تربیت بدنی چیست؟

با سلام به همه کسانی که دنبال کسب اطلاعات در مورد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی هستند. راستش دوستای قدیمی می دونن و محض اطلاع دوستان جدید هم عرض کنم که بنده کارشناس تربیت بدنی و علوم ورزشی هستم.

 چند سال قبل یه مقاله ای رو در مورد آشنایی با رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی و علوم ورزشی نوشتم که مثل این که خیلی کامل و مفید از آب در اومد چون هنوز بعد از چند سال مشتریای زیادی داره.

الان یه مدته که سوالای زیادی در مورد این رشته جذاب و فوق العاده از من پرسیده می شه که البته من نه می تونم و نه بلدم که به همشون جواب بدم. مثل این که یکی می پرسه من لیسانس فرانسه دارم و حالا ارشد می خوام تربیت بدنی بخونم، این کارو انجام بدم یا نه؟

راستش این جور سوال ها کاملا شخصیه و من نمی دونم شما باید چی کار کنین چون فقط به میزان علاقه و دلیل تصمیم گیری خودتون بستگی داره.

دوم این که جواب دادن از طریق ایمیل به دلیل زیادی سوالات برای من یک مقدار مشکله و سعی کنید سوالات خودتون رو همین جا بذارید و همین جا هم جواب بگیرید.

قبل از هر چیز در مورد گرایش های رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی در مقطع فوق لیسانس پرسیده بودین. این رشته در این مقطع در دانشگاه سراسری شش گرایش داره به نام های: تربیت بدنی و علوم ورزشی ( عمومی) ، آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، بیومکانیک ورزشی، فیزیولوژی ورزشی، رفتار حرکتی و مدیریت سازمان های ورزشی. در دانشگاه آزاد هم به جز رفتار حرکتی همه این گرایش ها وجود داره. البته تا جایی که من اطلاع دارم از سال 86 مقطع کارشناسی هم که قبلا به گرایش های عمومی، جانبازان و معلولین و دبیری تربیت بدنی تقسیم می شد گرایش های کارشناسی ارشد هم بهش اضافه شده و گرایش های قبلی رو برداشتن .

منابع کنکور فوق لیسانس برای هر دو دانشگاه آزاد و سراسری با هم یکیه و فقط دانشگاه آزاد زبان عمومی نداره و به جاش اصول و مبانی تربیت بدنی داره. درسای دیگه فیزیولوژی، آسیب شناسی، بیومکانیک، حرکت شناسی، زبان تخصصی و عمومی، مدیریت سازمان های ورزشی، یادگیری حرکتی و کلا همون درسایی هستن که توی دوره کارشناسی اسم درس تخصصی روی اون هاست و دیگه امتحان عملی نداره. البته باید از نظر جسمانی و روانی کاملا سالم باشید.

در مورد این که چه دانشگاه هایی این رشته رو دارن باید بگم تقریبا تمام دانشگاه های سراسری و آزاد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی رو دارن و در مقطع کارشناسی ارشد هم همین طوره فقط ظرفیت پذیرشش فوق العاده پایینه. ممکنه هر دانشگاه در سال دو سه نفر بیشتر دانشجوی فوق لیسانس نگیره، البته از وقتی این قانون وارد دانشگاه ها شد که هر دانشکده ای می تونه هر سال تعداد محدودی از دانشجوهای ممتاز اون دوره خودش رو به عنوان دانشجوی فوق لیسانس بدون کنکور قبول کنه، شرایط پذیرش از قبل سخت تر هم شد و ما ایرانی ها هم که خدای پارتی بازی و حق کشی هستیم و از چشم و ابروی هرکی خوشمون بیاد بالاخره براش یه جا باز می کنیم. آره اینجوریاس. خب بگذریم.

دانشگاه سراسری در مقطع ارشد فقط یه جا دانشجوی پیام نور می گیره و اونم تهرانه که معمولاً هر سال 20 نفر رو می گیره که بالاترین رکورد پذیرش دانشجو رو داره. بعدش دانشگاه آزاده که 18 نفر توی هر گرایش و توی هر دانشگاه پذیرش داره و البته خواهرم که توی قسمت تحصیلات تکمیلی مشغول به کاره می گه ما ظرفیت 18 نفر می دیم ولی هر سال 40 نفر رو قبول می کنن. ( می شه مثل کلاس ما که صندلی نبود بشینیم و باید مثل اتوبوس وای میستادیم )

کسانی که توی هنرستان تربیت بدنی خوندن هم می تونن ادامه تحصیل بدن فقط باید مثل بقیه هنرستانی ها اول مدرک کاردانی بگیرن و بعد کارشناسی و بعد کارشناسی ارشد و نمی تونن یه راست برن کارشناسی.

مقطع ارشد درسای عملی ورزشی نداره مگه برای دانشجوهایی که از یه رشته دیگه وارد این رشته شدن و باید یه سری واحد عملی رو به عنوان پیش نیاز پاس کنن.

قبولی توی رشته تربیت بدنی شرط قد داره که سال 81 که من قبول شدم 158 بود و احتمالا تا الان بیشتر شده. از نظر فیزیکی و حرکتی نباید مشکلی داشته باشید و حتی راه رفتن و شماره چشمتون هم چک می شه. رتبه ای که توی کنکور تستی میارین خیلی روی قبولی شما توی مرحله عملی تاثیر داره. آزمون عملیش شامل فاکتورهای سرعت، چابکی، تعادل، قدرت، توان و کمی که دویدنه. اگه ورزشکار باشین زیاد امتحان سختی نیست. مثل دریبل کردن توپ فوتبال، راه رفتن روی چوب موازنه، کله معلق زدن روی تشک، پرتاب توپ مدیسن بال، دویدن چند ده متری، پرش از روی مانع های کوتاه و نزدیک به هم و ... . البته همه این ها باید توی حداقل زمان انجام بشه و هر کدوم رو اشتباه برید به زمانتون اضافه می شه. معمولا آزمون عملی چند استان رو با هم توی یه استان بزرگ تر می گیرن. مثلا کردستان و ایلام و کرمانشاه و کهکیلویه و شیراز و ... آزمونش توی تهران برگزار می شه. کله سحر باید بری نوبت بگیری. مثلا از ساعت 2 یا 3 صبح. چون اگه دیر بری انقدر جمعیت زیاده که ممکنه تا شب پشت در منتظر نوبت بمونی و برای آزمون عملی خسته می شی.

در مورد بازار کار پرسیده بودین که باید عرض کنم که گذشته از این که به پشتکار و خلاقیت و فرصت طلبی خودتون بستگی داره، وقتی درستون تموم شد اهم فعالیت هایی که می تونین با مدرک با ارزشتون داشته باشین اینه: می تونین معلم ورزش مدرسه بشین، یا توی دانشگاه دروس عملی و تئوری رو تدریس کنین که البته بیشتر از مدارک فوق لیسانس و دکترا استفاده می شه. می تونین کارشناس تربیت بدنی ادارات دولتی بشین. می تونین توی فدراسیون های ورزشی مشغول به کار بشین. می تونین با گذروندن دوره های خبرنگاری ورزشی توی نشریات ورزشی فعالیت کنین. می تونین مربی باشگاه های ورزشی باشین. ناجی استخر یا دریا بشین. مربی تیم های ورزشی شهر خودتون باشین و یا اگه یه رشته تخصصی رو دنبال می کنید با اعتماد به نفس دنبال ادامه کارتون توی تیم های ملی برید. البته همه این ها بستگی زیادی به بند پ هم داره که تقریبا توی همه رشته ها فراگیره.

راستی گفتم فراگیر یادم اومد که دوره های فراگیر و پودمانی دانشگاه پیام نور هم این رشته رو دارن که می گن مدرکش معتبره و باعث بالا رفتن پایه حقوق هم می شه. من شنیده بودم جذب شدنش کار راحتیه ولی حداقل توی رشته های دیگه دیدم که این دانشگاه تازه وارد هم برای پذیرفتن دانشجو ادا زیاد میاد و قبول شدنش خیلی هم ساده نیست. ولی خوب از من به شما نصیحت، اگه مدرکتون رو از این دانشگاه گرفتید سعی نکنید پیش کسی از دانشگاه های سراسری و حتی آزاد فارغ التحصیل شده زیاد هیکل بیاین چون به هر حال این دو تا دانشگاه ابهت دیگه ای دارن.

اگه سوال دیگه ای داشتین بپرسین اگه بتونم حتما کمک می کنم.

در آخر بگم که رشته تربیت بدنی برای من یکی که همیشه فوق العاده بوده، من 4 بار دانشگاه قبول شدم که سه بارش تربیت بدنی بوده و اگه صد بار دیگه هم به دنیا بیام همین رشته رو دنبال می کنم.

موفق باشید و اگه راهنمایی هام به دردتون خورد توی دلتون برای من دعا کنید. من همیشه پیش همه التماس دعا هستم. بهم ثابت شده دعای خیر دیگران خیلی آدمو توی زندگی جلو می ندازه. شما هم سعی کنید طوری زندگی کنید که همیشه آرزوی موفقیت بدرقه راهتون باشه.

فعلا عزت زیاد.


مطالب مشابه :


نحوه ورود داوطلبان به رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان

دانشجویان دبیری زیست شناسی پردیس شهید بهشتی (دبیر انجمن علمی تربیت بدنی) ت :




تربیت بدنی چیست؟

دانشجویان تربیت بدنی جانبازان و معلولین و دبیری تربیت بدنی تقسیم می شد گرایش های




پذیرش دانشگاه فرهنگیان در کنکور 93

چوتال - دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی - پذیرش دانشگاه فرهنگیان در کنکور 93 - - چوتال - دانشگاه




انتخاب رشته پیشنهادی من...

1-دبیری تربیت بدنی(این رشته باید باید اول باشه.حتی بالای پزشکیای نیم سال اول!) 2-دبیری هنر(اگر




مقاله (رشته تربیت بدنی)

دانا - مقاله (رشته تربیت بدنی) - مدیریت - دانش کارشناسی دبیری تربیت بدنی و علوم ورزشی:




معرفی کتاب آسیب شناسی ورزش و کمک های اولیه

تربیت بدنی پردیس شهید بهشتی مشهد دانشجویان دبیری تربیت بدنی و علوم ورزشی پردیس شهیدبهشتی




برنامه امتحانی نیمسال اول سال تحصیلی 94-93تعدادی از گروه های پردیس شهید مدرس کردستان

گروه تربیت بدنی ترم دوم نام درس گروه دبیری الهیات ترم چهارم نام




اسید لاکتیک چیست؟

تربیت بدنی پردیس شهید بهشتی مشهد - اسید لاکتیک چیست؟ - دانشجویان دبیری تربیت بدنی و علوم




گرایش های رشته تربیت بدنی

تربیت بدنی دانشگاه یزد ورودی 87 - گرایش های رشته تربیت بدنی - قو علی خدمتک جوارحی




برچسب :