آرمیدگی
آرمیدگی می کنیم تا بخشی از وجودمان را که بطور محو و ناشناخته و نادانسته از دست داده ایم بازیابیم می توانیم آنرا راهی برای دست یافتن به استعدادهای بیشتر نزدیکتر شدن به خود و واقعیت، یافتن ظرفیت بیشتری برای دوست داشتن ذوق و احساس رسیدن به این شناخت که ما نیز جزیی از تمامیت هستی بوده و هرگز جدا و بیگانه با آن نیستیم بدانیم. شخص با آرمیدگی با خودش و محیط اطرافش راحتتر بوده و کارهایی را که به عهده دارد به شکل موثرتری انجام می دهد به دیگران نزدیک شده احساس خصومت و نگرانی کمتری خواهد داشت در این راه هرگز به پایان نمی رسیم زیرا پایانی برای رشد توانایی انسان وجود ندارد.آرمیدگی با تمرینات خاص خود که متنوع میباشد دوباره وضعیت ذهنی فرد را بالانس کرده و موجب ترمیم ذهن و جسم شده و فرصت بالندگی روح را فراهم میکند و تعادل وجودی لازم را به انسان هدیه میدهد. فواید آرمیدگی هنگام مواجهه با مسؤلیت ها و وظایف متعدد یا احتیاجات یک بیماری،آرمیدگی اهمیت ناچیزی در زندگی شما می یابد و این بدان معناست که احتمالاً در این حال شما فواید آرمیدگی برای سلامتی را از قلم می اندازید. برای رسیدن به بیشترین فواید، تکنیک های آرمیدگی را با سایر روش های مواجهه مثبت مانند ورزش، خواب کافی و در تماس با خانواده و دوستان حمایت کننده بودن، استفاده نمایید.
تمرین تکنیک های آرمیدگی علایم استرس را به روشهای زیر کاهش می دهد :
کاهش ضربان قلب
پایین آوردن فشار خون
کاهش سرعت تنفس
افزایش جریان خون به ماهیچه های اصلی
کاهش تنش ماهیچه ای و درد مزمن
کاهش خشم و نا امیدی
افزایش اعتماد به نفس برای مدیریت مشکلات ....
انواع تکنیک های آرمیدگی
بطورکلی،شیوه های آرمیدگی شامل متمرکز ساختن توجه بر چیزی آرامش بخش و افزایش آگاهی درباره بدن می باشد.
قابل ذکر است مهم نیست چه شیوه ای از آرمیدگی را انتخاب می کنید، آنچه مهم است اینست که تلاش کنید بطور منظم مدیتیشن را تمرین نمایید، تا فواید آن را بدست آورید.
آرمیدگی خودزاد
خودزاد یعنی چیزی که از درون خود شما بیرون می آید. در این شیوه ، شما تصویر سازی ذهنی و هشیاری جسمی را برای کاهش استرس بکار می گیرید. شما کلمات یا تلقیناتی را در ذهنتان تکرار می کنید و تنش ماهیچه ها را کاهش می دهید. برای مثال ممکن است مجموعه ای آرام را تصور کنید و سپس کنترل شده تمرکز کنید، تنفس خود را آرام کنید، ضربان قلب خود را پایین آوریدو یا احساس های جسمی متفاوتی را تجربه کنید مثل آرام کردن هر دست یا پا به تنهایی. لازم به ذکر است که ترتیب این مراحل ثابت نیست و شاید به صورت های دیگه نیز انجام شود.
مراحل زیر را انجام دهید :
در یک حالت کاملا ریلکس نشسته و یا دراز بکشید و تمام اعضای بدن را رها کنید با چند نفس عمیق و سعی در آزاد گذاشتن ذهن ....شروع کنید،عالیه حالا با خود (در ذهن) تکرا کنید آرامش ،آرامش،آرامش و.......همینطور ادامه دهید.
ابتدا روی انگشتان پا ی راست تا ساق پا برای 10 ثانیه تمرکز کنید به طوری که تصور کنید پایتان از احساس خالیست!عضلات را شل کنید.
با همان حال روی ران پای راست تمرکز کنید .باز تکرار کنید،من آرومم ، من به آرامش رسیدم .....
به سراغ پای چپ رفته و همین مراحل را تکرار کنید.
بعد از آن،انگشتان دست راست تا مچ ...
مچ دست راست تا آرنج ...
بازوی دست راست ،با خود تکرار کنید آرامش ،آرامش....تمرکز برای 10 ثانیه.
انگشتان دست چپ تا مچ ...
مچ دست تا آرنج ...
بازوی دست چپ ...
حالا به سراغ عضلات شکم میرویم
بعد نویت به قفسه سینه میرسد، تمرکز کنید!
گردن...
اعضای صورت ،ابتدا چانه و لب...
بینی .... چشمها ... و پیشانی...
حالا به قسمت کاسه سر میرسیم تمرکز روی قسمت پیشانی اهمیت بیشتری دارد پس ...تمرکز کنید 10 ثانیه و یا بیشتر.
- تمرکز بر افکار
بدن شما الان در یک حالت ریلکس کامل است پس نوبت به تمرکز بر روی افکارتان میرسد. با این کار می خواهیم افکار را از آشفتگی خارج کنیم و سعی کنیم به ذهن کمک بشود تا بتواند در برابر مسائل و مشکلات مقاوم ترعمل کند.
این کار را با تمرکز برروی یک جایی که به شما آرامش میبخشد انجام دهید برای مثال: کنار یک ساحل زیبای آرام تنها در حال آفتاب گرفتن هستید ویک لیوان نوشیدنی خنک میل میکنید و از صدای برخورد موج با صخره ها لذت میبرید و ......این که شما به چه چیزی فکر کنید به سلیقه خودتان بستگی دارد .
چیزی که اهمیت دارد تمرکز کامل شماست و این که واقعا خودتان را در همان جا که تصور میکنید ببینید.
- خارج شدن از رویا
برای خارج شدن از این حالت ،چند نفس عمیق بکشید و از 1 تا 10 برعکس شمرده و به از تمام شدن شمارش با خود بگویید :
من با این حرکات به آرامش رسیدم هرچند می خواهم ازاین رویا خارج شوم اما این آرامش همیشه و همه جا با من خواهد بود!
توصیه میکنم این کلمات را حتما تکرا کنید و بگویید ،گاهی قدرت کلمات و تاثیری که میگذارند بسیار بسیار زیاد است.
آرمیدگی پیش رونده ماهیچه ای
در این شیوه مدیتیشن هم شما مانند مراحل بالا عمل کنید فقط با این تفاوت که قسمت مورد نظر عظلات را به مدت منقبض حداقل 5 ثانیه منقبض کرده و سپس آنها را 30 ثانیه رها سازید. این به شما کمک می کند روی تفاوت بین انقباض و رها کردن ماهیچه تمرکز کنید. شما از احساس های جسمی تان آگاه تر می شوید. یک روش مراقبه پیش رونده ماهیچه ای این است که با منقبض کردن و شل کردن ماهیچه های انگشتان پا شروع کرده و به تدریج به سمت بالا تا سر و گردن ادامه می دهید. همچنین می توان با سر و گردن شروع کرده و تا پایین، به انگشتان پا خاتمه دهید.
به خاطر داشته باشید تکنیک های مدیتیشن مهارت هستند و مثل هر مهارتی، توانایی شما در آرامش یافتن با ممارست بهبود می یابد.مراقب خود باشید(اجازه ندهید تلاش شما برای تمرین شیوه های آرمیدگی ،خود تبدیل به عامل استرس زای دیگری شود). اگر شیوه آرمیدگی خاصی درباره شما مؤثر نیست ،شیوه دیگری را امتحان نمایید.
همچنین در نظر داشته باشید مخصوصاً افرادی که مباحث جسمی جدی و سابقه ای از سؤمصرف دارند،ممکن است هنگام استفاده از برخی تکنیک های آرمیدگی احساس ناراحتی هیجانی کنند. اگرچه این موضوع به ندرت رخ می دهد ولی اگر هنگام استفاده از تکنیک های آرمیدگی احساس ناراحتی هیجانی کردید، آنچه انجام می دهید را متوقف نموده و به مشورت با متخصص سلامت و یا خدمات بهداشت روان بیندیشید.
گرد آورنده رز
مطالب مشابه :
جمله هاي طلايي
مدیریت روانشناسی و هنر - جمله هاي طلايي - پل های ارتباطی مدیریت و روانشناسی با
جمله های تاثیر برانگیز
روان شناسی برای همه - جمله های تاثیر برانگیز - روانشناسی (عظيمي) سلامت روان(بهشهر)
تغيير جمله های منفي به مثبت
وبلاگ روانشناسی شفای درون - تغيير جمله های منفي به مثبت - - وبلاگ روانشناسی شفای درون
جمله ای زیبا
روانشناسی 91 - جمله ای زیبا - ورود به دنیای زیبای روانشناسی - روانشناسی 91. لینک های
جمله های آرامش بخش
روانشناسی و زندگی - تنهااوست که می ماند مدیروبلاگ:رضاسلیاری روانشناس عمومی هرکس خود
آرمیدگی
جمله های قشنگ! جمله های قشنگ! کنفرانس نقشه برداری آموزش های روانشناسی بهداشت
روانشناسی رنگ ها
این رنگ از جمله رنگ هایی است که اثر ضدعفونی کننده و ضدباکتری آموزش های روانشناسی
برچسب :
جمله های روانشناسی