گفتگو با سید مهدی حسینی

حسینی با اعلام حمایت از حضور مهندس زنگنه در راس وزارت نفت گفت: «اینکه بگوییم در کشور قحط ‌الرجال است، حرف درستی نیست. اما با توجه به شرایط کشور،‌ گزینه‌ها بسیار محدود است و در راس تمام گزینه‌ها، جناب آقای مهندس زنگنه قرار دارد. ایشان از ابتدای انقلاب با حضور در جبهه‌ها و جهاد سازندگی، صداقت و باور خود به انقلاب را ثابت کرده است.»

معاون اسبق امور بین‌الملل وزیر نفت، درباره سوابق وزارت زنگنه در خارج از وزارت نفت گفت: «کارامدی ایشان در زمان حضور در وزارت جهاد سازندگی، اثبات شده است. ایشان سپس به وزارت نیرو آمدند و از متحول‌کنندگان این وزارت بودند. صنعت برق با توسعه بسیار خوبی مواجه شد. قبل از ایشان، خاموشی‌های گسترده‌ای داشتیم و بعد از حضور مهندس زنگنه در وزارت نیرو به صادرکننده برق مبدل شدیم. در بخش سدسازی نیز توسعه چشمگیری روی داد.»

مدیرعامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی، از خصوصیات مهندس زنگنه را نگاه «توسعه‌محور» او دانست و افزود: «زنگنه تولید نفت را از حدود 3.6 الی 3.7 میلیون بشکه در روز، به بیش از چهارمیلیون و 250 هزار بشکه در روز رساند. این کار بزرگ با وجود افت تولید 200 تا 300هزار بشکه‌ای سالانه میادین، به مدد سرمایه‌گزاری‌های خارجی و  بدون اینکه یک دلار به بودجه عمومی کشور فشار شود، صورت گرفت. ظرفیت تولید پتروشیمی چند برابر شد و تعداد افراد تحت پوشش شبکه گاز به 50 میلیون نفر رسید. گسترش شبکه گازرسانی و ایجاد پالایشگاه‌های گازی نیز از دیگر اقدامات ایشان بود.»

حسینی که از او به عنوان بنیان‌گذار قراردادهای بیع متقابل در ایران یاد می‌شود، از پارس جنوبی به عنوان «شاهکار عملکرد» مهندس زنگنه نام برد و گفت: «قطر در توسعه میدان، 10 سال از ما جلوتر بود؛ ولی در دوره هشت‌ساله وزارت آقای زنگنه با افتتاح پنج فاز، تولید روزانه ما به قطر رسید و حتی در تولید قدری از این کشور جلو افتادیم. طبق برنامه‌ریزی‌های ایشان، قرار بود تا پایان سال 2012 عقب‌ماندگی‌های قبلی جبران شود و ما در کل تولید نیز از قطر جلو بیفتیم.»

این کارشناس اقتصاد انرژی با اعلام اینکه صنعت نفت، یک صنعت بین‌المللی است و حبس کردن آن در مرزهای داخلی یک کشور نتیجه‌ای جز شکست ندارد، گفت: «در آن زمان رابطه ایران در درون اوپک دچار تنش بود، و بازار نفت در اثر این تنش‌ها دچار نوسانات و مشکلاتی می‌شد. ایشان در کنار مجموع دیگر اعضای اوپک، این رابطه را با توافقات و فرمول‌هایی اصلاح کردند و در نتیجه آن ثبات به بازار بازگشت و همه اعضای اوپک از جمله ایران از افزایش درآمد منتفع شدند. شروع کار ایشان با نفت 10 دلاری بود و بعدها به تدریج در دوره ایشان نفت به بیش از 20 دلار رسید. زنگنه به بخش مصرف هم نگاه داشت و با ابتکار ایران، IEF یا همان کنفرانس بین‌المللی انرژی تاسیس شد. در این کنفرانس، وزرای کشورهای مصرف‌کننده و تولیدکننده دور هم جمع می‌شوند و سیاست‌های انرژی را به گونه‌ای تعیین می‌کنند که هیچ کدام از طرفین نگران بی‌ثباتی نباشند. سازمان موسوم به اوپک گازی در زمان زنگنه و با ابتکار ایران پایه‌گذاری شد. این سازمان اکنون شکل خود را پیدا کرده است و قدرت‌های گازی جهان، به سازماندهی بازار گاز می‌پردازند.»

حسینی با اعلام اینکه ذخایر گاز و نفت، بزرگترین مزیت نسبی ایران است، گفت: «از جمله کارهای آقای زنگنه،‌ درنظر گرفتن طرح‌های LNG بود که بتوانیم با صدور این محصول به اروپا و دیگر نقاط جهان، روابطی را با دیگر کشورهای جهان برقرار کنیم. ایشان به همسایگان نیز نگاهی ویژه داشت و برنامه‌هایی برای صادرات گاز از طریق خط لوله به همسایگان در دوره ایشان شروع شد. سوآپ نفت و گاز از دیگر برنامه‌های ایشان بود که کارهایی را با قزاقستان و ترکمنستان انجام دادیم.»

معاون اسبق وزیر نفت در ادامه گفت: «به نظر من مهندس زنگنه به خوبی صنعت نفت را شناخته و با ابعاد مختلف آن آشناست. به لحاظ شخصیتی، ایشان فردی بسیار هوشمند و پرتلاش است و به خوبی از پس عملیاتی کردن ایده‌های مدیریتی برمی‌آید. کار کردن بدون حاشیه و قابل تحسین ایشان با افراد بزرگی که خود زمانی مدیر بودند، نشان‌دهنده قدرت مدیریتی ایشان است.»

حسینی درباره مخالفت‌های صورت گرفته با وزارت مهندس زنگنه افزود: «هر وزیری، مخالفان و موافقانی دارد و ممکن است برخی از این مخالفت‌ها از روی دلسوزی باشد. اما به نظر من عمده مخالفت‌ها با ایشان، سیاسی و جناحی است و کمتر کسی است که انتقاداتی متناسب با وزارت نفت داشته باشد. شما با وزارتی در ابعاد میلیارد دلاری مواجه هستید و فردی می‌آید می‌گوید کسی در گوشه‌ای پولی گرفته است و آخر هم اثبات می‌شود اینگونه نبوده است، یعنی مخالفت‌ها با هدف جوسازی صورت گرفته است. مخالفت‌های اصولی و کارشناسی وجود دارند و آقای زنگنه هم ممکن است اشتباهاتی داشته باشند. اما هجمه فقط می‌تواند سیاسی باشد.»

این مدیر باسابقه نفتی در پاسخ به اتهامات مطرح شده در مورد وجود فساد در برخی پروژه‌های پارس جنوبی گفت: «فازهای پارس جنوبی جزو افتخارات کشور هستند و بیشترین افتخار هم در همین فازهای 6، 7و 8 است که یک پیمانکار ایرانی به عنوان رهبر پروژه مطرح شد. همچنین در برخی پروژه‌های پارس جنوبی، شرکت نیکو به عنوان یک شرکت ایرانی، در سرمایه‌گذاری و همچنین منافع حاصل از پروژه شریک شد. هیچ کدام از اتهامات مطرح شده در هیچ دادگاهی اثبات نشده است، اما اگر هم مواردی باشد، همه خارج از نفت بوده است. هیچ کس نمی‌تواند بگوید در داخل صنعت نفت کسی به این کارها مبادرت کرده است. این از افتخارات صنعت نفت است که توانسته در اوج سلامت، میلیاردها دلار پروژه اجرا کند. صنعت نفت خصوصاً در دوران وزارت زنگنه، یک صنعت پاک بوده است. براساس رسیدگی‌هایی که قوه قضائیه پس از دوران  22ساله وزارت زنگنه انجام داد؛ رئیس قوه اعلام کردند ایشان در کمال سلامت دوران وزارت خود را سپری کرده است و اموال آقای زنگنه و خانواده‌شان تغییری نکرده است. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، باید مجسمه زنگنه را از طلا بگیریم. اما سیاست است و بعضاً انگیزه‌های خاصی در کار است. در این هشت سال گروه‌هایی هستند که در صنعت وارد شدند و از تغییر مدیریت و حذف شدن از سیستم نگران هستند.

منبع: خرداد


مطالب مشابه :


برنامه وزارت نفت دولت آقای روحانی

حقوق نفت و گاز - برنامه وزارت نفت دولت آقای روحانی - اين وبلاگ به منظور ارتباط بين علاقمندان




گفتگو با سید مهدی حسینی

حقوق نفت و گاز ایشان سپس به وزارت نیرو آمدند و از متحول‌کنندگان این وزارت بودند.




وعده جدید افزایش حقوق کارکنان نفت

اخبار تخصصی و فنی مربوط به صنایع نفتی و پتروشیمی و گاز و اخبار وزارت نفت




تسریع حل مشکلات کارکنان قرارداد معین صنعت نفت

به گزارش معاونت منابع انسانی وزارت نفت، دکتر های ملی نفت، گاز، پالایش و پخش




سئوالات آزمون گاز نظام مهندسي

ميرحميدموسوي - سئوالات آزمون گاز نظام مهندسي - مهندس مكانيك حرارت و سيالات - ميرحميدموسوي




اسامي مديران و كارمندان نمونه صنعت نفت در سال 89

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني وزارت نفت جواداوجي، معاون وزير و مدير عامل شركت ملي گاز




آخرین وضعیت اختصاص پاداش‌ها به‌کارکنان صنعت نفت و گاز

مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی گاز ایران با اعلام و تصمیات وزارت نفت عمل می کنیم




خیمه جدید اعراب در میادین نفتی ایران

حقوق نفت و گاز تاکنون رسما تولید تجاری گاز از میدان سلمان آغاز نشده است و اخیرا وزارت




آغاز تولید گاز از بزرگترین فاز پارس‌جنوبی

اخبار تخصصی و فنی مربوط به صنایع نفتی و پتروشیمی و گاز و اخبار وزارت نفت




برچسب :