نام دو شهر مود و درخش در بازار جهانی فرش می درخشد
رییس گروه مشاوران جوان استاندار خراسان جنوبی و کارشناس صنایع دستی گفت: فرش خراسان جنوبی برای مخاطبین خاص کاملا شناخته شده است و در بازار جهانی نام دو شهر مود و درخش به عنوان تولیدکنندگان فرش می درخشد.
مهدی مظهری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، با اشاره به تعاریف متعدد از صنایع دستی، گفت: طبق تعریف کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور؛ صنایع دستی تولیداتی شامل سه ویژگی هستند؛ از جمله اینکه با مصالح بومی ساخته شده باشند، دست ساز بوده و ارزش افزوده داشته باشد.
وی افزود: صنایع دستی خراسان جنوبی نیز این سه ویژگی را دارد و به شرط بازاریابی بهتر، ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت.
کارشناس صنایع دستی در رابطه با تنوع صنایع دستی خراسان جنوبی، ادامه داد: صنایع فلزی و آهنگری در سرایان، خوسف و برخی از محلات بیرجند و بافتنی ها اعم از پارچه، فرش و انواع زیرانداز از صنایع دستی عمده این استان است.
مظهری اظهار کرد: برخی از محصولات دستی خراسان جنوبی به دلیل عدم توجه و پایین آمدن ارزش اشتغال خانگی و تولیدات دستی، به فراموشی سپرده شده و البته برخی از صنایع به همت مسوولین و شرکت های خصوصی رونق مجدد یافته است.
رفت و آمد بالای گردشگر، بازار صنایع دستی را رونق می دهد
وی تصریح کرد: زمانی صنایع دستی یک منطقه در بازار ملی و جهانی جایگاه پیدا می کند که با حجم بالا تولید شود و ورود گردشگر به آن منطقه افزایش یابد چراکه گردشگران مبلغان صنایع دستی هستند.
کارشناس صنایع دستی با تأکید بر اینکه معرفی صنایع دستی نیاز به برنامه ریزی دارد، گفت: اگر صنایع دستی بدون پیشینه ذهنی افراد در فروشگاه ها عرضه شود، معرفی نخواهد شد بلکه باید گردشگر به یک منطقه ورود پیدا کند و با محصولات آن آشنا شود.
مظهری تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی باید تولیدکنندگان را در زمینه بازاریابی محصولاتشان آموزش دهد چراکه مهمترین مشکل در رشته های تحصیلی هنری، آشنا نبودن با شرایط بازار و بازاریابی است.
وی افزود: به این دلیل که تولید فرش در سطح کشور و با حجم بالایی صورت می گیرد و از نظر اقتصادی ارزش بالایی دارد، جایگاه ویژه ای کسب کرده است.
کارشناس صنایع دستی با بیان اینکه خراسان جنوبی برخی نقش های قالی مختص به خود را دارد، ادامه داد: فرش مود به این دلیل که از مرحله پشم چینی تا رنگریزی و تولید نخ، کاملا در همان شهر بوده و فرشی صد در صد دستی به بازار عرضه می کند از اهمیت بالایی برخوردار است.
مظهری با بیان اینکه اذعان کرد: به دلیل رقابتی شدن بازار و ورود فرش دستبافت برخی کشورهای شرقی و فرش ماشینی کشورهای غربی به بازار جهانی، برخی از تولیدکنندگان توان دوام بیشتر را ندارند.
وی تصریح کرد: در رابطه با رونق بازار صنایع دستی، سیاست گذاری های ملی انجام شده و به ویژه در دولت های نهم و دهم با اعطای وام به اشتغال خانگی توجه خوبی شد اما این سیاست ها در استان ها باید بهتر مدیریت شوند.
کارشناس ارشد صنایع دستی اظهار کرد: از آنجایی که پذیرفته شدگان رشته های هنری در دانشگاه ها اکثراً بومی هستند، باید چند واحد درسی مرتبط با تولید بهینه و بازاریابی ارائه شود و یا حداقل اقدام به برگزاری دوره های کوتاه مدت و کارگاه های آموزشی شود تا ایجاد اشتغال در این رشته ها بالا رود.
مظهری ادامه داد: فارغ التحصیلان صنایع دستی باید بدانند برای تولید آموزش دیده اند بنابراین بهترین پیشنهاد مدیریت گروهی هنرجو در یک شرکت تولیدی است.
وی توجه به رشته های صنایع دستی، جذب گردشگر با هدف ایجاد بازار برای صنایع دستی و آشنایی تولیدکنندگان با بازار را از اقدامات لازم برای رونق صنایع دستی در سطح استانی دانست.
کارشناس صنایع دستی بیان کرد: بسته بندی صنایع دستی در بازار ملی شاید اهمیت زیادی نداشته باشد اما در سطح بین المللی اهمیتی بیش از کیفیت محصول دارد بنابراین صنعتگران این موضوع را باید مدنظر قرار دهند.
مظهری با اشاره به وضعیت صنعتگران خاطرنشان کرد: به علت اینکه بازار صنایع دستی محدود و تعداد صنعتگران نیز اندک است، تولیدکنندگان از شرایط سودآوری بازار رضایت دارند.
مطالب مشابه :
شرایط حفظ اشتغال ۹ هزار بافنده فرش دستباف نهاوند
شرایط حفظ اشتغال ۹ هزار بافنده فرش دستباف نهاوند. یکشنبه سوم اسفند ۱۳۹۳, ۲۰:۵۹ بعد از ظهر
شرایط قانونی وام قرض الحسنه و وام ازدواج
سقف وام قرض الحسنه جهت مثلاً همسایه ای می خواهد عروسی كند و نیاز به فرش و ظرف دارد، شما به
* آموزش بافت فرشهای نفیس و تابلو فرش *
4 * استفاده از وام های مرکز ملی فرش بافت فرش های نفیس را آموزش داد و در پایان هنرمند
صنعت فرش نجف آباد از عرش به فرش آمده است
اخبار برگزیده نجف آباد - صنعت فرش نجف آباد از عرش به فرش آمده است - جديدترين اخبار نجف آباد را
34 - مشاغل خانگي (طراحي فرش)
طراحي فرش طراحي فرش 2- اداره كار جهت ارائه وام، 3- صدا و سيما و نشريات خبري جهت تبليغ،
گزارش عملکرد 15 ماهه صندوق قرض الحسنه کرامت
آسیابان - قهستان - گزارش عملکرد 15 ماهه صندوق قرض الحسنه کرامت - آسیابان معدن فرش و هنر
مروري بر تاريخ فرش دوره قاجار و ناصرالدين شاه
مروري بر تاريخ فرش دوره قاجار و ناصرالدين شاه. بهار 87. جستاری در تاریخ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی
نام دو شهر مود و درخش در بازار جهانی فرش می درخشد
صنایع دستی + هنراسلامی - نام دو شهر مود و درخش در بازار جهانی فرش می درخشد -
طرح توجیهی احداث کارخانه تولید فرش ماشینی
فرش ماشینی توسط ماشین آلات مختلفی جهت اخذ وام بانكي به كليه بانكهاي كشور و موسسات
فرش ترکمن ؛ اوج هنر و هویت ترکم
فرش - فرش ترکمن بانوی دیگری از بندرگز، کمبود وام، نبود حمایت مالی، دستمزد کم و بیمه نبودن
برچسب :
وام فرش