زندگینامه دکترمانوئل بربریان

زندگی نامه ی مانوئل بربریان   دكتر مانوئل بربریان در سال 1324 در تهران، در خانواده اى مسیحى و ارمنى پا به جهان گذاشت. دوران تحصیل دبستان و دبیرستان خود را در تهران گذراند و در سال 1343 با كسب رتبه اول از دبیرستان خوارزمى فارغ التحصیل شد. علاقه شدید وى به زمین شناسی، وى را براى تحصیل در این رشته به گروه زمین شناسى دانشگاه تهران كشاند تا سرنوشت مقدمات ظهور یكى از بزرگترین لرزه شناسان كشور را فراهم آورد. وى در سال 1347 با كسب رتبه اول در این رشته فارغ التحصیل گردید.
مانوئل جوان پس از دریافت مدرك لیسانس به سازمان زمین شناسى كشور پیوست و در فاصله سالهاى 1350 تا سال 1356 در سمتهاى زمین شناس، سنگ شناس، نماینده سازمان زمین شناسى كشور در همایشهاى بین المللى، مسئولیت مشترك با مؤسسه بین المللى دیمز و مور در اتتخاب ساختگاه و مطالعه خطرهاى زمین شناختى نیروگاه هسته اى بوشهر، معاونت و ریاست بخش زمین ساخت و لرزه زمین ساخت سازمان زمین شناسى كشور فعالیت كرد، اما شوق ادامه تحصیل و علاقه بیش از حد وى به لرزه زمین ساخت و لرزه شناسى باعث شد تا وى در سال 1356 (1977) تمام مسئولیتهاى خود را رها كرده و برای ادامه تحصیل راهى انگلستان شود.

مانوئل سالهای 1977 تا 1981 را به عنوان دانشجوى تحصیلات تكمیلى در بخش ژئودزى و ژئوفیزیك دانشگاه كمبریج سپرى كرد، و در سال 1981 با دریافت مدرك دكترى در رشته ژئوفیزیك و با تخصص در لرزه زمین ساخت و لرزه شناسى زلزله از این دانشگاه فارغ التحصیل گردید و پس از بازگشت به میهن و اشتغال مجدد در سازمان زمین شناسى كشور در فاصله سالهاى 1360 (1981) تا 1369 (1990) به عنوان پژوهشگر، كارشناس ارشد زمین شناسى و رئیس بخش در پژوهشهای صحرایى زمین لرزه، مدیرطرح بم- زاهدان در پروژه شناسایى زمین شناسى- معدنى، و به عنوان مشاور علمى رئیس سازمان به فعالیت پرداخت. در همین دوران، ضمن تدریس در دوره كارشناسى زمین شناسى دانشگاه تهران و كارشناسى ارشد زمین شناسى ساختمانى- زمین ساخت در دانشگاه تربیت مدرس، به عنوان مشاور در انتخاب ساختگاه و مطالعات لرزه زمین ساخت و خطر زمین لرزه در پروژه هاى مهم ملى مانند سدهاى بزرگ، نیروگاهها، پالایشگاهها، كارخانه هاى بزرگ و مناطق شهرى فعالیت كرد. وى در سال 1990 (1369) به عنوان عضو هیئت مدیره مؤسسه بین المللى زلزله شناسى و مهندسى زلزله برگزیده شد.
دكتر بربریان درسال 1990 عازم آمریكا شد تا فعالیتهاى پژوهشى خود بر روى ایران را در آنجا دنبال كند. در 2 سال اول پس از عزیمت خود در گروه صحرایى مطالعه دیرینه لرزه شناسى گسل سان آندریاس در مؤسسه فناورى كالیفرنیا و در تدوین نخستین كاتالوگ زمین لرزه ایران در یونسكو شركت داشت و از 1992 تا كنون نیز در مؤسسه Najarian نیوجرسی آمریكا به عنوان متخصص زمین شناسی و محیط زیست مشغول فعالیت است.
انجمن زمین شناسى ایران در سال 1377 به پاس سالها پژوهش بر روى لرزه شناسى و پیشبرد دانش زمین لرزه و نقش دكتر بربریان در زمین ساخت ایران، وى را به عنوان اولین زمین شناس نمونه سال اتتخاب كرد.
دكتر بربریان با بیش از 22 سال تجربه دانشگاهى، صحرایى و پژوهشى در علوم مرتبط با زمین لرزه و 8 سال تجربه در علوم- مهندسى محیط زیست و خطرهاى زمین ساختى، موفق به ارائه بیش از 250 مقاله در زمینه هاى لرزه شناسى، لرزه زمین ساخت، زمین شناسى زمین لرزه ها، ارزیابى خطر لرزه اى، زمین ساخت، زمین شناسى ناحیه اى، زمین شناسى ساختارى، زمین شناسى صحرایى، تقشه هاى زمین شناسى، علوم و مهندسى محیط زیست شده است. مقاله هاى كلیدى وی در مورد زمین ساخت ایران، همچنان مرجع بسیارى از مطالعات زمین شناسى ایران است و بسیارى از ناگشوده هاى زمین شناسى ایران را حل كرده است.
وى به زبانهاى انگلیسى، ارمنى، فارسى، تركى و آشورى تسلط كامل دارد و در مدت اقامت در ایالات متحده، با دانشمندانى از دانشگاه كمبریج، آكسفورد، اورگون، آزمایشگاه جت كالتك- ناسا، و سازمان یونسكو، در پروژه های گوناگون بین المللى همكارى داشته است.
دكتر بربریان به عنوان یكى از دانشمندان بزرگ لرزه زمین ساخت جهان و از چهره هاى علمى درخشان عصر حاضر، داورى مقالات مجله هاى علمى معتبرى همچون Journal of Asian Earth Sciences,Geological Magazine, Tectonophysic, Nature را به عهده داشته و عضو مؤسسه ها و انجمنهاى بسیارى همچون: فرهنگستان علوم نیویورك، مؤسسه زمین شناسان حرفه اى آمریكا، اتحادیه پیشبرد علوم آمریكا، مؤسسه پژوهشهاى مهندسى زلزله آمریكا، انجمن فلسفه كمبریج، انجمن زمین شناسى لندن، انجمن زمین شناسى آمریكا، اتحادیه ژئوفیزیك آمریكا، موسسه زمین شناسى آمریكا، انجمن لرزه شناسى آمریكا، مؤسسه بین المللى پیشگیرى و كاهش خطرهاى طبیعى كانادا مى باشد. در مراسم كتاب سال جمهورى اسلامى در سال 1364 نیز یكى از كتب وى موفق به دریافت جایزه ویژه این مراسم گردید.
مانوئل بربریان به رغم زندگى در ایالات متحده، علاقه به زبان فارسى و ایران زمین را همچنان حفظ كرده است و پژوهشهایی نیز در متون قدیمى زبان فارسى انجام داده كه یكى از آثار بسیار ارزشمند و خواندنى وى به نام «جستارى در پیشینه دانش كیهان و زمین در ایرانویچ» نتیجه عشق و علاقه ناگسستنى وى به زادبوم خود و زبان فارسى است. وى در این كتاب، پیدایش نظریه جنبش قاره اى را به ابوریحان بیرونی نسبت مى دهد.
پیام دكتر بربریان براىدانشجویان و زمین شناسان جوان:
مهر ورزیدن به كشور، ایرانشهریان، پژوهش و كار بهعنوان "راه" و نه "هدف" چون "هدف" برای رهرو در این راه:
نوشیدن ذره ای از قطرهدریای بیكران روشن شدگی،
آگاهی از گوشه ای از راز سرچشمه سپندارینه نیروهایگیتیانه فراانسانی، و قانونهای فیزیكی چیره بر آنها و كهكشانهاست.
خنك سپندینهرهروانی كه این راه زیبا را پیمودند، شعاعی از نور خورشید را به چشم دیدند و بدینسان راه را به دیگر رهروان نشان دادند و خود به خورشید پیوستند.

منبع: http://geoart.mihanblog.com/post/178


مطالب مشابه :


مشاهير زمين شناسى

- واژه هاى زمين شناسى، دانشگاه مجله رشد زمين شناسي. زمين شناسى مهندسى




دکتر مانوئل بربریان

دبيرستان خوارزمى زمين شناسى دانشگاه تهران و زلزله شناسى و مهندسى




مشاهیر علوم زمین ایران

، انتشارات خوارزمى زمين شناسى دانشگاه تهران و زمين شناسي مهندسي و




دکتر مانوئل بربریان

به گروه زمين شناسى دانشگاه تهران زلزله شناسى و مهندسى مقالات مجله هاى




مشاهیر علم زمین شناسی

واژه هاى زمين شناسى، دانشگاه مجله رشد زمين شناسي. زمين شناسى مهندسى




دکتر منوچهر فرج زاده اصل

مدير بخش gis موسسه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي دانشگاه تربيت مدرس خوارزمي، مجله




زندگینامه دکترمانوئل بربریان

گروه زمین شناسى دانشگاه تهران زلزله شناسى و مهندسى مقالات مجله هاى




آموزش و پرورش تکاب

مهين ملکي رتبه 907 رشته مهندسي شيمي، دانشگاه رشته زمين شناسي دانشگاه 3000 مجله رسيده است




خانه ملت

زمين شناسي دانشگاه تربيت مدرس عضو هيات دانشگاه خوارزمي. نبي الله احمدي دکتري مهندسي.




برچسب :