آموزش Word

Word

1شروع کار

1-1 قدمهاي اوليه کار با واژه پرداز

براي شروع به کار با نرم افزارword ابتدا بايد آن را بر روي سيستم خود نصب کنيد.

1-2 باز کردن يک واژه پرداز

براي شروع به کار با word روي آيکون Microsoft word واقع در desktop دبل کليک کرده و يا مسير زير را دنبال کنيد:

Start=> programs=>Microsoft word

به اين ترتيب نرم افزار word باز شده و پنجره جديدي که شامل يک سند جديد و خالي است براي شما باز مي شود. اگر پس از اجراي نرم افزار صفحه جديدي براي شما باز نشد، مي توانيد از گزينه New که بر رويToolbarقرار دارد کمک بگيريد.

1-3 باز کردن يک سند موجود، انجام بعضي تغييرات و ذخيره کردن آن

براي اينکه بتوانيد سندي را که قبلاً ايجاد کرده ايد را ببنديد کافي است که از گزينه Open استفاده کنيد.براي اينکار چند راه وجود دارد:

1- بر روي نوار Toolbar گزينه Open کليک کرده که با اينکار صفحه اي باز مي شود که در آن ابتدا مسير فايلي که قبلاً ساخته ايد را در قسمت Lookin وارد کرده و سپس بعد از کليک بر روي نام فايل مورد نظر ، بر روي دکمه Open کليک کنيد.

2- راه ديگر براي باز کردن پنجره Open ، استفاده از منوي File و سپس انتخاب زيرمنوي Open مي باشد.

3- سريع ترين راه براي گشودن يک فايل ، استفاده از کليدهاي ميانبر Ctrl و O مي باشد.

در کنار دکمه Open در صفحه بازکردن فايل، علامت فلش کوچکي وجود دارد که نحوه باز کردن فايل را مشخص مي کند.

· Open

· Open read – only

· Open as Copy

· Open in Browser

براي ايجاد تغييرات در فايلي که قبلاً ايجاد کرده ايد ، بايد حتماً فايل به صورت معمولي باز شود(Open ) . پس از تغييرات مي توانيد فايل را ذخيره کنيد تا بعداً به تغييراتي که ايجاد کرده ايد دسترسي داشته باشيد. براي ذخيره کردن فايل مانند باز کردن چند راه وجود دارد:

· استفاده از علامت ديسکت که بر روي Toolbar قرار دارد.

· استفاده از منوي File و انتخاب زير منوي Save

· استفاده از کليدهاي ميانبر Ctrl و S .

1-4 باز کردن چند سند

يکي از مزاياي برنامه ورد اين است که مي توان همزمان چندين سند را همزمان باز کرده و هر کدام را بصورت جداگانه بست.براي رفتن از يک سند به سند ديگر مي توان بر روي نام سند در پايين صفحه نمايش کليک کرده و يا از کليدهاي ميانبر Ctrl و F6 کمک گرفت.

1-5 ايجاد يک سند جديد و ذخيره کردن آن

يک راه ساده براي ايجاد يک سند خالي و معمولي، استفاده از گزينه New بر روي Toolbar مي باشدکه به محض کليک کردن آن يک صفحه سفيد براي شما باز مي کند.ولي اگر براي ايجاد يک سند جديد از منوي File و زير منوي New استفاده کنيد، صفحه اي براي شما باز مي شود که در آن مي توانيد از الگوها براي ايجاد يک فايل جديد استفاده کنيد.قبل از استفاده الگوها بايستي آنها بر روي کامپيوتر شما نصب شده باشد.در مباحث بعدي الگوها توضيح داده خواهند شد.

کليدهاي ميانبر براي ايجاد يک فايل جديد Ctrl و N مي باشد.

پس از کار بر روي فايل جديد لازم است که آنرا ذخيره نماييد.روشهاي ذخيره سازي در بخشهاي قبلي توضيح داده شد.در صورت استفاده از هر کدام از اين روشها صفحه اي باز خواهد شد و در آن از شما براي نام فايل و محل ذخيره سازي سؤال خواهد کرد.ابتدا در قسمت Save in نام محلي که مايل به ذخيره فايل در آن هستيم را تعيين مي کنيم.حال در قسمت File Name بايد نامي را که مي خواهيم به فايل دهيم را وارد کرده و در قسمت Save as Type نوع فايل مورد نظر را تعيين مي کنيم.پسوند فايلهاي ورد از نوع .doc مي باشد ولي مي توان فايل موردنظر را با پسوند ديگري ذخيره سازي کرد.اين کار به ما اين مکان را مي دهدکه بتوانيم فايل ساخته شده در ورد را در نسخه هاي ديگري نرم افزار ورد و يا در نرم افزارهاي ديگري باز و استفاده کنيم.

در شکل صفحه بعد ، پنجره New نمايش داده شده است که در صورت انتخاب زير منوي New از منويFile قابل دسترسي مي باشد.

1-6 بستن يک سند

در گوشه سمت چپ و بالاي صفحه مانيتور دو علامت بستن وجود دارد که پاييني براي بستن سند و بالايي براي بستن نرم افزار مي باشد.در صورتيکه سند را تغيير داده و آنرا ذخيره نکرده باشيد، قبل از بستن سند ، پيغامي به شما مي دهد که در آن با شما يادآوري مي شود که با تغييرات را ذخيره نکرده ايد . با انتخاب Yes ورد تغييرات را ذخيره کرده و با انتخاب No ، بدون ذخيره سازي ، سند را خواهد بست.در صورتيکه Cancel را انتخاب کنيد، سند بسته نخواهد شد.

1-7 استفاده از توابع کمک (Help )

بر روي منوي Help و سپس بر روي زير منوي Microsoft Word Help کليک کرده و يا دکمه مربوط به آنرا بر روي Toolbar انتخاب نماييد.تصويري ظاهر خواهد شد که مي توانيد در قسمتي که معين کرده، سؤال خود را وارد کنيد.در صورتيکه در مورد موضوع خواسته شده مطلبي بيابد آنها را ليست کرده و مي توانيد روي هر کدام از آنها کليک کرده و توضيح آن مطلب را بخوانيد.براي باز شدن اين کمک مي توانيد از کليد F1 بر روي صفحه کليد نيز استفاده کنيد.نوع ديگري از کمک ، What is This است که با انتخاب آن و کليک روي موضوعي ، توضيحي کوتاهي را در مورد آن موضوع به ما مي دهد.

1- 8 بستن نرم افزار واژه پرداز

همانطور که در قسمت 1-6 گفته شد ، براي بستن نرم افزار ورد بر روي علامت ضربدر بالاي سمت چپ صفحه بايد کليک کرد.

2 تنظيمات پايه

1-2 تغيير نحوه رويت واژه پرداز

نرم افزار ورد داراي تعداد بسيار زيادي براي انجام کارهاي متفاوت است.هنگامي که ورد را باز مي کنيد تنها دو نوار Standard و Formatting در قسمت بالايي نرم افزار نمايش داده مي شوند.براي ديدن ليست ساير نوارها مي توانيد بر روي قسمت خاکستري خالي بالاي صفحه کليک راست کرده و يا بر روي منوي View زير منوي Toolbar رفته و نگه داريد تا ليست نوارها ظاهر شود.هر نواري که در صفحه وجود دارد، علامتي در جلوي آن آمده است . براي اضافه کردن نواري به صفحه ، کافيست در کنار سمت چپ اسم نوار کليک کنيد تا هم علامت تيک خورده و هم به صفحه نمايش اضافه شود.يکي از راههاي حذف نواري از صفحه نمايش نيز کليک بر روي علامت تيک جلوي اسم نوار است.

در انتهاي هر نواري که بر روي صفحه ثابت شده است،فلشي وجود داردکه با کليک بر روي آن دکمه Add or Remove Buttons ظاهر مي شود که باز با کليک کردن بر روي فلش جلوي آن مي توان اجزاي نوار را کم يا زياد کرد. لازم به ذکر است که مي توان اين نوارها را بصورت شناور در صفحه نيز درآورد.

يکي از گزينه هاي ليست نوارها، گزينه Customize است که با انتخاب آن صفحه اي باز مي شود که مي توان در آن عاوه بر کارهاي قبل، نوار جديدي را براي خود بسازيم. همچنين اين صفحه Tab ي دارد که در آن مي توان شکل ظاهري نوارها تغييراتي ايجاد کرد.

2-2 استفاده از ابزار بزرگ و کوچک نمايي

بر روي نوار استاندارد ليست بازشويي وجود دارد که به کمک آن مي توان عناصر روي محيط تايپ بزرگتر يا کوچکتر کرد.لازم به ذکر است که تغيير اين اندازه ها در چاپ بي تأثير است.در ليست بازشوي Zoom ، با انتخاب هر کدام از اعداد، ابعاد عناصر را با توجه به آن درصد تغيير مي دهد.

گزينه Page Width بزرگنمايي به اندازه پهناي صفحه مي باشد.Text Width بزرگنمايي به اندازه پهناي متن است.Whole page بزرگنمايي به اندازه تمام صفحه بوده و گزينه Two Pages دو صفحه را در کنار هم نمايش ميدهد.دسترسي به اين تغييرات از طريق منوي View و زير منوي Zoom امکان پذير است.

3-2 استفاده از ابزارهاي چيدماني متن

يکي از مهمترين تنظيماتي که در شروع به تايپ بايد انجام دهيم، ترازبندي متن است.چهار نوع ترازبندي براي متن وجود دارد:

· چپ : موجب مي شود تا متن در سمت چپ قرار گيرد که بيشتر در متنهاي لاتين کاربرد دارد.پاراگرافي که با اين گزينه تايپ مي شود از سمت چپ سطرها تراز بوده ولي سمت راست آنها تراز نمي باشد.

· راست : انتخاب اين گزينه سبب قرار گرفتن متن در سمت راست صفحه مي شود ولي فقط سطرها را از سمت راست تراز مي کند.

· وسط: با اين گزينه مي تو ان متن را در وسط صفحه تايپ نمود.

· تراز شده : در اين حالت که در تايپ بيشتر مورداستفاده قرار مي گيرد، متن هم از سمت راست و هم ز سمت چپ تراز خواهد بود.

· براي انتخاب هر يک از حالات مي توان نوع مورد نظر را از نوار ابزار Formatting انتخاب نمود.

4-2 انتخاب فونت

مهمترين تنظيمي که قبل از شروع تايپ بايستي انجام دهيد ، انتخاب فونت مناسب مي باشد.انتخاب فونت به دو صورت انجام مي گيرد:

· انتخاب فونت به کمک ليست بازشدني روي نوار ابزار Formatting .مزيت اين روش دسترسي سريع و آسان به انواع فونتها همراه با امکان ديدن نمونه آنها مي باشد.در کنار اين ليست، ليست ديگر قرار دارد که درآن مي توان اندازه فونت ر اتعيين کرد.

· روش ديگر براي تغيير نوع فونت و بسياري تنظيمات ديگر استفاده از منوي Format و زير منوي Font مي باشد.در پنجره Font سه Tab قابل مشاهده است.اولين Tab تب فونت است که در آن مي توان نوع فونت را تعيين کرد.

همانطور که در شکل مشاهده ميکنيد، در تب فونت مي توان نوع فونت را براي متنهاي لاتين و متنهاي فارسي (در بخش complex script )تعيين نمود. با انتخاب هر کدام از فونت هاي مثال نشان داده شده در قسمت preview تغيير خواهد کرد. در قسمت font style مي توان شيوه قلم را به يکي از حالت هاي زير تبديل کرد:

1. عادي(regular )

2. سياه(bold )

3. ايتاليک(italic)

4. سياه ايتاليک(bold italic)

در قسمت font color ميتوان رنگ قلم را عوض کرد. در حالت پيش فرض اين گزينه به automatic تنظيم شده است که رنگ آن مشکي مي باشد ولي فرض آن با رنگ مشکي که آن را انتخاب مي کنيد اين است که اگر رنگ قلم شما به automatic تنظيم شده باشد و رنگ زمينه را تغيير دهيد، رنگ قلم به طور خود کار و با توجه به رنگ زمينه عوض خواهد شد ولي اگر رنگ قلم را به مشکي تنظيم کنيد و رنگ زمينه را نيز تيره کنيد، رنگ قلم تغيير نکرده و در نتيجه متن شما غير قابل خواندن خواهد شد.

يکي ديگر از امکاناتي که پنجره فونت در اختيار شما قرار ميدهد، امکان کشيدن خط در زير متن است که ميتوان حتي نوع اين خط را در قسمت underline style تغيير داد.گزينه هاي اين ليست به شرح زير است:

· None :بدون خط

· Words only :فقط زير لغات خط کشيده مي شود و زير فاصله هايي که با space هستند،خط کشيده نمي شود.

· در ادامه ليست انواع مدل زير خط آورده شده است.

در کنار اين ليست، ليست ديگري قرار دارد به نام underline color که با کمک آن مي توان رنگ خطي که زير متن کشيده مي شود را تغيير داد.

در قسمت effect تعدادي از تغييراتي که مي توان به متن داد، آورده شده است:

· Strikethrough :يک خط در وسط. مثال: آموزش ورد

· Double strikethrough :دو خط در وسط. مثال: آموزش ورد

· Superscript:تايپ انديس بالاتر از خط کرسي. مثال:آموزش ورد

· Subscrip :تايپ پايين تر از خط کرسي. مثال: آموزش ورد

· Shadow :سايه دار. مثال: آموزش ورد

· Outline :تو خالي. مثال:آموزش ورد

· Emboss :بر جسته. مثال: آموزش ورد

· Engrave :تو گود(کنده کاري). مثال: آموزش ورد

· Small caps :حروف اول پاراگراف بزرگ و بقيه کوچک

· All caps :همه حروف بزرگ.

· Hidden :اين گزينه متن انتخابي را پنهان مي کند تا ديگر در سند نمايش داده نشود.

5-2 تنظيم فاصله

يکي از تبهاي موجود در پنجره فونت، تب character spacing است که به کمک آن مي توان تنظيمات فاصله را انجام داد.

در قسمت scale مي توان متن را فشرده يا باز کرد. اين عمل بر روي قلم ها اجرا خواهد شد.

در گزينه spacing امکان تغيير فاصله بين حروف وجود دارد .آنچه گزينه Expanded را انتخاب کنيم، فاصله بين حروف يک کلمه زياد خواهد شد و با انتخاب Condensed، فاصله بين حروف يک کلمه کم خواهد شد.

با استفاده از گزينه Position امکان تايپ متن در بالاتر يا پايين تر از خط کرسي را خواهيم داشت. با انتخاب گزينه Raised متن بالاتر و با انتخاب Lowered متن پايين تر از خط کشي کرسي تايپ خواهد شد.

در آخرين تب پنجره فونت (Text Effects )جلوه هايي که بيشتر در طراحي صفحات وب به کار مي روند تعريف شده اند.

6-2 دندانه دندانه کردن متن

يکي از کارهايي که زيبايي و خوانايي متن را بالا مي برد،دندانه دار کردن متن است سادهترين راه استفاده از فلشهاي روي خط کش است.تعداد اين فلشها سه عدد است که دو تا از اين ها براي تنظيم تورفتگي از سمت چپ راست و سومين فلش براي تنظيم ميزان تورفتگي اولين خط است.

اصولي ترين راه براي تنظيم تورفتگي ها، استفاده از پاراگراف مي باشد.از منوي Format ، زير منوي پاراگراف را انتخاب کرده تا پنجره مربوط به آن باز شود.

همانطور که در شکل مشاهده مي کنيد ، اولين تب Indent and Spacing نام دارد و در آن مي توان ميزان تورفتگيها و فاصله بين پاراگرافها را تنظيم کرد.در اولينق قسمت اين تب Direction پاراگراف را بايستي تعيين کرد.يعني مشخص کرد که مي خواهيم جهت پاراگراف از راست به چپ يا از چپ به راست تايپ کنيم.در قسمت Alignment يا ترازبندي ، امکان تعيين نوع ترازبندي پارگراف را خواهيم داشت.در ليست ترازبنديها ي اين قسمت ، سه نوع ترازبندي ديگر علاوه بر چهار نوع قبلي داريم که عبارتند از :

· Justify Low: اين نوع ترازبندي سبب مي شود که پارگراف ما کوتاهتر شود.

· Justify Medium : ترازبندي متوسط

· Justify High :انتخاب اين گزينه سبب بلند شدن پاراگراف شده که در لاتين فاصله بين کلمات و در فارسي خط تيره بين کلمات زياد خواهد شد.

قسمت Indentation ، قسمتي است که در آن مکان ايجاد تو رفتگي و توليد انواع پارگراف وجود دارد.گزينه Before text ميزان فاصله پارگراف ، قبل از شروع متن و after text ، ميزان فاصله پارگراف از بعد از انتهاي متن تنظيم مي کند.با استفاده از قسمت Special ، امکان ايجاد دو نوع پاراگراف وجود د ارد:

· پارگراف نيم قالبي : در اين نوع پارگراف تنها سطر اول به داخل مي رود و بقيه سطرها به حابلت عادي تايپ مي شود.مقدار تورفتگي اين پاراگراف از قانون زير تبعيت مي کند:

چنانچه طول سطر بيش از 10 سانتي متر باشد، تورفتگي ابتداي پارگراف بايد 1 سانتي متر باشد.

چنانچه طول سطر کمتر از 10 سانتي متر باشد، تورفتگي ابتداي پارگراف بايد نيم سانتي متر باشد.

براي ايجاد اين نوع پاراگراف بايد از گزينه Spacial ، گزينه First line را انتخاب کرده و در جعبه جلوي آن مقدار تورفتگي لازم را داد.

· پاراگراف زائده د ار : اين نوع پاراگراف داراي زائده اضافي ذر سطر اول استبه عبارت ديگر سطر اول داراي طول بيشتري نسبت به بقيه سطرها دارد.براي ايجاد آن ، بايد از گزينه Spacial ، گزينه Hanging را انتخاب کرده و در جعبه جلوي آن مقدار بيرون آمدگي را تعيين کرد.

گزينه فاصله (Spacing) براي دادن فاصله بين سطرهاست. در قسمت Before ميزان فاصله پاراگراف را از پاراگراف بلايي و در قسمت After ميزان فاصله را از پاراگراف پاييني تنظيم کرد.لام به ذکر است که در حالت عادي بسته به نوع قلم که زيرتر باشد يا درشت تر، فاصله بين سطرها تغيير مي کند. هرچه قلم درشت تر باشد فاصله سطرها بيشتر و هرچه قلم ريزتر باشد فاصله بين سطرها کمتر خواهد بود.

نکته: براي دسترسي سريعتر به پنجره پاراگراف مي توان بر روي فلشهاي روي خط کش دبل کليک کرد.

7-2 کپي کردن فرمت يک بخش انتخاب شده از متن

انجام تنظيمات مکرر براي پاراگرافها کاري است وقت گير. در ورد امکاني به نام Format Painter وجود دارد که به کمک آن مي توان فرمت يک يا چند پاراگراف را به فرمت يک پاراگراف خاص تبديل کرد. براي انجام اينکار پاراگرافي را که مي خواهيد ساير پاراگرافها فرمت آنرا داشته باشندرا انتخاب کرده و سپس دکمه Format Painter را که بر روي نوار استاندارد قرار دارد کليک کنيد. بعد از انجام اينکه آيکون موس شما وقتي که بر روي متني قرار گيرد به شکل يک قلم مو خواهد بود.حال بر روي اولين قسمت پاراگفي که مي خواهيد فرمت آنرا تغيير دهيد کليک کرده و تا انتهاي پاراگراف بکشيد.به محض رها کردن موس فرمت پاراگراف تغيير خواهد کرد.

3- قرار دادن داده ها

1-3 وارد کردن يک حرف ، کلمه

در برنامه Word کلمات شما با زدن Space از يکديگر جدا مي شوند.پس بعد از تايپ چندين حرف، براي شروع کلمه کافيست تا کليد Space را بزنيد.

2-3 استفاده از دستور برگشت

ممکن است که بعد از انجام يک سري از کارها متوجه شويد که آنها مورد نظر شما نبوده و يا نتيجه انطور که مي خواستيد نشده است.براي اينکار مي توانيد از دستور Undo استفاده کنيد.اين دستور هم از طريق منوي Edit قابل دسترسي است و هم از طريق آيکون آن بر روي نوار استاندارد.در کنار اين آيکون بر روي نوار استاندارد، فلشي وجود دارد که با کليک بر وري آن مي توانيد ليست اعمالي که انجام داده ايد را ديده و مشخص کنيد که تا کجا بايد به عقب بازگرديد.

3-3 وارد کردن يک پاراگراف جديد

در هنگام تايپ اگر سطر شما پر شود ، نيازي به زدن Enter براي رفتن به سطر بعدي نداريد.خود برنامه توسط خصوصيتي به نام Wrap ،موجب مي گردد که سطر شما بدون زدن Enter شکسته شود.براي ايجاد يک پاراگراف جديد بايد در انتهاي جمله خود Enter بزنيد.زدن Enter به مفهوم پايان يک پاراگراف است .با زدن Enter پاراگراف جديد شروع مي شود.

4-3 وارد کردن کاراکترهاي ويژه (Symbol)

گاهي در هنگام تايپ ، نياز به وارد کردن علامتها و کاراکترهايي داريد که بر روي صفحه کليد شما قرار ندارند.براي انجام اينکار طبق دستور زير را عمل کنيد:

از منوي Insert زير منوي Symbol را انتخاب کنيد تا پنجره مربوط به آن باز شود.

همانطور که در شکل مشاهده مي کنيد، بعضي از شکلها قابل تايپ نيسند.براي وارد کردن هر کدام از آنهادر متن خود ، بر روي آن کليک کنيد تا انتخاب و بزرگ شود.حال دکمه Insert را فشار دهيد تا سمبل مورد نظر شما در محلي که نشانگر موس قرار داشته ، وارد شود.براي بستن اين صفحه بايستي دکمه Close را بزنيد.در قسمت فونت ، با انتخاب انواع ديگري از فونتها مي توانيد مي توانيد اشکال ديگري را نيز ببينيد.مثلاً با انتخاب فونت Webdings امکان درج اشکال متنوعي را خواهيد داشت. در تب Character Special ، کاراکترهاي خاصي وجود دارند مثلاً © که پرکاربردتر از ساير سمبلها بوده و در ضمن در جلوي هر يک از آنها کليدهاي ميانبر مربوط به آنها وجود دارد.

علاوه بر اين با کمک کليد Shortcut key مي توانيد براي هريک از سمبلها ، کليد ميانبر خاصي توليد کنيد.اين کار در مواقعي که نياز به درج يک سمبل به دفعات داريد بسيار مورد نياز است.امکان ديگري که در پنجره درج سمبل موجود است ، Autocorrect است.با کليک بر روي اين دکمه پنجره اي باز مي شود که يکي ز امکانات اين صفحه ، تبديل خودکار يک يا چند کاراکتر به سمبلي است که براي آن تعريف مي شود.

5-3 قراردادن يک دستور انتهاي صفحه در سند

گاهي نياز داريد که بدون پر شدن يک صفحه به صفحه جدسيدي برويد و بقيه صفحه قبل را خالي بگذاريد. براي اين منظور از منوي Isert زير منوي Break را انتخاب نمائيد .پنجره اي باز خواهد شد که اولين گزينه آن ، Page Break است و در حالت پيش فرض انتخاب شده است.با کليک بر روي Ok ، صفحه جديدي ايجاد شده و مکان نما در اولين سطر آن قرار مي گيرد.

4 انتخاب داده

1-4 انتخاب حرف ، کلمه، پاراگراف يا کل سند

براي انتخاب دو راه وجود دارد:

1. استفاده از ماوس : براي انتخاب يک حرف يا يک کلمه يا پاراگراف ، به کمک ماوس روي نقطه شروع مطلب دکمه سمت چپ ماوس را نگه داشته و تا آخر مطلب بکشيد .با اينکار مطلب انتخاب و تيره رنگ مي شود

2. استفاده از صفحه کليد: دراين حالت بايد مکان نما را در ابتدا يا انتهاي حرف کلمه يا پاراگرافي که مي خواهيد بلوکه کنيد قرار دهيد.حال کليد Shift را فشار داده و نگه داريد و به کمک مکان نماي راست ، چپ ، پايين يا بالاي متن مورد نظر را انتخاب کنيد . با استفاده از کليدهاي Ctrl و A مي توانيد همه سند را انتخاب نماييد.در جدول زير کليد هاي ديگري که براي بلوکه کردن کاربرد دارند ليست شده اند.

5 کپي ، انتقال و حذف

1-5 استفاده از ابزار کپي و چسباندن و بريدن براي تکرار و انتقال يک متن

براي جلوگيري از تايپ موارد تکراري در سند مي توان از ابزارهاي کپي وچسباندن ،در متن استفاده کرد. يک راه دسترسي به اين ابزارها ، استفاده از آيکون مربوط به آنها در جعبه ابزار استاندارد مي باشد.

1- استفاده از ابزار کپي و چسباندن : در ابتدا براي شروع به کار ، بخشي از داده را که مي خواهيد کپي کنيد را با توجه به مطالب بخش قبلي انتخاب نماييد.با انتخاب داده ، آيکون کپي روي نوار ابزار استانداردفعال مي شود.حال آيکون مربوطه را کليک کنيد تا اين بخش از داده ها به Clipboard انتقال يابند.حال در قسمت که مي خواهيد متن انتخاب شده در انجا کپي شود ، کليک کنيد تا نشانگر درآنجا قرار گيرد.از روي نوار ابزاراستاندارد ، آيکون چسباندن را انتخاب کنيد تا اطلاعات در محل مورد نظر کپي شوند.راه دسترسي سريع به ايتن ابزارها ، استفاده از کليدهي ميانبر مادل آنها مي باشد.کليدهاي ميانبر معادل کپي ،Ctrl و C مي باشند.

2- استفاده از ابزار بريدن و چسباندن: در ابتدا براي شروع به کار ، بخشي از داده را که مي خواهيد ببريد را انتخاب کنيد.با انتخاب داده ، آيکون بريدن بر روي نوار ابازر استاندارد فعال مي شود. حال آيکون مربوطه را کليک کنيد تا اين بخش از داده ها به Clipboard انتقال يابند.حال در قسمتي که مي خواهيد متن انتخاب شده به آنجا منتقل شود ، کليک کنيد تا نشانگر در آنجا قرار بگيرد. از روي نوار ابزار استاندارد، آيکون چسباندن را انتخاب کنيد تا اطلاعات در محل مورد نظر چسبانده شوند.راه دسترسي سريع به اين ابزارها ، استفاده از کليدهاي ميانبر معال آنها مي باشد. کليدهاي ميانبر معادل بريدن ،Ctrl وX و کليدهاي ميانبر معادل چسباندن Ctrl و V مي باشند.

2-5 کپي و انتقال متن بين سندهاي فعال

گاهي در هنگام کار قسمتهايي از يک سند را فرد ديگري تايپ مي کند يا نيلز پيدا مي کنيد که از يک سند ديگري ، اطلاعاتي را به سند خود اضافه کنيد.براي اينکار مي توانيد هم سند خود و هم سندي را که مي خواهيد از آن استفاده کنيد را باز کرده و در سند مورد نظر اطلاعاتي که مي خواهيد را بلوکه کنيد. حال آنها را کپي کرده و با کليدهاي Ctrl و F6 به سند خود باز گرديد.در محلي که ميخ واهيد اطلاعات جديد وارد شوند کليک کرده و دکمه Paste را بزنيد.با اينکار اطلاعات در متن شما کپي مي شوند.

3-5 حذف متن

چناچه بخواهيد حرفي که بعد از مکان نما قرار دارد را حذف کنيد ، کافيست تا کليد Delete را فشار دهيد . اما براي پاک کردن حرف قبل ، بايد از کليد Back Space استفاده نماييد.کليدهاي Ctrl و Delete کلمه بعد از مکان نما را حذف مي کند و کليدهاي Ctrl و Backspace کلمه قبل از مکان نما را حذف مي کند.

6 جستجو

1-6 استفاده از ابزار جستجو

دسترسي به ابزار جستجو از راه هاي زير امکان پذير است :

· منوي Edit و انتخاب زير منوي Find

· کليدهاي فوري Ctrl و F

در صفحه اي که باز مي شود و در قسمت Finf What بايستي مطلبي را که به دنبال ان مي گرديم را وارد نماييم يا وارد کردن اولين کاراکتر در اين قسمت ، دکمه Find Next فعال خواهد شد.براي انجام عمل جستجو بايد اين دکمه را کليک کرد.اگر مطلب مورد نظر در سند موجود باشد، ورد آنرا يافته و آنرا انتخاب مي کند . در اين حالت با کليک دوباره اين کليد ، ورد دوباره به دنبال مطلب گشته و در صورت وجود آنرا انتخاب خواهد کرد.در صورتيکه نتواند آنرا بيابد پيغامي مبني بر يافت نشدن آن خواهد داد.

با کليک بر روب دکمه More قسمتي به صفحه Find اضافه خواهد شد که به کمک آن مي توانيم جستجوي خود را محدودتر سازيم.گزينه هاي جستجو به اين شرح هستند:

· Match case : اين گزينه فقط در متنهاي لاتين کاربرد دارد.فعال شدن آن سبب مي شود حروف کوچک و بزرگ تفاوت قائل شده و تنها مواردي را به عنوان نتيجه جستجو برگرداند که دقيقاً مانند کلمه وارد شده در قسمت Find What مي باشد.به عنوان مثال اگر به دنبال کلمه Word بگرديم و اين گزينه را فعال کرده باشيم ، در نتيجه جستجو کلماتي مانند word يا WORD وجود نخواه داشت ولي در صورتيکه اين گزينه فعال نباشد، کلمات قبل را به عنوان نتيجه بر مي گرداند.

· Find whole words only : اين گزينه هم در فارسي و هم در لاتين کاربرد دارد. انتخاب اين گزينه سبب مي شود که در نتيجه جستجو فقط مواردي که عيناً مانند مورد وارد شده در قسمت Find What هستند يافت مي شوند.نثلاً اگر به دنبال کلمه "جستجو" بگرديم و اين گزينه فعال باشد کلماتي مانند "جستجوي" يا "جستجوها" يافت نخواهند شد.

· Use wildcards :به کمک اين گزينه که هم در فارسي و هم در لاتين کاربرد دارد مي توانيد به دنبال کلماتي بگرديد که شايد نام کلمه را به طور کامل نمي دانيد. براي اين کار از کاراکتر هاي جايگزين * و ? بايد استفاده کنيد. ؟جايگزين يک کاراکتر و * جايگزين صفر يا بيش از يک کاراکتر مي شود.

· Sounds like : به کمک اين گزينه مي توان به دنبال کليد همصدا گشت.

· Find all word forms : با انتخاب اين گزينه مي توان همه حالات کلمه را يافت. مثلا اگر در قسمتFind what کلمه Do را وارد کرده و اين گزينه نيز فعال باشد، کلمه اي مانند Does يا Done نيز در نتيجه جستجو وجود خواهند داشت.

· Match Kashida : اين حالت فقط در عربي و فارسي کاربرد داشته و نسبت به کشيدگي حروف حساسيت نشان مي دهد.

· Match Diacritics : اين گزينه نيز در فارسي و عربي کاربرد دارد. چنانچه متني اعراب دار تايپ کنيد با فعال کردن اين گزينه نسبت به اعراب ها حساسيت نشان داده و فقط کلماتي را در نتيجه جستجو مي آورد که اعراب آن ها دقيقا مانند اعراب کلمه وارد شده در Find what باشد.

· Match alef hamza : اين امکان براي فارسي و عربي بوده و با فعال شدن آن به همزه حساسيت نشان مي دهد . مثلا اگر به دنبال کلمه تاييد باشيم با فعال کردن اين گزينه کلمه اي مانند تاييد يافت نخواهد شد.

· Match control characters : اين گزينه امکان جستجو کاراکتر هاي کنترلي را به ما مي دهد.کاراکتر هاي کنترلي کاراکتر هايي هستند که در صورت استفاده از آن چيزي تايپ نمي شود ولي در نتيجه تايپ تاثير مي گذارد.

· دکمهformat :در پايين پنجره جستجو دکمه فرمت قرار دارد که به کمک آن ها مي توان جستجو را بسيار محدودتر کرد. با کليک بر روي اين دکمه ، منويي باز خواهد شد که با کمک هر کدام از گزينه هاي آن مي توان قاعده اي براي جستجو تعيين کرد مثلا با انتخاب گزينه فرمت بر روي منوي اين دکمه مي توان تعيين کرد که جستجو فقط براي فونت خاصي انجام مي شود بعد از اينکه بوسيله اين دکمه فرمت خاصي براي جستجو تعيين کرديد، دکمه Not Formatting فعال خواهد شد که با کليک آن مي توانيد فورمت گذاشته شده را بر داشت.

· دکمه Specilal :در بعضي مواقع نياز به جستجوي مواردي بجز متن را پيدا مي کنيم.ددر اين حالت با کمک اين دکمه مي توانيم اين حالت هاي خاص را جستجو کنيم.با کليک بر روي دکمه Special منويي باز خواهد شد که در آن اين موارد استثنايي ذکر شده اند.با کليک بر روي هر کدام از اين موارد ،مخفف آن در Find What خواهد آمد.

2-6 استفاده از دستور جايگزيني

با استفاده از منوي Edit و زير منوي Replace مي توان حرف يا کلمه اي را جايگزين حرف يا کلمه ديگري کرد. با استفاده از کليد هاي ميانبر Ctrl و H نيز همين پنجره باز خواهد شد. در قسمت Find What مطلبي را که مي خواهيم عوض شود را وارد کرده و در قسمت Replace with نيز وارد مي کنيم که اين مطلب با چه چيزي عوض شود. دکمه Replace All در سند گشته و همه مواردي از سند که مطابق با مطلب در Find What باشند را با مطلبي که در Replace with است عوض مي کند . ولي اگر Find Next را بزنيم اولين مطلبي را که مطابق با Find What باشد يافته و تيره رنگ مي کند که با زدن دکمه Replace ، با مورد جديد جايگزين مي شود.بقيه گزينه هاي اين پنجره مانند پنجره Find است.

7 شکل دادن هاي معمول


مطالب مشابه :


تغییر فونت پیش فرض در WORD

انواع کد آهنگ براي تغيير فونت پيش‌فرض وجود دارد، تغيير فايل الگو است. اين فايل همان فايلي




دانلود خط نستعلیق

توجه به تنوع ارتفاع قرارگيري حروف از خط مبنا يا خط كرسي نوشتاري، براي براي ساخت فونت




نرم افزار LATEX

در این مقاله مختصرا به بررسی نرم افزار latex و مزایای آن در مقابل ورد فونت بسته به اي براي




-77. نکات کاربردی و ترفندهای مهم در ورد - Microsoft Word -حتما بايد بدانيد- آموزش ورد Word

نوع و سایز فونت پیش فرض در همان ورد را برای هر براي شروع توجه هایی از انواع




آموزش Word

قسمت فونت ، با انتخاب انواع فقط براي فونت خاصي براي ديدن الگو هاي ورد




نصب زبان فارسي در ويندوز 7

براي نصب زبان فارسي در ويندوز 7 قبل و يا بعد از نصب نرم افزارهاي مالي انواع ويندوز 7: ورد




برچسب :