تحقیق حرفه وفن واحد 3 بیماری دیابت
تحقیق حرفه وفن - تحقیق درس حرفه وفن - تحقیق کتاب حرفه وفن - تحقیق آموزش حرفه وفن
دیابت نوعی بیماری است که به علت بالا بودن مداوم قندخون ایجاد می گردد.افزایش قندخون دو علت می تواند داشته باشد. یا لوزالمعده قادر نیست به میزان کافی انسولین ترشح نماید و یا سلول های بدن نمی توانند قندخون را به خوبی مصرف کنند. انسولین هورمونی است که در بدن توسط لوز المعده تولید می شود و باعث می شود قند یا به عبارتی انرژی حاصل از مصرف غذا مورد استفاده سلول های بدن قرار گیرد.
دیابت نوع 1 :
در بدن این افراد انسولین یا اصلآ سوخته نمی شود و یا به مقدار بسیار ناچیز تولید می شود و برای جبران آن باید انسولین تزریق شود.
دیابت نوع 2:
در بدن این بیماران انسولین ساخته می شود ولی به مرور زمان میزان آن کاهش پیدا کرده و سلول های بدن قادر به استفاده از آن نیستند.
نشانه های دیابت چیست؟
بیشتر اوقات دیابت یک بیماری بی سر و صدا می باشد و حتی سطح نسبتا بالای قندخون ممکن است علامتی در بیمار ایجاد نکند. لیکن در همین زمان بدن در معرض آسیب حاصل از افزایش قندخون قرار می گیرد. افزایش قندخون می تواند به صورت علایم زیر تضاهر یابد. مانند خستگی تشنگی تکرار ادرار گرسنگی کاهش وزن گز گز دست و پا تاخیر در بهبودی زخم ها علایم دیگری که می توانند ناشی از افزایش قندخون باشند عبارتند از ضعف و کاهش نیروی جسمی عفونت های مکرر خشکی و خارش پوست تاری دید.
عوامل خطر بروز دیابت چیست؟
شناسایی عوامل خطر بروز دیابت و تشخیص زود هنگام بیماری می تواند وقوع عوارض مزمن آن را به تاخیر اندازد.
دیابت نوع یک: سابقه خانوادگی دیابت نوع یک نقص سیستم ایمنی.
دیابت نوع دو : سن بالای 40 سال وزن زیاد سابقه خانوادگی دیابت سابقه دیابت بار داری سابقه تولد نوزاد بالای 4 کیلو گرم فشارخون بالا
درمان دیابت:
در برخی از موارد با تغییر شیوه زندگی < رژیم غذایی و ورزش > به خوبی قابل کنترل است. در مواردی نیز با صلاحدید پزشک معالج مصرف دارو لازم است که می تواند به شکل قرص های خوراکی پایین آورنده ی قندخون یا انسولین باشد.
دارو های کنترل کننده ی قند خون و دیابت:
این دارو ها با تحریک سلول های تولید کننده ی انسولین در لوزالمعده و یا کاهش مقاومت سلول های بدن نسبت به انسولین قندخون را کاهش می دهند.
نکته ی قابل ذکر این است که با وجود مصرف دارو همچنان رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش ضروری است.
دارو هایی که به طور معمول برای درمان بیماران دیابتی در ایران مورد استفاده قرار می گیرند گلیبن گلامید و متفورمین هستند.
انواع انسولین:
انواع مختلف انسولین موجود در دارو خانه ها از نظر زمان شروع و خاتمه اثر با یکدیگر تفاوت دارند. در ایران دو نوع انسولین به طور رایج در دسترس می باشد: انسولین رگولار{کریستال}که شفاف است و انسولین NPH که کدر است. زمان تزریق این دو نوع انسولین حدود نیم ساعت قبل از مصرف غذا است.
درمان:
برای بالا بردن سریع قندخون باید یک ماده ی قندی سریع الاثر مانند نصف لیوان آب میوه یا دیگر مایعات شیرین یا سه قطعه آب نبات یا دو حبه قند یا یک قاشق عسل مصرف کنید. مواد قندی مانند {آب میوه و آب قند}سریع تر از مواد جامد {قند یا شکلات}قندخون را افزایش می دهند و برای درمان هیپوگلیسمی مناسب ترند.
برای استفاده از تمامی مطالب این وبلاگ به صفحه اول مراجعه نمایید.
مطالب مشابه :
تحقیق حرفه وفن واحد 3 بیماری دیابت
دانلود نرم افزار کار با پی دی اف; {کریستال} انواع روش های بافت;
برچسب :
آموزش بافت رومیزی های کریستال پی دی اف