براستی پرستار پرستاران کیست؟؟؟؟
پرستار پرستاران کيست؟
انتخاب نام براي روزهاي سال و تجليل و يادبود از آن مناسبت ها کاري مهم است که بايد در آن کمال دقت و توجه را داشت تا بهترين روز را براي آن مناسبت در نظر گرفت.
انتخاب روزي که در آن بتوان از مقام شامخ پرستاران و بهورزان تجليل کرد، به دليل سختي کار اين افراد دشوارتر نيز هست. روز ولادت بزرگترين پرستار عالم که در او صفات کامل يک پرستار يافت شود شايد بهترين انتخاب ممکن بود.حضرت زينب (س) در زندگي خود با صفات برجسته اي چون صبر، شکيبايي ، تحمل ، عشق ، دوستي همنوع و... راهي نمايان از چگونه زيستن را به کساني که قصد داشتند تا پرستاري را نقطه اوج فعاليت خود قرار دهند نشان داد.
بيش از 200 سال از عمر رشته پرستاري در جهان مي گذرد و اين رشته به صورت آکادميک در کشور ما 90 سال است تدريس مي شود. در حال حاضر 145 دانشکده پرستاري در مقاطع کارداني ، کارشناسي ، کارشناسي ارشد و دکترا فعاليت مي کنند و 200 هزار پرستار تربيت شده در کشور وجود دارد. 60 هزار نفر ازمجموعه وزارت بهداشت را پرستاران و گروه هاي وابسته به آن تشکيل مي دهند. هم اکنون سالانه حدود 5هزار فارغ التحصيل پرستاري داريم که 87 درصد آنان را زنان پرستار تشکيل مي دهند.
در مجموع 140 هزار پرستار شاغل در بخش هاي دولتي و غير دولتي در حالي به ارائه خدمات به بيماران مي پردازند که خود غالبا بيمار هستند. به گفته رئيس سازمان نظام پرستاري ، 75 درصد اين پرستاران از اختلالات اضطرابي و افسردگي رنج مي برند و 66.4 درصد دچار کمر درد، 31 درصد دچار ناراحتي هاي ستون فقرات ، 28 درصد دچار درد شانه ، 34 درصد دچار درد گردن و 52 درصد پا درد هستند و 41 درصد از آنان نيز به طور کلي از دردهاي عضلاني شکايت مي کنند.
ضرورت بازنگري وظايف پرستاران
شرح وظايف پرستاري متناسب با توسعه و پيشرفت هاي پزشکي و پرستاري نيست. خيلي از مواردي که هم اکنون در سيستم درمان و سلامت در حال انجام است مانند پيوندهاي قلب ، کبد، ريه ، کليه و جراحي هاي مختلف و همچنين تکنيک هايي که در خصوص قلب و عروق ، باز کردن عروق و غيره در کشور در حال انجام است ، در گذشته نبود. معاون پشتيباني سازمان نظام پرستاري در اين خصوص مي گويد 15 سال پيش بيماران براي درمان به خارج از کشور اعزام مي شدند اما اين اقدامات در حال حاضر در کشور انجام مي شود و به تبع آن بخش هاي تخصصي و فوق تخصصي ايجاد شده و همچنين تکنولوژي و تجهيزات پزشکي فراهم شده است.شريفي مقدم مي افزايد: ما در 20 سال پيش خيلي از تکنولوژي ها و دستگاه هايي را که امروز در بخش هاي ويژه استفاده مي شود، نداشتيم و شايد اصلا ساخته نشده بود يا نياز به آن نبود که بيماران از آنها استفاده کنند. اين پرستار با تجربه مي گويد: بر اين اساس انتظارات مردم از سيستم پرستاري ايجاب مي کند که شرح وظايف جديد و نقش هاي جديدي را براي پرستاران با توجه به توسعه هاي جديد تعريف کنيم. شرح وظايف فعلي پرستاران در حال حاضر بسيار محدود و بسته است و جوابگوي نيازهاي فعلي سيستم سلامت نيست.
در خيلي از موارد نيز صراحت و شفافيت ندارد. معاون پشتيباني سازمان نظام پرستاري مي افزايد: بخشي از فعاليت هاي کارکنان پرستاري در شرح وظايفشان تعريف نشده است که در صورت بروز خسارت ، چون در شرح وظايف پرستاران نيست در صورت شکايت مريض ، در سيستم هاي حقوقي و انتظامي پرستاران محکوم مي شوند. از سويي برخي از فعاليت هاي پرستاران اداري است که بايد توسط منشي انجام شود اما پرستار به اجبار انجام مي دهد. او اضافه مي کند: بخشي از خدمات که بيماران نياز دارند مثل خدمات اوليه بيماران ، کمک در راه بردن ، غذا دادن و غيره در شرح وظايف پرستاران نيست ولي با توجه به اين که پرستاران حس انسان دوستانه دارند و از سويي اين کارها وظيفه کمک بهيار است اما چون کمک بهيار در سيستم بيمارستاني ما نيست ، پرستاران انجام مي دهند.
انجام کارهايي که وظيفه پرستاران نيست باعث مي شود پرستار کار اصلي خود را نتواند انجام دهد و به بيماران لطمه بخورد |
در قانون آمده است که نظام پرستاري بايد در تنظيم شرح وظايف همکاري داشته باشد که اين سازمان آمادگي کامل در اين خصوص را دارد و اميدواريم هرچه زودتر اين شرح وظايف بازنگري شود که قطعا به نفع مردم است.
سختي کار
پرستاري در اکثر کشورهاي دنيا به عنوان يک شغل سخت و زيان آور شناخته شده است اما در ايران پرستاران بسياري مزاياي سختي کار را ندارند و يا عملا_ فرصتي براي استفاده از آن را پيدا نمي کنند.فردي که پرستار با او سرو کار دارد، بيماري است که با اضطراب ، تشويش و نگراني درباره آينده دست به گريبان است. بيماران کم بضاعت تر نگران تهيه مخارج هستند.
ارباب رجوع بيمارستان ها و پرستاران ، افرادي با آستانه تحمل پايين هستند که از پرستار خود انتظار دارند رفتاري بسيار خوب داشته باشد و تحمل کوچکترين بي اعتنايي را از طرف او ندارند. اين فضا فضايي غمناک است که شادابي ندارد.
کسي که به طور مداوم در چنين محيطي کار مي کند بسختي مي تواند روحيه خود را حفظ کند. علاوه بر اين شيفتهاي فشرده و اضافه کاري هاي زياد و شب کاري ها همگي دست به دست هم مي دهند تا روحيه اين افراد را تضعيف کنند.
حال به اين مشکلات اضافه کنيد کمبود نيرو را. در اين شرايط تعداد بيماراني که هر پرستار مسووليت نگهداري آنها را دارد با توانايي جسماني او تناسبي ندارد، به طوري که فشار زياد کار، رمقي براي رسيدگي به نحو مطلوب براي پرستاران باقي نمي گذارد.
از آن گذشته پرستاران در هنگام خدمت با عوامل بيماريزايي همچون ويروس هاي ايدز، هپاتيت ، سل و بسياري موارد ديگر در تماس مستقيم هستند که اين مساله سلامت جاني آنها را بشدت به خطر مي اندازد.
فراتر از بيمارداري
در کشور ما نگاه به حرفه پرستاري فقط در حوزه خدمات درماني و بيمارستاني تعريف شده است.در تعريفي که هم اکنون براي پرستار وجود دارد تعريف پرستار، بيمارستاني است ونشان دهنده اين است که نگاه ما، سلامت محور نيست. براي ايجاد اين نگاه بايد به آموزش عمومي ، ارتقاي سلامت و خدمات مشاوره اي توجه کرد. در علم امروز ديگر پرستاري را معادل بيمارداري نمي دانند. ترويج بهداشت ، حفظ سلامت و کاهش درد، از مسووليت هاي اصلي پرستاران محسوب مي شود. در دهه اخير دامنه مسووليت پرستاران به حوزه پيشگيري از بيماري ها، ارتقاء تندرستي ، توان بخشي و بازآموزي بيماران و خانواده بيمار نيز توسعه يافته است.
براي سلامت جامعه هر سال در روز پرستار نشريات مي نويسند «سفيدپوشان مهربان همچون فرشته بر بالين بيماران حاضر مي شوند و شبانه روز خود را وقف آنها مي کنند روزتان مبارک باد و...» اما کسي به اين فکر نمي کند که اين پرستاران خود نياز به پرستاري دارند! به راستي پرستار پرستاران کيست ؟!بيماري که لحظات سختي را به دور از خانواده در بيمارستان سپري مي کند نياز به رسيدگي دارد. او نيازمند محبت است تا بهبود يابد. پرستار در نقش فرشته اي سفيدپوش وظيفه مهمي برعهده دارد. رساندن دارو و ارائه مراقبت هاي پزشکي فقط قسمتي از وظيفه اوست. او بايد بتواند از نظر روحي و رواني نيز از بيمار مراقبت کند يا حداقل وضع او را بدتر نکند. اما وقتي پرستار خود با مشکلات گوناگوني مواجه است آيا مي توان از او انتظار تيمار داري داشت؟. مسوولان اگر به فکر جامعه اي سالم هستند، بهتر است نگاهي نيز به اين قشر زحمتکش بيندازند و به مشکلات آنها رسيدگي کنند. پرستاران ، فرشتگان سپيدپوش جامعه هستند که لباس خدمت بي منت را بر تن دارند، آنان حمايت و پشتيباني جامعه را مي جويند و خواهان ارج نهادن جامعه به جايگاه واقعي خويشند، همچنان که رهبر معظم انقلاب مي فرمايند: طرف حساب پرستار فقط خداست |
پرستاري به شيوه اي که به دنبال بهبودي بيمار است و بي اعتنا به سلامت و بهداشت جامعه ، عوارض جبران ناپذيري به دنبال دارد و به طور قطع روند سلامت و بهداشت جامعه را کند خواهد کرد.
اميد به بهبود
خوشبختانه در دو سال اخير برخي از مطالبات پرستاران محقق شده است.اعظم گيوري با تاکيد بر ضرورت اعمال نگاه علاج جويانه به مسائل پرستاري مي گويد: 2 مطالبه پرستاري در سال 84 و 4 مطالبه آنان در سال 85 اخذ شد. مديرکل دفتر پرستاري وزارت بهداشت مي افزايد: براين اساس سختي و صعوبت کار پرستاري در بخشهاي اورژانس و سوختگي از 35 به 100 درصد افزايش يافت و همچنين پرداخت نوبت کاري پرستاران دو برابر شد. مديرکل دفتر پرستاري وزارت بهداشت در ادامه از تدوين و تصويب آيين نامه آموزش مداوم پرستاري خبر داده و مي گويد: مسير ارتقاي شغلي که شامل 65 درصد از کارکنان پرستاري مي شد به 100 درصد ارتقا يافت که در اين راستا 734 ميليارد ريال اعتبار پيش بيني شد. گيوري مي افزايد: طبق قوانين کار موجود کشوري زنان نبايد به انجام کار سخت و زيان آور اشتغال ورزند. با تعاملات به عمل آمده در قالب لايحه اي و با اعمال تغييراتي در قانون کار، حرفه پرستاري مستثنا خواهد شد.
مديرکل دفتر پرستاري وزارت بهداشت با اعلام اين که در قالب لايحه اي ساعت کار پرستاري متناسب با سنوات کاري کاهش مي يابد، مي گويد: هم اکنون ساعت کار پرستاران 44 ساعت در هفته و 192 ساعت در ماه است. اين در حاليست که در تمام حرفه ها با افزايش سنوات خدمت ، ساعات کاري کاهش مي يابد.
این بند آ خر را گذاشتم کمی بخندید....رفع کسالت شود.......مثل آبنبات در برابر مروارید که یادتان هست !!؟؟؟؟....
مطالب مشابه :
ريهها را از آلودگيهاي اضافي پاك كنيد
سرطان ريه در مردان از پس براي پيشگيري از ابتلا به سرطان ريه، بهترين كار قطع متخصص طب
معرفي مركز آموزشي و درماني نور و علي اصغر (ع) اصفهان
شماره تلفن جهت درخواست و داروهای کم یاب در اصفهان; قلب – ريه متخصص-متعهد وبا بهترين
براستی پرستار پرستاران کیست؟؟؟؟
پرستاران اصفهان. کاري مهم است که بايد در آن کمال دقت و توجه را داشت تا بهترين روز را براي
اصلاح فرهنگ غذایی ما
فامیلهای بلدی و وابسته مقیم اصفهان بهترين سبوس در پوست سيب است كه مغز، قلب، ريه
ورزش در پيشگيري از پوكي استخوان
ورزش در پيشگيري از كه روي قلب و ريه اثر مي اصفهان دكتر صادقي متخصص طب
مصرف دارو مرگ ناشي از سرطان ريه را كاهش ميدهد
مصرف دارو مرگ ناشي از سرطان ريه يكي از بهترينهاي ها در بيماري سرطان ريه
انسان شاهكار خلقت
«سيگار كشيدن علت ا صلي بروز سرطان ريه در كه بهترين كار اين است متخصص بيماري
آمبولي ريه و مراقبتهای پرستاری آن
دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان; بهترين تست غير اين روش از جابجايي لخته در ريه جلوگيري
برچسب :
بهترين متخصص ريه در اصفهان