تقویم تاریخ ۱۹ اسفند، ۱۹ جمادی الاول و ۱۰ مارس
رویدادهای تاریخی ایران و جهان در چنین روزی ۱۹ اسفند ۹۳ برابر با ۱۰ مارس
۱۹ اسفند ۱۳۹۳ خورشیدی برابر با ۱۹ جمادی الاول ۱۴۳۶ هجری و ۱۰ مارس ۲۰۱۵ میلادی
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ ) • رحلت “سیدجمال الدین اسدآبادی” اندیشمند و مبارز مسلمان (۱۲۷۵ ش)
روحانی مجاهد، سیدجمالالدین اسدآبادی در سال ۱۲۱۷ش (۱۲۵۴ق) در اسدآباد همدان در خانوادهای روحانی چشم به جهان گشود. پس از فراگیری مقدمات در زادگاه خود، برای ادامه تحصیل به قزوین، تهران و نجف اشرف رفته و از محضر شیخ انصاری و ملاحسینقلی همدانی استفاده برد. در سال ۱۲۳۲ ش به دستور شیخ …
• رحلت فقیه جلیل “سید محمد مهدی خوانساری” (۱۲۸۴ش)
میرزا محمد مهدی خوانساری در حدود سال ۱۲۱۴ش (۱۲۵۱ق) در خاندان علم و فضیلت و دانش، در اصفهان به دنیا آمد. پدر وی، میرزا محمدباقر خوانساری، صاحب کتاب گرانسنگ “روضات الجنّات” و از فضلا و علمای شیعه زمان و فقیهی اصولی، محدثی توانا، عالمی فاضل، مجتهدی کامل و مفسری زاهد بود. میرزا محمد …
• عملیات بزرگ بدر در هورُالهویزه با رمز یا فاطمه الزهرا (۱۳۶۳ ش)
عملیات بزرگ بدر با رمز یا فاطمهالزهرا(س) از روز نوزدهم اسفند سال ۱۳۶۳ در جبهه جنوب واقع در هورالهویزه در وسعت تقریبی ۱۱۰۰ کیلومتر مربع با اهداف انهدام وسیع نیروهای دشمن و تصرف و تأمین هورالهویزه و کنترل جاده بصره – العماره و پاسخ به حملات دشمن به مناطق مسکونی ایران انجام گرفت و تا …
• شهادت حاج “حبیب اللَّه افتخاریان” فرمانده سپاه مریوان (۱۳۶۳ ش) درسال ۱۳۳۴ در خانواده ای دامغانی از روستای شهیدپرور وامرزان دیده به جهان گشود و در سن ۳ سالگی از محبت پدر محروم گشت و سرپرستی او و خانواده اش را عمویش بر عهده گرفت بدلیل شرایط مادی خانواده تحصیل در کلاسهای شبانه به کار و تلاش روزانه را انتخاب کرد پس از فراقت از تحصیل به خدمت سربازی …
• در دانشگاه تهران بمب منفجر شد و خسارات زیادی وارد کرد(۱۳۵۰ش)
• عده زیادی از جوانان ایرانی مقیم لندن در برابر سفارت ایران در لندن دست به تظاهرات زدند.(۱۳۵۲ش)
این گروه پلاکارتهایی با خود داشتند که حاکی از این بود که نیروهای نظامی ایران باید از خلیج فارس دور بماند و تهاجم ایران به خلیج فارس باید متوقف شود. در این روز همچنین عده ای به سفارت ایران در هلند رفته دست به تظاهراتی زدند
• درگذشت آیتالله سید مجتبی موسوی لاری ، نماینده ولی فقیه در لار (۱۳۹۱ش) وی یکی از از مفاخر حوزوی و دینی کشور بود و با درگذشت آن عالم ربانی، حوزههای علمیه و مراکز دینی کشور عزادار شد. طبق گزارشات رسیده هماکنون مردم لار در برابر بیت آن مرحوم تجمع کرده و در حال عزاداری هستند. آیتالله موسوی لاری فرزند آیتالله سیدعلی اصغر آیتاللهی و نوه آیتاللهالعظمی …
• از ساعت ۱۱/۳۰ الی ۱۲/۳۰، تظاهراتی در سانفرانسیسکو ـ ایالت کالیفرنیا ـاز سوی حدود ۱۲۰ نفر از دانشجویان در اعتراض به وقایع شهر تبریز برپا گردید.(۱۳۵۶ش)
تظاهر کنندگان ضمن حمل پوسترهایی در حمایت از امام، اعلامیه هایی نیز توزیع کردند.
• از ساعت ۱۵ الی ۱۶، مراسمی با سخنرانی آقای سید محمد علی موسویان در قریه غیاث آباد گرمسار برپا گردید.(۱۳۵۶ش)
ایشان عید نوروز را به مناسبت حوادث شهرهای قم و تبریز عزای عمومی اعلام کرد. نامبرده در مجلس دیگری که در ساعت ۱۷/۱۰ در مسجد جامع گرمسار برگزار شده بود، در پی عدم حضور سخنران، سخنانی ایراد کرد و در سخنان خود مجددا به عدم برپایی عید نوروز اشاره داشت.
• درگذشت پروین میکده ، بازیگر پیشکسوت تلویزیون و سینما (۱۳۹۲ش)
پروین میکده در سال ۱۳۱۴ متولد شد. پدرش سرهنگ ابوالقاسم میکده علاقه زیادی به موسیقی ایرانی داشت و به همین علت فرزندانش را با آن آشناکرد. پروین میکده سال دوم دبیرستان را پشت سر گذاشته بود که ازدواج او را از ادامه تحصیل بازداشت، اما در فعالیتهای علمی و هنری شرکت میکرد. او همچنین در …
• شیخ محمدخیابانی روزنامه ای به نام تجدد در تبریز انتشار داد (۱۲۹۵ش)
• بر اثر مساعی علی اکبر خان داور وزیر فوائد عامه و تجارت، مدرسه تجارت تأسیس و شروع به کار کرد. (۱۳۰۴ش)
ریاست مدرسه به عهده دکتر محمود افشار یزدی قرار گرفت
• درگذشت “جلال الدین سیوطی”، فقیه، محدث و لغتشناس بزرگ عرب(۹۱۱ ق)
عبدالرحمان بن ابی بکر بن محمد، معروف به سیوطی در ۸۴۹ ق در قاهره به دنیا آمد. در ۸ سالگی قرآن را حفظ کرد و در درس ابوالعباس شَمَنی و محیى الدین کافیجی و دیگر بزرگان حاضر شد. وی در تمام فنون رایج به ویژه فقه، هیئت، حدیث، تفسیر، معانی، بیان، بدیع، نحو و لغت متبحر بوده و بر همهی همدورههای …
• تولد “اُلغ بیگ” فرمانروای دانشمند تیموریان و منجم ایرانی(۷۹۶ ق)
(اُلغ بیگ) دانشمند و منجم ایرانی در دربار جدش “امیر تیمور گورکانی” تربیت شد و از سال ۸۱۲ قمری فرمانروای ماورالنهر گردید. اُلغ بیگ بر خلاف پدربزرگش، تیمور، علاقهای به کشور گشایى نداشت و بیشتر به سبب علاقه به علوم به ویژه علم نجوم شهرت یافت. در سال ۸۴۲ قمری در سمرقند مدرسهای بنا کرد …
• تولد آیت اللَّه “شیخ محمدقاسم اردوبادی” عالم و ادیب ایرانی در تبریز(۱۲۷۴ ق)
آیت اللَّه شیخ محمدقاسم اردوبادی، پس از اتمام تحصیلات متوسطه، به نجف رفت و نزد علمای مشهور زمان، دانش آموخت. این عالم بزرگ پس از اخذ درجهی اجتهاد، به زادگاهش تبریز بازگشت و در این شهر، علاوه بر تدریس، کتب متعددی را نیز به رشتهی تحریر درآورد. آیت اللَّه اردوبادی در سال ۱۳۳۳ ق در …
• تولد “پیر کورنی” نویسنده و ادیب معروف فرانسوی (۱۶۰۶م)
پیِر کورنی، نخستین شاعر دراماتیک و داستانی قرن هفدهم، در ۱۰ مارس ۱۶۰۶م در شهر روان فرانسه به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات خود، ابتدا به شغل وکالت دعاوی پرداخت و پس از چندی به نمایشنامهنویسی روی آورد. کورنی بعدها ساکن پاریس شد و زندگی خود را با سختی ادامه داد؛ با این حال از کار …
• اختراع تلفن توسط “الکساندر گراهام بل” مبتکر شهیر اسکاتلندی(۱۸۷۶م)
الکساندر گراهام بل مخترع امریکایى، در آغاز استاد ناشنوایان و افراد لال بود. او فکر اختراعِ وسیلهای را در سر میپروراند که به وسیله آن بتوان بین دو نفر از راه دور، ارتباط برقرار نمود. گراهام بل به چگونگی ترکیب و تغییر اصوات کنجکاو بود و راهی برای نوشتن اصوات پیدا کرد که هر کس آنها …
• شکست سپاهیان ایتالیایی از قوای حبشه در نبرد آدوا (۱۸۹۶م)
سپاهیان ایتالیایى که به قصد تصرف حبشه، اتیوپی کنونی، به این سرزمین حمله کرده بودند، در دهم مارس ۱۸۹۶م در ناحیهای به نام آدوا شکست خوردند. هدف قوای ایتالیا از این نبرد، تسخیر حبشه و برقراری ارتباط میان دو مستعمره دیگر ایتالیا در شمال شرقی افریقا، یعنی اریتره و سومالی بود. در این جنگ، …
• بمباران شدید توکیو توسط هواپیماهای امریکایی (۱۹۴۵م)
در جریان جنگ جهانی دوم، صدها فروند بمبافکن غولپیکر امریکایى، به دفعات، بمبهای خود را بر شهر توکیو فرو ریختند. در ادامه جنگ، در اثر بمباران شدید توکیو در روز دهم مارس ۱۹۴۵م، نزدیک به هزاران تن از غیر نظامیان ژاپنی کشته شدند. این حمله هوایی امریکا، از سری حملات ایالات متحده به مناطق …
• وقوع کودتای “باتیستا” در کوبا و آغاز دیکتاتوری او در این کشور (۱۹۵۲م)
فولخنْسیوْ باتیستا، دیکتاتور پیشین کوبا در سال ۱۹۰۱م به دنیا آمد. وی در ۳۲ سالگی حزبی از طبقات متوسط کوبا را تشکیل داد و در سال ۱۹۳۳م در مقام رهبری حزب خود توانست به نوعی حکومت را در اختیار بگیرد و به طور غیرمستقیم قدرت را در دست داشته باشد. در نهایت، وی در سال ۱۹۴۰م به طور رسمی ریاست …
• مرگ “کُنْسْتانْتین چرنینْکو” رهبر پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق (۱۹۸۵م)
کُنْسْتانْتین چرنینکو رهبر پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق در ۲۴ سپتامبر ۱۹۱۱م در خانوادهای بیبضاعت در روستایى در سیبری به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود، در ۱۸ سالگی مسئول سازمان جوانان حزب کمونیست شوروی سابق شد و دو سال بعد به عضویت این حزب درآمد. وی مدت ۲۰ سال از اعضای برجسته …
گروه تعزیه خوانی عاشقان ثارالله شهرستان زرقان فارس
گنجینه تعزیه فارس
مطالب مشابه :
تاريخومحل توزيع كارت و برگزاري آخرين آزمون دارندگان مدرك معادل كارشناسي سال 1386 اعلام شد
دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر : دانشگاهعلومكشاورزيومنابعطبيعيگرگان
منابع
پورتال دانشگاه علوم (زیباشهر) کاربردی علوم و فنون قزوین و دانشگاه غیر انتفاعی
پیش شماره کد تلفن شهر و شهرستان های استان قزوین
شهرستان البرز (عکس های خبری) قزوین نیوز. بلاگ خبری شهرستان البرز ، اخبار استان قزوین
تقویم تاریخ ۱۹ اسفند، ۱۹ جمادی الاول و ۱۰ مارس
گنجینه تعزیه فارس. منوی اصلی. صفحه اصلی; پست الکترونیک; آرشیو وبلاگ
زندگی نامه حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی ازمراجع تقلید
از همه علاقمندان به تحصيل علوم و فنون ديگر حوزه و دانشگاه، با
آگهی استخـــــــــــــــــدام
22تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد لیسانس علوم بانکی/ حسابداری آشنائی با فنون آماری و
برچسب :
دانشگاه علوم فنون زیباشهر