مقایسه آیفون 5 با لومیا 920 نوکیا و گلکسی اس 3 سامسونگ

خوب اگر به زمان نگارش این مطلب دقت کنید، دقیقا نیم ساعت از پایان کنفرانس خبرساز اپل گذشته و حالا دیگر به جرات میتوان گفت که برخلاف سالهای گذشته، از پنهان کاری و غافلگیری های اپل خبری نیست و دقیقا همانطور که شایعات مطرح شده بود، آیفون جدید با نام «آیفون ۵» رسما معرفی شد. آن هم با همان مشخصاتی که آنقدر واضح و قابل پیش بینی شده بودند که سایت معتبر gsmarena به خود جرات داده بود و قبل از مراسم معرفی، رسما صفحه ی آیفون ۵ را در سایت خود قرار داده بود که البته پس از کنفرانس، تغییرات زیادی نکرد و میشود گفت اگر امسال اپل فروش بالایی هم داشته باشد صرفا به خاطر تبلیغات عظیم این کمپانی خواهد بود و نه ویژگیهای نرم/سخت افزاری جدید و یا حتا طراحی نوآورانه.


در سوی مقابل، نوکیا و همدستش مایکروسافت،‌ از لومیا ۹۲۰ رونمایی کردند که نه تنها از مدلهای ریزر موتورولا-گوگل که همان روز معرفی میشدند سرآمدتر بودند، بلکه حتا آیفون۵ هم در برابر لومیا۹۲۰ حرفی برای گفتن ندارد. اگر با نظر من موافق نیستید کمی حوصله به خرج بدهید تا با ذکر منابع و دلایل مستدل، شما را متقاعد کنم که به عنوان یک طرفدار بی تعصب اپل، امسال را سال نوکیا و لومیا میدانم.
همینجا هم این را عرض کنم که من خودم را یک گیک میدانم، البته نه یک هکر یا دولوپر. منظورم این است که پس از ماهها کار کردن با آیفون 4s و پی بردن به تقریبا همه ی ریزه کاری ها و ترفندهای سیستم عامل قدرتمند iOS، در مقامی هستم که به جرات میتوانم بگویم که آیفونی که در دست دارم، از نظر کارایی آنقدر ارتقا داده ام که دیگر فقط یک آیفون صرف نیست. بلکه بسیاری برنامه های سیدیا و tweakهایی که با جستجو و سعی و خطاهای بسیار، روی آیفونم نصب کرده و به کار گرفته ام باعث شده اند که آیفون من نه تنها از نظر ظاهری، بلکه از نظر کارایی نیز خیلی عوض شده باشد. این را گفتم تا یک وقت فکر نکنید من یک نوب آیفون هستم و چیزی از مسایل سیستم عامل و برنامه ها سر در نمی آورم!

* بعضی از افراد علاقه دارند که همه چیز را روی کاغذ ببینند و از روی آن قضاوت کنند. مثلا فلان گوشی را می بینند و در مقام مقایسه، به تعداد بیشتر هسته های CPU آن تکیه میکنند و فکر میکنند که این ویژگیهای تئوری، در عمل هم به همان اندازه مهم هستند! هرچند این روش درستی برای مقایسه گوشی ها (و کلا وسایل دیجیتال) نیست، ولی برای شروع بحث لازم میدانم مشخصات گوشی های آیفون 4s، آیفون ۵، لومیا۹۲۰ و گلکسی اس۳ سامسونگ را در مقایسه کنم:


صفحه نمایش:

apple-iphone-4s-new.jpgاپل آیفون ۴اس:

LED-backlit IPS TFT, 640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density)


apple-iphone-5-ofic.jpgاپل آیفون ۵:

LED-backlit IPS TFT, 640 x 1136 pixels, 4.0 inches (~326 ppi pixel density)


nokia-lumia-920.jpgنوکیا لومیا ۹۲۰:

IPS TFT PureMotion HD+ display, 768 x 1280 pixels, 4.5 inches (~332 ppi pixel density)


samsung-i9300-galaxy-s-iii-ofic.jpgسامسونگ گلکسی اس۳:

Super AMOLED , 720 x 1280 pixels, 4.8 inches (~306 ppi pixel density)


خوب همونطور که میبینید، صفحه نمایش که برای ۵ سال مهمترین ویژگی متمایز کننده آیفون از بقیه رقبا بود، حتا تراکم پیکسل گذشته را هم ندارد و در مقابل، لومیا۹۲۰ با تراکم پیکسل خیره کننده ۳۳۲ پیکسل در هر اینچ مربع و نیز صفحه نمایش +PureMotion HD خود، حرفی برای رقبا باقی نگذاشته است. گفتنی است تکنولوژی بالا باعث میشود فیلمها و بازیها بدون کمترین مکثی در صفحه نمایش نشان داده شوند و تصاویر محو دیگر وجود نداشته باشند.

از نظر سایز صفحه نمایش هم اپل بالاخره به درخواست مشتریانش پاسخ گفت و سایز ۴ اینچ را انتخاب کرد. اما چه ۴ اینچی! ببینید مساله بر سر اندازه صفحه نمایش نیست، بحث بر سر این است که این افزایش اندازه باید طوری می بود که تناسب طول به عرض آن زیبا باشد و وقتی گوشی در دست قرار میگیرد، دراز و بدقواره به نظر نرسد که دقیقا این طراحی بدقواره را اپل برگزیده است! در حالیکه وقتی با گوشی لومیا ۴.۵ اینچی و یا حتا گلکسی اس۳ که ۴.۸ اینچ است کار میکنید، متوجه بزرگی صفحه نمایش نمی شوید. چراکه طراحانشان به خوبی میدانستند چه نسبت طول به عرضی برای دست و چشمان شما مناسبتر است.

پس در کل در صفحه نمایش میتوان گفت:

لومیا۹۲۰ نوکیا > گلکسی اس۳ سامسونگ > آیفون۴اس اپل > آیفون۵ اپل


طراحی مدرن (ظاهر بدنه گوشی و سیستم عامل آن)
آیا شما هم موافقید که هر دوره ای از تکنولوژی، مقتضیات خودش را می طلبد؟ مثلا اتوموبیل های معروف صد سال قبل،‌ امروزه پسندیده نمی شوند و در عوض، طراحی های مدرن تری ارایه شده که همان ها هم در سالهای آینده دستخوش تغییر میشوند. پس اینکه بگوییم فلان طراحی خیلی بی عیب و نقص است و به کمال خود رسیده، حرف نادرستی است. مشابه همین برای آیفون اتفاق افتاده است. 
ببینید، در دنیای کمپانی های بزرگ و برندینگ، این خیلی مهم است که شرکت از خودش ثبات شخصیت نشان دهد. یعنی مدام طراحی هایش را عوض نکند و در ذهن مشتری هایش به یک سری ویژگی های ثابتی شناخته شود. مثلا رستوران های kfc کنتاکی آمریکا به این معروفند که منوی غذایشان سالها دست نخورده باقی مانده. و یا کوکا کولا به لوگوی خودش شناخته میشود که بیش از صد سال است که دست نخورده باقی مانده.

اما در دنیای زودگذر کامپیوترها،‌زیاد نمیتوان به این استراتژی دل بست. مثلا:
اپل سالهای سال است که ظاهر iOS را تغییر نداده و در آخرین ورژن هم تنها به تغییر رنگ برخی جاها اکتفا کرده. در حالیکه هر ورژن اندروید دچار تغییرات زیادی نسبت به ورژن قبلی میشود و تازه رابط کاربری خود کمپانی ها هم آنرا بیشتر تغییر میدهد. نتیجه اینکه با وجود اینکه htc one x و گلکسی اس۳ هر دو از اندروید استفاده میکنند، اما از زمین تا آسمان تفاوت دارند!
ios_6_beta_4_no_youtube.jpg
Windows-Phone-8-UI.jpg
android-ui-4.jpg
خوب شاید اپل فکر میکرده که این رابط کاربری بهترین در نوع خودش بوده. ولی آیا متروی مایکروسافت، تصویر جدیدی از راحتی کار با گوشی ها و تبلت ها ارایه نکرد؟ آیا قبول میکنید که پس از سالهای بسیار، هنوز رابط قدیمی و اولیه ی آیفون را ببینید و حتا خبری از افکت های گرافیکی جدید هم نباشد؟ در حالیکه متروی مایکروسافت بسیار جذاب و قابل شخصی سازی است و در ذات خود، خیلی دینامیک و پویا میباشد. آیا وقت آن نرسیده که اپل از خود بپرسد رابط کاربری جدیدی هم میشود ساخت یا نه؟

و این قضیه وقتی به حوزه ظاهر خود گوشی کشیده میشود، بدتر هم میشود. صرفا موفقیت فوق العاده ی آیفون ۴ به خاطر طراحی استثنایی اش دلیل نمی شود که تا ۳ سال بعد هم از همان المان های طراحی استفاده شود! مدت زیادی بود که خبری از نوکیا و HTC و SONY نبود. در واقع آن شرکت ها در حال تحقیق و توسعه بودند و مدت زیادی طول کشید تا بفهمند چه طراحی منحصر بفردی را ارایه کنند و حالا مثل خرسی که از خواب زمستانی بیدار شده باشد، آماده حمله به اپل هستند! 
به شخصه امیدوار بودم تمام این شایعات نادرست از آب در بیاید و اپل بار دیگر ما را غافلگیر کند. ولی زهی خیال باطل!

سیستم عامل و نرم افزارها

اینجا دقیقا جایی است که باعث میشود خیلی از افراد با وجود محدودیت های آیفون (البته تا قبل از جیلبریک) همچنان طرفدار اون باقی بمونند. در کنفرانس امروز اپل گفته شد که بیش از ۷۰۰۰۰۰ برنامه در اپ استور موجود است که واقعا رقم فوق العاده بالایی است. یادمان نرود که تا همین چند وقت پیش این عدد حدود ۵۰۰۰۰۰ گزارش شده بود. این یعنی اینکه تا چند ماه بعد ما باید شاهد حدود یک میلیون برنامه و بازی برای آیفون و آیپد و آیپاد باشیم. 
بنابراین جای هیچ شکی باقی نمی ماند که در این زمینه، فعلا iOS انتخاب عاقلانه تری خواهد بود.الکی هم نمی خواهم به پیش بینی های شرکت ها دل خوش کنم که میدانم در اکثر موارد اشتباه از آب در می آیند. مثلا نمی خواهم دلتون رو به این خوش کنم که به دلیل یکسان بودن هسته سیستم عامل ویندوز ۸ و ویندوز فون ۸، تعداد برنامه های ون فون ۸ فوق العاده زیاد خواهد شد. من یکبار قبلا اسیر این دام شدم. زمانیکه گوشی ویو سامسونگ را خریداری کردم و با وجود وعده های پی در پی سامسونگ مبنی بر ارایه بازی ها و آپدیت های فراوان، آن وعده ها هیچ گاه عملی نشدند.پس چیزی که مهم است این است که در حال حاضر کدام سیستم عامل اکوسیستم غنی تری دارد که iOS بدون هیچ رحمی باقی رقبا را خرد میکند!
آندروید: ۳۰۰ هزار و وین فون ۸ : ۱۰۰ هزار برنامه در فروشگاهشان دارند.
iOS > Windows Phone 8 > Android
به عنوان نکته آخر، سیستم عامل ها امروزه به اندازه کافی پیشرفته شده اند و تفاوت های آنها بیشتر در برنامه ها و بازی های آنهاست.
البته فراموش نکنید که حتما ویدیو کنفرانس معرفی وین فون ۸ را ببینید!کنفرانس معرفی وین فون ۸ تنها ۲ ساعت زمان برد تا ویژگیهای مختلفش را بازگو کنند!اما کنفرانس اپل ۲ ساعت زمان برد تا آیفون۵،iOS 6، آیپاد تاچ ها و آیپاد نانوهای جدید و آیتونز جدید رونمایی شوند. خدتون قضاوت کنید کدوم یکی، اپل یا مایکروسافت، قدم بزرگتری در سیستم عاملشان برداشته اند!؟



مطالب مشابه :


اموزش نصب نرم افزار و بازی بر روی ویندوز فون8(لومیا)

اموزش نصب نرم و بازی بر روی لومیا من این برای نصب برنامه های ویندوزفون ۸




آموزش :چگونه از اندروید به ویندوزفون نقل مکان کنیم

اگر گوشی شما یکی از گوشی های سری لومیا و نوکیا البته در بعضی موارد این برنامه آموزش نصب




مقایسه آیفون 5 با لومیا 920 نوکیا و گلکسی اس 3 سامسونگ

آموزش ها و اپل، امسال را سال نوکیا و لومیا برنامه های سیدیا و tweakهایی




لومیا 520 رونمایی شد: ویندوز فون 8 با پردازنده 2 هسته ای و قیمت 180 دلار

آموزش نصب vmware tools کنفرانس خبری نوکیا از دقایقی قبل آغاز شد و ویدیوی لومیا 520 در




دانلود اخرین ورژن ovi map 3.8 همراه فایل صوتی همراه با نقشه ایران

پیش از این در این پست آموزش نصب نرم خب همینک نصب برنامه با لومیا 1020 نوکیا




ساعت های بزرگ آنالوگ و دیجیتال برای نوکیا N8 – برنامه SPB Time 3.50 برای S^3

ساعت های بزرگ آنالوگ و دیجیتال برای نوکیا n8 – برنامه spb 3 قابل نصب و لومیا 1020 نوکیا




بررسی نوکیا لومیا Nokia Lumia 925، اولین لومیای فلزی موفق از کمپانی نوکیا

بررسی نوکیا لومیا Nokia Lumia 925 سیستم عامل و برنامه های استاندارد نصب شده است و




آموزش کامل و جامع نصب رام های مختلف بر روی تمام گوشی ها با استفاده از برنامه ROM Manager + پشتیبانی

آسانترین مرحله این آموزش همینجاست برنامه ROM Manager نصب تمیز و بی نوکیا لومیا




تگ های مطالب

xerminalقفل کارت و بست کرک شدهدر خواست اموزش فلش گوشی های نوکیا لومیا 610مشکل فلش نصب




برچسب :