صابون ضد باکتری، مضرات صابونهای ضدباکتری (آنتی باکتریال) ! - صابون ضد باکتری مو
در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی در مورد صابون های ضدباکتری را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
به نقل از برگزیده ها: استفاده از صابون های آنتی باکتریال می تواند برای سلامتی خطرناک باشد.بسیاری از مصرف کنندگان این صابون ها بدون اینکه اطلاعی داشته باشند به این مواد حساسیت و آلرژی دارند و همواره به دنبال علت آلرژی خود هستند. با ما همراه شوید و این مطلب مفید را مطالعه کنید.
صابون آنتی باکتریال
برگزیده ها: حتما تبلیغات زیادی برای صابون های ضدباکتری شنیده اید دقت کنید که چه صابونی به پوست خود میمالید و چه اثراتی روی پوست خود میگذارید این صابونها ممکن است اثر عکس روی پوستتان بگذارند. در تبلیغ صابون های ضدباکتری (آنتی باکتریال) عنوان شده است که این صابون ها پوستی کاملا شاداب و سالم به شما هدیه می کند و همچنین آثار التهاب های پوستی را از بین می برد .
اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا (FDA) معتقد است بر خلاف باور مردم دلیل علمی که بتواند ثابت کند صابون ها و شوینده های ضد باکتری و ضد میکروب، در پیشگیری از بیماریها فعال تر از صابون ها و شوینده های عادی هستند وجود ندارد. محققین می گویند، باکتری ها می توانند به مرور و با گذشت زمان نسبت به عوامل ضدباکتری مقاوم شوند. لذا ممکن است مواد ضدباکتری صابون روی برخی باکتری ها تاثیر نکند.
دانشمندان عنوان کردند که ماده ای در صابون های ضد باکتری وجود دارد که می تواند اختلال هورمونی ایجاد کند و یا حتی سبب مقاوم شدن باکتری ها دربرابر دارو شود. اطلاعیه گروه میکروبیولوژیست مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC) حاکی است که خطرات استفاده کوتاه مدت ( روزانه ) و درازمدت صابون های ضدباکتری احتمالا بر فواید آن می چربد.
سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA ) نیز گزارش داد: برخی عناصر صابون های ضد باکتری، مثل ترایکلوسان در صابون مایع و تراکلوکاربان در قالب صابون می تواند به مقاومت باکتری در برابر آنتی بیوتیک منجر شود. برخی از مطالعات علمی نیز نشان می دهد که عناصر تشکیل دهنده صابون ضد باکتری برای حیوانات منجر به برهم زدن تعادل هورمون ها درآن ها شده است.
همچنین با استفاده از صابونهای ضدباکتری ، علاوه بر باکتریهای مضر ، باکتری های مفید نیز از بین می روند. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) می توان گفت استفاده از صابون های ضدباکتری برای شستن دست ها لازم نیست و شستن صحیح و کامل دست ها با آب گرم و صابون معمولی، یکی از بهترین و موثرترین راه ها برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مسری (واگیردار) و عفونی است.
همچنین دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد می گویند : صابون های آنتی باکتریال موجود در بازار باعث پاکی بیشتر دست نمی شوند. و برخلاف تصور عموم این صابون ها یک ضدعفونی کننده تمام عیار نیستند. آنان تاکید کردند گرچه فراورده های گران قیمت تر یعنی محلول های ضدعفونی کننده در صورتی که درست به کار روند واقعا دست هایتان را تمیز می کنند، اما آب و صابون معمولی هنوز شیوه مناسبی برای پاک کردن دست ها می باشند.
در صورتیکه یک شخص سالم از صابون های آنتی باکتریال استفاده کند فلور طبیعی پوست او به هم می ریزید و باکتری هایی که به طور معمول در سطح پوست زندگی می کنند و هم زیست طبیعی بدن هستند از بین می روند با نابودشدن این باکتری ها پوست مستعد یکسری از بیماری ها می شود و هم زیست های طبیعی بدن تغییر می یابد به اضافه این صابون های آنتی باکتریال چربی سطح پوست را از بین برده و موجب خشکی پوست ما می گردند.
اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا افزود: بر خلاف باور مصرف کنندگانی که تولیدات این چنینی را به دلیل اطمینان بیشتر به تاثیر بخشی آن خریداری می کنند در حال حاضر دلیل علمی که بتواند ثابت کند این تولیدات در مبارزه با بیماریها قوی تر از آب و صابون معمولی عمل می کنند وجود ندارد. ( FDA ) هشدار داد که نتیجه مطالعات نشان داده است مصرف طولانی مدت مواد شیمیایی ضد باکتری مثل ترایکلوسان در صابون های مایع و ترایکلوکربن در صابون های معمولی می تواند آثار هورمونی باقی بگذارد که نتیجه آن تولید طیفی از باکتری ها یا میکروب های بسیار مقاوم است در نتیجه شرکتهای تولیدی اگر نتوانند برای اثبات بی ضرر بودن تولیداتشان یا اثبات تاثیر فعال آنها در از بین بردن باکتری ها دلیل علمی ارائه کنند ملزم خواهند شد تولیداتشان را با استاندارهای سازمان غذا و دارو هماهنگ کنند.
بسیاری از صابون هایی که بر روی جلد آنها عنوان صابون ضد باکتری، ضد میکروب یا ضد عرق نوشته شده است در ترکیبات خود یک یا چند نوع از مواد شیمیایی را دارند که سازمان دارو و غذا درباره وجود این مواد شیمیایی هشدار داده است.
در شرایط عادی استفاده از صابون یا مایع دستشویی برای شستن دستها کافی می باشد اما کسانی که در کارهای بیمارستانی کار می کنند و با خون و ترشحات بیمار در ارتباط هستند، مانند پرستار و پزشک باید علاوه بر صابون از محلول های ضد عفونی کننده نیز استفاده نمایند.
گردآوری: بخش خانواده برگزیده ها
,