چکیده و نمای بازار26اسفند93

خلاصه بازار

سه شنبه 26 اسفند 1393 - 17 مارس 2015

در پی بازگشایی نمادهای پالایشی شاخص کل بورس تهران با افت شدید 5.5 درصدی (معادل 3589.9 واحد) به 61532.9 واحد سقوط کرد که کمینه یک و نیم سال گذشته است. مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس نسبت به دیروز تقریبا نصف شده و به 506 میلیارد تومان رسیده است.

نمادهای پالایشی که به دلیل ابهامات موجود در خصوص نرخ فرآورده ها از تیر ماه سال جاری متوقف شده بودند، در جریان معاملات امروز بازگشایی و شاخص گروه خود را با 46 درصد افت مواجه ساختند. بیش از یک چهارم ارزش دادوستدها مربوط به معاملات شرکت های پالایشی می باشد.

اطلاعات مالی سال 93 این شرکتها نیز پیش از بازگشایی انتشار یافته و اغلب، درآمد هر سهم را در قالب سناریوهای مختلف اعلام کرده اند. تا جایی که برخی با دو سناریو و برخی حتی با چهار سناریو اقدام به پیش بینی سود کرده اند.

پالایش نفت بندرعباس که درآمد هر سهم را در بالاترین مقدار 964 ریال و در پایین ترین مقدار 417 ریال برآورد کرده، با 50 درصد افت قیمت پایانی در 4500 ریال بسته شده است. این نماد بیشترین ارزش معاملات را در میان سایر شرکت ها داشته است.

پالایشگاه تبریز نیز سود هر سهم را  با فرض قیمت های پالایش و پخش 334 ریال و براساس نرخ های ادعایی شرکت 2418 ریال اعلام کرده است. قیمت هر سهم این شرکت با افت 43 درصدی قیمت پایانی به 8520 ریال کاهش یافته است.

پالایش نفت شاوان در چهار فرض درآمد هر سهم سال 93 را ارائه کرده به طوریکه در بهترین فرض، سود 357 ریالی رقم می خورد، اما در دو سناریو دیگر زیان برآورد کرده است. این شرکت با افت 58 درصدی قیمت پایانی در 7990 ریال بسته شده است.

پالایشگاه های شیراز و تهران برای سال جاری به ترتیب سود های 1840 و 527 ریالی را  پیش بینی نموده اند. همچنین، پالایش نفت شیراز در سناریو دیگری سود 444 ریالی برآورد کرده است. قیمت هر سهم این نمادها به ترتیب با 49 و 56 درصد کاهش به 6167 و 5059 ریال رسیده اند.

پالایش نفت اصفهان که در جریان معاملات امروز اقدام به انتشار پیش بینی سود سال جاری نمود، با 67 درصد افت قیمت پایانی در 3291 ریال بسته شده است. این شرکت سود هر سهم سال 93 را 636 ریال تخمین زده است.

همچنین، این شرکت بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشته و پس از آن پالایش نفت بندرعباس قرار دارد. در سوی مقابل؛ بانک سینا با رشد 4 درصدی در قیمت پایانی با صف خرید به کار خود پایان داده و بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل داشته است. حجم دادوستدها در این نماد 20 برابر میانگین ماهیانه بوده است.

بانک صادرات نیز با 67 میلیون بیشترین حجم معاملات را داشته و 0.4 درصد در آخرین دادوستد افزایش یافته است. بدین ترتیب، این نماد برای پنجمین روز متوالی در محدوده مثبت بسته می شود.

پس از پالایشی ها، بانکها در حالی بیشترین ارزش دادوستدها را ثبت کرده اند که شاخص این گروه نیز 1.2 درصد افت را نشان می دهد.

به جز گروه دارویی، بیشتر شرکت های صنایع مختلف در محدوده منفی بسته شده اند. در این گروه شیمیایی که عمدتا کاهش یافته اند، گسترش نفت و گاز پارسیان با 4 درصد افت در آخرین دادوستد با صف فروش بسته شده است.

پتروشیمی فناوران نیز مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی شده و با 12 درصد کاهش قیمت پایانی، همچنان با صف فروش بسته شده است.

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه گفتگوها با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همتایان فرانسوی، آلمانی و انگلیسی خود در بروکسل خوب بوده، تصریح نموده که مدیران سیاسی ۱+۵ از فردا به مذاکرات لوزان ملحق خواهند شد. همچنین، وی اعلام کرده که طرفین حضور فعالی برای رسیدن به توافق نهایی خواهند داشت.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران نیز اعلام کرده که دو موضوع در مذاکرات باقی مانده که برای حل آنها تا جمعه تلاش می شود.

بلوک 28.4 درصدی سهام شرکت ایران ترانسفو (بترانس) فردا عرضه می شود. قرار است قیمت پایه هر سهم با کاهش نزدیک به 1 درصد نسبت به آخرین عرضه به قیمت 8699 ریال عرضه شود. گفتنی است، این بلوک در دوم اسفند جاری عرضه شده بود که خریداری نداشت.

در بازار سکه و ارز قیمت ها کماکان افزایش یافته اند. دلار آمریکا با رشد 1.5 درصدی با 3329 تومان برابری می کند. سکه بهار آزادی طرح جدید نیز 1.2 درصد رشد داشته و در 933 هزار تومان دادوستد می گردد.

========================================================

نمای بازار26اسفند93

بازار سهام در آخرین روزهای سال 93 ، بی سابقه ترین ریزش خود را در حالیکه خبرهای سیاسی بیش از هر زمان دیگری مثبت است، تجربه کرد . این ریزش نتیجه بازگشایی نمادهای پالایشی بود که ماه ها متوقف بوده و سایر نمادهای بازار را در ریزش همراهی نکرده بودند. بازگشایی امروز پالایشگاهی ها که در پی ارایه گزارش های مالی سال جاری آن ها اتفاق افتاد، ریزش حداکثر 69 درصدی را برای آن ها به همراه داشت اما شاخص بورس از هجوم بازگشایی نمادهای پالایشی بیش از 5.5 درصد نزول را متحمل شد.

بازگشایی نمادهای پالایشگاهی بعد از ارایه پیش بینی سودهای عجیب و مبهم که بازار فرصت تحلیل آن ها را هم نداشت، بیشترین تاثیر را در ریزش 3589 واحدی شاخص داشت و بار دیگر شاخص کل بورس را به کانال 61 هزارواحدی تبعید کرد.

 

سازمان بورس اصرارداشت نمادهای پالایشی در روزهای پایانی سال جاری در حالی که خبرهای سیاسی مثبت است، بازگشایی شود تا ریزش های سال93 تکمیل شود. در اخرین ساعت شب گذشته، گزارش پالایشگاهی ها با چند سناریو بر روی کدال قرار گرفت. انقدر انحراف معیار سود های اعلامی زیاد بود که واقعا سرمایه گذار نمی دانست چه سودی را لحاظ کند و به سهم چه نسبت قیمت بر درامدی بدهد.

 جالب است که پالایشی ها نیز مبنای دقیقی برای اعلام سودهای خود نداشتند و به دلیل ابهامات موجود با چند سناریو شامل( سهم صندوق توسعه، قیمت های جهانی، قیمت پالایش و پخش و فوب خلیج فارس )وترکیبی از این ها پیش بینی های خود را ارایه دادند. بازار خیلی فرصت بررسی و تحلیل گزارش های مالی شرکت ها را نداشت چون بلافاصله امروز بازگشایی و معامله شدند و ریزش هایی تا 68 درصد را متحمل شدند. البته بسیاری از نمادهای بازار از ابتدای سال تا کنون به همین اندازه کاهش قیمت داشته اند و بعد از مدت ها توقف نمادهای پالایشی، این میزان کاهش دور از انتظار نبود. تنها نگرانی امروز آن بود که قیمت ها متعادل نشده و با صف فروش همراه شوند که در این صورت شوک ناشی از بازگشایی پالایشگاهی ها در بورس ادامه می یافت اما خوشبختانه سهام متعادل شدند.

بررسی معاملات چند روز گذشته نشان می دهد بیش از 80 درصد از ارزش معاملات در اختیار حقوقی هاست و سرمایه گذاران خرد بیشتر نظاره گر بازار شده اند. خبرهای سیاسی مثبت است. بنظر می رسد توافق نزدیک است اما نگرانی در خصوص بازگشایی پالایشگاهی ها کمی سرمایه گذاران را ریسک گریز کرده بود . هرچند بازگشایی های امروز پالایشگاهی ها بیش از همه شاخص را متاثر کرد اما باری از روی دوش بازار برداشته شد.

شبندر که روزی لیدر بازار بود با 4 سناریو پیش بینی سود هر سهم خود را بین 56 تا 81 درصد کاهش داد و در بازار امروز با 49 درصد افت در قیمت 446 تومان و صف فروش بازگشایی شد ولی با حمایت حقوقی و حقیقی ها، سهم متعادل و معاملات 34 میلیون سهمی را ثبت کرد.

پالایش نفت اصفهان هم امروز پیش بینی سود هر سهم سال مالی 93 را مبلغ 636 ریال اعلام کرد و با 66.8 درصد کاهش در قیمت 323 تومان بازگشایی شد و البته قیمت پایین سهم سبب تشکیل صف خرید 12 میلیونی برای سهم شد. فروشنده سهم حقوقی و خریدار آن بیشتر حقیقی بود.

 

 شاوان هم در 4 سناریو پیش بینی سودش را بین 41 تومان تا 246 تومان اعلام کرده و امروز در قیمت 799 تومان بازگشایی شد و بیشتر خریداران سهم حقیقی بودند.

شراز امروز حجم معاملات کمی داشت و نزول 48.8 درصدی را متحمل شد. این شرکت پیش بینی سود هر سهم را طی دو سناریو 44 و 184 تومان اعلام کرد و در قیمت 635 تومان معامله شد.

شتران سهمی که روزی لژ نشین بازار بود و گران ترین سهم بازار محسوب می شد هم اکنون با سناریو پیش بینی سود 44 تومانی و 184 تومانی در قیمت 559 تومانی معامله شد و نزول 56 درصدی را متحمل شد.

                                             

 شبریز 43 درصد افت قیمت را بعد از اعلام پیش بینی سود 33 و 241 تومانی متحمل شد ولی مورد حمایت حقوقی ها قرار گرفت.

 

با وجود بازگشایی نمادهای پالایشی، حجم و ارزش معاملات نسبت به روز گذشته کاهش داشت.

بنظر می رسید بیشتر سرمایه گذاران نظاره گر بازار شده اند تا شاهد آتش بازی پالایشی ها باشند. سایر صنایع بازار نیز تحت تاثیر جو منفی بازار کم معامله و منفی بودند.

امروز در گروه بانک شاهد عرضه های قابل توجهی بودیم که بیشتر سهام گروه را به منفی کشانید اما وسینا توانست در همین شرایط صف خرید 24میلیونی اش را حفظ کند.

بانک خاور میانه هم که بتازگی نمادش در بورس بازگشایی شده مورد توجه قرارداشت.و بصادر با معاملات 88 میلیونی سعی کرد تا سطح 82 تومانی را حفظ کند.

 

 در گروه سرمایه گذاری ، همه نمادها قرمز پوش بودند. فقط ونیرو با معاملات بلوکی مثبت بود.

 

در گروه پتروشیمی، شفن مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی شد و تا 11 درصد کاهش قیمت را متحمل شد. پارسان تحت تاثیر گزارش پالایشی ها تا آستانه صف فروش رفت.

 

گروه پتروشیمی نیز اکثر سهم ها منفی بودند اما کرمانشا، جم، شیران، شخارک نوسانات مثبتی داشتند. در بین شیمیایی ها نیز شاملا، شلعاب، شپارس، شکربن، شدوص و پاکشو سبز ماندند.

 

گروه دارو اگرچه حجم معاملات کمی داشت اما بیشتر نمادهای آن نوسانات

 مثبتی را تجربه کردند. دروز، تیپیکو، دبالک، شتهران، دعبید صف خرید داشتند.

 

در گروه غذایی، غشصفها و غشهد با رشد سودشان مورد توجه قرار گرفتند. غشصفها پیش بینی سودش را از مبلغ 987 ریال به 1163 ریال افزایش داد.غپینو، غمینو و غبهنوش هم مثبت معامله شدند.

 

 

در گروه خودرو، شاهد نوسانات منفی خودرو سازان بودیم اما ایران خودرو از سطح حمایتی خود مورد حمایت حقوقی ها قرار گرفت و در قیمت 272 تومان معامله شد. خبهمن امروز معامله بلوکی داشت.

 

در بین لیزینگی ها، ولغدر امروز متوقف شد. ولصنم پیش بینی سودش را از 368 ریال به 419 ریال افزایش داد.

 

 در گزارشی امده است تولید انواع کامیون در بهمن ماه 298 درصد رشد داشته است که در این میان گروه بهمن 415 درصد رشد تولید، سایپا دیزل 445 درصد و ارس خودرو دیزل 33 برابر رشد تولید داشته است.

 

امروز حفاری هم مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی بود و ریزش 12 درصدی را متحمل و متعادل شد.

 

در چند رشته ای ها، غدیر دیروز 50 تومان سود نقدی به هر سهم داد.امروز غدیر را هم باز می کردند، خیال همه راحت می شد. وبانک شرایط بنیادی خوبی دارد و امروز مثبت بود.اما وامید صف فروش است. سرمایه گذاران دوست ندارند در افزایش سرمایه وامید شرکت کنند.

 

در گروه فلزی، فولاژ با خبر افزایش سرمایه نوسانات مثبتی داشت.

 

 در گروه سیمان، با عقب نشینی داعش و بهبود امنیت منطقه، شرایط سیمانی ها می تواند کمی بهتر شود.

 

 در گروه استخراج ذغال سنگ، کپرور همچنان با صف خرید همراه است. کمنگنز هم که سهامدار عمده کپروره همچنان مورد تقاضاست.

امروز بازار روز سختی را سپری کرد. بازگشایی پالایشی ها نفس ها را در سینه حبس کرد و ریزش 3589 واحدی را به شاخص تحمیل کرد ولی در دقایق پایانی بازار، حضور خریداران جدی تر شد و برخی سهام مورد حمایت قرار گرفتند. 

 

در پایان معاملات امروز نماد فولاژ برای برگزاری مجمع فوق العاده بمنظور تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه، ولغدر برای برگزاری مجمع عمومی ،قشیر، قچار و زمگسا برای تعدیل عایدی متوقف شدند. 

 امروز حجم و ارزش معاملات نسبت به روز گذشته با کاهش قابل توجهی همراه بود. حجم معاملات 51 درصد کاهش را نشان می دهد


مطالب مشابه :


چکیده و نمای بازار6دی93

سبزرهان‌ بورس - چکیده و نمای بازار6دی93 - بازار سرمایه - سبزرهان‌ بورس




چکیده و نمای بازار19آذر93

سبزرهان‌ بورس - چکیده و نمای بازار19آذر93 - بازار سرمایه واحد برجاي گذاشتند و شاخص فرابورس




چکیده و نمای بازار24اسفند93

چکیده و نمای ارزش معاملات بورس با رشد قابل توجه به 388 و در فرابورس به 156 میلیارد تومان




چکیده و نمای بازار25اسفند93

چکیده و نمای ارزش کل معاملات بورس و فرابورس با رشد 72 درصدی به 937.7 میلیارد تومان




چکیده و نمای بازار26اسفند93

چکیده و نمای مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس نسبت به دیروز تقریبا نصف شده و به




چکیده و نمای بازار8فروردین 94

چکیده و نمای ارزش کل معاملات بورس و فرابورس به 151.3 میلیارد تومان رسیده که 109.4




چکیده و نمای بازار9فروردین94

ارزش کل معاملات بورس و فرابورس با 126 درصد یعنی بیش از دو برابر افزایش به 343.2 نمای




چکیده و نمای بازار19اسفند93

چکیده و نمای به قیمت هر سهم 475 تومان و ارزش 5.15 میلیارد تومان برای اولین بار در فرابورس




چکیده و نمای بازار23فروردین93

چکیده و نمای بازار23فروردین93. همچنین 66 درصد معاملات مربوط به بورس و مابقی فرابورس بوده است.




برچسب :