گزارش کنسرت کلاسیک اروپا در اصفهان
روزنامه اصفهان زیبا
زمان انتشار: چهارشنبه 1 آبان ماه ۱۳۹۲
روزنامه اصفهان زیبا، شماره ، صفحه هنر و ادبیات، شماره 131
کنسرت کلاسیک آلمان در هنرسرای خورشید برگزار شد
نوازندگان آلمانی و اصفهانی مخاطبان را غافلگیر کردند
برای حافظ؛ از زادگاه گوته تا اصفهان
«اجازه بدهید! فعلاً هیچ صحبتی درباره جزئیات برنامه نکنم. این یک سورپرایز است». این جملهای بود که کلاوس گالاس، عصر یکشنبه 28 مهرماه، در انتهای سالن هنرسرای خورشید، گفت؛ درحالی که ایستاده بودیم و تمرین کردن سه نوازنده آلمانیاش را تماشا میکردیم و خب باید بگویم کنسرت مشترک ایران و آلمان به مناسبت روز بزرگداشت حافظ، واقعا هم یک سورپرایز بود.
نوازندههای آلمانی و ایرانی «وطنم» را اجرا کردند
کنسرت کلاسیک آلمان به سرپرستی کلاوس گالاس، یکی از برنامههای موسیقایی بینالمللی هنرسرای خورشید بود که یکشنبه شب به مناسبت بزرگداشت روز حافظ برگزار شد. این برنامه با حمایت شهرداری اصفهان، وزارت امور خارجه در برلین و سفارت آلمان در ایران با شعار گفت و گوی بین فرهنگها یک شب در هنرسرای خورشید برگزار شد.
این رویداد با دو سخنرانی حبیب الله تحویلپور، معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اصفهان و کلاوس گالاس، سرپرست گروه شروع شد؛ صحبتهایی پیرامون چرایی برگزاری برنامه، فصل مشترکهای فرهنگی ایران و آلمان و موسیقی.
بعد از آن، دونوازی و تکنوازیهای دو نوازنده برنده جایزه از فستیوالموسیقی ECO آغاز شد. ربهکا هارتمن ویولونیست آلمانی برنده جایزه اکو و یولین ریم پیانیست آلمانی برنده جایزه اکو در این قسمت به همنوازی و سپس تکنوازی پرداختند. بعد از آن، یوزف کوینه، برنده جایزه اکو هم به آنها پیوست و قطعاتی از موسیقیهای کلاسیک اروپا را نواختند؛ قطعاتی از شوپن، موتزارت، بتهون و نامداران موسیقی کلاسیک اروپا. اما سورپرایز، قسمت پایانی کنسرت بود که بعد از یک استراحت 10 دقیقهای آغاز شد، مخاطبان توانستند قطعه وطنم را با صدای دف، گیتار، ویولن و پیانوی نوازندگان آلمانی-ایرانی بشوند. برنامهای که خیلی سریع تدارک دیده شده بود و دو گروه روز قبل، برای این همنوازی آماده شده بودند تا سرود میهنی ایران را به پاسداشت شاعر پارسی، حافظ، کسی که گوته شاعر بزرگ آلمانی او را میستود، برای مخاطبان ایرانی و آلمانی اجرا کنند.
هر روز یک شعر از جافظ میخوانم
داستان این کنسرت به سال 2009 و یک نام برمیگردد؛ کلاوس گالاس، سرپرست گروه که او را بیشتر به عنوان باستان شناس و معمار در دنیا میشناسند، در سال 2009 جرقه یک فستیوال به نام «دیوان شرقی- غربی وایمار» را زد. فستیوالی برای بزرگداشت حافظ یه مناسبت 12 اکتبر، 20 مهر، زادروز این شاعر پارسی.
گالاس در این باره گفت: «فستیوال دیوان شرغی-غربی از سال 2008 در تلاش برای گفت و گوی مستمر با مردم ایران است. در سال 2009 ما موفق به برقراری پیمان دوستی بین دو شهر شیراز و وایمار شدیم. شبیه پیمان دوستی که شما در اصفهان با فرایبورگ داریم. در همان سال وزیر امور خارجه وقت، آقای اشتاین مایر مدیریت افتخرای جشنواره ایران 2009 را پذیرفتند. من در سال 2010 موفق شدم روز حافظ را که هر سال 12 اکتبر در ایران برگزار میشود، در لیست یونسکو و در چهارچوب سال نزدیکی فرهنگها به یکدیگر ثبت کنم».
گالاس به ادبیات پارسی علاقه خاصی دارد. میگوید روزش را با شعری از حافظ آغاز میکند و به این دلیل ابزار موسیقی را برای نزدیکی دو فرهنگ به هم انتخاب کرده که موسیقی زبان جهانی است و مرزی نمیشناسد. او تاکید میکند که نام فستیوال را هم به خاطر علاقه شاعر بزرگ آلمان به حافظ انتخاب کرده. چرا که گوته در کتاب «دیوان شرقی غربی» از حافظ که 400 سال پیش از او میزیسته قدردانی و تاکید کرده که باید به مردم آلمان برای شناخت فرهنگهای دیگر کمک کرد. چیزی که هنوز هم صادق است مخصوصاً در دنیای رسانهای کنونی که باعث شده تصورات آلمانیها در مورد ایران و شرق بسیار نادرست باشد.
شرق حافظ برای گوته رویا بود
کلوس گالاس که با یک گروه جهانگرد، نوازندگان و روزنامهنگاری از پرتیراژترین روزنامه اروپا به ایران سفر کرده درباره هدف از برگزاری این برنامه گفت: «این جشنواره فرصت بزرگی برای ایحاد تفاهم فرهنگی میان آلمان و ایران در اختیار میگذارد. هدف بزرگ ما کشف و روشنگری پیرامون هراس ها، پیش داوری ها جهالت ها و سو برداشتهایی است که در هر دو سو وجود دارند. برای رسیدن به نزدیکی و تفاهم میان انسانهای فرهنگهای گوناگون میبایست این کار انجام شود. این جشنواره باید به از میان برداشتن هراس از تماس میان مردم ایران و آلمان کمک کند».
از سال 2009 تا به حال هر سال جشنواره دیوال غربی-شرقی در زادگاه گوته، شهر وایمار، برگزار میشد و خوانندگانی از ایران (از جمله سالار عقیلی) هم در این شهر کنسرت برگزار میکردند و گروه آلمانی هم در شیراز به اجرای برنامه میپرداختند تا این که امسال تصمیم گرفتند شهرهای دیگر ایران را هم درگیر کنند. و حالا امسال برای گروه نوازندگان آلمانی یک اجرا در تهران، یک اجرا و مسترکلاس در اصفهان، یک اجرا در یزد و اجراها و برنامههای فرهنگی در شیراز خواهند داشت و سفر دو هفتهایشان در چهار شهر ایران خلاصه میشود.
گالاس از شرق با شور صحبت میکند. او معتقد است: «شرق از طریق اشعار زیبا برای گوته و هم دورهایهای او به رویا تبدیل شده بود. کشش و فریبندگی شرق از فرهنگ غنی شرق سرچشمه گرفته بود؛ فرهنگی که آلمانیها ریشه های فرهنگی خودشان را نشات گرفته از آن میدیدند. فرهنگی سرسار از شادابی چیزی که برای آلمان قرن 19ام فقط در رویا قابل تصور بود».
مطالب مشابه :
کنسرت احسان خواجه امیری در اصفهان
خیلی ها در اصفهان منتظرش بودند همیشگی برگزاری برنامه می شود و کنسرت حدودا ۴۵
اطلاعیه کنسرت
دریافت اطلاعیه کنسرت های نوروزی اصفهان به مجموعه ازظهر متن کامل برنامه ها را در
گزارش کنسرت کلاسیک اروپا در اصفهان
گزارش کنسرت کلاسیک اروپا در اصفهان برنامه نکنم. این بین فرهنگها یک شب در
کنسرت رضاصادقی در اصفهان
اجرای موسوم به vip کنسرت در اصفهان است در این سری از برنامهها انتخاب کرده
آخرین خبر از برنامه های نوروزی در اصفهان
اصفهان در مورد برنامه برنامه ها در نوروز امسال داشتم ایشان فرمودند که مدیریت کنسرت
گزارش تصویری از کنسرت 17 و 18 دی احسان خواجه امیری در اصفهان و حاشیه هایش
گزارش متنی و تصویری کنسرت ها. مدتها دو شب در اصفهان روی برنامه، بدون اینکه
کنسرت کیش و اصفهان
تو این پست گزارش کنسرت کیش و عکس های کنسرت اصفهان این کنسرت در مانند بيشتر کنسرتها
جواب سوالات کاربران
خانه موسیقی اصفهان برنامه کنسرت ها رو هنوز از جزئیات این برنامه ها در رابطه با محل
زنگ صدای شجریان در یزد و اصفهان شنیده خواهد شد؟
لغو این کنسرت ها در اصفهان و یزد خبر می و بخش دوم اين برنامه نيز در فضاي موسيقي
کنسرت بزرگ استاد شجریان در اصفهان
کنسرت بزرگ استاد شجریان در اصفهان برنامه با تاخير از بليطها در داخل كشور
برچسب :
برنامه کنسرت ها در اصفهان