چندسازه چوب پلاستیک (4)

چندسازه چوب پلاستیک (4)

سطح مخاطبین این مطلب: کارشناسی و کارشناسی ارشد

به قلم : مصطفی برزگر


آنتی اکسیدان ها : تخریب اکسایشی زمانی آغاز می شود که توسط عاملی مثل حرارت ،اشعه ماورای بنفش "UV"  وبرش مکانیکی "shear" ویا ناخالصی فلزی  رادیکال های آزاد ایجاد شوند وظیفه آنتی اکسیدانها جلوگیری از تخریب اکسایشی در هنگام تولید و مصرف محصولات WPC   است .  

آنتی اکسیدان ها را به دو دسته زیر می توان تقسیم کرد : 

۱- ترکیباتی که عمل جارو کردن رادیکالهای آزاد را انجام داده و اکسایش را متوقف می کنند  مثل فنل ها

2- ترکیباتی که مواد واکنش پذیر را خنثی می کنند مثل تجزیه کننده ها وهیدرو پراکسیدها

کند سوز کننده ها :  این ترکیبات سوختن کامپوزیت را به تاخیر می اندازند وبر اساس مکانیزم به3 گروه تقسیم می شوند :

 1-    گروهی که از طریق آزاد سازی آب وجذب گرما جهت تبخیر آب موجب کندی اشتعال می شوند. مثل آلومنیوم تری هیدرات 

 ۲-   گروهی که یک لایه عایق بر روی محل اشتعال ایجاد می کنند و مانع از رسیدن اکسیژن می شوند. مثل فسفات استرها

 3-    گروهی که از انجام واکنش های شیمیائی تقویت کننده شعله ، جلو گیری می کنند . مثل ترکیبات آروماتیک حاوی برم

 اصلاح کننده های ضربه : یکی از شایع ترین مشکلات کامپوزیت های الیاف طبیعی / پلاستیک مقاومت کم انها به ضربه  می باشد که برای اصلاح این نقیصه در صنعت "WPC" نیز مثل صنایع پلاستیک از الاستومرها استفاده می شود و درکامپوزیت های ABS – MDA  و اکریلات ها از ترکیبات اصلاح کننده ضربه استفاده شده و می شود .

 پایدار کننده های حرارتی : معمولا از فلزاتی همچون" سرب ، کادمیم ، قلع ، باریم روی ، کلسیم روی  و منیزیم روی " برای به تاخیر انداختن تخریب حرارتی استفاده می شود . البته سرب وکادمیم به دلیل محدودیت های زیست محیطی و سمی بودن شان تقریبا منسوخ شده اند امروزه بیشتر از ترکیبات مخلوط باریم ، کلسیم ومنیزیم روی بیشتر استفاده می شود .

 پایدار کننده های نوری "UV": کامپوزیتها در برابر تابش امواج ماورائ بنفش دچار ترکهای سطحی ،  تغیر رنگ و کاهش خواص مقاومتی می شوند لذا برای جلوگیری از تاثیرات مخرب تابش اشعه uv  از ترکیبات پایدار کننده نوری استفاده می شود تا از تخریب نوری ماتریس پلیمری والیاف طبیعی جلو گیری کند . بنزو فنال ها ، آمین ها و بنزو تری آدون ها از جمله ترکیبات مهم این گروه مواد افزودنی هستند .

رنگی کننده ها :      برای تولید محصول با رنگ دلخواه از مواد رنگی کننده های متداول در صنعت پلاستیک  (رنگ و رنگدانه) استفاده می شود تفاوت رنگها با رنگدانه ها در این است که رنگها در پلاستیک حل می شوند ولی رنگدانه ها قابلیت حل شدن در پلاستیک را ندارند ودر اثر توزیع وپراکنش در محصول رنگ ایجاد می کنند.

عوامل فوم ساز: پلی اتیلن وپلی پروپیلن استحکام مذاب پایینی دارند و تولید محصول فومی از آنها مشکل است وتولید فوم بیشتر در محصولات بر پایه  PVC و  PS انجام می شود. 1-  فوم ساز هائی که در اثر حرارت تجزیه شده واز خود گاز متصاعد می کنند و این گاز در فرآیند تولید باعث ایجاد فرم اسفنجی در محصول می شود  سدیم بیکربنات ، هیدرو کربن ها ، ایزو پنتال و سیکلو پنتان از این گروه ترکیبات به شمار می روند . 2-  فوم سازهائی که در اثر واکنش شیمیائی گاز آزاد می کنند فنیل تترا زول ، آزو دی کربونیل ، تولوئن سولفوئید هیدرازید نیز جزو این گروه از ترکیبات به شمار می روند که از بین عوامل فوم ساز ترکیب آزو دی کر بونیل  کاربرد وسیعتری دارد .  

  3-  مزیت استفاده ازعوامل فوم ساز: استفاده از این ترکیبات درساخت محصول هم باعث افزایش مقاومت به ضربه می شود  وهم دانسیته بالای محصول رادر حد  7 /0گرم بر سانتی متر مکعب  کاهش می دهد . (کامپوزیت با 50% الیاف طبیعی دارای دانسیته بالای 1گرم بر سانتی متر مکعب است )  

مباحث زیست محیطی "و جستاری پیرامون استفاده از باگاس و پلاستیکهای ضایعاتی برای تولید چوب پلاستیک در کشور "

مقدمه: اوج گیری بحرانهای زیست محیطی در چند دهه اخیر، بنیان منابع زیستی جهان را در معرض خطری جدی قرار داده است ، دراین اوضاع تمام دولتها به فراخور توان ، دانش وفن آوری خود در جهت مهار کردن خسارات وارده به محیط زیست ؛ برداشت بی رویه از منابع طبیعی وکاستن ازحجم آلودگی های تحمیلی به محیط زیست اقدام کرده اند . اگر تمایل بی انتهای انسان به توسعه وبرخورداری هرچه بیشترازمواهب ومنابع کره زمین در چهار چوبی منطقی مهار نشود بدون تردید موجب تهی شدن سریع زمین از این مواهب ومنابع حیاتی خواهد شد .

 یکی از چالش برانگیزترین مسائل در این عرصه ، زباله ها و مواد زاید است که می توان گفت محصول مصرف وتوسعه تکنولوژی درسطح جهان می باشند پیشرفت وتوسعه جوامع بشری از یک سو وگسترش صنایع از سوی دیگرباعث شده تا زمین از زباله مملو وانسان به ماشین تولید زباله تبدیل شود ؛ رواج فرهنگ مصرف گرایی و نیزروی آوردن بشرامروزی به تولید واستفاده از مواد مصنوعی تجزیه ناپذیر در طبیعت نیز برشدت موضوع می افزاید در این میان به دلیل محدود بودن منابع کره زمین، اندیشمندان به تفکر در مورد آینده این زیست کره وادار ساخته است . در سالهای اخیر پروژه های بزرگ صنعتی برای تفکیک ، بازیافت فرآوری جهت استفاده مجدد آن درفرآیند تولید احداث شده ویا در حال احداث می باشد که مهمترینشان عبارتند از : بازیافت کاغذهای ضایعاتی جهت تولید مقوا ، بازیافت مواد پلاستیکی ، بازیافت انواع لاستیکهای فرسوده ، جمع آوری وبازیافت خودروهای فرسوده ، بازیافت انواع پسمانده های صنعتی واستفاده از ضایعات مواد زراعی برای تولید محصول ، انرژی و دهها طرح وپروژه دیگر 

به عنوان یک نمونه از پروژه های موفق دراستفاده ازمواد کشاورزی شرکت ایتالیایی " Eco plan  " را می توان نام برد که در کنار یک کارخانه روغن کشی زیتون تاسیس شده است واز پسمانده هسته های زیتون که سابقا توسط این کارخانه دور ریخته می شد و نیزاستفاده از پلاستیک های بازیافتی به نسبت 50 - 50 اقدام به تولید محصول کامپوزیت WPC  نموده وبه این ترتیب با تاسیس یک کارخانه علاوه بر تولید ارزش افزوده واشتغالزایی ، دوماده مزاحم محیط زیست ودور ریختنی را به محصولی با کیفیت و پرکاربرد تبدیل می کند .  توجه همگاني به شرايط محيطي علاقه‌مندي مجددي را در كاربرد الياف طبيعي ايجاد كرده است. بازيافت و لحاظ شرايط محيطي براي معرفي كامپوزيتهاي جديد به بازار از اهميت روز افزوني برخوردار است. قوانين محيط زيستي و فشار مصرف كننده، باعث شده است كه توليد كنندگان مواد و قطعات، اثرات محصولات خود در محيط زيست را در تمام مراحل كار بسنجند. اين نكات باعث شده است در سالهاي اخير كارهاي زيادي در ساخت مواد كامپوزيتي بر پايه منابع تجديد پذير از جمله الياف طبيعي انجام بگيرد. اخيرا صنعت خودرو سازي به كاربرد كامپوزيتهاي الياف طبيعي به عنوان يك راه خدمت به محيط زيست و در عين حال رعايت مسايل اقتصادي، توجه جدي داشته است.

 كاربردهاي ديگر نيز در صنايع ساختمان در حال پيدايش هستند شرايط آب و هوايي، عمر و فرآورش نه تنها بر ساختار الياف، بلكه بر تركيبات شيميايي الياف اثر مي‌گذارد. لذا قوانین ومقررات بسیاری درکشورهای مختلف جهان از سوی دولتها برای صیانت ، حفظ وکاهش تخریب منابع طبیعی تدوین شده واجرا می گردد موثرترین وعاقلانه ترین  تدبیر و راهکاراستفاده مجدد اززباله ها ومواد ضایعاتی یا همان بازیافت (Recycling  ) می باشد ؛ این کارموجب کاستن از حجم زباله های صنعتی وشهری می شود به علاوه اینکه ازوارد شدن فشار بیش از حد به منابع طبیعی برای تامین مواد اولیه  جلوگیری می شود . اطلاق واژه طلای کثیف به زباله دور از واقع نیست .  در این راستا دولتها ، سازمانها ونهادهای اقتصادی هر کدام به شکلی وارد این عرصه شده وپروژه هایی را تعریف واجرا نموده اند .

در کشور ما نیز به دلیل وجود منابع عظیم باگاس مطالعه وتدوین پروژه هایی که با هدف استفاده از باگاس به عنوان مواد اولیه صنایع طراحی شده انجام گرفته ومی گیرد . یکی از این پروژه ها استفاده از ضایعات صنایع تولید شکر برای تولید محصول کامپوزیت چوب پلاستیک می باشد که با توجه به حجم روز افزون پلاستیکهای ضایعاتی و باگاس بلااستفاده ونیز فقردر میزان سرانه منابع جنگلی این مورد خاص در کشورمان ایران بسیار و بسیار جای پرداختن دارد.

استفاده از باگاس و پلاستیکهای ضایعاتی برای تولید چوب پلاستیک در کشور نگاهی به وضعیت جنگلهای شمال کشور که تنها منبع داخلی تامین چوب آلات ومصنوعات چوبی ومحصولات کاغذی است ، حساسیت وآسیب پذیری آن را به وضوح نمایان می سازد ولزوم یافتن و اتکا به منابع جایگزین را برای صنعت چوب وکاغذ وصنایع سلولزی خود نمائی می کند . در حال حاضر بزرگترین کارخانجات صنایع چوب وکاغذ کشوردراین منطقه واقع شده اند که این موضوع افزایش میزان تقاضا برای برداشت چوب و به تبع آن تخریب عرصه های جنگلی را شدت بیشتری می بخشد . بدیهی است که اگر سالیانه 2میلیون تن باگاس واردعرصه صنعت کشور شود ودر صنایع محتلف کاغذ وخمیر ، تخته های فشرده وچوب پلاستیک مورد استفاده قرار گیرد ، حجم قابل توجهی از فشار وارده براین منابع محدود جنگلی برداشته خواهد شد و پایداری نسبی آن تاحد زیادی تضمین خواهد شد.با توجه به این که پیوندهای شیمیایی در مولکولهای پلاستیک بسیار بالا وقوی می باشند لذا  تجزیه آنها درخاک وتوسط میکروارگانیسم ها به دشواری ودر طی زمان طولانی ( بین 50 تا 100 سال وگاهی هم بیشتر) صورت می پذیرد .

 متاسفانه در کشور ما نیز مشابه دیگر نقاط جهان استفاده از مواد پلاستیکی به طرز وسیعی رایج شده وسپس گسترش یافته است وبه تدریج انواع پاکتهای پلاستیکی جای کیسه های کاغذی را در میوه وخوار بارفروشیها گرفته اند. و هر ایرانی در خرید روزانه خود دست کم دو – سه کیسه پلاستیکی را از فروشنده دریافت می کتد که پس ازساعتی روانه سطل زباله شده وسرانجام به اماکن دفن زباله راه می یابد علاوه بر این جایگزین شدن بطری های پلاستیکی یکبار مصرف _ موسوم به  PET _ را با بطری های شیشه ای شیر ونوشابه وانواع مایعات دیگرکه هنوز همه ما آنها را به خوبی در یاد داریم شرایطی را در کشور به وجود آورده که در همه جا از سواحل دریای خزر تا بیابان ،رودخانه وکوهستان ودر نهایت خلیج فارس به هر جا نگاه کنیم می بینیم که چگونه طبیعت با این بطری های ساخته شده از مواد تجزیه ناپذیرآلوده شده ؛ دیدن بطریهای شناور درتمامی آبهای روان به منظره ای آشنا تبدیل شده است .

به خوبی روشن است که جمع آوری و بازیافت این مواد مضر برای محیط زیست خود بزرگترین مزیت زیست محیطی این اقدام می باشد؛ در صورت اختلاط آن با باگاس که آن نیز به نوبه خود یک ماده مزاحم برای محیط زیست است ، تولید محصول کامپوزیت چوب پلاستیک مزیتی مضاعف ومکرر محسوب می شود .  در ادامه ابتدا با این منبع غنی آشنا شده ومیزان تولید آن در ایران، کاربردهای مختلف ونحوه ومیزان استفاده از آن ودر نهایت امکانات بالقوه استفاده در تولید چوب پلاستیک مورد بحث قرار می گیرد . 

   باگاس چیست ؟  

  یکی از مواد استحصالی حین تولید در کارخانجات شکرماده ای به نام باگاس است که در حقیقت پسمانده وتفاله نیشکر پس از شربت گیری می باشد . باگاس به صورت توده وتراشه های  فیبری خشک و متراکم یک ترکیب دارای رنگ زرد کاهی و حاوی الیاف سلولزی است ، ماده بسیار پر ارزشی که بیش از 34% وزنی ساقه گیاه نیشکر را در برمی گیرد و از آن می توان در تولید انواع صفحات فشرده چوبی ، کاغذ ، مواد شیمیایی ، الکل ، خوراک دام و... استفاده نمود .   مصارف مختلف  باگاس در جهان باگاس به دلیل خواص فیزیکی و شیمیائی خاصی که دارد ، گستره مصارف متنوعی در جهان و ایران دارد (یا می تواند داشته باشد) که درزیر به طور خلاصه به آنها اشاره می شود:

 1- باگاس به عنوان سوخت تولید بخار          2- تولید برق           3-استفاده از باگاس فشرده به عنوان هیزم     4- تولید زغال        5- تولید گاز متان ، متانول     6- تولید کاغذ وخمیرکاغذ  7- تولید تخته های فشرده مثل فیبر              8- سایر صنایع ومصارف

1- باگاس به عنوان سوخت جهت  تولید بخار:  باگاس به ویژه پس از بروز بحران انرژی در جهان،به عنوان سوخت  مورد توجه قرار گرفته وبسیاری از کارخانجات تولید شکر خام از نیشکر، به عنوان سوخت اصلی بهره می برند.

 2- تولید برق: ازانرژی حاصل از سوزاندن  باگاس در نیروگاهای تولید برق که از کوره های بخار بهره می گیرند،

 3-استفاده به عنوان هیزم: باگاس پس از فشرده و پرس شدن، قابل تقسیم به قطعات مناسب و قابل حمل بوده و می تواند جایگزینی مناسب برای هیزم به عنوان سوخت خانگی باشد.

 4- تولید زغال : روش تولید زغال از باگاس مشابه تولید زغال از هیزم وساقه درختان است ولی در مورد باگاس عمل کربنیزه کردن می بایستی دو مرتبه انجام پذیرد.استفاده از زغال باگاس نیز درکشور ما می تواند جایگزین مناسبی برای زغال چوب باشد.

 5- تولید گاز متان ، متانول : در اثر تخمیر وپوسیدن سلولز موجود در باگاس مخلوطی از گاز متان ودی اکسید کربن تولید می شود .همچنین امکان تولید گاز متانول نیز وجود دارد که از آن می توان در مصارف خانگی وصنعتی استفاده کرد .

 6- تولید کاغذ وخمیر کاغذ: این تکنولوژی برپایه استخراج شیمیایی الیاف سلولزی باگاس بنا شده است که با استفاده از الیاف سلولزی باگاس به تولید خمیر وکاغذ اقدام می کنند .

 7- تولید تخته : استفاده ازباگاس بعنوان ماده اولیه یا بخشی از ترکیب مواد اولیه در ساخت انواع تخته فشرده(انواع تخته فیبر ، تخته خرده چوب) نیزرایج است

 8- سایر صنایع  و مصارف: ساخت محصولاتی مانند فورفورال – پلاستیک -  انواع پوشال – واستفاده برای تولید انواع  صفحات  چوب سیمان –تولید قارچ خوراکی در بستری از باگاس و ... . 

  استفاده از باگاس در تولید محصولات و گرانول WPC درخوزستان 

 میزان تولید باگاس در ایران تقریبا تمام مزارع نیشکر ایران در منطقه خوزستان واقع شده وناگزیر تمام باگاس تولیدی کشور که قابل برنامه ریزی جهت استفاده صنعتی می باشد  به شرح ذیل در خوزستان تولید می گردد . 1- شرکت توسعه نیشکر وصنایع جانبی  درحال حاضرسالیانه مقدار 050,1هزارتن (یک میلیون وپنجاه هزار تن ) باگاس درمجتمع کشت وصنعت" توسعه نیشکر" تولید می گردد که طی دو سال آینده وپس از تکمیل طرح،تولید باگاس به بیش از003/2هزار تن خواهد رسید. 2- کشت وصنعتهای کارون ومیان آب 675 هزار تن 3- کشت وصنعتهای هفت تپه  325 هزار تن جمع باگاس تولیدی در سال 1383 برابر004/2 هزار تن بوده  که از این مقدار تنها بخش بسیار کوجکی ازآن در کارخانه کاغذ پارس به 80 هزار تن کاغذ چاپ وتحریر تبدیل شده ودرچند واحد کوچک صنعتی به خوراک دام وتخته فشرده تبدیل می شود . همانطور که ذکر شد از میزان بیش از 2میلیون تن باگاس تولید شده در استان خوزستان بخش بسیار اندکی در حدود  80 تا 100 هزار تن  به مصرف مفید صنعتی می رسد (کمتر از 5%  و95%) مابقی آین ماده پر ارزش به دلیل نبودن امکانات و صنایع مربوط بدون کمترین بازده اقتصادی از میان می رود در ضمن لازم به یادآوری است که شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در پنج سال گذشته هرساله مبلغی در حدود2 تا3 میلیارد تومان را برای حمل و دفع باگاس در بیابانهای اطراف هزینه می کند .  این امر علاوه بر اینکه از دست دادن این سرمایه بالقوه قلمداد می شود همواره سرزنشها و فشارهای سازمان حفاظت از محیط زیست را نیز در پی دارد زیرا وجود رطوبت وترکیبات قندی موجود در باگاس آن را به بستری ایده آل برای فعالیت میکرو ارگانیسم ها مبدل کرده فعالیت انواع مخمرها (  yeasts) و قارچها (fungis) باعث تخمیر وتولید الکل وسپس اسید استیک و دیگر ترکیبات اسیدی می شود که می تواند موجب اسیدی شدن منابع آب وخاکهای حاصلخیز خوزستان گردد به علاوه اینکه این تخریب بیولوژیک با تولید مقادیر زیادی حرارت همراه است که باعث بروز خود اشتعالی در توده های باگاس گشته و بوی مشمئزکننده ودودغلیظ سفید رنگی را تا شعاع چند کیلومتری خود می پراکند.  البته شرکت فوق الذکر در راستای کاهش هزینه سالانه 2 میلیاردی خود برای حمل ودفن باگاس و نیز جلوگیری از نابودی این ثروت ملی از طریق مکاتبات فراوان با مجلس شورای اسلامی ، سازمان محیط زیست و وزارتخانه های مختلف در حال پی گیری اجرایی شدن فازهای دیگر پروژه کارخانه های کاغذ موسوم به هفت تپه می باشد ؛ ولی با این حال به دلیل مشکلات فراوان ونیاز به سرمایه گذاری کلان به نظر نمی رسد که در کوتاه مدت این آرمانها تحقق یابد و با توجه به این موضوع که در سالهای آتی میزان باگاس تولید شده از مرز 5/3 میلیون تن خواهد گذشت لازم است که با تاسیس صنایع سهل الوصول تر از این ترکیب پر ارزش استفاده گردد . یکی از بهترین گزینه ها برای این امر صنایع تولید گرانول و محصولات کامپوزیت چوب پلاستیک است .  طی برآوردهای انجام گرفته (توسط س. ترابی و همکاران . 1385)  قیمت تمام شده محصول گرانول  چوب پلاستیگ تولید شده با استفاده از ضایعات باگاس متناسب با فرمولاسیون به ازای هر کیلوگرم حدود 450 تا 550 تومان می باشد و این در حالی است که قیمت جهانی محصولات  WPCبین 75/0 تا 1 دلار برای هرکیلوگرم می باشد. قیمت مواد اولیه برای تولید این محصول به این شرح می باشد: قیمت پودر باگاس فرآوری شده به ازای هر کیلو گرم 70 تا 90 تومان قیمت پلیمر مصرفی (مواد نو) به ازای هر کیلو گرم850  تا900 تومان قیمت انواع ترکیبات افزودنی به ازای هر کیلو گرم3000  تا5000 تومان اگر در تولید محصول فرمولاسیون را 60% پودر باگاس 35% پلیمر و 5% مواد افزودنی در نظر بگیریم قیمت هرکیلوگرم گرانول چوب پلاستیک تولیدی در حدود 550 تومان خواهد بود که در صورت استفاده از انواع پلاستیک بازیافتی قیمت تمام شده را تا 350 تومان برای هر کیلوگرم می توان کاهش داد و چنانچه محصول تحت لیسانس و یا یک نام معتبر تجاری تولید گردد امکان صادرات نیز وجود خواهد داشت .     نتیجه گیری و پیشنهاد با عنایت به اینکه میزان مصرف سرانه مواد کامپوزیتی در کشور یک دهم مقدار سرانه مصرف در کشورهای پیشرفته است (به گفته دکتر مهرداد  شکریه ، رئیس موسسه کامپوزیت ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت: سرانه مصرف کامپوزیت  در کشورهای  پیشرفته  جهان 3 کیلوگرم  است در حالی که این سرانه در کشور ماتنها 3/0کیلوگرم  است . ) و با توجه به بازار بزرگ و رو به رشد تولید و مصرف جهانی (سالانه بیش از6 میلیون تن مواد کامپوزیتی به ارزش 145 میلیارد دلار در صنایع مختلف جهان مصرف می‌شود. ) و با در نظر داشتن قابلیتها ، محاسن و کاربردهای فراوان این فرآورده ها که پیش تر به آنها اشاره رفت و توان بالقوه کشورمان در تولید انواع محصولات کامپوزیت چوب - پلاستیک  ؛ قبل از اینکه به یکی از وارد کنندگان بزرگ این محصولات مبدل شویم به دولت ، سرمایه گذاران و پژوهشگران به ترتیب پیشنهاد می شود:  ·   دولت با حمایت از سرمایه گذاران و اتخاذ سیاستهای تشویقی برای صنایع مصرف کننده مواد بازیافتی مثل باگاس وپلاستیک ضایعاتی خصوصا در مناطق مستعد و محروم مثل استان خوزستان موجبات تاسیس واحدهای تولید WPC را برای بخش خصوصی فراهم آورد ایجاد چنین صنایعی -  که نیاز به سرمایه بسیار زیاد ندارد و اصولا جزو صنایع سبک قلمداد می گردند و تولیداتشان می تواند انواع محصولات نهایی ونیمه ساخته ای مثل گرانول WPC و صفحات خام چوب پلاستیک برای استفاده در دیگر صنایع باشد – علاوه بر تامین نیاز داخلی و جلوگیری از خروج ارز برای واردات چوب آلات و مواد کامپوزیت WPC می تواند با اشتغالزایی مستقیم وغیر مستقیم موجبات رونق صنعت و ایجاد ارزش افزوده بالا برای کشور را فراهم کند . مضافا اینکه کاهش اثرات مخرب و زیست محیطی مواد زاید نیز از دیگر تبعات بسیار مهم و پر ارزش این اقدام خواهد بود. ·   به سرمایه گذاران (اعم از داخلی وخارجی) ، فعالان عرصه تولید و کارشناسان ذیربط در کشور پیشنهاد می شود که نسبت به بررسی امکانات جهت سرمایه گذاری و تاسیس خطوط تولید کامپوزیت WPC اقدام نمایند ؛ زیرا براساس مطالعات و برآورد های اقتصادی انجام شده آنچه به نظر می رسد این است که صنایع تولید  WPCدارای ارزش افزوده بالا و مزایای نسبی فراوانی در کشور می باشد مضاف بر اینکه بازار مصرف آن نیز در کشور ما بازار بزرگی است و به تبع بازارهای مصرف جهانی در حال رشد می باشد ضمن اینکه نباید از بازارهای بزرگ منطقه ای غفلت ورزید ( پاکستان وافغانستان در شرق عراق وترکیه در غرب کشورهای استقلال یافته از شوروی سابق در شمال و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در جنوب وحتی هند و چین همگی می توانند مقصد صادرات  باشند)  و باید پیش از تسخیر بازار توسط رقبا حضور و بقا خود را خود را با عرضه محصولات با کیفیت تضمین نماییم . ·   در انتها نیز پیشنهاد می شود موسسات پژوهشی و دانشگاهی ، پروژه های تحقیقاتی را در مورد بررسی علمی – فنی جهت شناسایی امکانات بالقوه کشور در سایر نقاط تعریف کرده و به انجام رسانند که از جمله آنها می تواند " امکان استفاده از  شلتوک برنج در استانهای شمالی کشور" و استفاده از کاه گندم و دیگر غلات در سایر نقاط  وحتی الیاف حاصل از بازیافت کاغذ ومقوا برای تولید این خانواده از محصولات کامپوزیتی باشد . تا ان شا ا... هرچه زودتر با رساندن سطح تولید و مصرف به نقطه مطلوب ، در زمینه این صنعت به یکی از پیشقراولان علم فناوری در سطح منطقه وجهان تبدیل شویم .  

به امید آن


مطالب مشابه :


شرکت قند و شکر

· سایر فرآورده های باگاس شامل فورفورال ـ آلفا تولید کاغذ از باگاس ، فارغ از




شرکت کشت و صنعت کارون

فرآورده های فرعی کارخانه عبارتند از باگاس تولید نئوپان و خوراک دام و کاغذ و فورفورال




روشهای نوین بازیافت وکاربردهای جدید ضایعات کارخانجات قندوشکر

صنایع کاغذ سازی، تولید نئوپان ، تخته ، فورفورال و استفاده از باگاس در تولید مواد عایق




فورفورال

كلمه فورفورال از لاتين مي آيد و در مانند باگاس نيشكر در طي يك تولید کننده پرده




موارد استفاده از تفاله چغندر

طراحی و تولید از محصولات ديگري كه از باگاس بدست مي محصول ديگري از فورفورال از




چندسازه چوب پلاستیک (4)

ساخت محصولاتی مانند فورفورال سالهای آتی میزان باگاس تولید شده از مرز 5/3 میلیون تن




لیست طرح های توجیهی قابل دانلود ( طرح توجیهی رایگان)

40- خوراک دام از باگاس. 41- تولید رینگ 17- تولید فورفورال از ضایعات




رشته مدیریت صنایع:ضایعات قندی در صنعت تولید شکر

مقدار ضایعات قندی را در کارخانه های تولید شکر از از باگاس بدست از فورفورال از




مقاله های کشاورزی

توليد ام دي اف از باگاس نيشكر در حالت تهيه فورفورال و مشتقات آن كه بعنوان




ارائه و دانلود طرح توجیهی تولید و کسب کار و کارآفرینی مشاوره وام و ضمانت بانکی سود بیشتر و مشاغل پر

طرح توجیهی تولید آلفا سلولز از باگاس و تولید نخ از و کار فورفورال از




برچسب :