تبریز شهر بزرگان (گورستان های تاریخی تبریز)

تبریز شهر بزرگان(گورستان های تاریخی تبریز)

گورستان سیرخاب یا مقبره الشعرای تبریز
این گورستان مدفن جمع کثیری از شعرای جهان است و به عنوان بزرگترین مزار شاعران جهان مشهور است
نام چندی از بزرگانی که در این مکان دفن شده اند: خاقانی شروانی ، ظهیر الدین فاریابی ، مجیر بیلقانی ، اسدی توسی ، قطران تبریزی ، همام تبریزی ، مانی شیرازی ، لسان شیرازی ، شهریار و...

//www.bargozideha.com/static/portal/96/965202-783709.jpg

 


 

گورستان گزیل(گجیل) باغ گلستان یا مقبره العرفای تبریز
این گورستان مدفن جمع کثیری از عرفا و اولیا بوده است.نام چندی از بزرگانی که در این مکان دفن شده اند:بابافرج گجیلی تبریزی ، مولانا کمال الدین باکویی ، خواجه محمد امین بلغاری ، شیخ نجم الدین زرکوب ، به روایتی مقبره شمس تبریزی و....

باغ گلستان قدیم تبریز
گلستان باغی

باغ گلستان تبریز

//www.bargozideha.com/static/portal/92/928361-168529.jpg

//www.bargozideha.com/static/portal/40/400968-112512.jpg


 

گورستان بیلانکی(بیلانکوه) یا مقبره الکبرای تبریز
این گورستان مدفن جمع کثیری از اکابر و بزرگان بوده است.نام چندی از بزرگانی که در این مکان دفن شده اند:اخی سعد الدین ، کمال الدین مسعود خجندی ، کمال الدین بهزاد و...

//www.bargozideha.com/static/portal/27/270698-277727.jpg

//www.bargozideha.com/static/portal/53/533384-823684.jpg


 

گورستان چرنداب یا مقبره الوزرای تبریز
این گورستان مدفن جمعی از عالمان هنرمندان و وزیران بوده است.این گورستان شاید پر اهمیت ترین گورستان ایران از لحاظ  اشخاصی که در این مکان مدفون هستند است.نام چندی از بزرگانی که در این مکان دفن شده اند:عطا الدیم ملک جوینی، خواجه شمس الدین محمد جوینی، شیخ اسحق ابراهیم بن یحیی جوینایی ، ابو منصور حفده عطاری طوسی مشهور به امام حفده ، ابوبکر اسعد ، استاد خوردک ،بابا شادان بن اشوب ،حکیم زجاجی ،ابش خاتون ،سلمان ساوجی ،قطب الدیم شیرازی و...

//www.bargozideha.com/static/portal/62/623451-334306.jpg

//www.bargozideha.com/static/portal/13/138005-592358.jpg

 


 

گورستان چارمنار(دورد قبیرلر) تبریز مقبره شاهان روادی

//www.bargozideha.com/static/portal/82/823733-836080.jpg


 

گورستان طوباییه(مفاخر آذربایجان) تبریز مقبره بزرگانی چون باقرخان و جبار باغچه بان و...

//www.bargozideha.com/static/portal/47/471654-550254.jpg
 

 

قبرستان های ارامنه تبریز
این مقبره ها شامل قبر بزرگان هنرمندان و علمای ارامنه تبریز است

//www.bargozideha.com/static/portal/36/364503-312445.jpg

//www.bargozideha.com/static/portal/32/324329-936728.jpg

 



سایت موزه عصر آهن و مسجد کبود تبریز - عمارت مظفریه، محوطهٔ باستانی است که در شمال، شمال شرقی و شمال غربی مسجد کبود تبریز واقع شده‌است. شامل گورستان و آثار سفالی مربوط به عصر آهن است.
اینجا 1000 سال پیش از میلاد مسیح قدمت دارد.

 

 

موزه عصر آهن تبریز

عصرآهن تبریز

گورستان تاریخی تبریز

عصر آهن


آری موزه عصرآهن تبریز محل دفن بزرگان و احتمالا ملکه آنا تومروس
تومروس

گورستان بزرگان

آثار بدست آمده در سال ۱۳۷۶ بدست آمد که شامل ۳۸ گورربه صورت جنینی دفن شده یافت شد. گور نوزادان بصورت ساده بوده و گور نوجوانان در سازه‌های مربعی با دو ظرف سفالی همراه است.کودکان با اسباب بازی‌هایشان دفن شده اند و زن‌ها با جواهرات و مرد‌ها با ابزار جنگی شان.در کنار بعضی‌ اجساد ظروف سفالی و اثرات غذا یافت شده که اعتقاد آنان بر آیین مهر پرستی‌ را تایید می‌کندو کسانی‌ ک ظروف بیشتری در کنارشان یافت شده احتمالا ثروتمند تر بوده اند.

فیروزه جهان اسلام مسجد کبود
نقاشی نقاش معروق فرانسوی Jules_Laurens از مسجد گؤی(کبود) تبریز قبل از تجدید بنا مسجد کبود

اوزون حسن کبیر خاقان آق قویونلو ها بانی مسجد حسن پادشاه تبریز
آق قویونلو

جهانشاه کبیر خاقان قره قویونلو ها و بانی مسجد کبود(گؤی) تبریز
جهانشاه

عکس های مسجد حسن پادشاه تبریز
حسن پادشاه

کتیبه های ورودی مسجد حسن پادشاه 

کتیبه ها




سلطان داغی
  در ارتفاعات بالای سلسله جبال سهند و در قله ی (سلطان داغی) اثار تاریخی و مقبره های بسیار تاریخی از جمله ارامگاه ( سلطان حسام الدین فرقد ) که از سرداران بزرگ اسلام بوده است و امروزه زیارتگاه مردم ان سامان و به خصوص روستا نشینان دامنه های سهند می باشد ، به چشم می خورد این زیارتگاه قدیمی در ارتفاع 3440 متری در قله ی کوه بنا شده است  و به نام سلطان حسام الدین فرقد این کوه را سلطان داغی می نامند در روز مخصوصی از فصل بهار تمام روستانشینان و ایلات و عشایر ان منطقه با احشام و گوسفندان خود در این زیارتگاه جمع می شوند و عجب اینجاست که گوسفندان و حیوانات انان به دور این زیارتگاه طواف می کنند و زوار پس از مراسم زیارت و ذبح قر بانی های متعدد و خواندن زیارات و توسل به خاندان نبوت و طهارت و به خصوص حضرت سید الشهدا ارواح هنا فدا دوباره به جایگاههای خود باز می گردنند .

سلطان داغی
 

این مراسم با شکوه همه ساله بدون تعطیل تجدید می شود و مردم انجا انجام انرا ما یه برکت و رحمت و دوری از بلایا و افات و بیماری های خطرناک می دانند.

این کوه یکی از مهمترین کو ههای اتشفشانی سهند بوده و در حدود ده میلیون سال پیش فعال بوده است.

اب چشمه سارهای ناشی از برف سنگین در جبهه شمالی و جنوبی  سلطان داغی  سرچشمه قسمتی از رود خانه اسکو می باشد.


کندوان


قبرستان عرفای شاد آباد مشایخ تبریز

گورستان شادباد مشایخ که مدفن برخی از شیخان و عارفان شهر تبریز در سده‌های هفت، هشت و نه هجری است، در جوار این روستا و در دامنهٔ تپه‌ای واقع شده‌است
گورستان شادباد مشایخ یا پیر شروان، گنجینه‌ای از مقبره عرفای نامی، بزرگان، سلاطین و مشایخ ایران توسط سازمان میراث فرهنگی استان در حال مرمت است.

این گورستان از قرن پنجم هجری قمری محل دفن بوده و در طول چند قرن سلسله‌ای از عرفا در آنجا مدفون شده‌اند.

 

 

شادآباد مشایخ

حظیره بابا احمد یکی از معروف‌ترین بخش‌های این مجموعه گورستان به شمار می‌رود که شامل محوطه‌ای با حصار کوتاه سنگی در دورادور آن است.
وی ادامه داد: پس از وی سلطان اویس آل جلایر پادشاه ایران در سال 779 هجری قمری در شادباد مشایخ دفن شده که یکی از قدرتمندترین پادشاهان ایران محسوب می‌شده به طوریکه در زمان سلطنت خود از کشور مصر هم خراج می‌گرفته است که از نامدارترین اشخاص مدفون در این گورستان به شمار می‌رود.

 


شَنْب‌ِ غازان، غازانیّه و یا شامِ غازان
نام یکی از محلّه‌های تاریخی شهر تبریز است. این محله بیش‌تر به‌علت تاریخ مستقل و باشکوه آن مشهور است.

غازانیه

این محله در زمان ایلخانان در قالب روستایی به نام شامابتدا با نام ارغونیه توسعه یافته و سپس با نام غازانیه به یک شهر اقماری برای تبریز تبدیل شد.رونق و شکوه اصلی این محله در همین زمان و با نام غازانیه بود.

در قرن هشتم از این شهر به‌عنوان اثری که در ایران مانندش پیدا نمی‌شود یاد شده است.

این منطقه در طول تاریخ نقش بزرگی در تاریخ آذربایجان، ایران و عثمانی برعهده داشته است.

باغات سرسبز، خاک حاصلخیز و هوای مساعد آن نیز از ویژگی‌های شنب غازان در گذشته بوده است.

امروزه شنب غازان یکی از محلات غرب تبریز بوده و از طرف شمال به خانه‌سازی(شهرک امام) و از جنوب به خطیب و از غرب به دشت تبریز و از شمال غرب به قراملک و از شرق به آخونی محدود می‌شود.

مقبره‌ی غازانی یا قبه‌ی عالی یکی از عجایب دنیای آن زمان به‌شمار می‌آمد و از نظر معماری نیز بهترین و باارزش‌ترین ساختمان ممالک اسلامی بود.


شنب غازان

 

در تاریخ و صاف مسطور است غازان خان برای ساخت آن مهندسان حاذق و معماران ماهر را از عرب و عجم و هند حاضر کرد و طرح اصلی ساخت هم بر عهده‌ی خودش بود. در اساس و بنیان این عمارت‏ مقدار کثیری آهن‏‌آلات و ارزیز از روم آورده در آن‌جا به‌کار بردند و چون دایره‌ی گنبد از سطح زمین ارتفاع یافت در استعمال آجر و برآوردن‏ دیوارها شروع کردند ضخامت دیوارها سی‏ و سه آجر بهم چسبیده بود و هریک از آجرها ده من وزن داشت ارتفاع قبه صد و سی گز (۱۳۵٫۲ متر) (هر گز ۱۰۴ سانتی‌متر می‌باشد) و طول دیوارها هشتاد گز و کتیبه و شرفات قبه ده گز و طاس قبه چهل گز و محیط آن پانصد و سی گز بوده است و شکل این بنا از قراری که مورخین نوشته‌‏اند به شکل‏ برج بزرگی بود که بالای آن گنبدی ساخته بودند قریب به شکل گنبد سلطانیه‏ مقبره‌ی اولجایتو سلطان محمد خدابنده و دوازده ضلع داشت بر هرضلع آن‏ صورت برجی از بروج دوازده‏گانه نقش بود.

 

این عمارت از مهندسی‌ترین عمارات عالم بود. در سال ۶۹۶ شروع به ساخت شد و در سال ۷۰۲ به‌اتمام رسید که تکمیل کامل آن که بیش‌تر به تزیینات اختصاص داشت تا سال ۷۰۳ ادامه یافت.

 

بعد از زلزله‌ی سال 1194 ه.ق عمارات شنب غازان به حالت خرابه درآمد و با این حال ابهت آن مسافران را خیره می‌ساخت

شنب غازان کنونی تبریز

 

راه آهن تبریز

 



عون بن علی که عینالی و عینال–زینال نیز خوانده می‌شود، کوه و آرامگاهی بر فراز رشته‌کوه سرخاب در شمال شهر تبریز است. تاورنیه در سفرنامهٔ خود، این بنا را در گذشته از کلیساهای ارامنه دانسته که مسلمانان آن را به مسجد تبدیل کرده‌اند. به اعتقاد او، پیش از ورود اسلام به ایران در محل کنونی آرامگاه عون بن علی، آتشکده و عبادتگاهی بوده که پس از اسلام به زیارتگاه تبدیل شده‌است. حافظ کربلایی نیز در واپسین سال‌های سدهٔ دهم هجری، این مکان را محل بافندگی دو برادر دانسته‌است. پس از سدهٔ دهم هجری، یکی از تکایای درویشان نعمت‌الهی در محل فعلی آرامگاه عون بن علی بوده‌است.

عینالی
از بناهای تاریخی شهر تبریز و مربوط به دورهٔ ایلخانان است. این آرامگاه که بر فراز رشته‌کوه سرخاب بنا شده، به شیوهٔ ایلخانی ساخته شده‌است. بنای آرامگاه از ۹ اتاق، ۶ گنبد، هشتی و ایوان تشکیل یافته و در دورهٔ قاجار برای جلوگیری از تخریب آن، اتاقی در سمت شمال بنا احداث شده‌است.

آرامگاه عون بن علی تا سدهٔ نهم هجری سالم بوده و در این دوره براثر حملهٔ نیروهای امپراتوری عثمانی به‌طور کلی ویران شده‌است. این بنا در دورهٔ شاه عباس یکم ازنو ساخته شد؛ ولی دیری نپایید که زمین‌لرزهٔ سال ۱۱۹۳ هجری آن را به شدت تخریب کرد. در واپسین سال‌های سدهٔ سیزدهم هجری، قهرمان میرزا بنای آرامگاه را مرمت نمود.


عون بن علی

بنابر گفتهٔ درویشان، دو تن از فرزندان علی بن ابی‌طالب به نام‌های «عون بن علی» و «زید بن علی» در این مکان آرمیده‌اند.   منبع:tabrizlinks.mihanblog.com


مطالب مشابه :


نصب قطعه سوم المان شمس تبریزی در باغ گلستان

وی افزود: المان شمس تبریزی با 35 متر ارتفاع نمودی از عروج ملکوتی شمس تبریزی خواهد بود که در مرکز باغ گلستان در حال احداث است و زیر زمین این مجموعه بعد از تکمیل به مرکز فرهنگی شمس شناسی تبدیل خواهد شد. مدبر ادامه داد :طی برنامه ریزی های انجام ...




بلوک گلستان

بلوک گلستان، شامل بافت های فرسوده ی واقع در اطراف باغ گلستان و ترمینال قدیم تبریز است که کار مطالعات اولیه آن از سال 1382 پی گرفته شده و منجر به عقد قراردادی بین شهرداری تبریز و شرکت خصوصی ساکو شده است. در طرح اولیه این پروژه ...




تبریز شهر بزرگان (گورستان های تاریخی تبریز)

گورستان گزیل(گجیل) باغ گلستان یا مقبره العرفای تبریز این گورستان مدفن جمع کثیری از عرفا و اولیا بوده است.نام چندی از بزرگانی که در این مکان دفن شده اند:بابافرج گجیلی تبریزی ، مولانا کمال الدین باکویی ، خواجه محمد امین بلغاری ، شیخ نجم ...




احیای هویت تاریخی باغ گلستان با یادمان شمس تبریزی

وی افزود: ساخت بنای یادمان شمس تبریزی در مقبره العرفای باغ گلستان در واقع ادای دینی به مقام والای این عارف نامی است چرا که معتقدیم به همان اندازه که مولوی در جهان شناخته شده است، شمس تبریزی نیز به جهت بزرگی نام و عمق تاثیرش در دگرگونی و ...




افتتاح بزرگترین پیست اسکیت هاکی خاورمیانه در تبریز

هیأت اسکیت استان گلستان - افتتاح بزرگترین پیست اسکیت هاکی خاورمیانه در تبریز - به پایگاه اطلاع رسانی هیأت اسکیت استان گلستان خوش آمدید.




باغ گلستان تبریز

باغ گلستان تبریز. به مرغان چمن. خراب از یاد پاییز خمار انگیز تهرانــــــــــــــــم خمار آن بهار شوخ و شهر آشوب شمرانم. خدایا خاطرات سرکش یک عمر شیدایــــــــی گرفته دردماغی خسته چون خوابی پریشانم. خیال رفتگان، شب تا سحر در جانم آویــــزد خدا یا این ...




مسابقه انتخاب کتاب خوان ترین خانواده عضو کتابخانه مرکزی تبریز

... در باغ گلستان تبریز مستقر و در 1380 به محل فعلی خود در زمینی به مساحت 55 هزار متر مربع و 11 هزار متر مربع زیربنا منتقل شده و تحت عنوان کتابخانه مرکزی تبریز و در قالب کتابخانه عمومی مرکزی استان آذربایجان شرقی به فعالیت خود ادامه داد.




باغ گلستان تبریز (به ترکی: گولوستان باغی)

باغ گلستان تبریز (به ترکی: گولوستان باغی)، که امروزه در روی برخی نقشه ها گاهی با واژه نامأنوس "باغ فجر" نیز نامیده می شود، در غرب شهر تبریز، متمایل به مرکز تبریز واقع شده است که اطراف آن را چهارراه ها و خیابانهای قونقاباشی، ...




برچسب :