غربی ها اعلام کردند که تهران در بی حجابی از ما جلو افتاده
با هدف تببین و ترسیم وقایع مهم تاریخی کشور در دهه ۵۰، دکتر علی مطهری درموردحجاب گفت:
*غربی ها در سال ۵۵ اعلام کردند که تهران در بی حجابی از ما جلو افتاده
اگر کسی در دوره شاه حدود سال ۵۵ و ۵۶ ظاهر جامعه را نگاه میکرد و اگر شمال تهران را ملاک قرار میدادیم ما یک جامعه شبه اروپایی مثل لندن و پاریس داشتیم. در مسئله بیحجابی، خود غربیها اعلام کردند که تهران از ما جلو افتاده است. یادم هست دو هنرپیشه ایتالیایی به تهران آمدند و استقبالی از آنها در فرودگاه مهرآباد شد که بینظیر بود و خود اینها گفتند که ما به کشورهای زیادی رفتهایم ولی در هیچ جا مثل تهران از ما استقبال نشد. بعد حالا در مراسمی که در تهران داشتند چه فجایعی رخ داد و چه کارهایی شد به جای خود، که بعد اینها گفته بودند درخواست میکنیم اقامت ما در تهران یک هفته تمدید شود.
میخواهم بگویم یک حالت خودباختگی نسبت به غرب و اروپا در بخشی از جامعه قبل از انقلاب ما وجود داشت. ظاهر این بود و کسی که ظاهر جامعه را میدید وقوع یک نهضت اسلامی در این کشور را محال میدانست. ولی لایههای زیرین جامعه دیده نمیشد و اعتقاد مذهبی مردم و قدرت روحانیت زمینه ظهور و بروز پیدا نکرده بود. وقتی امام ندا سر داد که این وظیفه همه است که وارد میدان شوند و حضور مردم در صحنه انقلاب را یک تکلیف شرعی تلقی کردند، میبینید که به یکباره این جمعیت مذهبی به خیابان آمدند و خانمهای چادری که اصلاً به چشم نمیآمدند حضوری چشمگیر در انقلاب پیدا کردند.
* در حال حاضر یک گروه میخواهند" تجددگرایی افراطی"را در کشور ترویج دهند
ضربه فرهنگی از دو جهتِ تغییر سبک زندگی و عدم وجود آزادی بیان حادث میشود. اگر تجربه آندلس در کشور ما زنده شود و ما کمکم بخواهیم مسائل خانوادگی را ناچیز جلوه دهیم، روابط آزاد را ناچیز جلوه دهیم، مسئله پوشش و حجاب را ناچیز جلوه دهیم و احکام اسلام را به اصطلاح بخواهیم باب طبع زمان کنیم و بگوییم که دنیای امروز نمیپسندد یعنی همان تعبیر «تجددگرایی افراطی» که شهید مطهری به عنوان یکی از آفتهای نهضت اسلامی نام میبرد، ممکن است نهضت دچار مشکل جدی شود. در حال حاضر یک گروه میخواهند همان روش قبل از انقلاب را در کشور ترویج کنند، با این بیان که اصلاً روش درست این است که همه راحت و آزاد باشند و اختلاط باشد، زن و مرد راحت باشند وحجاب اختیاری باشد. از این گروه یک عده هستند که واقعاً از روی عقیده این حرفها را میزنند و میگویند که سبک غربی بهتر است و عدهای هم از روی هوس. ولی اکثر مردم میگویند که احکام اسلام باید رعایت شود و سبک زندگی خودمان را باید داشته باشیم. این نزاع همچنان جریان دارد.
*روحانیت باید در بحث فرهنگ ورود کند
ضمناً فرهنگ، منحصر به حجاب نیست، شامل رعایت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و آشغال پرت کردن از داخل خودرو هم میشود، شامل نوع معاشرتی که ما با هم در سطح جامعه داریم هم میشود، شامل عبوس بودن و شاد نبودن مردم ما هم میشود. این مسائل را با گفتن و موعظه و آموزش در مساجد و منابر و صدا و سیما و مدارس و دانشگاهها تا حد زیادی میتوان حل کرد.
روحانیت باید وارد این فضا شود که متأسفانه نمیشود. گاهی افرادی وارد این حوزه میشوند ولی تعداد آنها کم است. در حوزه مسائل جوانان و مسائل اخلاقی و روابط دختر و پسر و مانند اینها باید با مردم راحت صحبت کنیم و این هم باز در درجه اول وظیفه روحانیت است.
اگر روابط بین دختر و پسر زیاد شده و سن ازدواج بالا رفته اولاً علت اصلی آن این است که روابط آزاد زیاد شده یعنی فرد وقتی احساس کند که این نیاز خود را میتواند از راه روابط آزاد در سطح جامعه برطرف کند سراغ ازدواج نمیرود یعنی همان وضعیتی که در دنیای غرب حاکم است. تا مثلا ۳۵ سالگی با افراد مختلف هستند سپس با یک نفر ازدواج میکنند و این خیلی وضعیت بدی است که در حال رایج شدن در بین ما است.
* اصلاح طلبان مرا در زمینه طرح مساله ساپورت مسخره کردند
برخی از مظاهر ناهنجاری فرهنگی که گاهی در سطح جامعه پیدا میشود قابل پیشگیری است مشروط به اینکه واقعاً ارادهای برای این کار وجود داشته باشد. ما معتقد به سختگیری نیستیم. مثلاً در همین مسئله حجاب معتقد نیستیم که همه زنان و مردان آن حجاب ایدهآل را باید داشته باشند زیرا اساساً امکان ندارد. در زمان حکومت امام زمان(عج) هم شاید این طور نشود ولی باید با آن پدیدههای ناهنجار مبارزه کرد. باید با پدیدههایی که تحریک کننده است و نظام خانواده را سست میکند مبارزه شود.
ولی شما ببینید هر وقت کسی تصمیم میگیرد با این مصادیق مبارزه کند عدهای شروع میکنند به تمسخر و جوسازی. سال پیش من بحث ساپورت را مطرح کردم و گفتم کاری نکنید که این پوشش رسمیت پیدا کند. اصلاحطلبها شروع کردند به مسخره کردن که حالا فقط همین ساپورت مانده بود! این طرف یعنی اصولگرایان هم خیلی جدی نگرفتند، حتی وزیر کشور گفت من اصلاً نمیدانم ساپورت چه هست؟ و دیدیم که گسترش پیدا کرد. میخواهم بگویم وقتی ارادهای نباشد، این مسائل حل نمیشود. اما اگر مثلاً دولت بگوید ما به خانمها اجازه ورود به ادارات دولتی را با این نوع پوشش نمیدهیم، بالاخره آن خانمی که از خانه میخواهد بیرون بیاید رعایت میکند و ۵۰ درصد مشکل حل میشود. البته یک مقداری هم دیگر از دست ما خارج است.
*بینابین حرکت کردن وزارت ارشاد در موضوعات فرهنگی درست نیست
لوح فشرده این تکخوانی را به کمیسیون آوردند. من گوش ندادم ولی آقای آقاتهرانی که گوش کرده بودند گفتند مصداق تکخوانی نیست.
در اینجا اختلاف دیگری هم هست. بعضی از این مسئولان معتقد هستند که اساساً تکخوانی زن اشکالی ندارد.گاهی خواندن در بین خانمها است که اشکالی ندارد ولی گاهی در بین آقایان است که طبق فتوای علما و خود رهبر انقلاب، اگر مفسدهای نداشته باشد اشکالی ندارد. پس به خود مستمع واگذار شده است. بنابراین اگر سیدی برای خانمها منتشر میشود که اشکالی ندارد و آقایان هم اگر احتمال میدهند که مفسدهای دارد گوش ندهند. حال ممکن است که از نظر فقهی این طور توجیه شود که این تکخوانی ممکن است لوازمی داشته باشد که بعد قابل جلوگیری نباشد، یعنی دیگر همه نوع تکخوانی رواج پیدا کند و شما نمیتوانید جلوی عواقب بعدی را بگیرید. از این نظر، اشکال دارد. مثلاً بعضی از مراجع هستند که وزارت را برای زن حرام میدانند و این حرمت را این گونه توجیه میکنند که نفس اینکه خانمی وزیر شود اشکال ندارد ولی لوازم و تبعاتی دارد که مفسدهانگیز است، چون این وزیر بالاخره باید برای بازدیدها و سرکشیها در مناطق مختلف به همراه آقایان چند روزی را بیرون از منزل باشد و به طور کلی اختلاط زیاد با مردان پیدا میشود، لذا میگویند حرام است. در مورد تکخوانی زن هم ممکن است یک چنین چیزهایی باشد ولی به نظر من تکلیفش باید معلوم باشد. این بینابین حرکت کردن خوب نیست و وزارت ارشاد اگر میخواهد جلوگیری کند باید درست جلوگیری کند.
مطالب مشابه :
5 موضوع وبیان مسئله- زهرا بهشتی
4- علل افزایش بی حجابی در دختران شمال به کار کردن بین سالهای 90 تا 92 در جنوب شهر تهران.
غربی ها اعلام کردند که تهران در بی حجابی از ما جلو افتاده
غربی ها اعلام کردند که تهران در بی حجابی اگر شمال تهران را در مسئله بیحجابی
نذری های باکلاس در شمال تهران + تصاویر
فاجعه بی حجابی در نذری در خیابان های شمال شهر تهران در شمال شهر قضیه
آنگاه که زلزله همه چیز را درهم خواهد کوبید!
سال ۱۳۸۸ هـ.ش، شرق تهران و شمال بی ایمانی که در آن حدیث برهنگی و بی حجابی در پوشش
آیا بی حجابی در جامعه ما یک ارزش است ! ؟
بنام خدا. آیا بی حجابی در جامعه ما یک ارزش است یش از 98در صد مردم ایران مسلمان می باشند ، حکومت
برچسب :
بی حجابی در شمال تهران