن یک محل خاص بدون توجه به سایر مناطق در رسیدن به هدف نهائی ناکارآمد بوده و همه بخش ها باید از یک دستورالعمل واحد ومناسب برای شرایط موجوداستفاده نمایند تا سلامت بیماران وکادر پزشکی در مقابل عفونت تضمین شود. حتی در شرایط ویژه تمیز کردن مناسب میله های کنار تخت ، برانکاردها ، ترالی ها ، پیشخوان ها ، سینک ها ، سیم لیدها ، پایه سرمها ، وسایل تشخیصی و ... همه باید بطور دقیق و صحیح انجام شود. این عملیات در بیمارستان های ثابتی که عملیات سطح دوم را انجام می دهند بسیار راحتتر و دقیق تر قابل اجرا می باشد. شمای یک بصورت ساده ، آسان و قابل پیگیری ابزار لازم برای پایش کنترل عفونت را در اختیار می گذارد وقابل اجرا در تمامی شرایط عملیاتی می باشد. این اطلاعات می توانند در CD ضبط و با برنامه های نرم افزاری مخصوص ارزیابی شوند و به این ترتیب توجه به نکات خاص در چهار مرحله 1-آموزش 2- نظارت 3- دیده بانی 4-گزارش دهی مشخص و قابل تلفیق با استانداردهای بین المللی قابل انجام خواهد شد. کمیته اطاق عمل شامل جراح ، متخصص بی هوشی ، پرستاران اطاق عمل ، تکنسین ها و نمایندگان تجهیزات پزشکی در طی جلسات خود در هر هفته نکاتی را پیش نویس کرده و برای بهبود کار، آنها را در اختیار سایر کمیته ها مخصوصاً کمیته کنترل عفونت قرار می دهند. در این کمیته ها افراد تشویق می شوند تا بعد از کشف و ارزیابی مشکلات ، پیشنهادات خود را ارائه کرده و بهترین آنها اجرا وارزیابی می گردند. مسئولیت دیگر کمیته اطاق عمل تصویب و به روز رسانی استانداردهای پروسیجرهای اعمال جراحی برای بخش های اطاق عمل ، انبار تجهیزات ، CSR و اعمال بیهوشی می باشد.
عنصر انسانی در کنترل عفونت
استانداردهای وضع شده بخودی خود توان اجرائی را نداشته واین تنها پرسنل هستند که باید در رعایت کردن مقررات واجرای آنها جدیّت لازم را بکار ببندند. این افراد برای انجام درست مأموریت باید زمان استراحت لازم را داشته باشند ، وقفه های کوتاه مدت درحین کار داشته و در صورت امکان از خواب میان روزی استفاده کنند. در کاردکردهای طولانی مدت بدون وقفه باید میزان کارآئی افراد ارزیابی شود زیرا تحلیل قوای افراد باعث کاهش کارائی خواهد شد. علائم این خستگی ها عبارتند از : فراموش کاری ، قدرت تصمیم گیری ضعیف ، کند شدن زمان پاسخ گوئی به محرک ها ، کاهش چالاکی ، ضعف در ارتباطات و نشانه هائی مثل ثابت ماندن در یکجا ، بی تفاوتی ، خواب آلودگی ، بدخلقی و نهایتاً نافرمانی . افراد باید به کاری که انجام می دهند افتخار کرده ، نیروی اراده خود را حفظ کنند و همیشه آمادگی لازم را داشته باشند. افراد باید توانائی سرویس دهی حتی در حال حرکت و جابجائی را داشته باشند. در طول انجام عملیات باید مکرراً خاطرنشان کرد که ارگان های مسئول درحفظ سلامت، عهده دارمسئولیت و پاسخ گوی اعمال انجام شده و انجام تغییرات لازم در دستورالعمل ها بوده و بنابراین انجام کارهائی که منجر به تحلیل نیروی افراد می گردند بیشتر یک خطا تلقی می شود تا انجام فداکاری و این کار غیرقابل قبول می باشد.
انجام کار در شیفت های طولانی مدت ، سفر به محل هائی که ساعت متفاوت دارند ، بیدار ماندن های طولانی مدت ، دمای نامناسب محیط که مانع از استراحت افراد می شود و تجمع بی خوابی های مکررهمگی کارائی افراد را کاهش می دهند و حتی در گردش کار و انجام اعمال جراحی مؤثر میباشند. مسئولان باید استراحت های حتی کوتاه مدت را در بین کار برای افراد درنظر داشته باشند و یک خواب کوتاه مدت همیشه بهتر از نخوابیدن است.
شمای شماره یک : ابزار دیده بانی در کنترل عفونت
نام پر کننده فرم : ---------------------- تاریخ : ---------------------
|
صبح |
بعدازظهر |
شب |
آموزش |
|
|
|
در داخل واحدها |
|
|
|
توسط ژورنال |
|
|
|
|
|
|
|
دیده بانی |
|
|
|
مهندسی |
|
|
|
محل جمع آوری اشیاء تیز |
|
|
|
محل شستشوی چشم |
|
|
|
طبقات بدون برانکارد |
|
|
|
کیسه های لباس چرک در بسته |
|
|
|
تمیزی محل غذاخوری |
|
|
|
کیسه های زباله با آستری ویژه |
|
|
|
تمیزی محوطه ها |
|
|
|
کیت های ابزار بسته بندی شده |
|
|
|
کلینیکال |
|
|
|
دفتر ثبت استریلیزاسیون ها |
|
|
|
ظرفیت وسایل محافظ ایمنی افراد |
|
|
|
شستن دست ها |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
نظارت |
|
|
|
پایش سلامت کارکنان |
|
|
|
واکسیناسیون |
|
|
|
پایش TB |
|
|
|
|
|
|
|
گزارش دهی |
|
|
|
تمامی مشکلات در استریلیتی |
|
|
|
زخم های با سوزن/اشیاءتیز |
|
|
|
گزارش بیماری ها |
|
|
|
استریلیزاسیون
سلامت بیماران به طور اولیه به استریلیزاسیون و انجام جراحی بدون عفونت بستگی دارد تا اثرات زیانبار عفونت ها تقلیل یابد. استریلیزاسیون صحیح ، بالاترین سطح اطمینان ازانجام جراحی بدون میکروب های پاتوژن را به همراه داشته و البته در کنار آن عملکرد مناسب پرسنل در حفظ این وضعیت تا پایان جراحی و ترخیص بیمار مهم خواهد بود.
دو نوع از استریلیزاسیون در شرایط بحرانی کارآئی مناسبی دارند که عبارتند از : 1- استفاده از فشار بخار 250 و 270 درجه فارنهایت 2- استریلیزاسیون شیمیائی با آلدئید و گلوتارآلدئید. استفاده از بخار پرفشار مناسب ترین وسیله برای از بین بردن تمامی اشکال زنده میکروبی برای وسایلی است که تحمل این حرارت و رطوبت را داشته باشند و باید تمامی وسایلی که وارد جریان خون یا مناطق استریل بدن می شوند در صورت تحمل داخل اتوکلاو استریل شوند. اگر وسیله ای تحمل شرایط اتوکلاو با فشار وحرارت بالا را نداشته باشد باید بعد از شستشوی آلاینده ها با آب در معرض مواد شیمیائی مثل گلوتارآلدئید قرار گیرد. گلوتارآلدئید برای پوست بسیار تحریک کننده و سوزاننده بوده ایجاد سوختگی شیمیائی می کند وبنابراین وسایل بعد از خارج شدن باید سه بار بطور جداگانه با آب استریل و هر بار به مدت یک دقیقه آب کشی شوند. آب استفاده شده برای آب کشی این وسایل نباید مجدداً مورد استفاده قرار گیرد.
سه روش برای نظارت بر اجرای صحیح استریلیزاسیون توسط بخار عبارتند از :
1- شیمیائی 2- مکانیکی 3- بیولوژیک که البته استفاده همزمان از هر سه روش بسیار ایده آل می باشد. نوار های نشانگر استریلیزاسیون توسط بخار، عیب سنج ها و نشانگر های میزان بخار و نشانگر های بیولوژیک در بعضی از شرایط محیطی خاص مثل دمای بالای محیط ( حتی تا 55 درجه در مناطق استوائی و کویری ) و مشکلات تهیه و نگهداری آنها در شرایط خاص تغییر ماهیت داده عملکرد خود را از دست می دهند و حتی در بعضی از موارد با نشانگرهائی مواجه می شویم که تاریخ گذشته می باشند. مشکلات مشابه برای نشانگرهای استریل کردن با گلوتارآلدئید نیز پیش می آید. در مواردی که استفاده از این نشانگرها میسر نباشد می توان با استفاده از باند ابریشمی یا سیم بسته ها را محکم بست تا از باز شدن آنها حین استریل کردن ممانعت شده و از عقربه های دما سنج ، رطوبت سنج و زمان سنج برای اطمینان از استریلیزاسیون استفاده نمود. به هر حال باید بخاطر داشت که تجربیات نشان داده که طولانی کردن زمان استریل کردن باعث آسیب خاصی به وسایل جراحی نشده و برعکس این اطمینان را به وجود می آورد که از بین رفتن میکروب ها بطور مؤثرتری اتفاق افتاده است و باید در مواردی که نشانگر مطمئنی در دسترس نباشد با طولانی کردن زمان، ضریب اطمینان را بالا برد. برای شستشوی وسایلی که دارای لوله توخالی می باشند مثل آندوسکوپ استفاده از فشارنده های کیسۀ سرمهای شستشو ، بهتر از استفاده از سرنگ می باشد و حجم بیشتری از آب استریل را با فشار بیشتر برای شستشوی داخل لوله ها تأمین می نماید.
کیفیت آب
یکی از چالش های مهم در شرایط بحرانی تهیه آب با کیفیت و مقدار مناسب است. استفاده از دستگاه های تصفیه آب که از روش Reverse Osmosis استفاده می کنند یکی از بهترین روشهای تهیه آب مناسب است. این آب باید در مخازن مناسب نگهداری و حفاظت شود. وجود کلسیم زیاد در آب هائی که به روش هائی غیر از RO تهیه شده باشند ممکن است آسیب جدی به تجهیزات بزند.
شستن دست ها
شستن و اسکراب مناسب دستها یکی از اجزاء جدائی ناپذیر یک عمل جراحی دراطاق عمل است. انجام صحیح شستن دست ها در قبل از هر جراحی توسط جراح وسایر پرسنل حاضر در اطاق عمل نقش بسزائی در کاهش عفونت جراحی دارد. برای شستن دست می توان علاوه بر روش معمول که با آب وصابون انجام می شود از محلول های مخصوص این کار که حاوی 61% الکل اتیلیک در یک محیط مرطوب کننده می باشد استفاده کرد . با استفاده از این محلول ها در زمان کمتری می توان عمل شستن دست ها را انجام داد ( 60 ثانیه بجای 5 دقیقه ) و بعلاوه نتایج آزمایشگاهی کاهش بیشتر در فلور میکروبی دست را در این روش نشان می دهند.
جراحی حیوانات و چگونگی تهیه وسایل این جراحی ها
در انجام مأموریت های خاص بعضاً از بعضی حیوانات مثل سگ و اسب و ... کمک گرفته می شود که بعضاً این حیوانات نیز مورد آسیب های جدی قرار می گیرند ، در چنین مواردی باید از فضاهای جداگانه خاص طراحی شده برای اینگونه اعمال استفاده کرده واز یک دستگاه مجزای استریل کردن برای آماده سازی تجهیزات آنها استفاده نمود تا ازانتشار بیماری های مشترک بین انسان و حیوان جلوگیری شود. یکی از خطرناک ترین این بیماریها که از حیوانات سُم دار به انسان منتقل می شود بیماری جنون گاوی است که توسط پرایون ها ایجاد می شود.
جداسازی زندانیان جنگی
در شرایط خاص جنگی که زندانیان جنگی دچار آسیب شده و نیاز به جراحی پیدا کنند بهتر است جهت رعایت انتقال بیماری های ناشناخته و شرایط امنیتی از فضاهای مجزا برای انجام آن کمک گرفته شود وحتی در صورت امکان در یک بیمارستان مجزا خدمت رسانی به این افراد صورت پذیرد.
نتیجه
از آنجائی که مراقبت مناسب ازحفظ سلامت بیمار هدف اول در هر قسمت بیمارستان می باشد تمامی پرسنل اطاق عمل ، اطاق تجهیزات و CSR و بخش ها فعالیت های هماهنگ و جهت داری را برای نیل به این هدف انجام می دهند که خیلی از آنها در پشت صحنه بوده و برای بیماروسایرین آشکار نمی باشد.
با تشکر از آقای نعمت ا.. احمد زاده در ترجمه متن مقاله Behind the scenes
References:
Elizabeth A .P .Vane: Behind the scenes: Patient safety in the Operating room and central materiel service during deployment
Pitter D, Ducel G: infectious risk factors related to operating room.
Perkins JJ: Principles and methods of sterilization in health sciences
Man dull, Douglas: Principles and practice of infectious diseases, 6th.ed. 2005
مطالب مشابه :
وسایل لازم در زمان زایمان
در مورد وسایلی که برای زمان رو می توان از پکج بیمارستان هم تهیه مورد نیاز در
پزشکی نوزاد و مادر
آگاهی های ضروری در مورد كه نوزاد در بیمارستان یا وسایل مورد نیاز نوزاد
آمادگی خانواده برای ورود نوزاد
مردی که به بچه و پرورش او علاقمند باشد در مورد وسایل مورد نیاز نوزاد در بیمارستان :
چگونه نوزاد خود را حمام کنیم ؟
تمام وسایل مورد مورد نیاز نوزاد را هم در در آب را در بیمارستان
توضیح تجهیزات موجود در بخش مراقبت های ویژه نوزادان
اگر نوزاد بتواند مقداری از شیر مورد نیاز ۱۸ در بیمارستان مورد استفاده در
تضمین سلامت بیماران در اتاق عمل در شرایط بحرانی
وسایل مورد نیاز برای جراحی در در بیمارستان های این وسایل نباید مجدداً مورد
مراقبت از نوزاد
بستری شدن در بیمارستان نوزاد در تولد در که خیلی مورد نیاز بچه
برچسب :
وسایل مورد نیاز نوزاد در بیمارستان