خلقت آدم(4) پيدايش بشر
پيدايش بشر<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
توجه داشته باشيد: در اينجا موضوع سخن پيدايش «بشر» است، نه پيدايش «انسان». و اين دو با هم فرق دارند كه در صفحات آينده روشن خواهد شد.
فعاليت حيات پس از اولين چاشني آن كه «ايجاد» گرديد همچنان در روي زمين ادامه داشت. تا اينكه شرايط جوّي و محيط زيستي و مواد غذايي به تكامل لازم خود رسيد. در آن وقت زمين چهار روز ـ چهار دوران ـ از عمر خويش را طي كرده بود:
1ـ دوران تشكيل پوسته سنگي، يا: دحو الارض.
2ـ دوران پيدايش خاك و رسوبات.
3ـ دوران پيدايش حيات نباتي.
4ـ دوران پيدايش حيات حيواني.
شرايط جوّي و مواد غذايي لازم براي گياه و جاندار در آن وقت به كمال مطلوب خود رسيده بود. و زمينة پيدايش موجود برتر آماده بود.اين مطلب پيام آيه «اقوات» است. شايد بهتر باشد دوباره سيماي آيه را مشاهده كنيم: و جعل فيها رواسي من فوقها و بارك فيها و قدّر فيها اقواتها فى اربعة ايام: و قرار داد در روي زمين صخرهها و كوهها را بركت داد در آن، و سازمان داد مواد غذائي آن را، در چهار روز.
مطابق اين آيه بهتر است تقسيم بندي عمر زمين بر اساس پيدايش و سير تحول مواد غذائي صورت گيرد.
در علم زمين شناسي و زيست شناسي، خصوصاً از ديدگاه دست اندركاران ترانسفورميسم اين تقسيم بر اساس تحولات پوسته زمين و بر اساس تحولات جانداران ـ از روي فسيلها ـ انجام مييابد.
قرآن بيشتر جنبة كمالي مسئله را در نظر ميگيرد، ولي آنان بيشتر به تغييرات و تحولات توجه دارند.
روز پنجم يا دوران پنجم(كه در اصطلاح زمين شناسان و زيست شناسان به دوران چهارم معروف است) آغاز شده بود. و موجودي از شجرة جانداران تحول يافت كه «دو پا» و مستقيم القامه بود. يعني ميتوانست روي دو پاي خود راه برود. و قامتش را تا اندازهاي راست نگاه دارد. ما اطلاع زيادي از چگونگي اندام و پيكر آنها نداريم. آنچه ميدانيم اين است كه چندين نوع بشر در روي زمين ظاهر شده و منقرض شدهاند.
رشيد رضا در تفسير المنار از هفت نوع بشر قبل از آدم نام برده است. از قبيل بن، سن، جن، ناس، جان، حن، نسناس. و مراد او از «جن» غير از جنّ معروف است. ولي در روايتهاي شعيي تنها نام: ناس، جن بني جان، و نسناس، آمده است. ولي همچنان كه در سطرهاي پائين خواهيم ديد، در احاديث ما نيز تعداد آنها هفت، ذكر شده است.
اسامي اين بشرها در اصطلاح ترانسفورميستها عبارتند از: انسان جاوه، انسان پكن، انسان نئاندرتال، انسان كرومانيون، انسان ساپينس، انسان دكتر ليكي و... ليكن توضيح داده خواهد شد كه اساساً اسلام به آنها «انسان» نميگويد. بلكه فقط لفظ بشر را در مورد آنها به كار ميبرد، و لفظ «انسان» را نام اختصاصي نوع حاضر بشر ميداند.
آيا چند نوع از اين بشرها همزمان با هم و در عرض هم ديگر در گوشههاي مختلف كرة زمين به وجود آمدند؟ يا پيدايش آنها از نظر زمان در طول هم بوده؟ و يا ابتداء يك نوع پيدا شده سپس در مراحل بعدي چندين نوع در عرض زماني همديگر بودهاند؟
دست اندكاران ترانسفورميسم ابتدا معتقد بودند كه، بشرها فقط در يك ميليون سال اخير پيدايش يافتهاند. ولي كشفهاي بعدي سابقة بشر در روي كرة زمين را به بيش از بيست ميليون سال، كشانيد. كشفهاي دكتر ليكي در كنگو نشان داد كه نوعي بشر در حدود 19 ميليون سال پيش ميزيسته كه داراي زبان محدودي هم بوده است. پس از مرگ ليكي پسرش راه او را ادامه داد و آثاري از بشري به دست آورد كه به بيش از بيست ميليون سال پيش، مربوط ميشود. ليكن فاقد زبان بوده است.
آخرين نوع بشرهاي پيشين كدام بوده و كي زندگي كرده، روشن نيست. آنچه تاكنون مسلم شده اين است كه همة آنها در حدود دويست هزار سال پيش، از صحنه زمين رفتهاند. بنابر بعضي نظريهها حدود پانصد هزار سال، و بنابر بعضي ديگر حدود هفتصد و پنجاه هزار سال از انقراض آخرين نوع از اين بشرها، ميگذرد.
يعني در طول اين مدت اثري، فسيلي، نشانهاي كه دال باشد بر حضور بشر، به دست نيامده است. و همچنين در مورد بشر كنوني كه «انسان» ناميده ميشود، مسلم است كه حداكثر بيش از حدود چهل هزار سال، سابقه ندارد. و معناي اين سخن اين است كه دستكم حدود يكصد و شصت هزار سال پهنه زمين فاقد بشر بوده است.
ظاهراً از اين انواع تنها هفت نوع به حدي از تكامل رسيده بودهاند كه شبيه نوع حاضر بشر (كه انسان ناميده ميشود) بودهاند.
بحار: ج 57 ص 319 حديث شماره 1: صدوق (في الخصال) عن محمد بن الحسن بن الوليد، عن محمد بن الحسن الصفّار، عن محمد بن الحسين بن ابي الخطاب، عن محمد بن عبدالله بن هلال، عن العلا، عن محمد بن مسلم، قال: سمعت ابا جعفر (عليه السّلام) يقول: لقد خلق الله عزّوجل فى الارض منذ خلقها سبعة عالمين ليس هم من ولد آدم، خلقهم من اديم الارض فاسكنهم فيها واحداً بعد واحد مع عالمه، ثم خلق الله عزوجل آدم ابا البشر و خلق ذرّيته منه: امام باقر (ع) فرمود: البته خداوند خلق كرد در روي زمين از آن زماني كه زمين را خلق كرد، هفت نوع كه آنها از نسل آدم نبودند، خلق كرد آنها را از «اديم زمين»، پس ساكن كرد آنها را در زمين، يكي پس از ديگري با عالم زيستي خودشان. سپس خلق كرد آدم پدر اين بشر را.
توضيحات:
الف: سند اين حديث چنان زيبا و مستحكم است كه بايد آن را «حديث سلسلة المتين» ناميد.
ب: مراد از «اديم زمين» روية خاك است كه داراي مواد غذائي براي گياهان ميباشد. كه از 20 سانتيمتر تا 50 سانتي متر (بسته به چگونگي زمينها) عمق دارد كه باكتريها و ميكروبها و ويروسها توان فعاليت در آن را دارند.
ج: اين حديث از دو بخش تشكيل يافته، بخش دوم آن به مسئلة «ستة ايام» و «تكرار قيامتها» مربوط است كه در همان فصلها، قبلاً بحث گرديد. عدم توجه به اين نكته موجب ميشود كه پيام حديث مخدوش گردد.
از انواع بشرهاي گذشته آثاري از مدنيّت، صنعت، و سلطه بر طبيعت حتي در سطح ابتدايي نيز ديده نميشود. اين قدر هست كه بعضي از آنها تا حدي پيش رفته بودهاند كه فرق زيادي با حيوان داشتهاند. آن تعداد از آنها كه به دريافت زبان و كلام نايل شده بودند. الفاظ و كلمات را در طول زمان بس طولاني در اثر تمرينها و قراردادهاي في ما بين، ساخته بودند. به اشياء اطراف زندگيشان نام گذاري ميكردند و همچنين بر افعال هم نام ميگذاشتند و از همين نامها و اسمها يك زبان محاورهاي براي آنها حاصل گرديد. ليكن در طول چندين نسل به زحمت ميتوانستند به يك زبان خيلي محدود برسند.
اكنون اين داستان را در اينجا پايان ميدهيم و به شمارش عوامل تحول و سپس به دلايل آن ميپردازيم:
مطالب مشابه :
تحقیق درباره موسیقی ایران (یاهو)
دانلود مداحی مداحــــــان اسامي دستگـاه ها و از سازهاي ضربي معـروف ايراني دهـل
اشعار وسرود ولادت حضرت زهراس
،اسناد روضه ها،آموزش آواها،مقتل خوانی،توزیع اشعار مورد نیاز مداحان
اسامي دانش آموزان برگزيده ي مسابقات احكام در سطح آموزشگاه جهت شركت در مرحله مسابفات شهرستاني احك
اسامي دانش آموزان برگزيده از مداحان وبلگ تخصصی امربه معروف ونهی از منکر1.
خلقت آدم(4) پيدايش بشر
پيدايش بشر. توجه داشته باشيد: در اينجا موضوع سخن پيدايش «بشر» است، نه پيدايش «انسان».
مولودی در وصف امام زمان
دیگر مداحان. اسامي قطعي 180 كانديداي جبهه پايداري در 124 تیرانداز زن ایرانی با چادر در
برچسب :
اسامي مداحان معروف ایرانی