تولید کمپوت سیب

مراحل فرآیند


1
ـ شستشو و تمیز كردن: در ابتدای ورود میوه‌ها به خط لازم است آلودگی‌های آن حذف شوند. برای این كار میوه را در حوضچه‌های ویژه در آب خالص شناور می‌نمایند، حوضچه‌ها دارای شیب و درجه تخلیه هستند و در پاره‌ای از كارخانه‌ها هوای فشرده از پایین جریان دارد تا موجب چرخاندن میوه و تسریع در تمیز كردن آن بشود. اگر پیش از برداشت محصول در مزرعه، روی آن ارسنیات سرب اسپری شده باشد لازم است به آب شستشو مقداری حدود 5/1-1% اسید كلریدریك اضافه شود تا باقیمانده آن را از محصول حذف نماید، در انتهای حوضچه آب سالم با فشار زیاد روی میوه پاشیده می‌شود تا ناخالصی‌های باقیمانده روی سطح میوه‌ها حذف شوند.

2
ـ درجه بندی: درجه‌بندی میوه براساس اندازه موجب می‌شود كه كار ماشین‌های پوست‌گیر و برش‌دهنده آسان‌تر شود. بعلاوه قطعات یكنواخت‌تری حاصل شود، در بیشتر موارد میوه را به چهار اندازه تقسیم می‌كنند. یكی اندازه‌های كوچكتر از استاندارد كه از خط خارج شده برای آب سیب یا مربا به كار می‌روند و سه قسمت دیگر جداگانه‌ای به ماشین‌های پوست‌گیر منتقل می‌شوند.

3
ـ پوست‌گیری و خارج كردن هسته و قسمت‌های مركزی: برای این كار می‌توان از پوست‌گیرهای مكانیكی استفاده كرد كه در ضمن قسمت‌های مركزی و هسته را از هم جدا می‌كنند. پوست‌گیری با دست و با سود هم عملی است. با استفاده از محلول 5-4% سود گرم به راحتی پوست حذف می‌شود. پیش از پوست‌گیری با سود میوه را با بخار بلانچ می‌كنند. پس از پوست‌گیری با هریك از روش‌های متداول سیب وارد تانك‌های پلاستیكی یا فایبرگلاس محتوی محلول 2% اسید سیتریك یا 2% نمك می‌شود تا از قهوه‌ای شدن آن جلوگیری شود، اضافه كردن مقادیری حدود ADTA ppm 250 و مقادیری ppm 300 نمك‌های كلسیم و منیزیم آن در بهبود رنگ و اضافه كردن CaNa2 EDTA كه نوعی ***تران است به حفظ بافت كمك می‌كنند، اگر گونه سیب دارای اسیدیته بالایی باشد ***تران را خنثی و بی‌اثر می‌كند، در مواردی كه پوست با ماشین و یا دست جدا شده باشد، می‌توان آن را برای سركه‌سازی یا تولید پكتین و یا خوراك دام مورد استفاده قرار داد.

4
ـ قطعه كردن سیب: ماشین‌های ویژه این كار یا ضمیمه دستگاه‌های مكانیكی پوست‌گیری است یا جداگانه، به هر حال میوه در این مرحله باید به قطعات یكسان از نظر شكل و اندازه تقسیم شود. بیشتر آن را 8، 10، 12 یا 14 قاچ می‌كنند سپس قطعات را با آب شستشو داده و از سرند خاص عبور می‌دهند تا قطعات كوچكتر از حد لازم جدا شوند، این عمل را Triming می‌نامند كه در انتهای آن باید باقیمانده پوسته، قسمت‌های مركزی و اندازه‌های كوچكتر از حد استاندارد از مجموعه جدا شوند. با وجود این پس ا این عمل یك مرحله بازرسی دیگر گنجانده می‌شود تا قطعات رنگی و تیره، فاسد و معیوب جدا شوند.

5
ـ بلانچینگ:در بافت سیب مقدار زیادی هوا وجود دارد كه بایستی آن را با شربت، آب نمك خالص یا آب خالص جایگزین كرد و در غیر این صورت طی فرآیند حجم هوا افزایش یافته و به بافت آسیب می‌رسد. برای این منظور در حالی كه هنوز قطعات سیب در آب نمك داغ شناور می‌باشند آنها را تحت خلا قرار می‌دهند، در این حالت بلافاصله پس از خروج هوا از بافت جای آن را آب نمك می‌گیرید و حفره‌های خالی در بافت باقی نمی‌ماند.

6
ـ پر كردن در بسته: بهتر است بلافاصله پس از بلانچینگ و زمانی كه میوه هنوز داغ است آن را وارد بسته نمود، بسته مناسب قوطی فلزی قلع‌اندود با یا بدون لاك است. پس از پر كردن بسته با قطعات جامد شربت اضافه می‌شود كه لازم است شربت هم داغ باشد و دمای محتوی قوطی پیش از دربندی حدود 75-83 درجه سانتیگراد می‌باشد. هنگام پر كردن بسته با شربت، باید روی تمام قطعات را شربت گرفته و فضای خالی زیادی باقی نماند. بریكس شربت بسته به میزان مواد جامد محلول سیب متفاوت است اما در بیشتر موارد بریكس حدود 20 مناسب است.

7
ـ خارج كردن گازها و هوای بسته: كه با بخار داغ و به مدت 3-10 دقیقه در دمای حدود 80 درجه سانتیگراد انجام می‌گیرد.

8
ـ دربندی:با ماشین مجهز به جریان بخار

9
ـ فرآیند دمایی: در آب جوش انجام می‌گیرد و در دمای بالاتر از 100 درجه سانتیگراد نیست و اگر این عمل بلافاصله پس از اگزاستینگ و دربندی انجام گیرد چون اختلاف دما زیاد نیست به سرعت انجام می‌گیرد، به این ترتیب كه بلافاصله قوطی‌ها را وارد مخزن آب‌ گرم یا تونل بخار می‌كنند. مدت زمان انجام عمل به نحوی تعیین می‌شود كه مركز سرد قوطی به دمای 88 درجه سانتیگراد برسد و زمانی حدود 20 دقیقه برای این كار كافی است، برای بسته‌های بزرگتر مانند 603700 زمانی حدود 35 دقیقه لازم است.
10
ـ سرد كردن: بلافاصله بعد از فرآیند دمایی و برای جلوگیری از تغییر رنگ، پخته شدن و متلاشی شدن محصول باید بسته‌ها را سرد، خشك، كارتن‌گذاری و در انبار سرد و خشك نگهداری نمود


مطالب مشابه :


سازنده و تامین ماشین آلات نو و دست دوم در کشور

سازنده و تامین ماشین آلات نو و دست دوم در کشور بسته بندی مواد غذایی ایران




فرآیند و خط تولید و بسته بندی سبزی خشک

فرآیند و خط تولید و بسته بندی و میوه‌های خشک کارخانه جات صنایع غذایی و




طرح توجیهی تولید کمپوت

خط تولید کمپوت, کمپوت انواع میوه تولید و بسته بندی میوه،سبزی و صیفی جات خشک سه




طرح توجیهی کارخانه رب گوجه

خط تولید تولید کمپوت انواع میوه تولید و بسته بندی میوه،سبزی و صیفی جات خشک سه هزار




فرآیند و خط تولید بستنی

سبزیجات و میوه جات بستنی تولید كرد ولی و بسته بندی بستنی تجهیزات خط تولید بستنی




تولید کمپوت سیب

تولید کمپوت سیب در ابتدای ورود میوه‌ها به خط لازم است مراحل تولید و بسته بندی




طرح کارآفرینی و راه اندای خط تولید کارتن پلاستیکی

پروژه کارآفرینی تولید انواع کمپوت میوه جات طرح کارآفرینی و خط تولید و بسته بندی




فرآیند و خط تولید قند خرما

بسته بندی مواد غذایی ایران فرآیند و خط تولید قند شرکت مهندسی بازرگانی و صنعتی صنایع




برچسب :